Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg144049#msg144049 date=1277677661]
    Malo cu se nasaliti na racun Lorenca---mora da vas je cuo kako ne odobravate njegove pokusaje da postane rosi 2, , pa je resio da se vrati na sopstveni stil.
    Znam da ste pricali o tome, i bilo mi je drago sto nisam usamljena u tom razmisljanju. A i obradovalo me je sto je Lorenco onaj "stari".
    Licno bih volela da ga Pedroza ili Stoner zaustave u Katalunji. Mislim da bi to bilo dobro zbog same trke, a i zbog buducih trka. Ovako su isuvise predvidljive i to im oduzima onu draz, zbog cega je motogp tako poseban.

nucleO, to sa Suzukijem ni meni nije najjasnije. Stalno su u sampionatu, a tako malo ulazu da postignu nesto vise.
    Zbog cega tako razmisljaju, ja stvarno ne umem da objasnim.
    [/quote]

Da, i meni je bilo simpatično kada sam video da vadi zastavu, samo zastavu Ali, to je samo potvrda da nisamo usamljeni u našim razmišljanjima i da je i njemu jasno da Bitlsi i bioskop izgledaju...out of place da citiram Engleze. Ovako je mnogo bolje.

Pedrosa i Stoner su razočaravajući, moram da priznam. Svestan sam da nije nimalo lako ni jednom, ni drugom i da je Honda imala dosta problema, kao i Dukati sa prednjim krajem, ali na kraju dana vozač mora da prevaiđe to. Zato Rosi, Duan i ostali veliki šampioni jesu veliki, jer i kada imaju loš dan su opet pri vrhu. Pedrosa previše ide gore, dole. Nažalost.

Stoner, takođe. Pre početka sezone, pa i do njegovog pada u Kataru, pričali smo da će biti najveći rival Jamhinom timu snova. Sjajan u predsezoni, odličan u treninzima i Kataru i onda sve nizbrdo... Žao mi je što je tako. Nisam ničiji navijač, ali bez Rosija, Pedrose i Stonera, kao što si rekla Lorenco ima poptuno otvoren put ka titulu. Ne smeta što ide ka tituli, već što niko nije odgovorio na njegov izazov, do Rosija. Dovi takođe previše oscilira.

Suzuki... Odakle početi sa Suzukijem. Nažalost, trenutno ekipa i dalje ima probleme s kojima se suočila još početkom 2009, kada je malo nedostajalo da se povuku iz šampionata. Razlozi su bili finansijske prirode i na kraju je tek odlukom njihovog predsednika Osamua Suzukija (http://www.motomatters.com/news/2009...lose_to_p.html) odlučeno da se ostane u MotoGP-u, jer je smatrao da je trkanje deo njihovog genetskog koda. Ali, i dalje su budžeti drastično smanjeni. Pritom, ekipa je poznata po tome što ne sluša previše vozače i ne radi u skladu sa informacijama koje dobija od njih. Makar takva priča kruži kada je u pitanju trenutna postava. Još od vremena Kenija Robertsa mlađeg, koji im je doneo poslednju titulu davne 2000. godine, na fenomenalnoj mašini od 500 kubika - - Suzuki ima probleme. Gotovo se nikada nisu pravilno uhvatili u koštac sa MotoGP erom četvorotaktnih motora. Slično Kavasakiju, nekako je uvek nedostajalo nešto. Čak ni izbor vozača nije bio najbolji mogući. Slažem se da su i Vermulen i ostali sjajni, ali im treba vođa koji će ih naterati da promene pristup. No, verovtno će morati da krenu od samog početka i promene menadžment ekipe ili pristup razvoju motora i organizciji ekipe.

Jamaha je najbolji primer, koja je 1999. oformila fabričku ekipu. Do tada je Vejn Rejni vodio Jamahinu ekipu. Praktično tada kreće njihova era. Lin Džarvis je tada bio menadžer u ekipi, ali ne i generalni menadžer, no budućnost je bila jasna. Doveli su Maksa Bjađija, imali su Karlosa Čeku, pa Marka Melandrija, skupljali inženjere, ulagali u razvoj i naravno na kraju doveli Rosija i Brdžisa. Sada su organizacionon najjači veruj mi biće ih teško pobediti. Znaju kako i šta treba da rade i čak ni Rosijev odlazak ih neće sprečiti da i dalje budu izuzetno jaka ekipa. Ali, Jamaha se ozbiljno posvetila šampionatu i ne samo šampionatu, već povezivanju MotoGP-a, superbajka, razvoja uličnih motora. Postaviću njihovu organizacionu strukturu ovih dana, da vidiš kako su razvili sistem. Verujte mi, u tome leži 70% uspeha. Najmanje. Sistem. Ne zvuči romantično, ali deluje.

Suzuki, s druge strane je tu, ali kao da nije. Nažalost. Hondina promena smera je najbolji pokazatelj da je Jamaha postavila nove standarde. Dukati, takođe. Livio Supo je sjajno organizovao ekipu. Zato ga je Honda i preotela i obratite pažnju na Hondu. Polako, ali siguno idu ka ozbiljnoj organizaciji. Nadam se da će i ostali naučiti od njih, jer će im to biti neophodno kada stigne 2012. i NOVA PROMENA PROPISA... Ne zaboravimo i da su promene propisa na ulasku u 2007. značajno uticale na haos koji još uvek vlada. Nadam se da ćemo povratkom na 1000cc krenuti ponovo u pravom smeru.

Comment

Casey Stoner has slammed Yamaha's decision to field test rider Wataru Yoshikawa in place of Valentino Rossi for at least the next three MotoGP rounds.

The Ducati rider says giving the factory bike to the 41-year-old former World Superbike racer - who has not competed regularly at the top level in the last eight years - is "atrocious".

Yamaha riders Ben Spies and Cal Crutchlow had already turned down the opportunity and team boss Lin Jarvis admitted that fidning a replacement for Rossi had been problematic.

"That's atrocious," Stoner said. "They're putting in people that haven't raced in... I don't know how long. Why have they done it?

"Give someone an opportunity, like they used to. Anyone is better than putting nobodies in there that are never going to do anything except finish the race - even be lucky to qualify.

"I'm sure somebody would be willing to die to get on that bike. Give someone an opportunity, that's all I can say."

Yoshikawa has been confirmed at the Yamaha team for the Catalunya, Sachsenring and Laguna Seca races, with Rossi hoping to be fit in time for Brno in mid-August.

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg144094#msg144094 date=1277726295]
        Casey Stoner has slammed Yamaha's decision to field test rider Wataru Yoshikawa in place of Valentino Rossi for at least the next three MotoGP rounds.

The Ducati rider says giving the factory bike to the 41-year-old former World Superbike racer - who has not competed regularly at the top level in the last eight years - is "atrocious".

Yamaha riders Ben Spies and Cal Crutchlow had already turned down the opportunity and team boss Lin Jarvis admitted that fidning a replacement for Rossi had been problematic.

"That's atrocious," Stoner said. "They're putting in people that haven't raced in... I don't know how long. Why have they done it?

"Give someone an opportunity, like they used to. Anyone is better than putting nobodies in there that are never going to do anything except finish the race - even be lucky to qualify.

"I'm sure somebody would be willing to die to get on that bike. Give someone an opportunity, that's all I can say."

Yoshikawa has been confirmed at the Yamaha team for the Catalunya, Sachsenring and Laguna Seca races, with Rossi hoping to be fit in time for Brno in mid-August.
        [/quote]

Mislim da je situacija malo kompleksnija od toga. Ne zaboravimo da je Jamaha ponudila Kalu Kračlou da vozi Rosijev motor i da je odbio ponudu. Edvards je rekao (http://www.roadracerx.com/features/t...colin-edwards/) da je to Jamahin problem, ne problem Teh3... Dakle, nije da se ljudi otimaju. Kako sam Edvards kaže - ne želi da se stavlja u situaciju da mora da menja jednog od najboljih svih vremena. Izgleda da i drugi tako misle. Radije će čekati drugu priliku. Ne žele da rizikuju da na najboljem motoru ne ostvare rezultate i zauvek zatvore vrata MotoGP-a. Nažalost.

Više bih voleo da je manje korporativan posao. Ranije bi ljudi zaista skakli na svaku priliku da voze u najbržem šampionatu, kako i sam Stoner kaže, ali je sada sve mnogo isplanirano, iskalkulisano. Delimično razumem vozače. Pogledajte kako je prošao Takahaši... Ne sviđa mi se i prilično je tužno da smo došli do ovoga, ali tako je u svim auto-moto sportovima i mislim da izjava nije 100% tačna. Verujem da bi on prihvatio priliku ili Duan ili Rosi. Ostali, kao što vidimo nisu baš spremni da rizikuju...i nisu šampioni.

Comment

Valentino Rossi hopes to return to the racetrack at the Czech Grand Prix in August, the injured MotoGP champion said in a Yamaha state

The 31-year-old Italian added that he was happy with the pace of his recovery after breaking a leg at his home grand prix three weeks ago.

"I am walking with crutches and since a few days I've been able to put my foot to the floor," he said.

"Honestly, I didn't expect to feel this good just a few weeks after the incident, and I mean both physically and in my spirit.'

Rossi said he missed the MotoGP paddock, had been able to leave his house and was using a hyperbaric chamber and doing some exercises in the gym.

"Unfortunately my shoulder is still giving me some pain but I am working on the muscles to reduce the pain a bit," added the rider, whose Spanish team mate Jorge Lorenzo has won the last two races and now enjoys a 47 point lead.

"If the rehabilitation proceeds without trouble and if everything continues in this way, then my objective is to return at the Czech Grand Prix in Brno," Rossi said.

The August 15 event is the 10th round of the 18-race calendar.
          Dreams are coming true.

Marcello Lippi: „Usporeni snimci akcija nisu realan fudbal. Svi mi želimo da vidimo Moniku Beluči golu, ali ne želimo da je gledamo kroz rendgen“.

Comment

Svi mi, koji volimo ovaj super---sport, zelimo da se Valentino sto pre vrati. I to ne samo sto je ovda vecina njegovih navijaca, vec iz jednostavnog razloga sto zelimo uzbudlv i neizvestan sampionat.
            Nesto slicno prosloj godini. Samo ova bi bila mnogo neizvesnija, jer je Lorenco postao mnogo opasniji. U odnosu na proslu godinu on je sada zreliji, ne srlja, svestan je svojih mogucnosti, i sigurna sam da bi borba izmedju njega i Rosija, bila cak i zesca nego sto je bila borba izmedju Rosija i Stonera. Razlog je jednostavan: Lorenco je prosle godine padao, ali se i dizao i nastavljao dalje. Ti padovi ga nisu vratili korak--dva, unazad, vec su posluzili da nesto nauci iz njih. A ove godine je itekako pokazao da je dobro savladao lekciju.
            Postao je vrhunski vozac, dostojan protivnik velilkog Valentina Rosija.
            Ako se Rosi vrati za trku u Brnu, sigurno nas ocekuje ludnica, i to u bukvalnom smislu.

Zanimljivo mi je glasanje---ko ce pobediti u Katalunji ?
            Da li je to nasa zelja da vidimo nekog drugog na prvom mestu, a ne samo Lorenca, ili zaista mislimo da je Stoner najblizi pobedi?
            Verujte, ni ja nisam sigurna sta je od ova dva, tacno. A svoj glas sam dala Stoneru.

Comment

Ja sam glasao za Pedrosu pomalo zato sto sam njegov navijac a pomalo i sto volim kako vozi ponasanje na stazi i stil i mislim da on jedini moze da ugrozi Lorenca u ovoj sezoni i naravno kada se Rosi bude vratio a nadam se da ce to biti brzo uspeti da pomrsi racune Lorencu i otvori put Pedrosi &%@5w8&*
              Dreams are coming true.

Marcello Lippi: „Usporeni snimci akcija nisu realan fudbal. Svi mi želimo da vidimo Moniku Beluči golu, ali ne želimo da je gledamo kroz rendgen“.

Comment

[quote author=bice link=topic=1368.msg144254#msg144254 date=1277750056]
                Ja sam glasao za Pedrosu pomalo zato sto sam njegov navijac a pomalo i sto volim kako vozi ponasanje na stazi i stil i mislim da on jedini moze da ugrozi Lorenca u ovoj sezoni i naravno kada se Rosi bude vratio a nadam se da ce to biti brzo uspeti da pomrsi racune Lorencu i otvori put Pedrosi &%@5w8&*
                [/quote]

Ni ja nemam nista protiv da Pedroza pobedi u Spaniji. Meni je on licno simpatican, uostalom nedavno sam nasla na ulici jedno kucence, i donela ga kuci.
                Nazvala sam ga Litle Pedrosa--Pedro.
                Ja bih samo zelela da sampionat bude malo interesantniji, a to se nece dogoditi ako Lorenco stalno pobedjuje.

Comment

Bas lepo sto si ga nazvala Pedro to je sigurno nekakav znak mozda pobedi Pedrosa ko zna +*@WT*48*
                  Dreams are coming true.

Comment

Jel' to tenis za vikend planiran od 15:00 ili su ove žalbe dale ploda?

Comment

Ja jos nisam videla programsku semu SK. za vkend, ali moguce da je tenis od 15h.
                      U svakom slucaju trke cemo gledati direktno, jer u nedelju nema tenisa.
                      I jos nesto, iako bih ja volela da gledamo i reprize trka od prosle godine, radije nego tenis, moramo da budemo svesni da ce uvek neka strana biti nezadovoljna.

Comment

U nedelju od 15:00 piše finale direktno. A za reprize (pošto od SK nema ništa), kada se završi sezona ja kupim videopas na motogp.com (prošle godine bio 20 eura, u sezoni je 100) i pet meseci gledam mnooogo trka.

Comment

MCN World Exclusive: Rossi to Ducati

The senior MotoGP figure, who wanted to remain anonymous, said:

"I know for sure that Rossi will go to Ducati next season. The deal has been done. One month ago it seemed impossible to imagine this, but Rossi will be in red next year."

For the full story including how this affects MotoGP's hottest rides read MCN this week.

Zanimljivo. mada ne i neocekivano !!!!

Jerry Burgess: “I hope Valentino Rossi doesn’t leave Yamaha”

Comment

Bas me zanima da li bi Rossi bio dobar na Ducatiju, s obzirom da taj motor moze da vozi svaki deseti vozac, ali sigurno bi bilo zanimljivo jer bi Spies verovatno presao u Yamahu i bio bi jos bolji, odnosno bila bi veca konkurencija za pobede na trkama, i ko bi otisao iz Ducatija? Stoner ili Hayden? I gde? U svakom slucaju bice dva MotoGP sampiona u Ducatiju, to ce biti zanimljivo, i cini mi se prvi put poslednjih godina da su oba vozaca u ekipi bivsi sampioni, ja ne pamtim takav slucaj.................

Comment

Stoner odlazi iz Dukatija, i to u Hondu.
                              To je za sada, gotovo sigurno, mada uvek postoji i ono ali.....hocu reci dok se ne potpisu ugovori, nista nije 100% sigurno.
                              Ali ako Rosi predje u Dukati, onda ce Spiz definitivno otici u fabricku Yamahu.

Comment

Ako Rosi predje u Dukati i sa njima osvoji titulu, odmah spomenik za zivota.

Comment

Working...
                                X