Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Gledati odlicno damsko finale a da nemas navijackih aspiracija bas dodje kao uzivancija
    Simoni Halep postovanje za borbenost i konstatnost. Ceo njen igracki paket na oko izgleda skladno i kompaktno ali kada malo bolje zagledas fali tu nesto. Fali bar jedna vrhunska karakteristika koju ona nema. Ono sto impresionira je konstatna dubina koju postize u udarcima. Servis samo solidan kojim ne ostvaruje posebnu prednost, udarci takodje svi solidni i sve tako solidno da solidnije na moze biti. Kao nekakav solidan zlatni juvelirski rad bez nekog dragulja kojim bi se to upotpunilo.
    Mariji Sarapovoj cestitka na novom GS. Poslovicno dobra igra (koje ne bi bilo da je tu Serena), sa maksimalnim mlacenjem loptice i skracenim dijagonalama koje me bas iznenadise.
    Za ponasanje, vristanje i odugovlacenje jedno negativno brojanje.
    Neka je i u okviru pravila, a garantovano nije, za takvu vrstu ponasanja uvek cu reci da je nesportsko. Glavni krivci jesu oni koji joj to ponasanje dozvoljavaju i tolerisu.
    Pravilnici se moraju postovati sa jednakim arsinom prema svima.
    Last edited by pecaros; 07-06-14, 18:19.
    sigpic

Comment

• Sharapova - Halep

Iako sam svim srecem navija za Simonu, Marija je zasluzeno pobijedila. Ako ni zbog cega drugo a onda zbog dva zadnja gema.

Sharapova je igrala fantasticno, ona ne moze bolje od ovoga, bio sam duboko uvjeren da ne moze ovako igrati. Konsistentnost i snaga koju je pokazala kod udaraca su bili zastrasujuci. Sljaka je definitivno njena najbolja podloga. Relativno lose kretanje, njena najveci problem, ne dolazi toliko do izrazaja na sljaci.

Halep je igrala odlicno, ali mislim da moze i bolje. U svakom slucaju je pokazala vise umijeca nego Marija, ali nema Marijinu snagu. Ovo je bio jako tezak mec za Simonu i mislim da ga je svoje sanse upropastila na pocetku. To je strasan pritisak na svakoga kada igra svoje prvo GS finale. I prvi je zadatak da se ne obrukas. Halep je odmah ispunila taj zadatak, dosla je u vodjstvo od 2:0. Potpuno prirodno da se opustila iza toga. Naredna tri gema su bila presudna. Sva su tri bila povuci-potegni, i sva je tri dobila Marija. Dobila ih je jel je razumjela njihov znacaj, jer nije htjela da ponovo izgubi 1. set. To je diglo njeno samopuzdanje i pretvorila je 0:2 u 5:2.

Od tog trenutak Simona je bila prisiljena da igra 'catch up'. Cim bi se Marija opustila, ona bi je sustigla, da bi se Marija odmah trgla i ponovo digla igru. Tako je bilo u prvom setu kad je Halep dosla do 5:4 i opet ga izgubila. Drugi set je Simona defakto ukrala. U trecem setu je opet Marijina sposobnost ta udara jako i precizno kad je najpotrebnije odnijela prevagu. To najbolje pokazuju zadnja dva gema.

Marija, koja je daleko manje talentovana od Halep, umije da se koncetrise u najvaznijem trenutku i izvuce iz sebe maksimu, u prvom redu da popravi svoj tajming. To je IMPRESIVNO!
      Last edited by NI; 07-06-14, 18:42.

Comment

• Zavrsio se jedan deo turnira...jos jednom: svaka cast devojke

Comment

• NI,
          Marija, koja je daleko manje talentovana od Halep . . . ne mislis da je previse olako izrecena konstatacija, pa jos si to boldovao. Mislim, ipak je dosta toga postigla Sarapova sa svim ogranicenjima, a Halep svaka cast na borbenosti i kretanju, ali tehnicki sve je kod nje prosecno.

Comment

• Originally posted by Niki View Post
            NI,
            Marija, koja je daleko manje talentovana od Halep . . . ne mislis da je previse olako izrecena konstatacija, pa jos si to boldovao. Mislim, ipak je dosta toga postigla Sarapova sa svim ogranicenjima, a Halep svaka cast na borbenosti i kretanju, ali tehnicki sve je kod nje prosecno.
            Ne bih se bas slozio sa ovim,jedino ako poredis sa muskarcima. Marija je tako dobra jer nije "bolesna u mozak" i jer ima ODLICNE fizicke predispozicije. Kao Dzoks u basketu u svoje vreme a posle njega Kobi: Dugacke ruke, napucane, dugacke noge, sam mislic ni trunka sala, a listovi u dnu (kod stopala) tako tanki da mozes da ih prstima ruke obavijes. Marija je nesto slicno (samo kada se radi o zenskom tenisu). I kada si jak u glavu a imas predispozicije takve, ti MORAS da KIDAS, tj u ogromnoj si prednosti u odnosu na konkurenciju.
            Ali mene mnogo vise fasciniraju likovi koji nemaju idealne predispozicije ali su u stanju svakom da "ocitaju" lekciju. Btw zato sam valjda oduvek i najvise voleo Ajversona ...
            sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
            Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• NI, da li mislis da ce Rafa biti agresivan kao u Montrealu prosle god.? Ako tako bude bice cupavo

Comment

• Nadal - Djokovic

Da ugrabim dok jos nije dosla Oljina zabrana.

1.
                Mec je uzasno vazan za Novaka. Poraz, a poraz je vise vjerovatan od pobjede, ce upropastiti jos jednu sezonu, teret ce ostati na ramenima, pa me strah da ce mu upropastiti i cijelu karijeru. Sve mi se cesce mota po glavi Ivan Lendl i njegov Uimbldon. Zelja da osvoji Uimbldon ga je kostala 2-3 GS-a. A na kraju ga nije osvojio.

Srecom mec je vazan i Nadalu. On juri Rodzerov rekord. Propustio je Australiju iako je vec bio proknjizio jednom kad je Vavrinka izbacio Novaka, ako sad propusti i RG tesko da ce osvojiti 18 GS-ova. Vrijeme radi protiv njega.

2.
                Novak je imao fizickih problema jucer. Pola sata je bio u autu. Nesto slicno trecem setu protiv Nadal prosle godine. Ne znamo sto je razlog, ali sto god da jeste, to je ucinilo Nadala jasnim favoritom. To pokazuju kladionice, to pokazuje kako puno 'povrsnih' strucnjaka mijenja svoju prognozu. Upravo su to na Eurosportu ucinili i Virdzinja Uejd i Greg Rusedski.

Ipak oni koji se vise unose u takticke i tehnicke detalje, ne odustaju tako lako od Novaka. Oni imaju problem da vide kao ce Rafa, poslije onog meca u Rimu, doci do pobjede. Tako su i Tignor i O'Shenesi ostaju pri svojoj prognozi da ce Novak pobijediti.

3.
                Igracki gledano za Nadala su najvaznije tri stvari:

-da je vrijem suvo i da se Novak muci na BH strani sa njegovim top spinom
                -da mu perfektno funkcionise FH paralela
                -da njegovo slajz prvi servis bude ubojit

4.
                Igracki gledano za Novak ja najvaznije:

-da mu BH, pogotvo BH paralela funkcionise
                -da dobro servira
                -da mu FH napad poslije dobrog 1. servisa funkcionise

5.
                Ocekujem da obojica igraju jako ofanzivno. Mozda Nadal odustane od pretjerane ofanzive, ako uslovi budu jako suvi i samim tim se pokaze da se Novak muci u razmjenama na BH strani ili ako Novak nije fizicki OK. Razmjene bi tu slabost iskoristile.

6.
                Obojica pokazuju strah, sto je prirodno. Iako vise Rafa. Ipak je imao seriju od cetiri neugodna poraza.

2011. se pokazalo da ne moze nadigrati Novaka sa osnovne a od USO 2013. da je Novak bolji napadac. Sto Rafi ostaje? Da se nada da ce sve okolnosti biti protiv Novaka i da ce on biti u top formi. Izgleda da je Bog uslisio njegove nade.

7.
                Zanima me da li Toni i Rafa pripremaju neko takticko iznenadjenje. Osim cescih izlazaka na mrezu ne vidim sto bi to moglo biti. I defanzive ako Novak nije potpuuno fizicki OK.

8.
                Mec moze imati tri toka:

A)
                Moze Novak biti potpuno ispod trazenog nivoa. Bilo zbog fizickih problema, bilo sto bi pukao znog pritiska, bilo zbog vruceg vremana... U tom slucaju ce biti 3:0 za Rafu. Sanse da se to desi su barem 30%.

B)
                Moze Novak biti potpuno na nivou zadatka i nastaviti tamo gdje je stao u Rimu. Ubojitim napadom koji ce biti baziran na sjajnom returnu i solidnom servis jednostavno ostavi Rafu bez opcija. Rafa ce se naravno boriti kao lav i gotovo je izvjesno da ce i najspremniji Novak imati padova, sve jedno ako se ostvari ova varijanta mislim da su Novaku sanse vise od 80%. Na zalost sanse su u najboljem slucaju 20% da da stvari krenu ovim tokom.

C)
                Da se Novak osjeca bolje nego sto se plasim, a opet da ne bude 100%; da vrijeme bude bolje nego u petak, ali ipak suvo; da igraci mijenjaju taktiku od seta do seta... U principu jedan povuci potegni mec, slican onome prosle godine. Sanse da se to desi su 50%. Ako pak stvari krenu tim tokom, Nadal je favori, i sto mec bude vise trajao bice sve veci favorit. Recimo 60%:40% za Nadala.

Sve u svemu, dajem Nadalu sanse vece od 60%.

Comment

• NI, surovo si realan
                  sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                  Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by Niki View Post
                    NI,
                    Mozda je netacna konstatcija, ali ja to misljenje nemam od jucer. Ugodno sam iznenadjen Marijinom danasnjom igrom. Inace ono sto ti zoves ogranicenjima, ja zovem nedovoljnim taletom. Dakle slazemo se.

Halep ima izvanredno kretanje, tajming i manje vise sve udace. Ali sa 168, mora imati manjak snage. Pogotovo kod servisa.

@Sandugap

Krakatost i visina su neosposrno predispozicije za teniserku. Samo njen servis nije onoliko dobar koliko bih ocekivao za zenu njene visine. Nema tajming.

Glava, i intelagencija i volja, a njena volja je na nivo Nadalove, su takodjer predispozicija za tenis.

Ipak, kad pricas o tome da li je neko talenat mislis na druge stvari.
                    Last edited by NI; 07-06-14, 19:45.

Comment

• NI super si analizu napravio,verovatno ce biti situacija koju si pod A naveo,ali mislim da ce Novak uspeti da mu otkine nekako set i to je to.Sutra 3-1 za Nadala bez prevelike drame.

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
                        NI, surovo si realan
                        Ostalo mi je do ponoci.

Iza toga Novak sigurno pobjedjuje!

@Zile

Ako bude 3:1 onda nije opcija A).

@Salinjo

U prpremi za mec, kada se jos nije znalo da ce Novak imati fizickih problema, sto je drugo Nadalu ostajalo negao da proba da ponovi Montreal? Samo ovoga puta je i Novak treabo biti agresivan.
                        Last edited by NI; 07-06-14, 19:40.

Comment

• @NI, opcija pod B 99% , zasto to kazem? Novak je naucio lekciju od prosle god. , a BB ce doci do izrazaja ove, sta mislite zasto pikaju shah? To je ocigledna poruka protivniku, pobedicu te sutra na glavu, a ne na snagu

Comment

• Originally posted by salinjo90 View Post
                            @NI, opcija pod B 99% , zasto to kazem? Novak je naucio lekciju od prosle god. , a BB ce doci do izrazaja ove, sta mislite zasto pikaju shah? To je ocigledna poruka protivniku, pobedicu te sutra na glavu, a ne na snagu
                            Iz tvojih u Bozje.

Ali jesi li vidio Novaka od 2:2 u trecem setu protiv Gulbisa? Mislis da onaj Novak moze nauditi Nadalu?
                            Last edited by NI; 07-06-14, 19:45.

Comment

• NI, a zasto mislis da ce i sutra tako da padne?
                              Nov dan, nov mec, nov protivnik...
                              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                              with experience.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                                Iz tvoji u Bozje.

Ali jesi li vidio Novaka od 2:2 u trecem setu protiv Gulbisa? Mislis da onaj Novak moze nauditi Nadalu?
                                Taj pad se sutra nece desiti.
                                Ne kazem da nece biti oscilacija kod Novaka, ali dovoljno ce biti fokusiran da pobedi te demone iz proslosti i zgrabi taj RG.
                                Last edited by salinjo90; 07-06-14, 19:47.

Comment

Working...
                                X