Originally posted by Manda77
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Prelazni rok KKCZ 2017/18
Collapse
X
-
-
Originally posted by Laza Kacanski View PostZa Rajta je valjda postojalo interesovanje i zelja da odmah potpise al je Igokea odbila tako nesto.
Cilj je bio da se sprema i trenira sa nama i igra za pocetak EL.
Nisam siguran da ce nasi cekati mesec dana mada ko zna.Last edited by drakon1; 24-10-17, 08:13.
Comment
-
Originally posted by madafaka73 View PostPogledao sve mečeve Wrighta u Igokei. Prvo upada u oči tih 27ppg uz odličan procenat za 3 i lakoća kojom poentira. I to bi bilo to od dobrih stvari.
Voleo bih ga u Zvezdi samo da bih gledao to njegovo i Ročestijevo zatrpavanje koša na milion načina. Što se tiče ostalih, manje bitnih stvari u košarci, kao što su skok, odbrana, želja i motivacija da se to igra, mrka kapa. Ako se priča o prostoj zameni Kešelj-Wright, nema tu mnogo dileme. Ali, to ni približno nije tako prosto.
Prvo, potrošnja lopti. Normalno je za takvog strelca da ima veliki broj uzetih šuteva, u Igokei za sada ima 16 po meču, više od bilo kod Zvezdnog igrača (Ročesti i Feldin sa po 12, Bjelica 8 - podaci za ABA). Po tom scenariju, Feldin bi trebao da trpi najviše, da se baci na odbranu i uzima drugačiju rolu, samo je pitanje koliko je on spreman za to, nije on profil Dženkinsa u smislu da je vojnik kluba, a nema ni neke plejmejkerske adute.
Dakle, tumbanje uloga u timu, pod dva.
Treće, da bi mu namakli dovoljan broj šuteva i ostali će trpeti, pa umesto da u igru uvodimo i razigravamo što više igrača, mi bi uradili potpuno suprotno - uskratili im i minute i lopte. I sve bi se, poenterski gledano, vrtelo oko 2-3 igrača sa velikim brojem poena i ostatkom tima sa mizernim učinkom.
Četvrto, potreba da ga krijemo u odbrani. Ne znam sa kim i kako, nije da sve pršti od defanzivnih zveri ove sezone u Zvezdi.
Peto, upitna motivacija. Ne znamo u kom je on fazonu tenutno i šta očekuje od ove sezone i uopšte gde sebe vidi u tih nekoliko koliko mu je preostalo u karijeri. Da ubacim ovde i upitnu fizičku spremu i želju da je popravi tokom sezone, tj. da li je spreman na jak intenzitet treninga.
Šesto, problem autoriteta trenera, a u vezi sa tim i spremnost da se podredi timu i ispunjava zadatke koje dobija.
E sad, ako uspemo da ishendlujemo većinu ovih potencijalnih problema, te u Wrightu dobijemo elitnog poentera sa nekim dozvoljenim minimumom fizičke spreme i odgovornosti u igri, onda sam svakako za, pre svega zbog ABA lige. U svakoj drugoj opciji sam protiv, šteta će biti daleko veća od koristi.Ako, s druge strane, smatramo da jedna-dve sezone u EC nisu problem, onda ok. Ja se s tim razvojem dogadjaja jos nisam pomirio, iako to varijanta trenutno izgleda realna.
Comment
-
morace uprava da reaguje i napravi doselekciju iz nekoliko razloga:
- rupe u timu su ocite
- nema vise radonje, pa da se sa sigurnoscu racuna da ce ekipa rasti tokom sezone i biti najbolja kad je najpotrebnije
- alimpijevic je u svakom smislu velika nepoznanica
- druge ekipe su namirisale krv, i sigurno planiraju sa tim da je upravo ovo ta sezone kad je njihova sansa da se dograbe EL
- povampireni KKP, sa kojim smo tesko izlazili i kad su igracki bili dosta slabiji, a ove godine imaju prakticno neogranicen sns budzet
Comment
-
Originally posted by djuras View Postmorace uprava da reaguje i napravi doselekciju iz nekoliko razloga:
- rupe u timu su ocite
- nema vise radonje, pa da se sa sigurnoscu racuna da ce ekipa rasti tokom sezone i biti najbolja kad je najpotrebnije
- druge ekipe su namirisale krv, i sigurno planiraju sa tim da je upravo ovo ta sezone kad je njihova sansa da se dograbe EL
- povampireni KKP, sa kojim smo tesko izlazili i kad su igracki bili dosta slabiji, a ove godine imaju prakticno neogranicen sns budzet
Comment
-
Originally posted by djuras View Postmorace uprava da reaguje i napravi doselekciju iz nekoliko razloga:
- rupe u timu su ocite
Comment
-
Sto se Rajta tice mene samo jedno zanima kako niko od nasih vrlih mozgova nije video da je slobodan igrac i doveo ga kod nas prije Igokeje ko je bre u tom nasem skauting timu Sasa Matic ne razumem.
Za Babica dizem obe ruke vrh igrac samo kao i nas Danguba podlozan povredama da ima kvaliteta ima i to jako puno.
Comment
-
Originally posted by ajkisloba View Postkako niko od nasih vrlih mozgova nije video da je slobodan igrac i doveo ga kod nas prije Igokeje ko je bre u tom nasem skauting timu Sasa Matic ne razumem.
vidis da ga je i igokea dovela prakticno na probu od mesec-dva
covek razbio, i naravno da sad nece moci da ga zadrze
slicno se desilo i cedeviti sa pjer dzeksonom
Comment
-
Kod Rajta je najviše pitanje šta on sada hoće. Možda samo pare pa ode u Kinu, možda i dobar tim pa u EL, ko zna. Njegov menadžer je mislim ovaj Rade što nam je doveo Jankovića i Jovanovića. Doveo ga je u Igokeu da se oproba pa sad šta dalje odluče.
Comment
Comment