Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian Open 2015

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Duka View Post
    Snishodljivi,maliciozni mac wilander vise govorio o marejovoj igri,nego li o samom Novakovom osvajanju AO.Izjede se u sebi,i on i brojni novinaari koji su mareju postavljali veoma pogana pitanja,na koja je i marej pogano odgovarao.Zapad defitivno ne simpatise nas narod,eto nekako sam i to morao reci,mnogo toga tu ima..a da ne mora da se shvata kao teorija zavjere,kako voditelj Kesic zna da istakne.
    No dobro,sto se meca tice,mislim da danas Marej nije bio dostojan protivnik Novaka.Covjek ama bas nikakav napredak u igri nema i danas je bio taj koji je pobijedio sebe,prije nego Novak njega.Da je danas preko puta bio jedan dobar Federer ili jedan dobar Rafael Nadal,to bi bio potpuno drugaciji mec sa drugacijim epilogom.U to sam siguran.Krivo mi je sto iz meca sa Vavrinkom,nije izvukao bog zna kakve pouke,vec je bio samo maaalkice agrresivniji i to samo u pojedinim momentima.Mora da promijeni to,jer to nece moci uvjek funkcionisati,da protivnici pobjedjuju sami sebe.
    on misli novak je ko berdih

Comment

• Originally posted by Petra View Post
      Ja se ne bih slozila sa ovim sto si napisao da je Marej imao velike fizicke probleme.
      Imao je probleme, hvatao se za butinu. Pogledaj snimak videces, nesto slicno kao na US openu 2014. Morezmo nije Lendl.
      Originally posted by NI View Post
      Jer osim necega simonovskog Novak ima i nesto federerovsko.
      Pre bih rekao nadalovsko. On je Mareja slomio mentalno i fizicki u 4. setu. Evo upravo citam izjavu Peta Kesa koji optuzuje Mareja zasto se predao. 'He has to look at it and say "I can't do this again. What has gone wrong, what did I do wrong?" It's the same stuff that's happened his whole career.
      http://www.dailymail.co.uk/sport/ten...pen-final.html

Comment

• Originally posted by salinjo90 View Post
        on zaboravio sta je on radio viktoru na rg
        Setila sam se tog meca, ali nisam htela da napisem, jer to ne radi samo Viktoru, on to radi skoro na svakom mecu, bilo sa kim da igra, po tome je opstepoznat
        sigpicFokus Nole i ne zaboravi- u pertle... idemo Noleeeeeeeeeee

''Na jedno uho ne čujem ništa, a na drugo sve. Zato slušam samo one koji mi priđu sa prave strane...

Comment

• Originally posted by skeptik View Post
          Pre bih rekao nadalovsko. On je Mareja slomio mentalno i fizicki u 4. setu. Evo upravo citam izjavu Peta Kesa koji optuzuje Mareja zasto se predao. 'He has to look at it and say "I can't do this again. What has gone wrong, what did I do wrong?" It's the same stuff that's happened his whole career.
          http://www.dailymail.co.uk/sport/ten...pen-final.html
          Mari se predao protivniku koji se fizicki muci. Cash je u pravu. Ali se nije predao zato sto ga je Novak mentalno slomio. Nego zato sto ga je igracki slomio. Novak ima previse opcija, igracki.

Comment

• Skot se nakon meca poneo kao klasican sore loser, moram priznati da to nisam ocekivao od njega. Tesko mu je pao ovaj poraz, a kako i ne bi. Bio je veliki favorit pre meca, sa nesumnjivo boljom formom, imao je u trecem setu pred sobom fizicki iscedjenog Novaka, bez servisa, bacenog na konopce i uprkos tome uspeo je da izgubi. Lakse je okriviti nekog drugog nego priznati sopstvenu nesposobnost, a fakat je ispao nesposoban.
            Tom, your music is the best drinking partner I've ever had.

Comment

• Originally posted by NI View Post
              Mari se predao protivniku koji se fizicki muci. Cash je u pravu. Ali se nije predao zato sto ga je Novak mentalno slomio. Nego zato sto ga je igracki slomio. Novak ima previse opcija, igracki.
              Daj jednom budi malo realniji.Postujem tvoje upise,koji su umni,konstruktivni i svaki ima svoju poentu koja je racionalna,uvjerljiva ali i preeevise subjektivna.Danas je Novak bio na onom istom nivou,na kojem je bio na mecu sa Stanom!To je fakat.Znam da imas moc da ubijedis iz lake sale,sve one koji su eto samo zadovoljni Novakovim uspjehom i sve je super..med i mlijeko,ali ako cemo da pricamo malo realnije,moramo da se slozimo da ovako pasivan Novak se nece puno naigrati sa Rodzerom ili Nadalom,neece..prosto je prirodno da nece!

Bjezmo Grumfe,njih je dvojica a mi smo sami!
              sigpic

Comment

• U slicnom stanju je dosao na RG. prosle godine... rezultat poznat.

Comment

• Izađite na trenutak odavde, i pogledajte ovo... http://www.sportklub.info/forum/show...=1#post1340318
                  sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                  But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by Navras View Post
                    Skot se nakon meca poneo kao klasican sore loser, moram priznati da to nisam ocekivao od njega. Tesko mu je pao ovaj poraz, a kako i ne bi. Bio je veliki favorit pre meca, sa nesumnjivo boljom formom, imao je u trecem setu pred sobom fizicki iscedjenog Novaka, bez servisa, bacenog na konopce i uprkos tome uspeo je da izgubi. Lakse je okriviti nekog drugog nego priznati sopstvenu nesposobnost, a fakat je ispao nesposoban.
                    Sve si u pravu osim u jednom. Nije Mari uspio da izgubi 3. set. Novak je dobio treci set, igrom za koju Mari nije imao pripremljen odgovor. Mozda ga i ne moze imati. Marijevi vineri neiznudjene u 3. setu su 11/12. Prvi servis unutra 79%. Dobijen 1. servis 67% (Novakov return), dobijeno na drugi 25% (Novak mu je unistio 2. servis). Ali ono sto stvarno boli i sto daje razlog za Marijevu frustraciju su Novakovi servis brjevi. Prvi unutra 39% (ocaj), dobijeno prvih 82% (super, Novak ne servira slabije prvi iako promasuje). Zasto? zato sto ima na drugi 53%. To je zagonetka koju ne moze Mari da rijesi. Ako napada, previse promasuje. Ako pimpla , Novak svako malo sijevne.

Comment

• Pa ljudi Novak je dva puta nakon udaraca zavrsio na terenu , covjek je pao zbog nekog razloga i kako da to da ne utice na protivnika. Mora mu promjeniti razimisljanje u tom periodu, da li treba da nastaviti kako je igrao , da li da pimpluje, da napad sve to utice i dolazi do konfuzije ,pogotovo kod nekog neuroticnog igraca tipa Marej. I skroz mi je realno da je Marija ono malo poremetilo, ne kazem da bi ishod bio drugaciji da vudu magije nije bilo ali smijesno je reci da na Marija to nije moglo uticati.
                      Last edited by DinoFC; 01-02-15, 17:41.

Comment

• Originally posted by DinoFC View Post
                        Pa ljudi Novak je dva puta nakon udaraca zavrsio na terenu , covjek je pao zbog nekog razloga i kako da to da ne utice na protivnika. Mora mu promjeniti razimisljanje u tom periodu, da li treba da nastaviti kako je igrao , da li da pimpluje, da napad sve to utice i dolazi do konfuzije ,pogotovo kod nekog neuroticnog igraca tipa Marej. I skroz mi je realno da je Marija ono malo poremetilo, ne kazem da bi ishod bio drugaciji da vudu magije nije bilo ali smijesno je reci da na Marija to nije moglo uticati.
                        Prilagodjavanje uslovima na terenu i igri protivnika je dio teniskog umijeca. To Mari zna.

Comment

• Mec nazalost nisam gledala sem prvi set gde se nista nije moglo zakljuciti, a nisam jos stigla procitati forum.
                          Velike cestitke Novaku i navijacima.
                          Ovo je vec dominacija na AO i ovo je definitivno njegov GS. Mec trebam pogledati pa komentirati ili dosta je da procitam NI -jevu analizu. Pod uslovom da nije pristrasan i da nije vec proglasio Novaka GOAT-tom.
                          A vidim i Murray nervozan. . . dosta toga sam propustila.

Comment

• Originally posted by Duka View Post
                            Daj jednom budi malo realniji.Postujem tvoje upise,koji su umni,konstruktivni i svaki ima svoju poentu koja je racionalna,uvjerljiva ali i preeevise subjektivna.
                            Ja misim da sam realan, ti da sam subjektivan. Ima li tu ista strasno?

Originally posted by Duka View Post
                            Danas je Novak bio na onom istom nivou,na kojem je bio na mecu sa Stanom!To je fakat.
                            Mislim da je Novak u prva dva seta bio fantastican kao uostalom i Mari. To pokazuje statistika ali to je i subjektivna procjena mnogih komentatora. Ako ti mislis suprotno, Boze moj. Ne vidim u cemu je problem.

Znam da imas moc da ubijedis iz lake sale,sve one koji su eto samo zadovoljni Novakovim uspjehom i sve je super..med i mlijeko,...
                            Ja sumnjam da nekoga moje pisanje ubijedi. Ima ih, ali malo. To je forum navijaca u prvom redu.

ali ako cemo da pricamo malo realnije,moramo da se slozimo da ovako pasivan Novak se nece puno naigrati sa Rodzerom ili Nadalom,neece..prosto je prirodno da nece!
                            Ne bi za Novaka bilo dobro da igra pasivno kako je igrao dio ovog meca i vecinu sa Vavrinkom. On ima nekolike bolje alternative. Ali ako je prinudjen da igra pasivno, onda to radi izvanredno. To raduje i zato je pobijedio danas Marija. Danas dijelom, a u mecu sa Vavrinkom vecinom, je igrao pasivno zbog fizickih problema.

Ja nisam pominjao ni Rafu (top Rafu), ni Federera, ni Nishikorija... Sva trojica bi iskoristili pasivne periode Novakove igre. Iako ne tako lako kako ti mislis.

Konacno, dio meca je Novak igra nevjerovatno agresivno a jos i veci ne tako agresivno ali vrlo aktivno. To je jedna od razlika u odnosu na mec sa Vavrinkom.

Comment

• @NI

Da li ti mislis...evo da te pitam..Sustinski,mec sa Stanom i danas sa Marejom,da li mislis da je Novak bio maltene pasivan u oba meca?Izuzmi momentume

Bjezmo Grumfe,njih je dvojica a mi smo sami!
                              sigpic

Comment

• Доста играча и стручњака мисле да Ноле није неки баук и убеђују своје да се може победити, играч изађе да игра, пун себе и види да баш није све тако како изгледа са стране... са правом смо стрепели од Вавринке и Мареја, а они завршише меч са кромпиром и то без неке игре која се види из авиона, игре као што то раде моћно, Феки, Вавринка и Бердих... Ноле пронађе неку неупадљиву контра игру и ето често побеђује када смо га сви отписали... сетите се само, колико смо га пута у мечевима отписали, а он на крају победи, а ми останемо у неверици и констатујемо да је то само срећа која га је дохватила тог дана.... сада видимо да није само срећа, много често се то дешава да би била пука срећа... то је нешто што нема у скриптама и што ће нам бити јасно кроз доста времена кад Ноле заврши каријеру.... можда је то само његово тајно оружије?

уосталом ја сам типичан пример превареног! гледам га и пратим од малих ногу, слушам његовог одушевљеног оца како га диже у небеса, ја немам разлога да то не подржавам, али никако нисам могао то да превалим преко уста јер ме никада није убедио да је најбољи, увек сам видео боље играче../ или ми је такав укус био?/ е тако се изгледа сви упецају, виде да није нешто бомбаст, па као ни физички спреман, а оно на крају он подиже пехар ка небу!!!

опет морам да се сетим оне Сампрсове: "разлика је, што ја умем да се носим са притиском" можда је сва филозофија у томе?
                                Last edited by Žika; 01-02-15, 18:04.
                                sigpic

Comment

Working...