Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Treba čestitati i Milošu koji je odigrao ovaj turnir odlično, sve je bolji i bolji i njegovo vrijeme tek dolazi
    * Victory makes you happy, failure makes you stronger!
    * Smeš da izgubiš, ali ne smeš da se predaš!
    NOVAK ĐOKOVIĆ #TrueChampion

Comment

• Gulbisu se sad igra tenis, sto ne znaci da ce da se smori za pola godine ili cim bude vezao par poraza
      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
      with experience.

Comment

• Uslovi su apsolutno odgovarali Gulbisu...jače servira, jače udara BH, na FHu je imao dovoljno vremena da se lijepo namjesti, bolje reternirao, bolje se kretao, teže ga je probiti...baš rutinska pobjeda

Berdych imao mini šansu na 5-3 u prvom setu da se vrati, ali se nije znao namjestiti na lagani smash...kasnije bukvalno nije imao nikakve šanse
        Last edited by shminka; 03-06-14, 19:08.

Comment

• U jedno sam siguran, iako mu je ovo uspeh karijere, Gulbis se sigurno nece uplasiti. Drzak je u sportskom smislu te reci i ima nevidjeno samopouzdanje, bar u prethnodnim nedeljama se to moglo videti.
          sloboda ili ništa

Comment

• Gulbis ce biti izuzetno tezak protivnik Noletu...
            Sad sam odgledala snimak, strasno je igrao. I kako se samo bodrio, vidi se da mu je bas stalo.

Comment

• Originally posted by SonjaFan View Post
              Gulbis ce biti izuzetno tezak protivnik Noletu...
              Sad sam odgledala snimak, strasno je igrao. I kako se samo bodrio, vidi se da mu je bas stalo.
              Samo ce mu faliti srca a u odsudnim trenucima glava pod broj 1,tako da ... 30 eventualno,ili eventualno 31
              SignaturE se cheka ...sigpic

Comment

• Raonic-Novak

1.
                Raonic je danas bio izvanredan, bolji nego u Rimu. Perfektan plan, najbolja moguca izvedba. Izvanredno serviranje, 70% prvog unutra, odlicna ofanziva vineri/neiznudjene 49:40, a sa osnovne linije 17:26, sto je za igraca njegove visine i sa losim BH fantasticno.

Steta je sto nije imao drugog protivnika.

2.
                Ali Novak je bio fantastican. Koncetrisan, precizan, aktivan, potpuno apsolvirao lekciju iz Rima. Cifre su nevjerovatne:

-75% osvojenih poena na 1. servis
                -74% na 2. servis
                -36% na returnu
                -vineri/neiznudjene 37:19

3.
                Svejedno nista ne pokazuje koliko je bio dobar kao 'KEYs' na sluzbenoj stranici RG. Oni daju tri kljuca do kojih se dolazi statisticki na osnovu prehodnih meceva.

Prvi za Novaka je bio da treba osvojiti 35% poena na protivnikov 1. servis. A on je ima samo 21%. Ali to je Ranic kome se nista ne moze na 1. servis, a danas je ubacio 70%. Samim ta statistka ne pogadja sustinu.

Treci kljuc je bio da Novak osvoji 80% poena kada je 30:30 na sopstveni servis. I tu je gadno podbacio, osvoji je samo 67%. Ovo je izvrstan kljuc jer pokazuje kako dobro Novak igra uvertire za brejk lopte. Ali taj kljuc je danas bio nebitan jer je Raonic samo par puta imao 30:30 na Novakov servis.

Drugi kljuc daje odgovor za konacni rezultat. Novak je trebao da osvoji 52% poena u razmjenama od 5-9 udraca. Osvojio je 61%. Dakle kad se prebacivalo, Novak je bio totalno koncetrisan i dubinom i konsistentnoscu oduzeo bilo kakvu sansu Raonicu.

4.
                Ako izuzmemo sami kraj meca, kada mu je pala koncetracija pa je nepotrebno izgubio servis, Novak jedva da je mogao odigrati ista bolje. Samo u jednom kratkom periodu u prvom setu je pokazao znake frustracije. Dozvolio je olako Raonicu da dodje do BL, koju je sjajno spasio. Isto tako poslije propustene brejk lopte na Raonicev servis imao je sansu da dodje do novog izjednacenja, ali je promasio zicer. Pritisak na Raonicev servis se mora odrzavati kad god je to moguce.

5.
                Valja priznati, da bi to bilo sve teze, da Raonic nije napravio dvije duple servis greske u prvom setu pri rezultatu 6:5, 0:30 za Novaka. Ocigledno je Milos bio i sam frustriran. Igrao je izvanredno a nije imao rezultata.

Da je kojim slucajem uzeo taj gem a potom i TB, bilo bi jako gusto. Svejedno mislim da bi Novak dobio jer bi Milosu prije pao nivo serviranja nego Novaku nivo u razmjenama.
                Last edited by NI; 04-06-14, 06:44.

Comment

• Bez obzira što je Gulbis došao do najboljeg rezultata na Slemu, što je odigrao do sada odlično, što se dobro oseća na terenu, što je bez ikakvih problema savladao Berdiha u 1/4finalu, ali treba naglasiti skoro bez ikakve borbe... moraće mnogo toga da uradi i postigne u kontinuitetu da bih rekla da je postao pravi top teniser. A to nosi i ponašanje na samom terenu, pa i izjave i intervjui, prozivanja i sl. van njega.
                  Trudiće se u petak sigurno i to iz više razloga, ali ne mislim da će naneti neku štetu sadašnjem Novaku.
                  sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                  But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• zlatno pravilo za Ernija bi trebalo biti da se mane zayebancije van terena i da pocne da vodi taticu na svaki turnir, bio bi zverina ... iako novaku nece napraviti previse stete, max set ako uzme

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
                      Bez obzira što je Gulbis došao do najboljeg rezultata na Slemu, što je odigrao do sada odlično, što se dobro oseća na terenu, što je bez ikakvih problema savladao Berdiha u 1/4finalu, ali treba naglasiti skoro bez ikakve borbe... moraće mnogo toga da uradi i postigne u kontinuitetu da bih rekla da je postao pravi top teniser. A to nosi i ponašanje na samom terenu, pa i izjave i intervjui, prozivanja i sl. van njega.
                      Trudiće se u petak sigurno i to iz više razloga, ali ne mislim da će naneti neku štetu sadašnjem Novaku.
                      Sad daje takve izjave da mi se jos vise zgadio, ako je to moguce.
                      Sad je odjednom shvatio poentu zivota, shvatio je da mora da radi, da bude ozbiljan istatijaznam, a do samo par meseci je prozivao najbolje igrace, govoreci da su ozbiljni itd.
                      razmazen tatin sin, bio i ostao
                      http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                      with experience.

Comment

• Originally posted by miloolja View Post
                        I ja mislim da ce u tom mecu biti posebna tenzija

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                          Sad je odjednom shvatio poentu zivota, shvatio je da mora da radi, da bude ozbiljan istatijaznam, a do samo par meseci je prozivao najbolje igrace, govoreci da su ozbiljni itd.
                          Ali i takav bolji od 90% atp-a trenutno
                          sloboda ili ništa

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                            Od kad se rodio ima sve sto pozeli, jos uvijek je mlad i ti ocekujes da bude zreo
                            Pa pravo je cudo sto je i sam postao milioner, neko drugi bi na njegovom mjestu po vas bijeli dan bio na jahti, mijenjao kola, zene, pravio zurke. Moguce i da on to radi sve, ali da se masu odricao, odricao se, a apsolutno nije imao potrebe. Tako da postujte to, veliki je Erni.
                            sigpic

Comment

• Ima li neko te izjave Gulbisa koje su navodno toliko loshe ...?
                              Jer ovdje se pisalo da je za zene rekao svashta,a momak je za svoje sestre rekao sasvim najnormalniju stvar.
                              SignaturE se cheka ...sigpic

Comment

• Do Gulbisa mi taman stalo ko do ovih koštica od trešanja.
                                finale #proknjiženo
                                sigpic

Comment

Working...
                                X