Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by NI View Post
    Niko se nije dao odgovor zasto je Nadal danas fizicki pao.

A) vrucina
    B) zahtijevani inteezitet
    C) kombinacija to dvoje
    Nesto cetvrto?!
    Originally posted by Vladan
    SAFa niko nije mogao ni jednom da prezivi, Runi je to uradio dva puta. Masivan. Monumentalan. Bivsi. Pozdrav legendo, donesi Evertonu nemoguci san.
    :vinjaksmajli:

Comment

• Originally posted by stefan12 View Post
      Ja trenutno ne vidim ko bi u dogledno vrijeme moga da zaustavlja njih dvojicu da ne igraju u finalima jedan protiv drugog.Barem ne do 2017.
      Novaka ce vec na jesen zaustaviti porodica, a Nadala magicni broj 18 za godinu, godinu i po
      Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• Ma nek su živi i zdravi... svakom svoje...
        sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
        But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by Navras View Post
          Novaka ce vec na jesen zaustaviti porodica, a Nadala magicni broj 18 za godinu, godinu i po
          Za Nadala ko zna vidio si da danas plače od sreće, a deveti put ga uzima mada je danas stigao Samprasa i oborio rekord po broju uzastopnih RG-ova.Ko zna šta će onda da juri.
          "When I was young, I never wanted to leave the court until I got things exactly correct. My dream was to become a pro."-Larry Bird

"Da budale svijetle ja bi bio zvjezda danica".

Comment

• hahahaha Bojana je nevjerovatan covjek, Nadal da osvoji i 50 RG-ova, ona ce da kaze da Nadal nije nista posebno. Bojana, cak i ja sam danas posumnjao u pobjedu Nadala, naravno pre meca a i nakon prvog seta, jer su svi faktori nalagali da ce Novak uzeti titulu. Bolja forma, bolji servis, motiv, psiholoska prednost zbog 4-0 u zadnjih njihovih 4 duela..., ali desilo se sta se desilo. Nadal nije bio na vrhuncu danas, ocigledno je bilo to, previse je gresio i bas je lepo rekao Vladan, tesko da ce Nadal ikada biti ovako los. A kad nije los sanse Novaka su?... Mnogo male, mnogo! Ovo nije Rim i MC, ovde se igra na tri dobijena, mnogo je tesko dobiti Nadala na tri dobijena na sljaci, tj. samo ga Soderling do sada dobio ukljucujuci i Davis Cup. Boki honey, Djokovic ima igru za Nadala, stvar je u tome da on ne moze istom tempom da udara 3,4 ili 5 setova. A kad ne moze to da radi onda je kaznjen.
            OVAKO

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
              Boki honey, Djokovic ima igru za Nadala, stvar je u tome da on ne moze istom tempom da udara 3,4 ili 5 setova. A kad ne moze to da radi onda je kaznjen.
              Novak nije dokazao da ima igru za Nadala po suncanom danu na sporoj sljaci. To je cinjenica. U svakim drugim uslovima ima ali u tim nema.

Nedostaje mu kljucni udarac ubojiti BH. U Rimu je on jednako dobro gadjao i kratku dijagonalu i pralelu. Zato je onak razbio Rafu. Ali po suncanom vremenu on nema punu kontrolu svog BH-da kao odgovor na nadalov FH.

To cini da ni defanzivna, ni ofanzivna taktika ne daje jasnu prednost. Novaku ostaju improvizacija i imaginacija a na taj nacin je tesko dobiti 3 seta protiv Nadala.

Potreban je metoda!

Comment

Novak nije dokazao da ima igru za Nadala po suncanom danu na sporoj sljaci. To je cinjenica. U svakim drugim uslovima ima ali u tim nema.

Nedostaje mu kljucni udarac ubojiti BH. U Rimu je on jednako dobro gadjao i kratku dijagonalu i pralelu. Zato je onak razbio Rafu. Ali po suncanom vremenu on nema punu kontrolu svog BH-da kao odgovor na nadalov FH.

To cini da ni defanzivna, ni ofanzivna taktika ne daje jasnu prednost. Novaku ostaju improvizacija i imaginacija a na taj nacin je tesko dobiti 3 seta protiv Nadala.

Potreban je metoda!
                Pa to je znak da ustvari ne moze da sprovede taktiku, jel tako? On mozda ima igru, ali onako pogadjati 3-4 sata? Po meni nemoguce, jer nije on masina pa da se savrseno mjesti na udarce 3 sati. Jebiga, tesko je igrati protiv visokih spinova, tesko je da ih hvatas, a jos teze da ih smestis u cosku ili na liniju.
                OVAKO

Comment

Pa to je znak da ustvari ne moze da sprovede taktiku, jel tako? On mozda ima igru, ali onako pogadjati 3-4 sata? Po meni nemoguce, jer nije on masina pa da se savrseno mjesti na udarce 3 sati. Jebiga, tesko je igrati protiv visokih spinova, tesko je da ih hvatas, a jos teze da ih smestis u cosku ili na liniju.
                  Postoje dvije stvari Stefane. One su medjusobno povezane ali razlicite.

1.
                  Na hardu, skoro sigurno travi, vlaznoj sljaci, vjerovatno i brzoj (Madrid i Rim) a suvoj sljaci on ima metodu. Vidjecemo da li moze da sprovede tu metodu u 3 dobijena seta. Uimbldon, USO i Australija su jedina mjesta gdje to mozemo vidjeti.

2.
                  On na sporoj sljaci kao RG i MC po suncanom danu, jes uvijek nije nasao metodu, mozda je nikad i ne nadje. Onda mora da improvizira, malo jedno, malo drugo, malo trece. To je pogotovo tesko da izvede u mecu na 3 dobijena seta.

Sve u svemu, ako je suncan dan na RG onda on jako tesko moze da pobijedi Rafu, cak ako i nema fizickih problema koje je danas imao jer je logicno da ih ni Rafa nece imati, a danas ih je on imao. Plus postoji jos jedan problem na Satrijeu u Parizu. Teren je jako veliki i Rafa ima vise prostora da se brani. Goran Ivanisevic je manje vise isto rekao prije godinu dana.

Po vlaznom danu na RG, Novak vjerovatno ima pristojne sanse da dobije Rafu. Blizu 50% ako se sredi psihicki.

Nama novakovcima ostaje mala nada da je Novak danas imao neki ekstra zdravstveni problem koji se prvi put pojavio sa Gulbisom i da druge godine nece imati takav problem a samim tim da danasnji mec nije dobra referenca za neki buduci mec Rafa-Novak po suncanom danu u Parizu.
                  Last edited by NI; 09-06-14, 01:51.

Comment

• Ni,

Ja odgovorno tvrdim da je Novak danas patio fizicki, i to previse. Normalno, a i covjecki je da jedan teniser ima neki pad u toku meca, pa i Nadal je imao pad danas, ali ovaj Novakov je bio vise nego ocigledan, onako iz aviona se videlo da je pao i to znatno. On od sredinu drugog seta nije postojao na terenu, cak se u cetvrtom vratio, i to nakon pretrpljenog brejka. Znaci covjek kasnio na svaki udarac, a znamo kakav tajming ima DJokovic, najbolji na svetu uz Nadala naravno. Vijdelo se i po igru i po kretanje i po grimase koje je pravio da pati on fizicki, dali grcevi, dali stomak, dali suncanica zaista ne znam, ali da je patio to jeste tako. Po meni ovoj je najtezi poraz za Novaka Djokovica u karijeri, ne znam mozda gresim ali ja to tako vidim. Nadal mozda nikada nije bio losiji na sljaci, puno je gresio, jako je bio nesiguran u svom servis gemovima, a to Djokovic tako lako ispusti. Mozda i on sam nije kriv, vec to sto je nemao srece sa zdravljem, ali ovaj poraz svakako treba puno da ga boli. Novak je ove sezone na turnire na sljaci, a i prethodne turnire nakon AO-a bio igracki bolji od Nadala, tu nema dileme. Nadal se mucio celu sezonu i konacno danas uspeo da uzme veliku titulu. Znaci znas da si u boljoj formi, znas da mozes konacno do prve titule a ti to olako ispustis. Mozda rezultatski prosle godine je bolniji poraz, ali po meni ovo jako vise treba da ga boli.
                    OVAKO

Comment

• Stefan,

Nema spora da je Novak imao fizickih problema, ali imao ih je i Nadal.

Samo se u jednoj stvari ne slazem. Nadal je bio apsolutni top 2012, 2010, 2008 i 2013. Poredjao sam godine od najbolje ka najlosijoj. Ove godine Nadal nije apsolutni top. Ali danasnji mec je odigrao odlicno. On je savrseno sproveo taktiku. Ako ista on se citavo vrijeme vise bojao Novaka nego je trebao.

Konacno, ako su Novakovi fizicki problemi bili povezani sa prehladom ili necim slicnim, onda je moja procjena njegovih sansi pesimisticka.
                      Last edited by NI; 09-06-14, 06:17.

Comment

hahahaha Bojana je nevjerovatan covjek, Nadal da osvoji i 50 RG-ova, ona ce da kaze da Nadal nije nista posebno. Bojana, cak i ja sam danas posumnjao u pobjedu Nadala, naravno pre meca a i nakon prvog seta, jer su svi faktori nalagali da ce Novak uzeti titulu. Bolja forma, bolji servis, motiv, psiholoska prednost zbog 4-0 u zadnjih njihovih 4 duela..., ali desilo se sta se desilo. Nadal nije bio na vrhuncu danas, ocigledno je bilo to, previse je gresio i bas je lepo rekao Vladan, tesko da ce Nadal ikada biti ovako los. A kad nije los sanse Novaka su?... Mnogo male, mnogo! Ovo nije Rim i MC, ovde se igra na tri dobijena, mnogo je tesko dobiti Nadala na tri dobijena na sljaci, tj. samo ga Soderling do sada dobio ukljucujuci i Davis Cup. Boki honey, Djokovic ima igru za Nadala, stvar je u tome da on ne moze istom tempom da udara 3,4 ili 5 setova. A kad ne moze to da radi onda je kaznjen.
                        molim te, bolje me opsuj, nemoj ovo da mi pises

A druga stvar, bila je prica da li Djokovic ima igru da pobedi Nadala na sljaci Satrijea, ja sam ubedjena da ima, sta je tu problematicno?
                        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                        with experience.

Comment

Samo se u jednoj stvari ne slazem. Nadal je bio apsolutni top 2012, 2010, 2008 i 2013. Poredjao sam godine od najbolje ka najlosijoj. Ove godine Nadal nije apsolutni top. Ali danasnji mec je odigrao odlicno. On je savrseno sproveo taktiku. Ako ista on se citavo vrijeme vise bojao Novaka nego je trebao.
                          Ne slazem se. Nadal je imao tri pika u svojoj karijeri 2010, 2008 i 2013.

Originally posted by NI View Post
                          Konacno, ako su Novakovi fizicki problemi bili povezani sa prehladom ili necim slicnim, onda je moja procjena njegovih sansi pesimisticka.
                          Naprotiv ako je u pitanju samo prehlada, suncanica ili nesto trece trebas da budes optimisticniji jer je to prolazna stvar na koju ne mozes da utices. Novak se u 4.setu digao a Nadal malo pao kad to niko nije ocekivao prema tome to malo baca u nedoumicu sta bi bilo da Novak nije imao onih zdravstvenih problema.

Originally posted by Stefan-kobe View Post
                          Ja odgovorno tvrdim da je Novak danas patio fizicki, i to previse. Normalno, a i covjecki je da jedan teniser ima neki pad u toku meca, pa i Nadal je imao pad danas, ali ovaj Novakov je bio vise nego ocigledan, onako iz aviona se videlo da je pao i to znatno. On od sredinu drugog seta nije postojao na terenu, cak se u cetvrtom vratio, i to nakon pretrpljenog brejka. Znaci covjek kasnio na svaki udarac, a znamo kakav tajming ima DJokovic, najbolji na svetu uz Nadala naravno. Vijdelo se i po igru i po kretanje i po grimase koje je pravio da pati on fizicki, dali grcevi, dali stomak, dali suncanica zaista ne znam, ali da je patio to jeste tako. Po meni ovoj je najtezi poraz za Novaka Djokovica u karijeri, ne znam mozda gresim ali ja to tako vidim. Nadal mozda nikada nije bio losiji na sljaci, puno je gresio, jako je bio nesiguran u svom servis gemovima, a to Djokovic tako lako ispusti. Mozda i on sam nije kriv, vec to sto je nemao srece sa zdravljem, ali ovaj poraz svakako treba puno da ga boli. Novak je ove sezone na turnire na sljaci, a i prethodne turnire nakon AO-a bio igracki bolji od Nadala, tu nema dileme. Nadal se mucio celu sezonu i konacno danas uspeo da uzme veliku titulu. Znaci znas da si u boljoj formi, znas da mozes konacno do prve titule a ti to olako ispustis. Mozda rezultatski prosle godine je bolniji poraz, ali po meni ovo jako vise treba da ga boli.
                          Boldovao sam ono sa cim se apsolutno slazem. Nadal je bio sasvim prosecan, nista posebno mada je on i takav za klasu ispred svih sem Novaka. Cak je imao taj njemu nesvojstven pad u 4.setu. Novak je ocigledno sem vrucine imao dodatnih zdravstvenih problema tako da ovaj mec zapravo nije dao neke konacne odgovore sto se tice Novakovih sansi protiv Nadala na RG. Mislim da Nadal polako ali sigurno stagnira iz godine u godinu na sljaci sto se tice igre, mislim da je to najocitije kod servisa, ali posto je dugo vremena bio za dve klase ispred svih taj pad za jednu klasu je i dalje dovoljan da dominira samo je pitanje koliko dugo. Jer ne treba zaboraviti da je on koliko juce bio apsolutno dominantan i kad se igralo na dva dobijena seta na sljaci. Sad je tu Novak u najmanju ruku ravnopravan ako ne i bolji. Cak i od Ferera mora da strepi.
                          Onaj Nadal iz 2008 ili 2010 ne bi onakvom Novaku dao u 2. i 3. setu ni 2 gema ukupno, a verzija 2014 se mucila sa protivnikom koji je maltene jedva postojao na terenu.
                          Last edited by skeptik; 09-06-14, 08:25.

Comment

• Brain Game: Rafa's New Tactics Fell Novak

http://www.atpworldtour.com/News/Ten...vic-Final.aspx

Comment

• skeptik,

1. Novakova moguca prehlada
                              Ja sam napiaso isto sto i ti ali ocigledno ne dovoljno jasno. Moguca prehlada = optimizam

2. Nadalova forma u RG-u
                              2012. nije bila velika godina za Nadala, ali je na sljaci bila najbolja. Nanio je Novaku 3 poraza u finalima te godine.

A te godine je Novak s pravom pretendovao na RG i Grand Slam. Plus, bio je kisni dan, dakle uslovi koji odgovaraju Novaku, i Nadal je svejedno, u prvom redu sjajnom igrom, dosao do 2:0. Ostatak price necu ponavljati.

-------------------

O'Shannessy (Brain Game) mora da napise nesto. Tacno je zapazio da su Nadolva FH paralela i servis presudili jucer. Ali ipak je trebao napomenuti da su suncani dan i Novakova malaksalost jedanko pomogli koliko Nadalova nova taktika.
                              Last edited by NI; 09-06-14, 10:08.

Comment

• Juce su obojica fizicki patili, s time sto se to kod Djokovica pretvorilo i u mentalnu patnju. Kada je Djokovic bio zaista los sredinom drugog i posebno u trecem setu, Nadal je maksimalno izvrsio pritisak, koliko je mogao sa formom koju ima; ali kada je Nadal itekako fizickio patio pa skoro u toku citavog cetvrtog seta, Djokovic to nije ni primetio, verovatno zaokupljen svojim problemima. To je ucinilo veliku razliku. Pa zadnja dva gema Nadal je bukvalno samo prebacivao lopticu prilikom servisa, ne znam kako to Djokovic nije video. Ne zelim ni da posmislim sta bi se dogodio u eventualnom petom setu. Nadal je pokazao nevidjeni sampionski mentalitet, kada je uspeo sa ovakvom igrom, a i stanjem da mentalno dobije bitku.

Comment

Working...
                                X