Nema Federer ritern, a jednorucni BH je veliki hendikep u modernoj igri. Ima bez dileme najveci osjecaj.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Roland Garros 2014.
Collapse
X
-
Stefane,
Vladan ti je odgovorio o Federerovim slabostima. Hvala Vladne. Dodao bih ad njegova defanziva malo nedostatna za modernu igru. Kad je pocinjao, ona je bila vise nego dobra.
Postoji najmanje 5 a mozda i 10 bolji sezona od Novakove.
Ali niko nije dominirao protiv dva GOATA kao Novak.
Djokovic ima los smesh i prosjecan volej (ima mnogo boljih u prvih 100) ali ukupni znacaj tih udaraca u modernoj igri je relativno mali. Rekao sam vec da prije 20 godina Djokovic ne bi mogao biti top sa ovim volejom. Ali u tom bi slucaju trenirao volej
Djokovic ima vrlo solidan BH slajz. Njegov paket ne pati zbog tog udarca. To je inace bitno vazniji udarac od voleja i Novak ga je jako popravio.
Obecao sam da cu na kraju napisati glavne mane Novakovog paketa.
PS
Ja polazim od pretpostavke da se danas igar bolji, ne i ljepsi, tenis nego ikada ranije. Bolji su reketi, teniseri su posveceniji igri nego prije.Last edited by NI; 10-06-14, 13:44.
Comment
-
Ama ti kazes da je Nadal bio na vrhuncu 2011 a nije bio. Nadal je imao tri vrhunske sezone kada je bio u top formi, 2008, 2010 i 2013. 2011 mozda je igrao u finalu slemovima ama nije bio bas na vrhuncu, nego konkurencija je bila slabija te godine. Fed se konstantno padao kod Novaka u zdrijebu, gubio od Conge na W u 1/4 finala, izgubio od Novaka na USO, a Nadal je cistio Mareja u 1/2 finalima jer mu je bio musterija. 2011 je sezona kada je bio standardan ali ne i na vrhuncu.OVAKO
Comment
-
Originally posted by Stefan-kobe View PostAma ti kazes da je Nadal bio na vrhuncu 2011 a nije bio. Nadal je imao tri vrhunske sezone kada je bio u top formi, 2008, 2010 i 2013. 2011 mozda je igrao u finalu slemovima ama nije bio bas na vrhuncu, nego konkurencija je bila slabija te godine.
I nanio mu 6 poraza u finalima. Samo zato 2011, nije bila na nivou 2010.
Comment
-
Ne postoji razlika izmedju Nadalove 2010. i 2011., sto se tice Nadalove igre, ona je ista, ali 2010. nije imao konkurenciju, a 2011. je Djokovic eksplodirao i izdominirao.http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y
Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing
sigpic
Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
with experience.
Comment
-
2011:
Da nije bilo Novaka, Nadal bi sada imao 16GS titula !
Da nije bilo Novaka, Nadal bi sada ima +4 Masters titule.
Da nije bilo Rodzera u polufinalu, Nadal bi sada imao jedan RG manje i ko zna kako bi se to odrazilo na Novaka i Nadala, ne samo na buduce susrete na RG, vec uopste.
Nadal je imao sjajnu 2011. !Last edited by Mr. Wolf; 10-06-14, 14:45.Dayman (a-a-ah...)
Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
Champion of the sun (a-a-ah...)
You're a master of karate and friendship
For everyone
Comment
-
shminka,
Malo cu skratiti ove plahte.
1.
Primjedba da je Novakov perid bio prekratak je korektna. Ali ti ga brate skrati previse, samo na 7-8 mjeseci.
Ali 3 nedjelje Nalbandijana su smijesno kratke, Pogotovo sto je izgubio jedan mec. Pa Novak je prosle godine imao duplo duzi period slicnih usjeha. Prosle je jeseni osvjio 4 turnira za redom, ista dva kao Nalbandijan plus WTF i Bejing. Novak je imao 24:0 a Nalbandijan 10:1. Novak je po 2 puta Federera i Nadala, taman kao Nalbandijan. Ali i po dva puta neugodnog Vavrinku, koji je bio bolji 2013. nego 2007, i odlicnog DP, da ne nabrajam dalje.
Dakle mislim da je ono sto je Novak ucinio prosle jeseni vise od onoga sto je David ucinio u jesen 2007.
A ti Novakovu jesen prosle godine nisi ni pomenuo. Sto je razumnjivo, ipak za Novaka to nije tako specijalno.
2.
Kazes da je Nalbandijan mogao vise postici da je radio kako treba. Apsolutno! Ali ovo nije diskusija o najvecem potencijalu u tenisu ikada.
3.
Nadal je definitvno promijenio igru da bi izasao na kraj sa Novakom. To je opste poznato. Ja isto tako mislim da je Novakova 2011. izazvala zaokret u muskom tenisu. Od povlacenja Sampras do 2011. tenis se kretao putem sve bolje defanzive. Novak je doveo taj proces do kraja. Ne moze se dalje. I sada imamo trend ka povecanoj ofanzivi. Da budem precizan, AO finale 2012. je bila prektretnica.
4.
Nemoguce je da nisi zapazio da Nadal, ciji je pogled dok igra tenis olicenje odlucnosti pa i surovosti, pocne gledati kao izgubljeno dijete protiv Novaka. A on je ozbiljan kandidat za GOATA. No, to je manje bitan detalj.
5.
Za sad je Federer GOAT harda i sveukupni GOAT. Novak ga nikada nece stici kao sveukupnog GOATA (ne moze osvojiti Rodzerovih 7 Uimbldona i 1 RG) ali moze stici Federerovih 9 GS titula na hardu. Naravno to nije sigurno.
6.
Velis da se Mats nije sjetio Nalbandijana kad je dao izjavu o svjetskom rekorderu. Moguce, ali on ju je ponovio vise puta. A par mjeseci kasnije je ponovio isto Sajmon Rid. Imali su se kad sjetiti Nalbandijana, ali se nije bilo vrijedno sjetiti kao poredjenja sa Novakom.
7.
Sigurno je Naldijanov nesportski zivot doprinio rezultatu 1:6, 0:6. Ali izjava poslije meca je barem vrijedna koliko ona Gaskeova iz 2007.
8.
I te kako trebas Federera za ovu diskusiju. Nalbandijan nije dovoljan. Ne ukljucujes Federera jer te strah da ce lose proci u usporedbi. Stari trik!Zato sam i rekao da je Nalbandijan bio mudar izbor s tvoje strane.
9.
I ja prizeljkujem da vidim Novaka po kisnom vremenu protiv Nadala, u finalu, na Sartijeu, sa novom taktikom koja je ucinala onu senazaciju u Rimu. Nadam se da ce onda neke stvari biti jasnije.
Comment
-
Originally posted by Johnny View Post2011:
Da nije bilo Novaka, Nadal bi sada imao 16GS titula !
Da nije bilo Novaka, Nadal bi sada ima +4 Masters titule.
Da nije bilo Rodzera u polufinalu, Nadal bi sada imao jedan RG manje i ko zna kako bi se to odrazilo na Novaka i Nadala, ne samo na buduce susrete na RG, vec uopste.
Nadal je imao sjajnu 2011. !
Potpuno mi je jasno da su Novakovi fanovi morali okrenuti pricu u stranu u kojoj im godi da bi se oporavili od mora se reci teskog poraza u nedjelju. Budimo realni, samo se titule broje.Last edited by EdinTM87; 10-06-14, 15:44.
Comment
-
Originally posted by EdinTM87 View PostA tek sta bi bio Roger da nije bilo Rafe, mozemo tako do prekosutra.
S druge strane, Novak ima igru za Nadala na sljaci - to je poenta. Novak je odlican i na betonu i na sljaci. Najbolji Novak dobija najboljeg Nadala na sljaci, dobija najboljeg sljakasa svih vremena.
Nadal je te 2011. bio sjajan, ali u finalu nije prekoputa mreze bio Rodzer, vec Novak, jedini koji moze da mu parira na sljaci, i koji to radi veoma uspesno, jedini pravi protivnik i desilo se ono sto se desilo - surova dominacija.Last edited by Mr. Wolf; 10-06-14, 15:55.Dayman (a-a-ah...)
For everyone
Comment
-
Originally posted by Johnny View PostNije u tome poenta. Rodzer nikad nije imao igru za Rafu na sljaci, morao je svaki put nesto da izmislja, ali nijedan plan nije uspeo + Rodzer na sljaci je drugi igrac u onosu na onog na tvrdim podlogama. On ne moze sa jednorucnim BHom da se izbori protiv Rafe na sljaci. Loptu koja ide preko ramena je tesko vratiti i dvorucnim BHom, a kad je vratis jednorucnim Nadal ima lagan posao i u 99% slucajeva poen zavrsi vinerom.
S druge strane, Novak ima igru za Nadala na sljaci - to je poenta. Novak je odlican i na betonu i na sljaci. Najbolji Novak dobija najboljeg Nadala na sljaci, dobija najboljeg sljakasa svih vremena.
Nadal je te 2011. bio sjajan, ali u finalu nije prekoputa mreze bio Rodzer, vec Novak, jedini koji moze da mu parira na sljaci, i koji to radi veoma uspesno, jedini pravi protivnik i desilo se ono sto se desilo - surova dominacija.
Comment
-
Moguce, ne bezim od toga da sam lupio glupost, ali mi sama pomisao na Novakovu igru iz 2011. baca osmeh na lice.
Jbg, Rodzer, nisi bas tada morao.Dayman (a-a-ah...)
For everyone
Comment
-
Originally posted by EdinTM87 View PostSa tvojom recenicom da najbolji Novak dobija najboljeg Rafa na RG, sam upravo zavrsio ovu diskusiju jer si lupio nesto bez ikakvog osnova. Sto ce samo voditi ka daljem nagadjanju, koje mi se nimalo ne svidja a ima ga na posljednim stranicama. Stvarno si lupio za medalje, iskreno.
Ta izjava nije tako bez veze, iako je pretjerana.
Pogledajmo rezultate od 2011:
Madrid 2011
Najbolji Novak dobija 2:0 najboljeg Rafu. (uslovi 2)
Rim 2011
Najbolji Novak dobija 2:0 najboljeg Rafu. (uslovi 1)
--------- nastupa znacajna promjena u Rafinoj taktici
MC 2012
Najbolji Rafa dobija 2:0 ispod prosjecnog Novaka. (uslovi 4)
Rim 2012
Najbolji Rafa dobija 2:0 najboljeg Novaka. (uslovi 1)
Pariz 2012
Najbolji Rafa dobija 3:1 najboljeg Novaka. (uslovi 1) (5 setova)
Rafa pravi cijelu komediju da prekine igru dok uslovi ne budu povoljniji za njega.
--------nastupa poboljsane Novakove taktike
MC 2013
Najbolji Novak dobija 2:0 najboljeg Rafu. (uslovi 3)
Pariz 2013
Najbolji Rafa dobija 3:2 najboljeg Novaka. (uslovi 5) (5 setova)
--------znacajno promjena Novakove taktike
Rim 2014
Novak blizu vrha dobija 2:1 solidnog Rafu. (uslovi 2)
Pariz 2014
Rafa blizu vrha dobija 3:1 ispod prosjecnog Novaka. (uslovi 5) (5 setova)
Ovo su fakti.
1 znaci idealni uslovi za Novaka
5 idealni uslovi za Rafu
Ja zakljucujem:
1. Rafa ima malu prednost
2. Rafa ima osjetnu prednost na Satrieu
3. Uslovi igraju veliku uloguLast edited by NI; 10-06-14, 18:06.
Comment
-
Zaboravio sam da spomenem uslove
Naravno da je Rafa favorit kada su idealni uslovi, ali nije toliko veliki (kada igra protiv Novaka).Dayman (a-a-ah...)
For everyone
Comment
Comment