Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Niki View Post
    NI,
    Prema mojem dosadasnjem iskustvu kada neko uvede "licno" u diskusiju, koji ti impliciras meni, znaci da zeli da odvuce paznju od diskusije koje vodimo.
    Gde si ti video nesto "licno" u mojoj diskusiju ostavljam tebi.
    Ja Nadala nisam uopste spomenula, jer on nije bio tema ove diskusije, a sigurno necu reci da je najbolji igrac svih vremena, ma koliko navijala za njega.
    Vodili smo diskusiju koji si ti zapoceo, ako mislis da je trebamo zavrsiti, ja nemam problem sa time.
    Moram priznati, iako nisam ucestvovao u diskusiji, da je i meni jako puno licilo da si svela na licno celu pricu
    Mislim, mozes se sloziti ili ne sa necijom tvrdnjom da je Novak najbolji igrac po tim i tim kriterijumima ( vise je nego ocigledno da se ja slazem ), ali da u nekoliko postova pokusavas da oboris tezu bez kontra argumenata na cistu demagogiju ( koja ti je jaca strana jer si elokventna ) - e meni to lici na licno. I da ne bude zabune, nemam ja nikakav problem kad se svede na subjektivno, tek onda imam arsenal da izvucem da branim teze Novak related ;)

Comment

• Moja greska, bila sam ubedjena da je bilo 2:0, znam da je bio totalni haos na tribinama, da je 99% Satrijea bilo za Iznera
      i tada sam katastrofa izgorela, morala sam duks da oblacim, glupi Nadal
      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
      with experience.

Comment

• Originally posted by Velja_JA View Post
        Moram priznati, iako nisam ucestvovao u diskusiji, da je i meni jako puno licilo da si svela na licno celu pricu
        Mislim, mozes se sloziti ili ne sa necijom tvrdnjom da je Novak najbolji igrac po tim i tim kriterijumima ( vise je nego ocigledno da se ja slazem ), ali da u nekoliko postova pokusavas da oboris tezu bez kontra argumenata na cistu demagogiju ( koja ti je jaca strana jer si elokventna ) - e meni to lici na licno. I da ne bude zabune, nemam ja nikakav problem kad se svede na subjektivno, tek onda imam arsenal da izvucem da branim teze Novak related ;)
        Velja_JA,
        Da ti odgovorim u vezi diskusije koja se vodi. . .jer o tvom utisku o meni, naravno ne mogu nista reci.
        Nisam ja upotrebila nikakav argument jer nisam ni dosla do te faze, ja sam probala osporiti (uspesno ili ne) osnovu tvrdnje NI-ja, jer mislim da prilicno selektivno postavlja njegove argumente, i ako tako postavis bilo koju pricu, uvek ces biti u pravu. A tema diskusije je bila Djokovic najbolji ikada, i to je mene nateralo da udjem u diskusiju jer mi izgleda kao prevelik zalogaj za izneti bez pravih argumenata.
        Ja jos uvek ne vidim sta je "licno" u svemu ovome, ali svako ima svoj utisak. Nebitno za temu, u svakom slucaju.

Comment

• Lično u smislu da si ti lično ubeđena da neko drugi to očigledno više zaslužuje ( a mi naslućujemo ko bi to mogao biti ) da je iluzorno raspravljati

Comment

• Ni,
            Jako pristrasno glediste, veoma jako...
            OVAKO

Comment

• Originally posted by Velja_JA View Post
              Lično u smislu da si ti lično ubeđena da neko drugi to očigledno više zaslužuje ( a mi naslućujemo ko bi to mogao biti ) da je iluzorno raspravljati
              Mislis u smislu da je Nadal bolji od Djokovica? Pa to nema dileme, uopste ne diskutiram za to. Salim se naravno, malo provociram.
              Ne mislim da je Nadal najbolji igrac ikada, ali u pravu si mozda je i iluzorno raspravljati o tome.

Comment

• Стварно је ризик изјавити за неког играча да је најбољи. Одмах ће навући гнев оних који то одређују по сопственом укусу, једноставно толико ти се допада неки играч да си убеђен да је баш он најбољи. Рафа јесте на врху али кад се сетим Федерера, устукнем и замуцам. Ноле је стварно чудо, има добу и леву и десну страну, онда неко помене недостатке па се опет мало уједем за језик.. е сад, ако би се неко усудио да објасни зашто је неко најбољи морао би да напише докторат са свим могућим прилозима и доказима о својим тврдњама, а то би била вероватно дебела књига...
                sigpic

Comment

• Ma NI samo iskusno ispunjava vreme između Slemova

Comment

• Ni - stara trolčina )))

Originally posted by Niki View Post
                    Mislis u smislu da je Nadal bolji od Djokovica? Pa to nema dileme, uopste ne diskutiram za to. Salim se naravno, malo provociram.
                    Ne mislim da je Nadal najbolji igrac ikada, ali u pravu si mozda je i iluzorno raspravljati o tome.
                    Čuj, postoje provokacije i "provokacije".
                    Ove tvoje su sportske i dobrodošle ;)
                    Last edited by Velja; 10-06-14, 12:20.

Comment

• Evo jedan drugaciji pogled na finalne meceve: http://grantland.com/the-triangle/fr...-simona-halep/.

Comment

• Originally posted by Niki View Post
                        NI,
                        Prema mojem dosadasnjem iskustvu kada neko uvede "licno" u diskusiju, koji ti impliciras meni, znaci da zeli da odvuce paznju od diskusije koje vodimo.
                        Gde si ti video nesto "licno" u mojoj diskusiju ostavljam tebi.
                        Ja Nadala nisam uopste spomenula, jer on nije bio tema ove diskusije, a sigurno necu reci da je najbolji igrac svih vremena, ma koliko navijala za njega.
                        Vodili smo diskusiju koji si ti zapoceo, ako mislis da je trebamo zavrsiti, ja nemam problem sa time.
                        @Niki,

Sve tvoje generalne primjedbe na moje misljenje sam prihvatio. Da nema mjere, da je to pitanje procjene (dakle postoji element subjektinosti), da sam mozda u krivu... Ni jeden konkretne primjedbe nije bilo s tvoje strane (jeste shminkine).

I poslije svega toga mi kazes da sam subjektivan, da nema jasnih kriterijuma.... Dakle ponovis mi ono sto sam se vec slozio sa tobom. Samo generalno nista konkretno... Iz toga zakljucujem da ti moje misljenje kao nadalovoj navijacici semta. Zato sam rekao 'licno' trebao sam reci kao nadalovoj navijacici.

Pozivam te ponovo ako imas konkreni razlog zasto mislis da je moja procjena kriva, iznesi ga.

@Stefan,

Kazes pristrasno. OK.

Bi li mogao konkretno reci zasto.

PS1
                        Na kraju diskusije cu reci, konkretno, sto najvise protivrjeci mojoj procjeni.

PS2
                        Federovci, odgovorti cu vam cim ugrabim.

Stefan
                        Last edited by NI; 10-06-14, 13:06.

Comment

• Mene niko ne moze da ubedi da bi po svezijem vremenu Novak dobio Nadala na bilo kojoj sljaci (bilo gde u svetu). Videli ste i sami gde je morao da hvata BH, na nivou sopstvene glave, i kada mora da udara iz tako neprirodne pozicije naravno da ce taj bh biti manje ucinkovit (mnogo manje ucinkovit). Ali po svezijem vremenu to ne bi morao da radi.
                          shminka: Ko zna da li cemo ikada sacekati kisni dan. Nadala nesto cuva na RG i tu nema zbora. Videli ste prosle godine, videli ste ove. Prosle godine polufinalni mec, protiv Novaka, uprzilo sunce jos toplije je bilo nego ove cini mi se, neka neznatna razlika ali mislim da je tako, prosao Novaka dosao u finale na Ferera (koga bi tada pobedio po bilo kom vremenu) i tada se odjednom naoblaci, cak je i kisica padala. Ove godine slicna situacija. Do petka svaki dan se igralo po oblacnom nekada cak i kisovitom vremenu, prosecna temperatura je bila zimedju 15 i 18 stepeni. Petak POLUFINALA, spici sunce samo tako, nedelja finale isto. Drzi ga nesto ovde u Parizu, drzi ga samo tako. Ne verujem ja da ce IKADA Novak protiv Rafaela na RG igrati po uslovima koji njemu vise odgovaraju.
                          Videli smo i pre dve godine, pocela kisa, prekinut mec, mogao je posle sat pauze biti nastavljen (po slabijoj kisi) cak i zavrsen taj dan (bilo je jos sigurno 2-3 sata dnevne svetlosti (ako ne i vise), ali je Toni izdejstvovao da se nastavi sutra. Novak jednostavno da bi uzeo RG mora da pobedi Nadala po uslovima koji znatno favorizuju Spanca i to ti je. A to je zaista vrlo vrlo vrlo tesko.
                          Daj boze da sledece godine igraju po svezem vremenu ali ja strasno sumnjam u takav scenario.
                          sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                          Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by NI View Post
                            @Niki,

Sve tvoje generalne primjedbe na moje misljenje sam prihvatio. Da nema mjere, da je to pitanje procjene (dakle postoji element subjektinosti), da sam mozda u krivu... Ni jeden konkretne primjedbe nije bilo s tvoje strane (jeste shminkine).

I poslije svega toga mi kazes da sam subjektivan, da nema jasnih kriterijuma.... Dakle ponovis mi ono sto sam se vec slozio sa tobom. Samo generalno nista konkretno... Iz toga zakljucujem da ti moje misljenje kao nadalovoj navijacici semta. Zato sam rekao 'licno' trebao sam reci kao nadalovoj navijacici.

Pozivam te ponovo ako imas konkreni razlog zasto mislis da je moja procjena kriva, iznesi ga.

@Stefan,

Kazes pristrasno. OK.

Bi li mogao konkretno reci zasto.

PS1
                            Na kraju diskusije cu reci, konkretno, sto najvise protivrjeci mojoj procjeni.

PS2
                            Federovci, odgovorti cu vam cim ugrabim.

Stefan
                            NI,
                            Pa za to mi treba ceo dan, samo da ponovo iscitam sta si sve napisao, da pronaliziram da mi nesto ne promakne, jer ocito tvom analitickom umu nista ne promakne. Imam ja itekako argumente, ako uopste za ovu temu su validni argumenti, ali cini mi se da ima malo vise emocija u svemu ovome nego sto bi trebalo i iz tog razloga se malo salim. Nije da izbegavam diskusiju, veruj mi, i nista mi ne smeta u to sta iznosis, niti kao citatelja, niti kao Nadalove navijacice (kako ovo zvuci), cak sto vise moje postove su bili dobronamerni u smislu da imas previse znanja i iskustva da bio davao prema meni tako subjektivne ocene, zao mi je ako si ih drugacije svatio.
                            Uopste ne pretendiram da ja budem u pravu, samo mi se cela diskusija cinila malo besmislenom i emotivnom, priznajem i ja sam tome doprinela, ako shvatas sta zelim da kazem, da je bar Djokovic pobedio ili prikazao neku igru, pa da se ovo racuna kao relevantno, ovako vise mi izgleda kao emotivno sa tvoje strane.
                            Nemoj uzimati toliko licno to sto kazem da si subjektivan, to je uvek sa moje strane samo sto se napisanog tice.
                            Otisli smo van teme. . .

Comment

• Originally posted by maliajnstajn View Post
                              Ma jasno je da na PC u finalu jedino je Federer imao sansu. Vjerovatno i jednu od najboljih partija na sljaci je imao Fed tada i opet je skoro pa pociscen u 4. Setu.
                              Mislis da je Feder imao bolju sansu nego Novak prosle godine pri rezultatu 2:2, 4:3, servira u 5. setu.

Kad smo vec kod Federera.

2005 sam mislio da je Federer jasan favorit
                              2006 da je vrlo lagani favorit
                              2007 je u mojim ocima Nadal bio veliki favorit
                              2008 isto kao 2007
                              2011 sam mislio da Federer nema sansi

shminka, treba malo pronicljivosti da se shvati kada Mats prica sto se od njega ocekuje a kada ono sto misli a kada uvijeno.

Originally posted by EdinTM87 View Post
                              Mislim ova rasprava i nema neku svrhu. Mislim, par ljudi bilo fascinirano Novakvom igrom u 2011 i izjavljivali isto sto su izjavljivali kao i za Federera 2005-6 i za Rafu 2008 i 2010. Sta je sa Fedovim paketom 2006, sta je sa Rafinim paketom na USO 2010, pa na RG 2008.
                              Sve u svemu vrlo nebulozna tema.

Novakovih 0-6 protiv Rafe na RG sve govori i pored ocitog Rafinog pada ove godine Novak nije uspio, with all respect ni tu ne vidim puno prostora za neku diskusiju. Osim naravno za onu punu spekulacija i navijacke arogancije.
                              Edine,

Rasaprava ne moze biti zavrsena jer se radi o procjenama. To ne zanaci da nema svrhe. Moze biti zabavna, moze biti doasadana ali svakako iz ovakvih rasaprava ucis nesto o tenisu.

Nikad, ni u jednom trenutku nisam rakao ni pomisli da je Novak bolji sljakas od Rafe. 6:0 govori o tome ali daleko manje od Rafinih 66:1 u Parizu.

@niki

Kazes Niki da nista ne propustam. Kako bih volio da si u pravu. Svejedno hvala na komplimentu.

Tu i tamo propustim slona koji protrci pored mene ali necemo o tome.

PS
                              shminka odgovoricu kasnije
                              Last edited by NI; 10-06-14, 13:32.

Comment

• Ni,
                                Novakova 2011 nije bila najbolja u istoriji, tj. njegov tenis nije bio najbolji. To mozda ti kao navijac mislis tako ali mislim da je to jako pristrasno. Isto se ne slazem da je Novak kao igrac najbolji u istoriji, mislim tu na kompletnost i slicno. Ako gledamo tako Fed je nesomneno na prvu poziciju, posjeduje svaki udarac. Djokovic ima los smash, losh volej, los slice, a to su vec tri jako bitna elementa teniske igre. Kod Federera nista od te udarce ne nedostaje, pa cak i kod Nadala. I cetvrti i najbitniji podatak je psiha.
                                OVAKO

Comment

Working...
                                X