Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nije to samo Blic uz ostale domace medije preneo,(ako i jesmo najgori od sve ostale dece pa se to stalno naglasava) dosta se o tome pisalo i na drugim teniskim forumima relevantnim koliko i nas, prpenosili su se prevodi sa raznih sajtova, gde su teme bile kao ovde otprilike TBuzz.Koliko znam radilo se u vezi "price" o Novaku o kome je pricao izmedju ostalog u gostovanju na radio emisiji u Latviji u vreme odrzavanja DC meceva u septembru 2013. Pravih transkripta koliko znam nema, bilo je slobodnih prevoda, naravno ljudi vole kontroverze ,"losi momci" da na kraju budu dobri, spin se lako primi na takvoj podlozi.
    Licno mislim da Gulbis ima zelju da ga teniski svet vidi drugacijim od ostalih ,narocito top igraca u svetu medijske uniformnoosti, nesto kao unikat, i pri tom se dobro zabavi, i zasto da ne?.O njegovom radu, talentu i postignucu , govori tenis koji je do sada prikazao ali i ono sto ce u buducnosti doneti na teren.Sve ostalo je manje vazno.
    I moram reci , rasplinuli ste pricu o ocevima, stricevima , nagadajnjima ovaj rekao/uradio ovo /ili ono ,previse ...
    @AIR/NI i ostali hvala na pogledu na danasnje meceve i vracanju teme na RG.
    Similis simili gaudet

Comment

• Evo, da bi se promenila tema, iako mislim da nema nista lose u tome sto za promenu pricamo i od drugim teniserima, a ne stalno o jednim istim, sta mislite o sutrasnjim mecevima?
      Da li ce se svideti Nadalu sto su ga ponovo sutnuli na SL? Tamo nema mesta kao na PC, nece moci da stoji 5 metara i da vraca, ako bude bilo potrebno, da li Ferer ima neku sansu?

A Marej je konacno na PC, da li ce uopste potrefiti stadion?
      Da li ce uspeti njih dvojica da odigraju poen sa 50+ udaraca?
      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
      with experience.

Comment

• Bila je neka djevojka ovdje jedno vrijeme koja je bas gotivila Gulbisa. "Tennis" cini mi se. Je li Vladane, ti si bio dobar sa njom koliko se sjecam?

Kako bi reagovala sada, banovalo bi se uzduz i poprijeko

@Bojana

Ne bi Nadalu smetalo ni da ga bace na parking da igra. Bunio bi se on malo, standardna prica, ali bi izginuo i dao sve od sebe da pobijedi. Gotov je Ferrer sjutra.

A sto se Mareja tice, moram ovo da postavim, jace je od mene
        Last edited by Drunken Whaler; 03-06-14, 21:47.
        Everything you want is on the other side of fear.

Comment

• Dok nije dosao na megdan Djokovicu, niko da niije skoro ni pomenuo. Po koja pohvala za ekstra igru, po koji hate od Fedovih navijaca i to je to ...
          Sad kada treba da igra protiv naseg Sampiona, svi krenuli da ga pljiju ....
          Tragikomicno, napisao bih jos nesto, ali bolje ne ...
          sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
          Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Jedini poraz na RGu je dosao na tom terenu, sigurno nije odusevljen sto igra na SLu, ali isto tako je sigurno da ce da gine za svaku lopticu.
            http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
            with experience.

Comment

• Originally posted by Ivan Piper View Post
              I jos jedna stvar. Upoznao sam mnogo tih "tatinih sinova" koji su teniseri. Idu po akademijama, Muratoglu, Henin, Bolitieri ovo ono. Znate sta su uradili sa tim? Nista. Uzalud sve to dok ne iskaslju majcino mlijeko (kakav izraz sta je ovo) na teniskom terenu od muke i napora. Mogu tata i milioni da im pokrivaju ledja ali dzaba sve to dok sami ne izginu na terenu.

Gulbis je cini mi se to uradio. Mogao je mozda bolje ali zbog nedostatka motiva nije. Ali s obzirom na okolnosti, odlicno je ispalo.
              Ti si iz Berana i uspio si da upoznas toliku kolicinu tenisera . Svaka cast . Radi li se o igracima iz Berana , posto sam upucen da je relativno siromasan grad ili neki drugi crnogorski ili mozda neka druga drzava ?

Comment

• Mozda sam lud, ali mislim da Monfils sutra ima sanse Pogotovu sto je igrac koga gura adrenalin, sutra ce imati nevidjenu podrsku.
                sloboda ili ništa

Comment

• Originally posted by Overlord View Post
                  Ti si iz Berana i uspio si da upoznas toliku kolicinu tenisera . Svaka cast . Radi li se o igracima iz Berana , posto sam upucen da je relativno siromasan grad ili neki drugi crnogorski ili mozda neka druga drzava ?
                  Ako cemo o kontaktima, moj spisak je prilicno obiman cini mi se. Ne radi se tu samo o Crnogorcima. Konkretno govorio sam o Amerikancima, Hrvatima i Australijancima. Imao sam prilike da se upoznam i treniram sa njima, pa cak i ako sam iz Ivangrada, zamisli

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                    Evo, da bi se promenila tema, iako mislim da nema nista lose u tome sto za promenu pricamo i od drugim teniserima, a ne stalno o jednim istim, sta mislite o sutrasnjim mecevima?
                    Da li ce se svideti Nadalu sto su ga ponovo sutnuli na SL? Tamo nema mesta kao na PC, nece moci da stoji 5 metara i da vraca, ako bude bilo potrebno, da li Ferer ima neku sansu?

A Marej je konacno na PC, da li ce uopste potrefiti stadion?
                    Da li ce uspeti njih dvojica da odigraju poen sa 50+ udaraca?
                    sve mu je novo, puno publike, veliki stadion, zbunice se zesce i nadam se proci ko Duci protiv Rafe

Comment

• Originally posted by Ivan Piper View Post
                      Ako cemo o kontaktima, moj spisak je prilicno obiman cini mi se. Ne radi se tu samo o Crnogorcima. Konkretno govorio sam o Amerikancima, Hrvatima i Australijancima. Imao sam prilike da se upoznam i treniram sa njima, pa cak i ako sam iz Ivangrada, zamisli
                      Nije bilo ironije i provokacije u ovom pitanju . Nego mi je interesantno da neko ko zivi u Beranama je uspio toliko da ostvari . Mislio sam na ukupnu ekonomsku situaciju u prethodnom pitanju , zbog toga mi je to toliko interesantno .

Comment

• Dosad svi govorili kako je postalo monotono, samo se velika "cetvorka" pitala za sve, sad kad su konacno dosli neki novi (izgled top 10 se konacno promijenio) opet ne valja, e jbg to smo mi, NIKAD ne valja...

Meni licno je Gulbis bas super lik, odlican teniser sa dozom "sportskog bezobrazluka" koji je bar malo razbio onu monotoniju...neki dan Fedju nasjekao sa MTO (treba i to znati) danas Berdiha ucio tenisu (razbio ga kao beba zvecku) i eto ga u polufinalu, poslije meca ga pitaju kao tipa imas dva dana odmora do polufinala kako ces se spremiti a on kao iz topa:"Idem da slavim ovo sto sam dosad napravio"...nije bila izjava:Cestitam danasnjem protivniku, bio je odlican, ja sad idem da odmorim a za polufinale cemo vidjeti, ceka me super teniser itd...predpostavljam da ce ovo biti kratkog vijeka (nadam se da nece) ali zanimljivo je, ako nista svaka promjena je dobro dosla...

Da ne duzim, jednostavno lik mi je prava LAFCINA
                        sigpic
                        http://www.youtube.com/watch?v=pMJ0-1GGf5k

Comment

• Originally posted by Overlord View Post
                          Nije bilo ironije i provokacije u ovom pitanju . Nego mi je interesantno da neko ko zivi u Beranama je uspio toliko da ostvari . Mislio sam na ukupnu ekonomsku situaciju u prethodnom pitanju , zbog toga mi je to toliko interesantno .
                          Pogresno sam shvatio tvoj post, oprosti.
                          Sto se ekonomske situacije tice, losa je naravno kao uostalom i u svim zemljama u regionu, tako da ne bih rekao ni da je losija a narocito ni da je bolja. Mada to su neke druge stvari koje nemaju veze sa temom, pa da ne skrecemo mnogo...

Comment

• Dobio Gulbis na publicitetu, definitivno...

Kratko bih samo o tom njegovom uzdizanju iz porodičnog bogatstva i ulaganju sebe kad bi malo ko drugi to uradio...

Bio jednom jedan Niki Lauda. Voli momak da vozi te neke sportske automobilčiće, napikao F1 pa da umre, a matori mu bankar i kaže mu - bićeš bankar ili cvonjka videti nećeš. Op, crvc, gevezn zajn, ode Niki u sasvim drugu banku i podigne kredit da plati svoje mesto u nekom od slabijih F1 timova. To se ubrzo pretvorilo u sponzorstvo, a od plate koju je zaradio u Ferrariju (jea, muving ap in d vrld ) otplatio je te kredite i zajmove... Godinu kasnije osvojio i titulu, oborio rekord jedne monstruozne staze, trofeje davao lokalnoj perionici u zamenu za pranje kola... Fast forward još malo i leži u bolnici, pod užasnim opekotinama zadobijenim tokom udesa na istoj toj stazi gde je oborio rekord (i gde je padala užasna kiša, što je umalo dovelo do otkazivanja trke)... Vraća se nazad posle mesec i po, bori se do kraja i završava kao vicešampion. Uzeo je još dve titule do kraja karijere i postavio nove standarde za vozače u F1. Sve vreme bio i ostao miran i temeljan momak, bolno racionalan i predan sportu, precizan na stazi i u garaži sa timom tokom podešavanja bolida...

Da mi lepo vidimo da li će taj Gulbis uzeti ovaj RG jer sve što je do sad uradio je, budimo realni - ništa. Osim što je ispao to što je ispao protiv Federera, što ga očito jako puno potresa...

Comment

• Nisam bio nesto aktivan na ovom RG,ali me je ova Gulbisova prica prosto naterala da napisem koju.Svakako je dobro za tenis povremena pojava u zavrsnicama mladih lavova tipa Milos,Dimotrov itd,a svakako je jos interesantniji Gulbis koji ako me secanje ne vara bio jedno vreme zajedno sa Novakom u Pilicevoj akademiji i zajedno su trenirali.Naravno talenat nikad nije bio sporan kod oba tada decaka ali su trenirali sa razlicitim motivima isa razlicitih pozicija i postignuti rezultati su vidljivi.Citam ovde ga pojedin ivide kao osvajaca RG,pobedio teskog sljakasa Rogera i Tomicu koji na sljaci igra ko na betonu.Niko ne spori da je dosao tu jer je pokazao vise od svojih protivnika ,ali kojih protivnika na sljaci?Kubot mu je uzeo set,Roger ga potpuno nadigrao u 2. seta i samo zbog svojih poznatih slabosti na sljaci izgubio.Gulbisu je ovo trenutno najveci uspeh na GS i dolazi na Novaka koji se sprema da ponovno napadne titulu ,i sta moze da ocekuje nego da prodje kao recimo Conga na W protiv Novaka nakon spektakularne pobede nad Rogerom,to je ono sto ocekujem u 1/2F.Malo bih analizirao i prokomentarisao Gulbisov forhend,mats je nesto govorio o tome,tehnika je svakako interesantna cak bi rekao neoubicajena jer zahteva da igrac prilikom izvodjenja udarca bude prakticno iza lopte sto zahteva dobru pripremu nogama,gledajuci ga danas protiv Tomice to je lagodno mogao da radi jer nama puno pomeranja levo desno a na nekoliko Tomicinih lopti u uglove i razvlacenje po terenu koristi defanzivni slajs i drop koji uzgred dobro izvodio ali kod Novaka to nece proci jer ce Novak biti mnogo blize osnovnoj i samo vise siriti Gulbisa i tako ga skroz upasiviti i staviti u podredjen polozaj.Najaci Gulbisov adut je servis i od novakovog citanja servisa ce mnogo zavisiti kako ce mec teci,videli smo sta se desilo Miosiu u 3 setu kad se Novak skroz opustio sa riternom ,maltene je sve vracao a isli su preko 210 u proseku ,tako da sa raspolozivim riternom moze i lako do 3-0.U drugom slucaju moze uzeti jedan set ako dodje do TB a u maratonskom mecu u 5 nema sta da trazi jer nema tu snagu u nogama.Sto se tice novaka do sad je sve bilo na nivou ocekivanja,sa malim padovima kod Marina i servisa za mec kod Milosa ali smo vec navikli na to tako da cekamo petak i jos jedan dan u ofisu pa na megdan Rafi u nedelju.

Comment

• ...

Edit-Htio sam da prenesem neki text,ali nikako da mi uspije,pa neka moderatori obrishu ovaj moj post,ako nije problem.
                                Last edited by shpageti; 04-06-14, 01:19.
                                SignaturE se cheka ...sigpic

Comment

Working...
                                X