Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by NI View Post
    Nadalov servis prosjecna brzina 1/2:

Finale USO 2013. --- 178.6/136.8
    Finale AO 2014. ---- 162/134
    Polufinale AO 2014. - 176/144
    Lajovic RG 2014.----- 174/140
    Ferer RG 2014. ------ 174/140

Kao sto vidite razlika nije tako velika.
    Znaci kad je servirao perfektno, finale USO 2013. je imao iste brzine kao i sad, zanimljiva je ta povreda
    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
    with experience.

Comment

• Originally posted by conviction View Post
      Da sam teniser, sa Juliom bih igrao dublove pa makar da nikada ne pobijedim.
      Originally posted by Stefan-kobe View Post
      Ja bi sa Bushar
      Alize #pjeske
      Last edited by Mr. Wolf; 05-06-14, 13:02.
      Dayman (a-a-ah...)
      Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
      Champion of the sun (a-a-ah...)
      You're a master of karate and friendship
      For everyone

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
        Znaci kad je servirao perfektno, finale USO 2013. je imao iste brzine kao i sad, zanimljiva je ta povreda
        Nije ista brzina. Razlika prosjecnog servisa od 5 km je znatna. Ali isto tako ima 3 km sporiju prosjecnu u Americi. Osim toga on na sljaci servira sporije nego na hardu, brzina servisa donekle zavisi i od protivnika itd.

Comment

• Nebitne su neznatne razlike u brzini Nadalovog servisa već je suština u tome da je sve varijacije Novak provalio. Sa omiljenim slajsom u stranu ili na T liniju Nadal više ne dobija laku lopticu za napad, nego mora da se brani od riterna
          sigpic

Comment

Nadalov servis prosjecna brzina 1/2:

Finale USO 2013. --- 178.6/136.8
            Finale AO 2014. ---- 162/134
            Polufinale AO 2014. - 176/144
            Lajovic RG 2014.----- 174/140
            Ferer RG 2014. ------ 174/140

Kao sto vidite razlika nije tako velika.
            imam osjecaj da je maksimalna brzina servisa bila isto dosta veca (2010., 2013.) nego sada. ne znam zasto ali je na tim USO mi djelovao mnogo ubojitije sa servisa nego sada.

Comment

• Izasao je raspored za sutra, Novak-Gulbis od 13h, posle Nadal-Marej
              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
              with experience.

Comment

• Originally posted by pumba View Post
                moze li se naci podatak sa us opena 2010. i 2013.?
                Za 2013. moze ali su u pitanju milje

Protiv Djokovica prvi 110, drugi 85.
                Protiv Gaskea prvi 110, drugi 86.
                Protiv Robreda prvi 108, drugi 84.
                Protiv Kolsrejbera prvi 107, drugi 85.
                Protiv Dodiga prvi 107, drugi 85.

http://2013.usopen.org/en_US/scores/...hes/day21.html

E sad iako je u ovim mecevima prvi udarao prosjecno oko 175, a drugi oko 135, on je u svakom od tih meceva imao servise od bar 200 km/h, na RGu toga nema, najbrzi servis protiv Ferera mu je bio 197, protiv Lajovica 193, protiv Majera 184, protiv Tijema 179, a protiv Djineprija 197.
                sigpic

Comment

• Originally posted by pumba View Post
                  imam osjecaj da je maksimalna brzina servisa bila isto dosta veca (2010., 2013.) nego sada. ne znam zasto ali je na tim USO mi djelovao mnogo ubojitije sa servisa nego sada.
                  Brza je podloga na USO tako da isti servis proizvodi razliciti efekt.

Comment

Brza je podloga na USO tako da isti servis proizvodi razliciti efekt.
                    moguce da je to u pitanju, ali mislim da ove godine nece moci da izbaci takve servise.

Comment

• Moram priznati da sam ocekivao da je bar za 10-ak km/h jace udarao na USOu, ali je tada imao nevjerovatne varijacije, kako je samo smijestao slajs servis na T, toga u Parizu jednostavno nema, toga nije bilo ni u Rimu, servis mu je nikad ranjiviji.
                      sigpic

Comment

• Originally posted by conviction View Post
                        Da sam teniser, sa Juliom bih igrao dublove pa makar da nikada ne pobijedim.
                        Originally posted by Stefan-kobe View Post
                        Ja bi sa Bushar
                        Originally posted by Johnny View Post
                        Alize #pjeske
                        Slazem se sa vama, jos samo da dodam:

Ana Ivanovic

Cetri razlicita GS-a cetri dubl partnerke
                        sigpic
                        http://www.youtube.com/watch?v=pMJ0-1GGf5k

Comment

• zanemarujete da je Rafa levoruk i da jako cesto sa ADV strane ne udara svom snagom nego vise pazi na preciznost i plasira desnjaku u bh za sta ovaj mora bukvalno da 'polomi kicmu' da bi to vratio kako treba

Comment

• Nije samo USO, on je cijelu americku turneju brutalno servirao, jebeno tesko je bilo i doci do brejk sanse. Ferer ga je juce imao, da je bio na nivou na kojem je bio u Rimu protiv Novaka on bi sigurno poveo sa 2:0, ne vjerujem ni da bi tada dobio ali onaj drugi set ne bi izgubio. Mada dize servis od ovog meca, zalio se na ledja posle Djineprija ili Tijema? Od Tijema mu pada servis, brojke ne lazu.
                            sigpic

Comment

• Tacnije od Lajovica dize servis, tada je servirao slicno kao protiv Ferera. Protiv Majera 165 prvi, 131 drugi, protiv Tijema 165 prvi, 137 drugi. A ubjedljivo najbolje je servirao protiv Djineprije, 179 prvi, 140 drugi. Sjutra ce se vidjeti koliki mu je servis problem, Marej ima ritern tacno da se vidi dje je u ovom trenutku.
                              sigpic

Comment

• Od Tijema se zalio
                                OVAKO

Comment

Working...
                                X