Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prelazni Rok 2018/19 - KK Crvena Zvezda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ukusi su razliciti on je kancer za ekipu a ne trener i onaj sto je zujao po makedonij,turskoj i grckoj non stop...ili jos neki itd...ne vidim ja bas zasto je on bio kancer za ekipu,pa i Bjelica koji se raspao...Ostace upamceno da je igrao 30m+ i onda ga poslali u Belorusiju da igra za CG...to valjda ce ostati zapamceno...kao jos jedna glupost strucnog staba i uprave...a nije da ih nije bilo...
    3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
    6× Montenegrin League champion (2007–2012)
    3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
    2× German League champion (2018, 2019)
    6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
    4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
    2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

Comment

• Suština je uvek da igrač treba da radi one stvari koje zna najbolje da radi, da ne izlazi iz svoje komforne zone, a kad uvrsti neke nove elemente uvežbane na treningu da tek onda proširuje taj repertoar na utakmicama.
      Kod Feldina je taj repertoar dosta veliki, od spot up šuta, šuta iz driblinga, ulaza gde je u stanju da iznese igrača na leđima i pogodi, dosta visok BBIQ koji se ogleda u dobrom pregledu igre i asistencijama prvenstveno ka unutrašnjim igračima.
      U odbrani bi mogao da bude angažovaniji, to je istina, mada je i tu često na liniji dodavanja presecao pas i sam završavao a to su poeni koji najviše bole protivničku ekipu.
      Na kraju, treba imati u vidu da EC i EL nisu jednaka takmičenja po težini, mnogi igrači koji su bili dominantni u EC u EL će ove sezone imati niže brojke, kao i obrnuto.
      Last edited by dekkard; 24-07-18, 16:21.
      “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• ABA liga je ista, a doprinos timu treba biti veci jer ce on po kvalitetu biti slabiji a ostali jaci. Feldin pada na svim testovima.

Comment

• Neće, jer se potpuno prilagodio ekipi, ambijentu, izrazio je želju da i dalje bude deo tima, znači i voljni momenat je tu. Svi preduslovi su tu da to bude jedna lepa priča, slična onoj sa Đenkom.
          “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• Za 450K evra se mogu dovesti tri G ligaška igrača, možda prekoračimo budžet za 50K ali dobili bi 3 za jednog...mi nismo više u poziciji da dovodimo skupe igrače i zaistaa ne vidim razlog zašto ne bi probali sa "mačkama u džaku" jer su nam i ovi provereni sjebali sezonu.
            Spoiler
            Ako mi časi smrti postanu bliski,
            I nešto mi se crno oko nozdrva skupi,
            Kažite drugovima da vojnik Zahar Gorodijski
            Nije umio da odstupi,
            Recite da sam, nagutavši se samrtnog vjetra,
            Pao unapred, a ne unazad,
            I da je slobode stosedamdesetdva santimetra
            Uračunato i u moj pad.

Comment

• Odlazi Feldin 99%

Comment

• Eno ti gore da čuješ šta Saša Obradović kaže o tim igračima iz G League. Tu ima mnogo igrača većina njih NE ŽELE da dolaze u Evropu čak i u klubove sa mnogo jačim budžetom, na stranu što im je upitan kvalitet. Tržište se stalno smanjuje, zato klubovi poput Fenera i CSKA dovode ili granične NBA igrače ili igrače koji su odigrali nekoliko punih sezona u NBA kao što je Lovernj. Bjelica je takođe ozbiljno razmatrao Evropu što znači da je imao ponudu, a takvi igrači ne igraju ispod 2 miliona u Evropi.
                Iz te perspektive 350k ili 450k i nije neka cifra, jer su se povećale cene svim igračima u Evropi zbog ovakvog tržišta.

Comment

• Ljudi Feldin, Omic, Lesor, Rocesti nisu u planovima Zvezde. To se znalo odma nakon kraja proslogodisnje katastrofalne sezone.

Comment

• Originally posted by dekkard View Post
                    Eno ti gore da čuješ šta Saša Obradović kaže o tim igračima iz G League. Tu ima mnogo igrača većina njih NE ŽELE da dolaze u Evropu čak i u klubove sa mnogo jačim budžetom, na stranu što im je upitan kvalitet. Tržište se stalno smanjuje, zato klubovi poput Fenera i CSKA dovode ili granične NBA igrače ili igrače koji su odigrali nekoliko punih sezona u NBA kao što je Lovernj. Bjelica je takođe ozbiljno razmatrao Evropu što znači da je imao ponudu, a takvi igrači ne igraju ispod 2 miliona u Evropi.
                    Iz te perspektive 350k ili 450k i nije neka cifra, jer su se povećale cene svim igračima u Evropi zbog ovakvog tržišta.
                    Sve je to relativno i anegdotalno. Koliko je igraca iz G league probao da dovede sasa? Par komada i nisu hteli i sad prodaje sve i svasta ljudima. A i nece da kaze istinu, a ro je da radi u jebenom pickovcu u Rusiji. Da ih zove Malaga, video bi kako dolaze. Amerima to znaci nazalost.

Ima tamo mnogo momaka koji osim kosarke nista drugo ne znaju u zivotu. I kad vide da za sezonu dve ih niko ne jebe u G league, onda ce krenuti uvek da razmisljaju o tome da se situitaju. 150k u Evropi je mnogo para naspram 30k koji uzimaju u G League.

Mnogo je tu izgovora, pogotovu sto kad pogledas Nemacku i Italiju, sve prshti od njih. Dovode ih kako hoce.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
                    Last edited by MannyCalavera; 24-07-18, 17:46.

Comment

• Znam da nisu, samo kazem da se bez razloga pljucka...kad je kriv trener i Covic...niko vise...usrali su motku..igraci su igrali kao na livadi kad pustis decu...evo vam lopta i igrajte..Ovaj tim je bio na papiru najjaci u Covicevoj eri...
                      3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
                      6× Montenegrin League champion (2007–2012)
                      3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
                      2× German League champion (2018, 2019)
                      6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
                      4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
                      2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

Comment

• Originally posted by MannyCalavera View Post
                        Sve je to relativno i anegdotalno. Koliko je igraca iz G league probao da dovede sasa? Par komada i nisu hteli i sad prodaje sve i svasta ljudima. A i nece da kaze istinu, a ro je da radi u jebenom pickovcu u Rusiji. Da ih zove Malaga, video bi kako dolaze. Amerima to znaci nazalost.

Ima tamo mnogo momaka koji osim kosarke nista drugo ne znaju u zivotu. I kad vide da za sezonu dve ih niko ne jebe u G league, onda ce krenuti uvek da razmisljaju o tome da se situitaju. 150k u Evropi je mnogo para naspram 30k koji uzimaju u G League.

Mnogo je tu izgovora, pogotovu sto kad pogledas Nemacku i Italiju, sve prshti od njih. Dovode ih kako hoce.

Gledaj, Lokomotiva je EC klub sa evroligaškim budžetom godinama unazad. Ima i toga što kažeš da je neprivlačna destinacija, ali kad zašušti pred očima trebalo bi sve drugo da ode u drugi plan. Međutim, ne ide. Tebi sasvim sigurno ne treba da pričam da postoji taj animozitet Amerikanaca prema Evropi, da li je to posledica kulturoloških kompleksa, neprilagodljivosti, možda i nečeg težeg poput rasizma ne znam ali je to itekako prisutno.
                        Mi smo po toj privlačnosti na nekoj sredini, ajde da nas častim s obzirom na propagandu koja je jako dugo bila u njihovim medijima i koja sasvim sigurno još nije iščilela. Kada na to dodaš najslabije plaćanje u Evropi, crni Amer lako prelomi šta da radi.

Comment

• Originally posted by dekkard View Post
                          Gledaj, Lokomotiva je EC klub sa evroligaškim budžetom godinama unazad. Ima i toga što kažeš da je neprivlačna destinacija, ali kad zašušti pred očima trebalo bi sve drugo da ode u drugi plan. Međutim, ne ide. Tebi sasvim sigurno ne treba da pričam da postoji taj animozitet Amerikanaca prema Evropi, da li je to posledica kulturoloških kompleksa, neprilagodljivosti, možda i nečeg težeg poput rasizma ne znam ali je to itekako prisutno.
                          Mi smo po toj privlačnosti na nekoj sredini, ajde da nas častim s obzirom na propagandu koja je jako dugo bila u njihovim medijima i koja sasvim sigurno još nije iščilela. kada na to dodaš najslabije plaćanje u Evropi, crni Amer lako prelomi šta da radi.
                          Pazi daleko da smo atraktivni mnogo, ali mozemo da ponudimo veliku ulogu u ekipi. Kod Lokomotive to nemas.

Opet kazem pogledas samo Italiju, Francusku i Nemacku i nacices gomilu iz G-League. Oni traze ljudi redovne pare, solidnu sredinu i sl. Kuban sa njihovim tumbanjem rostera, velicine grada i uopste njegove privlacnosti su bas teski za Amere.

Kazen nije nemoguce ali treba da ima neko samo da radi tamo sa njima. Oni imaju strah dolaska u Evropu jer misle da tako odustaju od NBA. Tamo dok su u USA imaju neku tajnu nadu da ce da uskoci neki tim i skupi ih. A realnost je da 90% njih zakaci neke 10day ugovore a 10% i vidi vrata NBA.

Comment

• Ljudi, poenta price sa ljudima iz NCAA ili Glige je ta da za 150k mozes da izaberes igraca (uz pravilan skauting) da ti preporodi sezonu. Desavaju se promasaji iz ovog sto je Dekard naveo, da, ali je jeftinije kad puknes 150k i raskines ugovor na polusezoni nego dovedes igraca za 400-450k pa ti dvije godine usere zivot.

Comment

• Originally posted by LosmiSK View Post
                              Ukusi su razliciti on je kancer za ekipu a ne trener i onaj sto je zujao po makedonij,turskoj i grckoj non stop...ili jos neki itd...ne vidim ja bas zasto je on bio kancer za ekipu,pa i Bjelica koji se raspao...Ostace upamceno da je igrao 30m+ i onda ga poslali u Belorusiju da igra za CG...to valjda ce ostati zapamceno...kao jos jedna glupost strucnog staba i uprave...a nije da ih nije bilo...
                              Poenta je što mi nažalost nikada u istoriji nismo imali toliko kancera™ što u timu što u stručnom štabu. Evo kad pogledam unazad ispada da se nikada dosad nije desilo da ono čemu se najviše radujem u sezoni jeste nogobulj nekom pacijentu koga više očima ne mogu da vidim.

A mi smo takvih sakupili skoro pola tima i (ne) stručnog štaba
                              A ne znam zašto on uvek mora da prenese loptu, zašto ovde Perperoglu recimo ne prenese loptu, pa onda je da Filipu... Mnogo se vremena gubi tako!

Comment

• I još nešto- može se dovesti i te kako kvalitetan igrač od preko (od smehotrensnih-Mornar do osrednjih-Partizan para), samo treba imati muda i dovesti igrača. Izbor onih koji bi došli je zaista dovoljno velik.

Potpuno je druga stvar što mi za to nemamo:

a) muda

b) skauting službu

i c) čitav koncepcija dovođenja igrača sastoji se u obrtanju broja menadžera i pitanja "šta imaš za nas" umesto "imamo igrača kog hoćemo, nađi način da ga dovedeš".
                                A ne znam zašto on uvek mora da prenese loptu, zašto ovde Perperoglu recimo ne prenese loptu, pa onda je da Filipu... Mnogo se vremena gubi tako!

Comment

Working...
                                X