Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

Voleo bih da vidimo Rosija na crvenom Dukatiju. Verujem da samo najokoreliji navijači Jamahe to ne bi želeli da vide, ali samo zamislite: Rosi u Dukatiju, Lorenco u Jamahi, Stoner u Hondi, Pedrosa u Hondi!

Fenomenalno. Ukoliko Burdžis ne pristane da ide u Dukati, zanima me da li će Rosi ipak otići u Bolonju i možda pokušati da dokaže da i bez Džeremija može da osvoji titulu. Ne zaboravite da i pored svih uspeha, uvek stoji i činjenica da je DŽB bio jedan od glavnih ljudi u njegovoj MotoGP karijeri. Ako je dokazao da može bez Honde do titule, možda če pokušati da to uradi i bez legendarnog inženjera.

Nadam se da neće sve ostati na nivou glasina.

Comment

Neko je vidim glasao za Andreu Dovociozoa! Sjajno

Da li je to navijački ili je u pitanju vera da je došao trenutak da Andrea ponovo pobedi?

Mislim da neće imati veliku šansu u Barseloni. Pedrosa, Lorenco, pre svega. Stoner treći. Dovi u Nemačkoj ima šansu i to ozbiljnu. Poredim sa 250-cama. Kada je vozio protiv Lorenca, uglavnom je na tehničkim stazama bio dobar. Da, Honda u 250 kubika je bila daleko slabija, ali i pored toga mi se čini da mu tehničke staze i situacije (kiše), daleko više odgovaraju.

Comment

British weekly MCN has made the shocking revelation that the Doctor will be racing in red for the next MotoGP season

In a move that is set to shock Yamaha fans and thrill Ducatisti, Valentino Rossi will be changing loyalties to Ducati Corse for the 2011 MotoGP season. The story broken by British weekly Motorcycle News (MCN), the official announcement of the shift could come as early as this weekend at the Catalunya GP on July 4.

Ovo su najnovije vesti o mogucem Rosijevom prelasku u Dukati.
        Mene zanima nesto drugo. Znamo ko je glavni sponzor Dukatija, ali sta je sa Fiatom, da li postoje sanse da se i on pridruzi sponzorstvu, kao sto je izjavio da ce, ako se Rosi odluci za F1, prikljuciti Ferariju.
        Sto se tice glasanja, uglavnom je zelja svih nas da vidimo nekog drugog, osim Lorenca, na prvom mestu.

Comment

Casey Stoner will be looking to continue his march up the championship order at this weekend’s Catalunya Grand Prix

After his and Ducati's first podium of the season at Assen last week, the Australian now sits seventh in the championship with 51 points - his low total caused by two DNFs in the first three races.

But he is now just 10 points behind his team-mate Nicky Hayden and absent world champion Valentino Rossi, in fourth.

Stoner has suffered from arm pump at the last two rounds, but is focussed on getting the most out of his machinery heading into the second of three Spanish races.

"I have had some fantastic races at Catalunya in the past and others not so good but generally I have very fond memories there," said Stoner, who has taken three podiums, including one (2007) win from the last three Catalunya races.

"I hope we can get around the issues we usually have there and be competitive because gradually we are getting better but we need to start picking up the results to show for it; it would be nice to start doing that at Catalunya.

"The layout is really nice, it’s quite a classic, but sometimes with our bike we have struggled to find grip there. We have to try and sort that out this year and hopefully I can have some fun because we normally get some really close racing here."

Team-mate Hayden took his worst finish of the season with seventh at Assen, and has not been on the Catalunya podium since a second place in his 2006 title winning season at Honda.

"The Grand Prix of Catalunya is one of the nicest of the season," he said. "Whenever we race in Spain there is always a huge crowd and a really hot atmosphere. Everybody likes the track, even though over the years it has developed a few bumps.

"As far as set-up is concerned it will be important to find good traction because there are a lot of corners where you’re leaned over for a long time. There are also some hard braking areas so it will be important to find a good balance between stability and handling. We’ll do our best to do a good job."

Team manager Vittoriano Guareschi believes his riders have used the hectic run of races to improve their set-up.

"Barcelona brings us to the end of a series of three consecutive races during which time we have worked a lot on the set-up of the GP10 with both our riders," he said. "Casey in particular needed to rediscover his confidence with the front and he was satisfied with the progress we made at Assen. At Catalunya, where there are a lot of long, flat corners, it will be important to build on what we have found so far as well as finding good rear grip.

"Traction at full lean in the long corners will also be one of the main set-up areas we will be working on with Nicky at Barcelona, especially if the conditions are very hot because this will put extra stress on the tyres."

Covek se i dalje nada da moze da osvoji sampionat to je sportski duh #$&+|r
          Dreams are coming true.

Marcello Lippi: „Usporeni snimci akcija nisu realan fudbal. Svi mi želimo da vidimo Moniku Beluči golu, ali ne želimo da je gledamo kroz rendgen“.

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg145096#msg145096 date=1277982198]
            British weekly MCN has made the shocking revelation that the Doctor will be racing in red for the next MotoGP season

In a move that is set to shock Yamaha fans and thrill Ducatisti, Valentino Rossi will be changing loyalties to Ducati Corse for the 2011 MotoGP season. The story broken by British weekly Motorcycle News (MCN), the official announcement of the shift could come as early as this weekend at the Catalunya GP on July 4.

Ovo su najnovije vesti o mogucem Rosijevom prelasku u Dukati.
            Mene zanima nesto drugo. Znamo ko je glavni sponzor Dukatija, ali sta je sa Fiatom, da li postoje sanse da se i on pridruzi sponzorstvu, kao sto je izjavio da ce, ako se Rosi odluci za F1, prikljuciti Ferariju.
            Sto se tice glasanja, uglavnom je zelja svih nas da vidimo nekog drugog, osim Lorenca, na prvom mestu.
            [/quote]

Odličan je komentar Tobija Mudija: "Rossi & DUCATI rumours: I've always wished it would happen. If he wins 1st race, there won't be a dry eye in the house. Can you imagine....?" BTW, možete pratiti njegove komentare na: http://twitter.com/tobymoody

Comment

Rossi to Ducati: Nothing concrete

Will we see this in 2011. Be good, wouldn't it?

IF YOU'VE kept an eye on the latest MotoGP gossip then you'll probably know various media sources are breaking the news that Valentino Rossi has signed to ride for Ducati from 2011 onwards.

But despite the persistant rumours surrounding the Italian's move to Ducati, 'nothing's concrete' according to leading MotoGP correspondent Mike Scott. In fact Scott believes the only move that is certain is Casey Stoner to Honda in 2011.

But the understandable intensity of the gossip surrounding the nine-time world champion's planned defection to Ducati has been increasing over the last few weeks. The rumours gathered momentum after the news Casey Stoner's Ducati technicians had been told to expect redundacy at the end of the season; the most likely catalyst for Ducati's decision to lay-off its team being Rossi and his loyal gang of technicians moving en masse to the squad for 2011.

Latest developments on the hottest topic in MotoGP say we should expect an announcement over Rossi's future at this weekend's MotoGP from Catalunya.

Comment

Izuzetno zanimljive kvalifikacije danas.Lorenzo ipak bez konkurencije,Stoner cini mi se izvukao maksimum,a bas mi je drago zbog de Puniet-a.

E sad pitanje za vas koji ozbiljnije i kvalitetnije pratite Moto GP od mene.Posto kod nekih mnogo zanosi zadnji kraj motora,kod drugih opet manje,je li to zbog podesavanja masine ili je do vozaca(stil,tezina)?
                sigpic

Comment

Kvalifikacije gotovo u rangu trke. A sto se tice tvog pitanja, na njega ce ti najbolje odgovoriti Srdjan, on ipak te stvari poznaje izuzetno.
                  Inace, uglavnom to zavisi od podesavanja motora, mada ima vozaca kojima je to stil voznje, i jednostavno takva voznja im odgovara i odlicno se nose sa takvim proklizavanjem.
                  U superbajku, mislim da tako vozi Dzonatan Rea.

Comment

Ja mislim da je to do motora a ne do vozaca...Ovo je postala navika da Lorenco stalno uzima pol poziciju *%@(D!RY- Stoner se vraca a Pedrosa veoma los po meni ne znam sta mu je prosli put lose startna pozicija pa onda 2 na trci valjda ce sada biti 1 mesto da prekine seriju Lorenca
                    Dreams are coming true.

Marcello Lippi: „Usporeni snimci akcija nisu realan fudbal. Svi mi želimo da vidimo Moniku Beluči golu, ali ne želimo da je gledamo kroz rendgen“.

Comment

Pedrosa ce svakako biti prvi u prvoj krivini, to je jedino sigurno, i u pravu si za Reu, ja isto mislim da je to do vozaca a ne motora. Mada verovatno zavisi malo od oba, npr. i Dovizioso i Pedrosa cesto zanose motor, obojica su na Hondi tako da moze da se kaze da je zbog toga, ali ne znamo da li bi i inace to radili. I Konacno Suzuki malo bolji, samo da nastave ovako, voleo bih da vidim Bautistu u vrhu........

Comment

Srdjane, ispravi ono Andra u anketi, ili si njegov potajni fan pa mu tepas @(*6sd$%
                        Ja sam dao taj jedini glas za Dovija i posle danasnjih kvalifikacija mislim da ipak ima solidne sanse.
                        Novcem se ne moze kupiti sreca ali moze pivo, a to je skoro isto.

Comment

Mislim da bi mnogi voleli da vide nekog drugog, osim Lorenca, na prvom mestu.
                          A Andrea Doviciozo bi bio pun pogodak. Janone u moto2-pol pozicija, i ako pobedi, onda bismo dva puta slusali Italijansku himnu u Spaniji.
                          Priznacete da bi to lepo zvucalo. %QWT&W

Comment

Da Italija ima lepu himnu mislim lepo zvuci #$&+|r ali Dany sutra pobedjuje +*@WT*48*
                            Dreams are coming true.

Comment

Samo se nadam da Janone ne pobedi opet sa 6-7 sec prednosti, da vidimo zanimljivu borbu za pobedu

Comment

[quote author=Vladan link=topic=1368.msg145760#msg145760 date=1278161974]
                                Izuzetno zanimljive kvalifikacije danas.Lorenzo ipak bez konkurencije,Stoner cini mi se izvukao maksimum,a bas mi je drago zbog de Puniet-a.

E sad pitanje za vas koji ozbiljnije i kvalitetnije pratite Moto GP od mene.Posto kod nekih mnogo zanosi zadnji kraj motora,kod drugih opet manje,je li to zbog podesavanja masine ili je do vozaca(stil,tezina)?
                                [/quote]

Ciao Vladane,

Prevashodno je do vozača, ali naravno da utiče i sam motor na to. Niki Hejden redovno potpaljuje zadnju gumu, često to viđamo kod Stonera, Geri Mekoj je apsolutni kralj zanošenja motora (http://www.youtube.com/watch?v=v-YPE...eature=related, http://www.youtube.com/watch?v=-tqxy...eature=related, http://www.youtube.com/watch?v=Z-470...eature=related), dok na primer Pedrosa i Bjađi nikada nisu važili za "divlje" vozače i uvek su bili vrlo precizni. Vole miran motor i voze kao po šinama. To im je jedna od glavnih odlika. Rosi takođe i te kako zna kako se to radi (http://www.youtube.com/watch?v=KPIHf...eature=related).

Hejden je odrastao na Superbajk mašinama od 1000 kubika i dok smo imali 990-ice zanošenje mu nije previše smetalo, a uvek je bilo efektno, makar za oko. Od kada smo prešli na 800cc taj stil baš i nije najidealniji, ali ga i dalje viđamo (http://www.youtube.com/watch?v=dcpXibqE89s). Naprosto, to mu je stil.

Međutim, utiče i motor na to. Ukoliko je nestabilan na kočenju ili na dodavanju gasa. Kod Stonera to redovno viđamo već godinama. Obrati pažnju na krivinu broj devet, na izlasku na zadnji prvac, koliko se otima zadnji kraj Dukatija. Naprosto je nestabilan na dodavanju gasa. Kod kočenja imamo sličnu situaciju, ali Stoner nema problema sa tim i s obzirom na njegovo iskustvo sa terenskom vožnjom, ne smeta mu previše.

Inače, nikada ne želiš da ti se zadnji točak odiže od tla, jer time gubiš kontrolu nad motorom, pa i brzinu. Podešavanje vešanja, amortizera, opruga...igra ključnu ulogu. Prednji točak podnosi najveći pritisak i upija negativno ubrzanje, incerciju (masu), "tone", motocikl se usporava (pojednostavljeno opisano) i vozač skreće. Ali, ukoliko previše potone, a zadnje vešanje nije dobro podišeno, zadnji točak se podiže, gubi se kontrola nad motorom i naravno vremena su lošija. Videćeš u Katalunji da je to ponekad neizbežno, pogotovo u trci, jer vozači traže od motora i više nego što mogu da dobiju, pa se često na ulasku u prvu krivinu, gde voze sa oko 100 na sat, a koče sa 320 km/čas, mogu videti neverovatni kadrovi.

Nadam se da sam uspeo, makar delimično, da objasnim.

Pozdrav,

Srđan

P.S. Udri sa i drugim pitanjima. Trduiću se da budem tu.

Comment

Working...
                                X