Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Juve i kreso,

Prvo, kada neko od top igraca igra 25% ispod svog maksimuma, iako se to skoro nikada ne desava, onda gubi od kvalifikanta. Tenis je igra malih margina.

Drugo, apsolutno se slazem da Rafa dozira i da dize formu. Zapravo dozirano pokazuje, jer on formu vec ima. Ostaje neslaganje oko postotaka. Rafa nije igrao cijelo vrijeme protiv Ferera 98%, nego samo 10-20 minuta. Iza toga se Ferer predao. Ostatak meca je Rafa igrao izmedju 90-95%.

Trece, Rafa je u polufinalu 2013. igrao 99.5% a u prva dva seta u finalu 2012. 100%. Medjutim, postoji tu nesto bitnije. Koju taktiku je Rafa sprovodio i koju namjerava da sprovodi protiv Novaka ako bude toliko ocekivanog finala. Ocekujem da Rafa bude izuzetno agresivan. Broj vinera i neiznudjenih nemaju isto znacenje u agresivnoj i defanzivnoj taktici. Rafina agresvna igra protiv Federera je dostigla 98% u tih 10-20 minuta.

Cetvrto, sanse da Rafa prevari Novaka su nula.
    Last edited by NI; 05-06-14, 11:22.

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
      Ma imam neki osecaj (nisam gledao prognoze a bolje sto nisam - vremenske naravno) da ce u Nedelju da sprzi sunce kao nenormalno i da ce teren da bude suv samo tako i da ce da bude 30+ stepeni. Nasuprot vremenu koje je do sada u Parizu. I onda Rafinjove sanse drasticno rastu (u koliko dodje do duela Rafa - Nole)
      Tako da me ne bi ni malo cudilo da Nadal odbrani trofej ovde
      Biće Novak spreman na sve, a vreme će najverovatnije biti oblačno i kišovito. Očekujem veliku dramu kao u finalu 2012 ali ovoga puta biće BB i Vajda protiv Tonija. ;)

http://www.weather.com/weather/5-day...rance+FRXX0076

Comment

• Ko pročita ovolike procente o Nadalovoj formi njemu će bilten Zavoda za statistiku doći ko laka literatura
        sigpic

Comment

• NI
          Apsolutno ne si u pravo sto se tice tvog poslednog posta. Nadal nije na nekih 98% kao sto ti kazes. Ne moze covjek koji servira prosecno prvi sa 165 km/h da bude na skoro svog maksimuma. I ne samo to, Nadal mnogo gresi ove sezone, narocito na sljaci, nesto sto mu se nije desilo jos od 2005.
          Daleko je Nadal od 100%, vjeruj mi. 100% je bilo prosle godine u Americi, kada je svakog moguceg protivnika oducavao od tenisa. To je bila nestvarna igra, pa na USO on je prvi put izgubio servis u 1/2 finala , to dovoljno govori kakav mu je bio servis tada.

A i ne slazem se da ako teniseri igraju sa 25% manje od svojih 100% da ce da gube od kvalifikanata. Gaske na ovom RG-u igrao sa neki 30/40% i dogurao do treceg kola kao iz sale. Nadal/Djokovic/Federer na svojih 75% bi dobili svakog protivnika van top 20 bez ikakve probleme, pa cak i mnogih iz top 15.
          OVAKO

Comment

• Vidim da se prica o Nadalovoj povredi, on je sam izjavio da ima povredu ledja, posle 2. ili 3. kola, ne znam tacno, ail da kao ne zeli nista vise o tome da prica, dok je Toni rekao da Nadalu nije nista i da nije povredjen.
            Izgleda da su zamenili uloge
            http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
            with experience.

Comment

• Poenta je u tome sto Nadal zaista vuce povredu ledja jos od AO i fakt je da ne folira. Siguran sam da mu nije teknulo preku noci da servira ocajno.
              OVAKO

Comment

• Recimo 31.maja 2014.... The Guardian: Rafael Nadal through to French Open fourth round despite back problem

“I felt a little bit my back, so that’s why I slow down a little bit the serve,” Nadal said after his 31st straight win here, which set up a match with unseeded Serbian Dusan Lajovic. “I felt a little bit from the beginning. In the second match I was not serving that fast, too.” Nadal, who turns 28 on Tuesday, said he did not want to go into details and then tried to play it down, insisting: “I’d rather not talk about my back. You know, I’ve reached week No2. I’ll do my best, I’ll play as best as I can, I’ll put up a good fight to try and win. My back is not that important.”

When asked why he had even brought it up, the world No1 said: “Well, I don’t usually lie. As I said, my back was hurting a little, and this is what I said on day No1. During the second day, as well. So that’s why I served more slowly since I started feeling the pain.”
                sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by pecaros View Post
                  Dakle dobismo u baruštini ovdašnjoj maskiranog insajdera koji ispod dvopolne maske svoje pripoveda, vešto umeće i kukavičja jaja podmeće. Sve uvijeno u oblande a opet ciljno odapeto sa namerom degradiranja Novaka Đokovića i njegovih bližnjih. Tako nas on ili ona upozna da su Đokovići krivci za karijerni neuspeh Ilije Bozoljca te da su Troicki i Tipsarević sklanjajući se Novaku s puta, sami sebe sklonili od tenisa. Biće takvih zavijotki još u to sumnje nema, samo me silno zanima iz kakvih to pobuda maskirani insajder nastupa.
                  ne kapiram poentu, ja bi sad trebalo da se upecam na ovo prozivanje i vredjanje? iskreno, ne pada mi na pamet zato sto vrlo dobro znam o cemu pricam...
                  umesto ovih gluposti bi bilo mnogo korisnije da si npr napisao na kojoj vodi pecas, jer ako je sveta voda Tamis u pitanju lako cemo ces se uveriti da nije u pitanju 'dvopolni maskirani insajder sa skrivenim pobudama koji svojim zavijotkama degradira Novaka Djokovica'

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
                    Poenta je u tome sto Nadal zaista vuce povredu ledja jos od AO i fakt je da ne folira. Siguran sam da mu nije teknulo preku noci da servira ocajno.
                    Niki je rekla da Nadal nikad tokom turnira nije rekao da je povredjen i da ga muce ledja, a to jednostavno nije tacno.

edit:
                    evo olja je i izjavu nasla
                    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                    with experience.

Comment

• O cemu se sad prica, vrijedi li da iscitavam 15254052 strana?
                      sigpic

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                        Niki je rekla da Nadal nikad tokom turnira nije rekao da je povredjen i da ga muce ledja, a to jednostavno nije tacno.

edit:
                        evo olja je i izjavu nasla
                        Pogresila je Niki. Rekao je Rafa, mislim da je bilo nakon meca sa Thiema. I mislim da to nista nije strasno, jer to je i istina, nismo slepi gledamo to na TV-u.

Citaj Vladane, mislim da si cak i bio prozvan od neko, da ces da trubis do kraja turnira kako ce Novak da izgubi i da siris pesimizam.
                        OVAKO

Comment

• ne laži Kobe... samo da ga treba banovati
                          sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                          But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Znam da je nesto u tom fazonu bilo Ali ne sumnjam da ce Vlajko dominirati do nedelju, a narocito sutra pre meca sa Gulbisa.
                            OVAKO

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
                              Pogresila je Niki. Rekao je Rafa, mislim da je bilo nakon meca sa Thiema. I mislim da to nista nije strasno, jer to je i istina, nismo slepi gledamo to na TV-u.

Citaj Vladane, mislim da si cak i bio prozvan od neko, da ces da trubis do kraja turnira kako ce Novak da izgubi i da siris pesimizam.
                              Nije to prozivanje, to je fakat

Nadal ima igru, napadacki arsenal mu je izvanredan, cak i BH, iako malo skripi defanziva sa BH strane. Ali je prvi servis spor, mislim da je tri puta samo udario 190-200 i to u drugom setu kad se lomilo sredinom. U svakom slucaju to nije takticki servis, vjerovatno se stedi za finale.
                              sigpic

Comment

• Poceo je
                                Odmori za nedelju Vladane, sutra ima druge meceve. Evo na primer, sutra po toplom vremenu Gulbis je favorit, kao i onomad.
                                OVAKO

Comment

Working...
                                X