Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by NI View Post
    pecaros,

Je li Novak sam priznao da je postojao psiholoski elemenat? Je li Vajda rekao da je Novak poceo da sumnja u sebe?

--------------

Je li Novak izgleda bolji igrac pri rezultatu 1:2, 4:5, 30:0 on servira? Je li Novak propustio da ga pritisne pri rezultatu 1:0 u setovima? Je li Novak propustio da na vrijeme vidi da se Rafa muci? Sredina 3. seta. Je li Novak olako pusti drugi brejk u 3. setu? Je li Novak nerezonski, jer mu BH nije bio dovoljno precizan, previse igrao na Nadalov FH? Je li Novak propustio da se propisno poraduje Nadalu u facu kad je osvojio 1. set? Kao sto se Nadal pradovao njemu u facu iza 2. seta. Je li Novak promasio puno returna na 2. servis?

A pritom je dobio 60% poena koji su bili duzi od 9 udaraca. Znaci da ipak nije bio potpuno nemocan.

Na svako moje pitanje je odgor da, a na svako je moglo biti i NE, a da je na pola njih odgovor ne on bi danas bio RG sampion.

Znaci nemoj mi reci da nije bilo prilike da pokaze svoje umijece i pored toga sto je zbog bolesti bio nesposoban da ubaci u sestu brzinu.
    Sasvim dovoljna mi je poslednja rečenica i to njena druga polovina. Bez povremenog maksimalnog pogona sa zdravstvenim problemom i u danu sa meteo karakteristikama nepovoljnim po Novaka on sa Nadalom nije mogao dobiti meč.
    sigpic

Comment

• NI,
      Ti zaista mislis da je Djokovic najbolji u istoriji ili se zezas? Mada u nekom prethodnom postu si pretpostavio da i Srdjan to misli, sto vec pretstavlja problem po Novaka, sto se vremenom na ovaj ili onaj nacin pokazuje.
      Nisam neki pobornik teze o GOAT, jer su sve to toliko razlicita postignuca, ali ipak titule su reper. A eto po tom pitanju i ne samo po tom, Novak zaostaje prilicno. Nije pitanje sta je neko mogao postici, nego sta je postigao, a i koliko se posvetio tome.

Comment

• Originally posted by Niki View Post
        NI,
        Ti zaista mislis da je Djokovic najbolji u istoriji ili se zezas? Mada u nekom prethodnom postu si pretpostavio da i Srdjan to misli, sto vec pretstavlja problem po Novaka, sto se vremenom na ovaj ili onaj nacin pokazuje.
        Nisam neki pobornik teze o GOAT, jer su sve to toliko razlicita postignuca, ali ipak titule su reper. A eto po tom pitanju i ne samo po tom, Novak zaostaje prilicno. Nije pitanje sta je neko mogao postici, nego sta je postigao, a i koliko se posvetio tome.
        Srdjan to ne misli. On nije sam dosao do toga. Njemu je to receno. To misli i Vajda i Beker, mislim da je to dominantno misljenje u teniskom svijetu. To ne smije niko da kaze, osim Srdjana naravno i mene u zaru diskusije.

Biti najbolji igrac ne znaci biti najveci sampion, sto je Nadal, niti najtrofejniji igrac (GOAT), sto je do daljeg Federer, niti najelegantniji igrac, sto je Federer, niti imati najbolju tehniku sto je opet Federer.

Biti najbolji znaci igrati bolje tenis u jednom periodu nego ga je iko drugi igrao prije tebe. Da je Novak osvojio GS 2011, mislim da bi se o tome puno vise pricalo.

Inace to mozes saznati samo tu i tamo kada se ekspertima omakne da kazu sto stvarno misle.
        Last edited by NI; 09-06-14, 19:07.

Comment

Znam ja. Vi federovci ste specijalna sort. Za vas je uvijek Federer najbolji. Ali malo ste ipak zabrinuti da Nadal moze da stigne do broja 18.

Inace Nadal ima posve realne sanse da osvoji Uimbldon. Tek bi onda bila panika.
          Federer je oduvijek bio jako sretan čovjek, pa i sad ima sreću da najbolji ikad izuzetno uspješno drži Rafu dalje od broja 18

Nemam ja nikakvih problema s tim što je Rafa vjerovatno već sad najbolji ikad...tako da ne mora do 18 brojati uopšte...

Shvatam i vašu tezu da ta "titula" pripada Novaku. Začeta je 2011. godine i do sada se moralo barem malo odvaditi, što se kod nas kaže...brojao sam i ja Novakovih xy slamova te godine...ali nije to to jednostavno...

Tenis je i kondicija i sunce i vjetar i kiša i krov na Wimbledonu i prstić i publika...šta da se radi...

Znaš i sam da sam mu jako vjerovao i na ovom RGu...ali je uspjeh izostao, ponovo...

A Novakov tenis, takodjer, nije nešto najbolje što je vidjeno na terenima...
          Last edited by shminka; 09-06-14, 19:13.

Comment

Srdjan to ne misli. On nije sam dosao do toga. Njemu je to receno. To misli i Vajda i Beker, mislim da je to dominantno misljenje u teniskom svijetu. To ne smije niko da kaze, osim Srdjana naravno i mene u zaru diskusije.

Biti najbolji igrac ne znaci biti najveci sampion, sto je Nadal, niti najtrofejniji igrac (GOAT), sto je do daljeg Federer, niti najelegantniji igrac, sto je Federer, niti imati najbolju tehniku sto je opet Federer.

Biti najbolji znaci igrati bolje tenis u jednom periodu nego ga je iko drugi igrao prije tebe. Da je Novak osvojio GS 2011, mislim da bi se o tome puno vise pricalo.

Inace to mozes saznati samo tu i tamo kada se ekspertima omakne da kazu sto stvarno misle.
            Da je bas dominatno mišljenje mislim da bi do sada dosta o njemu čitali. Mislim da se ne može igrač na osnovu toga nazvati najboljim ikad za to postoje drugi nazivi kao najbolja sezona ikad ili nešto slično.
            Moraš imati sreće da bi te se neke stvari posložile, recimo FH ritern na USO, izbjegavanje Federera na Wimbledonu, sve su to stvari koje su upotpunile tu sezonu bez kojih bi ona samo bila dobra.
            Ali iz oka navijača kada njegov tenisera dominira to sigurno djeluje posebno.

Comment

NI,
              Ja cu opet pitati dali si ozbiljan ili se zezas? Nikako ne mozes znati sta "eksperti" zele da kazu, ali eto precute. Subjektivnost je blaga rec za ovo, a kriterijume koje si postavio su ipak samo tvoji.
              Nikada nisam shvatala ovu potrebu na insistiranje da se proglasi za najboljeg ikada, meni to nikako nije sustina sports.

Comment

• Evo kad je Bojana to vec spomenula o gledanju u zivo, gotovo sve danasnje top igrce a i neke iz bliske proslosti imala sam zadovljstvo gledati na ternu( i moram se sloziti sa NI- em) da je na svom vrhuncu u 2011 Novakov tenis bio nesto najlepse vidjeno u ovom sportu, dozvoljavam i da cete mi pripisati navijacku pritrasnost ali za lokal patriotizam odgovorno odbacujem sve insinuacije.
                Similis simili gaudet

Comment

• Jesil gledala uživo Nalbandiana 2007. godine u Parizu ili Pumpicu krajem 2009. i početkom 2010. godine

Ili Sinsinati 2012.

Comment

• Moglo bi i bez preterivanja, ali dobro znala sam za rizik Ne , naravno ni neke Novakove meceve, ali izvestan broj meceva na GS i mastersima.Pomenuta dva ne
                    Similis simili gaudet

Comment

• Onda prihvatam da ti je Novakovo 2011. bilo nešto nevidjeno

KAo što rekoh, meni je Džumhur daleko najbolji

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                        Onda prihvatam da ti je Novakovo 2011. bilo nešto nevidjeno

KAo što rekoh, meni je Džumhur daleko najbolji
                        Ja sam jednom gledao Džumhura i stvarno ono što sam vidio me fasciniralo, jeste da je to jedan od rijetkih profi igrača koje sam gledao ali who cares

Comment

• Izvini ali da li ti nesto prihvatas ili ne, nije mi tako vazno bez ljutnje, niti nacin na koji bi da izvrnes ono sto sam rekla.
                          Ja ne sumnjam da je Damir za tebe to sto si rekao, ako je
                          Zavsicu ovde dikusiju u vezi svog predjasnjeg posta.
                          Similis simili gaudet

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                            Ne vala zere
                            Iako se cesto ne slazem s tvojim stavovima i nacinom na koji se boris protiv one vrste tuge koju valjda samo navijaci mogu da razumeju, umes bas da me nasmejes, a to juce i danas i nije najlaksa stvar na svetu - aferim! :-)

Sent from my ZTE Blade Q Mini using Tapatalk

Comment

• Evo šta kaže jedan Rafin navijač na temu ko je najbolji ikad..
                              U svakom slučaju Rafa je najbolji tenisač u istoriji tenisa i zbog činjenice, da igra eri gdje se nalazi i drugi najbolji tenisač svih vremena - Novak Đokovič. Na kraju kariere če i Novak iči preko 10 Grand Slam titula. Kakva dva fantastična tenisača. Hvala jednom in drugom zbog nezaboravnih epskih partija.
                              Originally posted by gokara
                              Valjda ćemo dočekati dan da kloniraju Federera pa da možemo da ne gasimo televizore kad igraju svi koji nisu Federer i uživamo u meču Federer-Federer.

Comment

• Niki,

Da tebi prvo odgovorim prije nego predjem na diskusiju sa federerovcima. Ovo je samo za ilustraciju:

Mats Vilander 2011: "Kad bi u tenisu postoja svjetski rekord, Novak Djokovic bi bio njegov nosilac."

Sajmon Rid 2011: "Nikad u zivotu nisam vidio bolji tenis."

Dzon Lojd iza finala u Uimbldonu 2011: "Moje oci nisu vidjele takav tenis." To na travi koja najmanje odgovara Novaku.

Trejsi Ostin 2012: "Pa zar nije Novak favorit protiv svakoga kada igra najbolje sto moze?" Prekorni pogledi ostalih ucesnika debate. Ocigledno je rekla sto se ne smije reci.

Piter Fleming 2011, tokom meca sa Congom u Motrealu: "Ovo je nevjerovatno ponovo igra kao vanzemaljac."

Dzon Mekinro 2010: "Rafa je izvan svake sumnje najbolji igrac u istoriji!" Tokom 2011, tog Rafu koji je na vrhuncu, Novak pobjedjuje 7 puta u finalu.

Za pet godina je veliko pitanje ko ce biti GOAT Rafa ili Rozer. Dva GOATa protiv Novaka 2011. - 1:10.

Ako se izuzmu mecevi sa Novakom, Rafa ima 77.8% pobjeda u finalima. To je ispred Samprasa i Borga 72.7% i svih drugih visestrukih GS pobjednika koji uglavnom igraju jake turnire.

Protiv Novak Rafa ima 10:12. Na sto je Novak dobio te meceve. Samionski mentalite? Kondiciju? Ni slucajno. Na suvi teniski kvalitet.

----------

Naravno da nas navijace smeta sto Novak ne moze po zelji da ponovi taj nivo igre. Zato nece nikada biti u borbi za GOATA.

----------

Moja teza se naravno moze napadati sa stanovista era. Daj Novaku drveni reket, da li bi bio bolji od Mekinroa ili Borga? Ne bi. Ali se sa drvenim reketima losije igralo nego sa modernim.

Da li je bolja Mekinrova sezona kad se igralo na znacajno razlicitim pologama, nego Novakova kad se igra na prilicno slicnim podlogama. Isti odgovor. Danas se igra bolji tenis nego onda.

----------

Federovci mogu da kazu da je sve to Povoljni match-up za Novaka. Odgovara mu Rafa. On nikada ne moze dominirati Federera tako. Istina. Ali cim neko moze da te dominira to pokazuje slabost u tvojoj igri. Federova slabost je BH. (Izvini shminka.)

Inace jedini konkurenti Novaku za nepostojecu titulu svejtskog rekoreda u tenisu su Rafa i Federer.

Comment

Working...
                                X