Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian Open 2015

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ja sam prvo iskreno cestitao i dodao sta mi je zasmetalo u toku meca kao neutralnom gledaocu i to je sve.

Titula se broji, ali to sto neko ima vudu lutku od Novaka pa ga bocka svako malo, to nije ni bitno

EDIT: Neko je napisao, Wawrinka nije slucajno zadnja 4 GS meca igrao 5. setova protiv Novaka, TOP 3 najteza protivnika za Novaka trenutno.
    Last edited by DinoFC; 01-02-15, 14:54.

Comment

• то са РГ је фора, ако ноле овде не успе да имамо изговор, као није важно "спрма се за РГ"

али пошто је испало овако, сада се мењају ствари..... нападамо тај РГ...
      sigpic

Comment

• Prihvatam ja vase zamerke i nemam problem sa tim... ali da su te zamerke samo u vidu malih majusnih opaski. Ali kako citam to je bas postala velika grudva koja se
        lavinom povecava i zatrpace ceo Garmisch-Partenkirchen.

Da se razumemo, na planeti zemlji postoje ljudi koji recimo zamuckuju, mucaju. Da sada ne ulazimo u detalje sto se tice toga ali medicina je dokazala da ti ljudi
        u nekom periodu svog zivota mogu da se malte ne "bukvalno preko noci" rese tog problema.
        Sta sam hteo time da kazem, dok su imali tu manu tj. mucali ceo svet ih zna po tome i naravno davao im nadimke malo pogrdne ali neke i simpaticne.
        Kao Novak, na pocetku karijere dok nije resio problem disanja i ostalog, bio je prozivan svakojako... ok, mnogi su to prihvatili kao i Novakovi navijaci.
        Ali sada tj. danas posle svega... pa da kazemo i izlecenja kada je X puta dokazao suprotno, opet se pozivati na proslu manu iz ranijeg perioda zivota, meni je to malo BZVZ.
        >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Originally posted by AIRBORNE View Post
          Prihvatam ja vase zamerke i nemam problem sa tim... ali da su te zamerke samo u vidu malih majusnih opaski. Ali kako citam to je bas postala velika grudva koja se
          lavinom povecava i zatrpace ceo Garmisch-Partenkirchen.

Da se razumemo, na planeti zemlji postoje ljudi koji recimo zamuckuju, mucaju. Da sada ne ulazimo u detalje sto se tice toga ali medicina je dokazala da ti ljudi
          u nekom periodu svog zivota mogu da se malte ne "bukvalno preko noci" rese tog problema.
          Sta sam hteo time da kazem, dok su imali tu manu tj. mucali ceo svet ih zna po tome i naravno davao im nadimke malo pogrdne ali neke i simpaticne.
          Kao Novak, na pocetku karijere dok nije resio problem disanja i ostalog, bio je prozivan svakojako... ok, mnogi su to prihvatili kao i Novakovi navijaci.
          Ali sada tj. danas posle svega... pa da kazemo i izlecenja kada je X puta dokazao suprotno, opet se pozivati na proslu manu iz ranijeg perioda zivota, meni je to malo BZVZ.
          Dzabe druze, ljudska sorta je cudo.

Kad bi osvojio 20 gs titula ne bi valjao... jer je Balkanac, Srbin.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока

Comment

• Originally posted by cacanin View Post
            Kad bi osvojio 20 gs titula ne bi valjao... jer je Balkanac, Srbin.
            Brate promasio odgovorom temu
            Tema je navodno Novakovo simuliranje i kako se nije lepo pozivati na "stare nadimke" kada je to proslost i dokazano izlecena mana...
            a ne da je on Srbin, Balkanac.

Ali necu ni ja vise o tome, trebamo biti vesili, pozitivni.
            Last edited by AIRBORNE; 01-02-15, 15:22.
            >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Originally posted by Larisa View Post

Cestitam Noksiiiiiii
              Larisaaaaaaaaaa, vratila se
              Aaaaaa znala si da ce Nole osvojiti AO, lepo da si se vratla na forum, jos u ovakvom trenutku za nas Noletove navijace
              sigpicFokus Nole i ne zaboravi- u pertle... idemo Noleeeeeeeeeee

''Na jedno uho ne čujem ništa, a na drugo sve. Zato slušam samo one koji mi priđu sa prave strane...

Comment

• GS šampioni su svi oni koji su meč pogledali do kraja

Tačno je dobro za tenis da Andy nema 3 komada, previše bi mu bilo...čestitke

Peca lave, daj mi presvlaku
                Last edited by shminka; 01-02-15, 15:40.

Comment

• 1.
                  Nisam vjerovao, iako sam se nadao. Moram da priznam da je poslije 1:1 u setovima nada bila jako, jako slaba. Mislio sam: “Evo sve su probali (Beker i Novak) ali nisu uspjeli da dodju do neophodnih 2:0.” Prevario sam se.

Prevario sam se jer nisam predvidio koji je efekt ostavila Novakova iga na Marija. Na njegovu nesrecu, usao je u mec kao favorit. Zato su Matz i Reed promijenili prognozu. Svi su znali da Novak nije fizicki OK, a Mari je pak u top formi, iznad svega fizicki. I opet je Mari ostao kratkih rukava. Zasto? Iznad svega zato sto je Novak u svemu malo bolji igrac. Osim u drugom servisu. Tu je Novak mnogo bolji igrac. Matz ce sredinom 3. seta, teska srca, da priznao: “Novaku je lako da napada. Mariju nije. Mari nema Novakov izbor udaraca.” To je presudilo.

2.
                  Nije lako uci u mec kao favorit a onda spoznati da si nedovoljno dobar i pored toga sto je protivnik nedovoljno kondiciono spreman. Marijeva faca na kraju meca je sve govorila. Isto tako mislim da je ta spoznaja olaksala Novaku posao u 4. Mari nije fizicki nego mentalno kolapsirao. Bio je utucen. Utukao ga je 3. set. Koga ne bi. I Mari se samozavara ako misli da je Novakovo glumatanje krivo. Da se razumijemo, to glumatanje mi se ne svidja. Medjutim Mari je zakljuci da je Novak gotov zato sto je ocekivao Novakov fizicki pad, ali jos i vaznije sto je Novak svojom igrom pokazivao da ima problema. Imao je u 3. setu samo 39% prvog unutra. Mari je vidio to brdo drugih servisa koji dolaze od strane Novaka. Tu nema blefa.

Mari je znao da igra dobro, na momente cak i odlicno. I opet je fizicki nespremni Novak bio bolji. Kao olaksavajacu okolnost za Marija se moze navesti da do danas nije bilo jasno koji nevjerovatni dijapazon ima Novakova igra. A trebalo je biti jasno.

3.
                  No da krenem od pocetka. Po ocekivanju, Novak je krenuo silovito. Trebao je da rijesi mec sto prije. Mari je u tom periodu igrao najbolje tokom cijelog meca, ali Novak je jednostavno bio fantastica. Federerovski je napadao. Pljustali su vineri, pogotvo iz FH strane, ali i dva fantasticna BH voleja, nikad bolja. Inace, napadati na taj nacin je najlosija moguca taktika protiv Marija. On je iznad svega fantastican defanzivac. Kod 4:2, Brad Gilbert se oglasio da Mariju nedostaje cijeli nivo. Naravno, kao napdac Novak ipak nije Federer, i ne moze izdrazati tim tempom dugo. Bilo je neminovno da njegova igra padne. Pitanje je bilo hoce li se to desiti prije nego dobije 1. set. Desilo se, dijelom Novakovom greskom. Prvo, malo je prerano popustio, poce je malo da cuva rezultat. Drugo, naprai je jednu gresku na kojoj Fru Mekmilan insistira. Mekmilan nije Novakova fan ali je bio strasno impresioniran Novakovom igrom. Naime, pri rezultatu 15:30, na svoj servis Novak je odservirao kik prvi servis u Marijevu BH stranu i potrcao na mrezu. Proslo ga je tane prije nego se primakao mrezi. Ako ista, Mari zna da returnira.

Mari je vratio brejk. Sto je tu je, Novaku nije preostalo nista drugu nego da se vrati sandardnoj igri protiv Marija. To znaci duge razmjene i onda ko ce prije doci do prilike da potegne. To je efikasna igra, ali trosi. Novak nije imao snage da je igra cijelo vrijeme. Bilo kako bilo, njom ce Novak, poslije puno napora, TB-a i Marijeve odlicne igre doci do prvog set.

4.
                  Na izgled sjajno. Samo na izgled. Set je trajao 72 minuta a Novaku je trebao kratak set. U drugom setu je Novak poceo da pokazuje znake umora. Dijelom su bili stvarni a dijelom su bili gluma. Sa njima je Novak potpuno promijenio igru. Od Federer je postao Tomic ili Simon. Ne bi davao nikavu snagu udarcima. To je izbacilo Marija iz ritma jer morao da napada, a on je promasivao. Nije promasivao zato sto Novak glumi nego zato sto nije ocekivao taj tip igre od Novaka. Jednom je Dzimi Arias opisao igru Simona kao smaranje koje povremeno prekidaju napadi koji dolaze, bez rime ili razloga. Novakovi su napadi opsaniji od Zilovih. Osim toga, cim uzmogne, Novak moze da predje, i prelazio je, na svoju standardnu igru ili Federovski napad koji je pokazao na pocetku.

Iznenadjen sam kako je ta igra dobro prosla kod Marija. Nije bilo razloga iznenadjenju, ona je dobro prosla i kod Vavrinke koji je bolji napadac. Bilo kako bilo od 0:2, Novak je dosao 4:2, potom 4:3. Ponado sam se da Novak ipak moze dobiti mec i pored iscrpljujuceg 1. seta. Onada je dosao prekid. To je izbacilo Novaka iz ritma. Kad se vratio da servira nije mogao pogoditi 1. servis. Mari ga je stigao. Do kraja set smo vidjeli najzbudljiviji dio meca. Obojica su igrali standardnu igru a Novak nikako nije uspio da ponovo dodje do brejka i pored 3 sanse u jednom gemu. Mari ce uzeti set u TB poslije 80 minuta.

Zalio sam, jer sam stvarno mislio da Novak nema sanse, da se previse iscrpio, da ne moze dobiti jos dva iscpljujuca set.

5.
                  Vjerovano je tako i Mari mislio, tim vise sto je bilo jasnih znaka da se Novak fizicki muci. Rano Marijevo vodjstvo od 2:0 je to potvrdilo. Ali Novak se ponovo probudio i kombinacijom igre Simona, Federera i svoje standardne igre preokrenuo. Mari je poceo da se ljuti. Novak ga je kao folirao. Nonsens. Ako ga je folirao onda je to bilo u 2. setu. Istina je da Mari nije imao plana a vjerovatno ni sposobnosti da nesto uradi. A nije da nije probao. [b]To je jedini set u kojem je Mari imao vise vinera od Novaka zadrzavsi omjer vinera i neiznudjenih kao u prva dva seta.[/ b] Da bude sve ljepse za Novakove navijace, Novak je ubacio samo 39% prvog servisa unutra ali je zato dobijao 53% poena na drugi servis. Protiv najboljeg returnera 2. servisa. Sto je jednako vazno, rasturao je spori Marijev 2. servis iako je uvrijezeno misljenje da je to Novakova najveca slabost kao returnera. Pada mi napamet kometara Krisa Bradnama, Matsovog kolege sa Eurosporta. On je vise imprsioniran sa Novakovom sezonom 2010, kada je bez servisa bio treci, nego onom iz 2011.

Poslije treceg seta, Mari je jos uvijek imao prilicnu sansu da preokrne. Ali bio je utucen. Igracki porazen. Doduse, dijelom su ga iznenadile neke novine u Novakovoj igri, plus Bekerov uticaj. No o tome cu napisati drugi post.

Comment

• Last edited by Žika; 01-02-15, 16:05.
                    sigpic

Comment

• Znaci NI svelo se na onog crva koji Novak ubaci Mareju u glavu a ovaj rovari.
                      Kada crv konkretizuje svoje rovarenje Novak moze i da olabavi sa igrom ali generalno ima ga u saci.

Comment

• Originally posted by AIRBORNE View Post
                        Znaci NI svelo se na onog crva koji Novak ubaci Mareju u glavu a ovaj rovari.
                        Kada crv konkretizuje svoje rovarenje Novak moze i da olabavi sa igrom ali generalno ima ga u saci.
                        Poslije ovog danas, nacrtaj mi kako Mari moze da pobijedi Novaka, na bilo kojem GS-u osim Uimbldona pod uslovom da je Novak 100% fit.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                          Poslije ovog danas, nacrtaj mi kako Mari moze da pobijedi Novaka, na bilo kojem GS-u osim Uimbldona pod uslovom da je Novak 100% fit.
                          Takvo crtanje i crtez ne postoji.

Comment

• Ne smem ni da pomislim sta bi bilo da je Novak trazio MTO.

Nikada mi nije bilo jasno to zaljenje na stav ucesnika na terenu, pogotovo u ovom sportu. Odmah da se razumemo, svako ko se ponasao kao npr Marej mi je jadan, jer je prvenstveno sport za mene jedna plemenita vestina, ali kad ostavimo to po strani ne vidim kako takvo ponasanje moze da utice na protivnika, pogotovo na nekog ko je profesionalac ceo zivot?
                            Brate, ti peglas svoju igru, stavise moze samo da me motivise ako vidim da mi protivnik posrce, a slepac sam ako to uzmem zdravo za gotovo i dozvolim da me to uspava, izbaci iz ritma ili sta god.

Ne razumem sta je Marej hteo da kaze, po meni se zestoko obrukao onim intervjuom, pogotovo kad svi znamo kako se on ponasa kroz celu karijeru.
                            Do sada mi je bio blago antipatican, ali sada bas imam negativno misljenje o njemu, cini mi se da bas pocinje da utice na njega sto su ga ova trojica izgazila kao konja i surovo izbacila iz te cuvene cetvorke. Izgleda da te toliko izgbuljenih finala ipak menja kao coveka.
                            It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• Ne budi šega, uzmeš reket u ruke, igraj s nekim normalno, pa nek se onda on počne prenemagati, pa ćeš vidjeti na šta ćeš ti ličiti za 20 minuta...ako nemaš mentalitet da ga zgaziš do kraja, naći ćeš se u problemima sigurno

Nevezano za ovaj meč, imaš primjera mali milion na svim nivoima

Comment

• Kako ne razumijes?

On je igrao odlicno dva seta. Imao je rezultat koji je trebao poslije njih. Imao je protivnika koji se fizicki muci. I onda je od 1:1, 2:0 za njega, izgubio 6:1, 6:0. A u principu nije nista pogrijesio. Treba da racionalizuje, treba da nadje opravadanje. I to je to. Ne moze reci, Novak je osjetno bolji. Ali valja ga razumjeti.

------------------

Shminka,

Imam ljepsi avatar od tvoga.
                                Last edited by NI; 01-02-15, 20:11.

Comment

Working...
                                X