Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by jacques9 View Post
    Slažem se u potpunosti, da je organizacija RG totalna katastrofa. Kao prvo velika je sramota, da nemajo reflektore. Night session bi bio prava atrakcija za TV gledaoce i za publiku na tribini. .Kao drugo baš uvijek stavljaju neke bezvezne mečeve ženskom singla na central court. Npr. Meč Mladenovič-Petkovič na central courtu. To može samo na Roland Garossu.
    Domaća igračica

Comment

• Doneklen se slažem sa ljudima koji smatraju da su organizatori podbacili po pitanju rasporeda mečeva. Stoji to domaći igrač i sve ali prvo se kvalitet gleda pa tek onda to.

Ferer-Nadal bi bez razmišljanja išao na PC umjesto Marej-Monfis, to je jedan primjer.

Comment

• Organizatori su bili jako nepošteni prema Andy-ju, da su ga stavili da i 1/4 igra na SL to bi bio vrhunac, ovako je sve prošlo ok. mečevi gotovi, ne vidim zašto je to i dalje problem
        * Victory makes you happy, failure makes you stronger!
        * Smeš da izgubiš, ali ne smeš da se predaš!
        NOVAK ĐOKOVIĆ #TrueChampion

Comment

• Originally posted by Maja View Post
          Biće Novak spreman na sve, a vreme će najverovatnije biti oblačno i kišovito. Očekujem veliku dramu kao u finalu 2012 ali ovoga puta biće BB i Vajda protiv Tonija. ;)

http://www.weather.com/weather/5-day...rance+FRXX0076
          Vreme ce da bude veoma vruce za vikend 28 stepeni a Pariski 28 je nasih 40.

Comment

• Novak-Gulbis

Mec u principu moze imati tri toka.

Prvi, 3:0 za Novaka koji se odmah nametne i slomi Gulbisa. Ili se Gulbis raspadne na pocetku. Slicno mecu sa Congom. Sanse da se to desi su 20%.

Drugi, nesto slicno mecu sa Raonicem. Obojica drze servis i koncetraciju, ali kljucnim poeni cesce odu Novaku nego Gulbisu. Recimo da Novakov superiorni retrn i defanziva odnesu prevagu jer tjeraju Gulbisa da servira previse agresivno i ide precesto na vinere. Sanse da mec ode ovim putem su 40%.

Treci, nesto slicno mecevima sa Vavrinkom na AO 2013. i 2014. i mecu na USO 2013. Izuzetno inspirisani Gulbis uspostavi punu ravnopravnost protiv nervoznog Novaka. Sanse da se to desi su 40%. U tom slucaju bi mec bio totalno neizvjestan.

Ako je Becker obavio posao, biti ce ova druga varijanta. Ako nije, biti ce treca.

Mari-Nadal

Tesko mogu zamisliti kako Mari moze pobijediti. Mislim da ce mec u Rimu raditi protiv Andija, jer nema faktora iznenadjenja. Osim toga sljaka u Rimu je brza. Ocekujem nesto laksu pobjedu nego u polufinalu 2011.

Comment

• Ocekujem tezak mec, iznenadila bi me lagana pobeda. Ali necu ni da zamislim poraz.
              Ajde Nole, razvlaci ga po terenu, tjeraj ga da trci, psuje, lomi reket

Comment

• Stvarno NI toliki procenat daješ toj trećoj varijanti? Sad već moram da se zamislim (a zabrinem?).
                sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
                  Stvarno NI toliki procenat daješ toj trećoj varijanti? Sad već moram da se zamislim (a zabrinem?).
                  U trecoj varijanti su sanse 50:50%. To znaci da procjenjujem ukupne Novakove sanse na 80%. Kladionice daju 87%.

Comment

• Originally posted by SonjaFan View Post

Ocekujem tezak mec, iznenadila bi me lagana pobeda. Ali necu ni da zamislim poraz.
                    Ajde Nole, razvlaci ga po terenu, tjeraj ga da trci, psuje, lomi reket
                    Sve sem 3-0 bi bilo CHUDO,i odlichno je rekao njegov trener,ne kazem laganih,ali 3-0 sigurnih !
                    Mentalno,fizichki,igrachki...ma shta ja pishem,maltene i ptice na grani to znaju.
                    SignaturE se cheka ...sigpic

Comment

• Originally posted by NI View Post
                      Novak-Gulbis

Mec u principu moze imati tri toka.

Prvi, 3:0 za Novaka koji se odmah nametne i slomi Gulbisa. Ili se Gulbis raspadne na pocetku. Slicno mecu sa Congom. Sanse da se to desi su 20%.

Drugi, nesto slicno mecu sa Raonicem. Obojica drze servis i koncetraciju, ali kljucnim poeni cesce odu Novaku nego Gulbisu. Recimo da Novakov superiorni retrn i defanziva odnesu prevagu jer tjeraju Gulbisa da servira previse agresivno i ide precesto na vinere. Sanse da mec ode ovim putem su 40%.

Treci, nesto slicno mecevima sa Vavrinkom na AO 2013. i 2014. i mecu na USO 2013. Izuzetno inspirisani Gulbis uspostavi punu ravnopravnost protiv nervoznog Novaka. Sanse da se to desi su 40%. U tom slucaju bi mec bio totalno neizvjestan.

Ako je Becker obavio posao, biti ce ova druga varijanta. Ako nije, biti ce treca.

Mari-Nadal

Tesko mogu zamisliti kako Mari moze pobijediti. Mislim da ce mec u Rimu raditi protiv Andija, jer nema faktora iznenadjenja. Osim toga sljaka u Rimu je brza. Ocekujem nesto laksu pobjedu nego u polufinalu 2011.
                      NI, a ako se uzme u obzir i doza emotivnog pražnjenja Gulbisa koju je sigurno doživeo posle ove dve veće pobede? Isto tako, nije da sam pratio tenis kako dolikuje u zadnje vreme zbog previše obaveza, ali Gulbis mi nije neko ko se može pohvaliti velikom fizičkom spremom. Stoga mi je nekako najverovatnije da ćemo imati intenzivnih prvih set i po i posle toga pad Gulbisa. Koliko drastičan pad će verovatno zavisiti od broja setova koje do tad osvoji...

Comment

• Originally posted by shpageti View Post
                        Sve sem 3-0 bi bilo CHUDO,i odlichno je rekao njegov trener,ne kazem laganih,ali 3-0 sigurnih !
                        Mentalno,fizichki,igrachki...ma shta ja pishem,maltene i ptice na grani to znaju.
                        Trener zna kako namotivisati Gulbisa...
                        On je napredovao 100+ pozicija na listi kad mu je majka rekla da treba bataliti tenis
                        Last edited by Zzz; 05-06-14, 22:56.

Comment

• Originally posted by SonjaFan View Post
                          Trener zna kako namotivisati Gulbisa...
                          On je napredovao 100+ mesta na listi kad mu je majka rekla da treba bataliti tenis
                          On ce sjutra majki da kaze da nije batalio,ali da jednostavno protiv najboljeg na planeti trenutno bolje ne moze pa mu se majka i nece ljutiti puno
                          SignaturE se cheka ...sigpic

Comment

• Gulbis-Djokovic

Vlajko vec nabacio par rijeci za oboijca tenisera, ja cu samo da se nadovrzem. Dvojica veliki prijatelja, dvojica odlicni teniseri..., poznaju se nevjerovatno dobro i van i na terena, trenirali su kao mali zajedno i mogu da kazem da sutra nece biti nekih nepoznanica sto se igra obojica tice. Licno bi hteo da Gulbis napravi iznenadjenje sutra i da pobjedi Novaka ali sanse za to su minorne, da ne kazem nemoguce. Novak je u fantasticnoj formi, servira odlicno, BH nestvaran i ubedljivo najbolji na svetu, nema mnogo oscilacije u njegovoj igri. Gulbis sa druge strane je isto u nevjerovatnu formu, ali mislim da ta forma nije nikako dovoljna za da se dobije Novaka. Ja se radujem samo zbog jednu stvar, a ta stvar je sto se Gulbis nece usrati u toku meca, a i pre meca, kao sto bi na primer Berdih ili neko drugi uradio. Gulbis je veoma hrabar momak i njega nije briga dali sa druge strane mreze se nalazi Novak Djokovic ili neko van top 100. Dakle, ocekujem pobjeda Novaka tipa 3-0, ili ako nesto krene po zlu 3-1 maximum.

Nadal-Marej

Takodje duel dvojica protivnika sto se jako dobro poznaju i sto su igrali mnogo puta. Zadnji mec je bio ove sezone u Rimu, pre nepunih mesec dana, gde je Nadal vrlo tesko dobio Mareja. Sutra mislim da nece biti tako zbog nekoliko razloga:

1. Nadal u Rimu je jako potcjenio Mareja i usao mlitavo u mec. Endi je to iskoristio i uspeo da uhvati uspavanog Nadala u prvom setu i razbio ga, u bukvalnu smislu zbora. Nakon toga se Nadal stabilizovao i sve je doslo na svoje mjesto. Rafa sad nece uci tako u mec i bice koncentrisan od prvog poena, u to sam 100% ubedjen.
                            2. Umor! Marej je po meni totalno nepotrebno igrao 5 setova sa Monfilsa. On je vec vodio sa 2-0 i imao Gaela na konopcima ali nesto je zapelo i mec se oduzio i trajao vise od 4 sata ako se ne varam. Marej je ocajno izgledao u cetvrtom i petom setu na fizickom planu, video se evidentni umor na njegovo lice. Mislim da sutra nece imati sanse protiv jako spremnijeg igraca od Monfilsa, tj. uz Novaka i najspremniji igrac planete.
                            3. Nadal nece potceniti ritern Mareja! Ovo je mozda i najbitnija stvar od sve ove stvari koje nabrajam. Sada mozda zvuci paradoksalno kad kazem da Rafa nece potcjeniti ritern Mareja, kao da sam ja u glavu Nadala pa da znam sta ce da uradi, ali kao njegov navijac, kao covjek koji prati svaki njegov mec smatram da Rafa ne radi dva puta istu gresku. U Rimu je servirao OCAJNO u prvog seta, na drugog servisa slao penale Endija koje ovaj lako vracao i stvarao prednost u poenima. Nadal nakon prvog seta pojacao servis, pojacao agresivnost i zato ga je dobio.

Fakt je da Rafa ne servira kako treba na ovom turniru, a i celu sezonu sem AO, ali mislim da ce sutra servirati jako pametnije nego u Rimu. Plus faktor ce da budu vremenske uslove, za sutra je najavljeno sunce, znaci suva sljaka, primace podlogu spina. Da potsjetim, onaj mec u Rimu je bio u vecernom terminu gde su loptice teze i sljaka ne prima toliko spina kao sto prima na sunce.

Ovde tipujem 3-0 za Nadala i plasman u finala i megdan sa Novaka Djokovica. Mislim da sutra nam pretstoji prelep teniski dan, na programu muska 1/2 finala, nema nista lepse.
                            OVAKO

Comment

• Ocekujem sutra duge i lepe meceve, oba favorita dobijaju sa 3:2 garant

Comment

• Citam NI-jev odlican post pa me nesto zaintrigiralo:

Originally posted by NI View Post
                                Novak-GulbisTreci, nesto slicno mecevima sa Vavrinkom na AO 2013. i 2014. i mecu na USO 2013. Izuzetno inspirisani Gulbis...
                                Malo sam pogledao njegov ucinam u 2014. i nekako imam zakljucak da ipak kada dodje do SF ili F malo, malo vise popusti.
                                OK. inspiracija i sve al` ne moze to u nedogled bre
                                Tesko je to svaka dva/tri dana na GS. imati tako elitnu inspiraciju, za to ipak treba imati vise mesecnu da ne kazem godisnju konstantnost. Ovu inspiraciju koju on ima (opet kazem iz mog laickog ugla) mi je nekako instant varijanta. Eto uspeo je preokrenuti protiv Feda, Tomica Cvetić mu je sam pomogao, Radek ahhh... ali to je i za njega nekako previse.

Tesko je to da ti "svakodnevno" tako napunis baterije i inspiraciju pa da samo nizes protivnike. Lakse je u ekipnom sportu ali u tenisu = individuo to je po meni jako tesko. Ne kazem da nema izuzetaka ali mislim da Ernests nije taj kalibar.
                                >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

Working...