Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Sandugp View Post
    Novak ima nesrecu (kao i Federer) da igra protiv najboljeg sljakasa svih vremena, dok je Lendl takodje imao opasnu konkuranciju na travi, u vidu Bekera, Mekenroa, ali je cak uspeo da izgubi od Peta Kesa. Tako nesto se Djokovicu ipak ne bi desilo (barem ja mislim) da na primer izgubi od Davida Ferera finale RG. Za sada je Lendl NEPRIKOSNOVEN sto se underachievinga tice. 19 finala slemova od toga 8 titula. Mada Novak sa 13 finala i 6 titula opasno preti. Pu, pu, nedao bog da ga stigne
    Krivo Sandugp! Krivo!

Nadal je najbolji sljakas u istoriji bez dileme, ali u zdnje 3 godine mu je Novak gotovo ravnopravan.

Sto ti to govori o Novaku?

Novak ga je razbio u paramparcad u Rimu. U paramparcad! Shvati to!

U degenerisanom mecu, kao sto su bila sva tri finala, Novak ima 45% po setu da ga osvoji.

Probaj da odgovoris sebi zasto je Nadal jucer fizicki pao. Probaj. Kad je Nadal protiv ikoga, pogotovo na sljaci fizicki pao. U mecu sa malo dugih razmjena.

Po suncanom vremenu u RG-u sa top, top Nadalom, Novak ima 40% sansi da ga dobije. Pod uslovom da udje sa pravim mentalnim stavom! Ali nije favorit.

Defakto u svim drugim sitacijama na sljaci je Novak lagani ili znatni favorit. U ovom trenutku. Nije tako bilo prije 5 godina.

Comment

• Evo odgledah do kraja, samo poene od servisa. Mnogo blizu bio Nole. Da su igrali u večernjem terminu, bilo bi... mlogo gusto.

Inače, jedan brz kadar... opet bio prstić

Comment

• Originally posted by NI View Post
        Krivo Sandugp! Krivo!

Nadal je najbolji sljakas u istoriji bez dileme, ali u zdnje 3 godine mu je Novak gotovo ravnopravan.

Sto ti to govori o Novaku?

Novak ga je razbio u paramparcad u Rimu. U paramparcad! Shvati to!

U degenerisanom mecu, kao sto su bila sva tri finala, Novak ima 45% po setu da ga osvoji.

Probaj da odgovoris sebi zasto je Nadal jucer fizicki pao. Probaj. Kad je Nadal protiv ikoga, pogotovo na sljaci fizicki pao. U mecu sa malo dugih razmjena.

Po suncanom vremenu u RG-u sa top, top Nadalom, Novak ima 40% sansi da ga dobije. Pod uslovom da udje sa pravim mentalnim stavom! Ali nije favorit.

Defakto u svim drugim sitacijama na sljaci je Novak lagani ili znatni favorit. U ovom trenutku. Nije tako bilo prije 5 godina.
        Sta mislis da sam ja pogresio? U poredjenju Novaka i Lendla. Ne mogu se jos uvek porediti kada Novak zavrsi karijeru onda ce moci,ali cinjenica je da mu karijera ide slicno kao Groznom. A to sto si ti naveo samo Novaka kao tenisera dize. I slazem se sa tobom u potpunosti, ali nema nikakvog uticaja na poredjenje da li je nekom od njih dvojice bilo teze ili lakse.
        Last edited by Sandugp; 09-06-14, 18:32.
        sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
        Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by pecaros View Post
          Nije se upecao, nego dotakao mrezu
          U stvari htedoh o boldovanom delu. Da li je moguće iskazati tri navedene vrline u situaciji kada imas zdravstveni problem u meču protiv Nadala.
          pecaros,

Je li Novak sam priznao da je postojao psiholoski elemenat? Je li Vajda rekao da je Novak poceo da sumnja u sebe?

--------------

Je li Novak izgleda bolji igrac pri rezultatu 1:2, 4:5, 30:0 on servira? Je li Novak propustio da ga pritisne pri rezultatu 1:0 u setovima? Je li Novak propustio da na vrijeme vidi da se Rafa muci? Sredina 3. seta. Je li Novak olako pusti drugi brejk u 3. setu? Je li Novak nerezonski, jer mu BH nije bio dovoljno precizan, previse igrao na Nadalov FH? Je li Novak propustio da se propisno poraduje Nadalu u facu kad je osvojio 1. set? Kao sto se Nadal pradovao njemu u facu iza 2. seta. Je li Novak promasio puno returna na 2. servis?

A pritom je dobio 60% poena koji su bili duzi od 9 udaraca. Znaci da ipak nije bio potpuno nemocan.

Na svako moje pitanje je odgor da, a na svako je moglo biti i NE, a da je na pola njih odgovor ne on bi danas bio RG sampion.

Znaci nemoj mi reci da nije bilo prilike da pokaze svoje umijece i pored toga sto je zbog bolesti bio nesposoban da ubaci u sestu brzinu.
          Last edited by NI; 09-06-14, 18:34.

Comment

• Originally posted by Nesic View Post
            Evo odgledah do kraja, samo poene od servisa. Mnogo blizu bio Nole. Da su igrali u večernjem terminu, bilo bi... mlogo gusto.

Inače, jedan brz kadar... opet bio prstić
            Nesicu,
            Vecer je dolazila pri rezultatu 1:2, 4:5, 30:0. I Novak je to znao!

Comment

Je li Novak izgleda bolji igrac pri rezultatu 1:2, 4:5, 30:0 on servira? Je li Novak propustio da ga pritisne pri rezultatu 1:0 u setovima? Je li Novak propustio da na vrijeme vidi da se Rafa muci? Sredina 3. seta. Je li Novak olako pusti drugi brejk u 3. setu? Je li Novak nerezonski, jer mu BH nije bio dovoljno precizan, previse igrao na Nadalov FH? Je li Novak propustio da se propisno poraduje Nadalu u facu kad je osvojio 1. set? Kao sto se Nadal pradovao njemu u facu iza 2. seta? Je li Novak promasio puno returna na 2. servis?
              Jeste odgovor DA, ali nije u ovim odgovoriima zatajio samo Nole, već i njegova klupa. Morali su i oni sve te sitnice da vide/primete i da ga na neki način posavetuju/usmere. Svi su omanuli ovog puta. Biće bolje, u to sam potpuno siguran nakon ponovo odgledanog meča.

Comment

Nesicu,
                Vecer je dolazila pri rezultatu 1:2, 4:5, 30:0. I Novak je to znao!
                Mislio sam na pomeren termin celog meča, da je krenuo recimo oko 17h.

Comment

• @sandugp

Novaku je bilo teze. Nema spora. Ali Novak je bolji, bitno bolji od Lendla. Relativno gledajuci.

Lendl je u Uimbldonu bio 95% od Bekera, 95% od Edberga, 95% od Mekinroa, 98% Cesha.

Novak je U RG-u 98% Nadala (danas); 105% Federera, 103% Ferera...

@nesicu

Znam ja sto si mislio. I nisam bez beze proklinjao onu oluju sa grmljavinom koja nije dosla u 18:00.

Ono sto ja hocu reci, da su se okolnosti drasticno mijenjale u korist Novaka. Nadal je bio u fizickoj krizi, a on je bio izasao iz slicen krize, plus je dolazila vecer...
                  Last edited by NI; 09-06-14, 18:29.

Comment

• bojan i shminka,

Ostaje da se odredi moja kazna jer sam reako da je Novak najbolji igrac u istoriji.
                    Last edited by NI; 09-06-14, 18:35.

Comment

Bojan i shmika,

Ostaje da se odredi moja kazna jer sam reako da je Novak najbolji u istoriji.
                      Dovoljna je nama svima kazna to sto gledamo kako gubi meceve, a znamo da moze bolje
                      sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                      Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
                        Dovoljna je nama svima kazna to sto gledamo kako gubi meceve, a znamo da moze bolje
                        Varas se Sandugp. To je i njima kazna jer Nadal stize Federera po broju GS-ova. A ne moze biti ista kazna i nama i njima.

Comment

Varas se Sandugp. To je i njima kazna jer Nadal stize Federera po broju GS-ova. A ne moze biti ista kazna i nama i njima.
                          E NI, niko nama ne moze da uzme 17 slemova, niko ne moze da uzme ta nerviranja oko svih meceva i radovanja posle istih.
                          Neka Nadal osvoji jos 100, za mene ce Role uvek prvi i najbolji ikada
                          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                          with experience.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                            E NI, niko nama ne moze da uzme 17 slemova, niko ne moze da uzme ta nerviranja oko svih meceva i radovanja posle istih.
                            Neka Nadal osvoji jos 100, za mene ce Role uvek prvi i najbolji ikada
                            Znam ja. Vi federovci ste specijalna sort. Za vas je uvijek Federer najbolji. Ali malo ste ipak zabrinuti da Nadal moze da stigne do broja 18.

Inace Nadal ima posve realne sanse da osvoji Uimbldon. Tek bi onda bila panika.

Comment

• Sto se mene tice, neka osvoji 18 , ma moze i preko 20 da ide, totalno mi je svejedno.
                              Last edited by Mr. Wolf; 09-06-14, 19:01.
                              Dayman (a-a-ah...)
                              Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                              Champion of the sun (a-a-ah...)
                              You're a master of karate and friendship
                              For everyone

Comment

Znam ja. Vi federovci ste specijalna sort. Za vas je uvijek Federer najbolji. Ali malo ste ipak zabrinuti da Nadal moze da stigne do broja 18.

Inace Nadal ima posve realne sanse da osvoji Uimbldon. Tek bi onda bila panika.
                                Pazi, W nece da osvoji posto ce ga Role osvojiti,sto dalje znaci da mu nece biti dovoljno 18, morace vise od toga

Sada najozbiljnije, gledala sam i jednog i drugog uzivo, Role definise tenis, ja sam presrecna sto sam bila u mogucnosti vise puta da ga vidim i kao sto vec rekoh, on je prvi i najbolji.
                                plus sto sam upoznala neke genijalne ljude i svasta mi se lepog desilo zahvaljujuci njemu, Role connecting people
                                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                                with experience.

Comment

Working...
                                X