Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Djokovic je uvek morao da ide najtezim putem (osim Wimblija, tu mu je Conga odradio posao ), tako da me uopste ne cudi sto ce sutra Sunce da przi.
    Ali kakvi god da budu uslovi, dosta ljudi se raspisalo o taktici, bh-ima, fh-im, itd., ono sto ce sutra da presudi je glava i nista drugo. Ovo jeste Nadalovo dvoriste, oseca se kao kod kuce, samo 1 poraz u poslednjih 10 godina je stvarno neverovatan podatak, ali i MC je bilo njegovo dvoriste, pa smo videli sta se desilo. A sto se tice mentalnog plana, Djokovic je odavno usao Nadalu u glavu i tu ima prednost, u to nimalo ne sumnjam.

tako da za kraj, sutra se slusa "Boze pravde" u Parizu
    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
    with experience.

Comment

• Da li je dansa bilo neke, bilo kakve kiše u Parizu?
      sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
      But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by NI View Post
        Ocigledno si novi.

Pitanje koje ti postavljas je bilo jako aktuleno prije 7-8 godina. Da li Nadalu ili Federeru vise odgovaraju suvi uslovi. Potvrdjeno izjavama Nadala a i rezultatima da vise odgovaraju Nadalu.

A Federer je osjetno bolji ofanzivac od Novaka.

Novak moze sa Nadalom u prvo redu zato sto Novakov BH moze da se nosi sa Nadalovim FH. Prosle godine, u prvom setu, po suvom vremenu, Novakov BH je zakazao. Probao je da radi sto je radio u MC-u. Nije islo.

To je jedini mec u zadnjih 20 kada Novakov BH nije izdrazo provjeru.
        Nov sam, učim polako. Hvala i tebi.
        Da li je Novaku ipak lakše jer igra dvoručni BH. Teško je vratiti lopte u visini glave jednoručnim.

Comment

• Originally posted by Zika View Post
          Рафа је увек улазио у меч да буде агресивнији од ривала. До сада на овом турниру је све било на његовој страни па чак и лаке победе. Пажљиво сам гледао мечеве и обраћао пажњу на његове реакције када се нађе у положај који му Новак изкомбинује да се нађе и у којима је пасиван, ништа се ту није ново припремило, али противници нису умели то да искористе, сами су га враћали у бољу позицију из које је излазио као победник... мислим да ће мо гледати репризу задњих њихових мечева где ноле води главну реч.. мало ће Рафа добити лопте које користи за егзекуцију и лепршаву игру... нека и буде по који поен да публика провришти, али низ никако!
          Ne pita se samo Novak u mecu sa Rafom, pogotovo ne na sljaci. Zato sutra Nole mora glavom da ga pobedi, a to na RG je uspelo samo jednom coveku koj je tad odigrao mec zivota.

Comment

• sigpic

Comment

• Originally posted by Bimbo View Post
              Nov sam, učim polako. Hvala i tebi.
              Da li je Novaku ipak lakše jer igra dvoručni BH. Teško je vratiti lopte u visini glave jednoručnim.
              Ne smije Novak da ceka lopticu da dodje do visine glave, on mora da je napada rano. Nikada Novakov BH nije trijumfovao kao u MC 2013. Novak je udara lopticu 20 cm nize nego u mecevim koji su prethodili finalu.

Kad je vidio kako Novak udara BH na pocetku 1. seta u finalu RG-a prosle godine, Dzim Kurijer je uzviknuo: "Novakov tim mora biti zadovoljan sa ovim." Ali poslije dva gema Novak je poceo da promasuje BH-de. I to ne 5-10 cm nego cesto 5-10 metara. Jednostavno ne bi uspio da se izbori sa Nadalovim spinom.

Comment

Mec moze imati tri toka:

A)
                Moze Novak biti potpuno ispod trazenog nivoa. Bilo zbog fizickih problema, bilo sto bi pukao znog pritiska, bilo zbog vruceg vremana... U tom slucaju ce biti 3:0 za Rafu. Sanse da se to desi su barem 30%.

B)
                Moze Novak biti potpuno na nivou zadatka i nastaviti tamo gdje je stao u Rimu. Ubojitim napadom koji ce biti baziran na sjajnom returnu i solidnom servis jednostavno ostavi Rafu bez opcija. Rafa ce se naravno boriti kao lav i gotovo je izvjesno da ce i najspremniji Novak imati padova, sve jedno ako se ostvari ova varijanta mislim da su Novaku sanse vise od 80%. Na zalost sanse su u najboljem slucaju 20% da da stvari krenu ovim tokom.

C)
                Da se Novak osjeca bolje nego sto se plasim, a opet da ne bude 100%; da vrijeme bude bolje nego u petak, ali ipak suvo; da igraci mijenjaju taktiku od seta do seta... U principu jedan povuci potegni mec, slican onome prosle godine. Sanse da se to desi su 50%. Ako pak stvari krenu tim tokom, Nadal je favori, i sto mec bude vise trajao bice sve veci favorit. Recimo 60%:40% za Nadala.

Sve u svemu, dajem Nadalu sanse vece od 60%.
                NI, ti na kraju dodje na ono sto sam ja tvrdio da je Nadal veliki favorit u finalu. Sto se tice toka meca jedna dilema posle meca sa Gulbisom je resena. Novak ne moze da pobedi Nadala u 5.seta. Nadal moze. Takodje, Novak ne moze da pobedi Nadala u 3.seta. Nadal moze. Jedini rezulatat koji igra za Novaka je 3:1. Mislim da je i Novak toga svestan i da ce igrati krajnje ofanzivno. Takav pristup jeste mac sa dve ostrice ali po meni jedini moguci ako zeli pobedu.
                Neki ovde tvrde da je za Novaka prvi set presudan. Ja se ne bih slozio. Po meni najbitniji ce biti 3.set jer mislim da ce posle dva odigrana seta biti 1:1. Nadal je Novaka slomio prosle godine i na RG i US Openu upravo u 3.setu.

Comment

Ostalo mi je do ponoci.

Iza toga Novak sigurno pobjedjuje!

@Zile

Ako bude 3:1 onda nije opcija A).

@Salinjo

U prpremi za mec, kada se jos nije znalo da ce Novak imati fizickih problema, sto je drugo Nadalu ostajalo negao da proba da ponovi Montreal? Samo ovoga puta je i Novak treabo biti agresivan.
                  NI znas kako kaze jedan pesnik:

There are times when I've wondered
                  And times when I've cried
                  When my prayers they were answered
                  At times when I've lied
                  But if you asked me a question
                  Would I tell you the truth
                  Now there's something to bet on
                  You've got nothing to lose

Protumaci
                  sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                  Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Sutra realno je 50-50 mec , preveliki su jedan i drugi igraci da bi vrijeme i ostale cinjenice promijenile tu situaciju . Mene licno zanima da li je sutrasnji mec , mec godine ili cak nesto vise ?

Comment

• @NI

Danak je uzelo polufinale i finale, najduze a i fizicki najzahtjevnije u istoriji. Vjerujem da se organizam Novaka zbog rezima ishrane brze trosi, a Novaka od 2011., sem Nadala po konstantnosti niko nije ispratio, samim tim se najvise istrosio. Nole nekad izgleda iscrpljeno do bola.

Vjerujem da mec izmedju Novaka i Nadala odlucuju fizikalije.

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk

Comment

• Рафа је својим спиновима, невиђеним у свету тениса икада, а можда и никада више, све збунио и нико се није нашао да му то изконтролише... пуно година пролази и тек ове године се појавило пар играча који су то увежбали да контролишу... у том дугом низу година Рафа је освоијо тако много да му је по топ питању, тешко прићи и ту капа доле... Ноле му је ипак рак рана!
                        sigpic

Comment

• Originally posted by skeptik View Post
                          NI, ti na kraju dodje na ono sto sam ja tvrdio da je Nadal veliki favorit u finalu. Sto se tice toka meca jedna dilema posle meca sa Gulbisom je resena. Novak ne moze da pobedi Nadala u 5.seta. Nadal moze. Takodje, Novak ne moze da pobedi Nadala u 3.seta. Nadal moze. Jedini rezulatat koji igra za Novaka je 3:1. Mislim da je i Novak toga svestan i da ce igrati krajnje ofanzivno. Takav pristup jeste mac sa dve ostrice ali po meni jedini moguci ako zeli pobedu.
                          Neki ovde tvrde da je za Novaka prvi set presudan. Ja se ne bih slozio. Po meni najbitniji ce biti 3.set jer mislim da ce posle dva odigrana seta biti 1:1. Nadal je Novaka slomio prosle godine i na RG i US Openu upravo u 3.setu.
                          E, zbog toga je doso cika BB.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                            Djokovic je uvek morao da ide najtezim putem (osim Wimblija, tu mu je Conga odradio posao )
                            Po meni to je najveci njegov podvig od svih GS-ova, sve provera do provere, pritom GS koji mu realno najmanje odgovara. Od svih protivnika ne zna se ko je bio raspolozeniji, pa cak i Conga u SF koji je bio umesto Feda je rekao da je odigrao jedan od najboljih meceva karijere i da ne zna ko bi tog dana mogao da dobije Novaka
                            It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• Уосталм, биће нам све јасно кад будемо видели како Ноле хвата Рафине серве... ако ту не буде проблема због те суве шљаке, онда може да пржи сунце колико хоће!
                              sigpic

Comment

• Originally posted by prskaj View Post
                                Po meni to je najveci njegov podvig od svih GS-ova, sve provera do provere, pritom GS koji mu realno najmanje odgovara. Od svih protivnika ne zna se ko je bio raspolozeniji, pa cak i Conga u SF koji je bio umesto Feda je rekao da je odigrao jedan od najboljih meceva karijere i da ne zna ko bi tog dana mogao da dobije Novaka
                                Role
                                Ja mislim, a nisam usamljena, dosta Noletovih fanova ima isto misljenje, da Congi treba podici jedan prigodan spomenik, kao sto mi trebamo Soderlingu
                                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                                with experience.

Comment

Working...
                                X