Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

Cao svima,bas mi drago sto sam ovde... h5g6k8

Comment

Uccio is driving Rossi around in a 400 horse bright red Challenger this weekend.

Comment

Ako nekog zanima tehnički deo, tj. kako funkcioniše Moto GP tehnologija itd. preporučujem dve zaista sjajne knjige Neila Spaldinga (http://www.neilspalding.com) Moto GP eksperta koji se inače pojavljuje i kao deo komentatorske ekipe na British Eurosport-u 2 uz legendarni dugogodišnji tandem Toby Moody & Julian Ryder.

Comment

Mene izuzetno zanima kako sve to funkcionise, i zahvaljujuci ovdasnjim clanovima, mnogo toga sam naucila.
          Knjige su sigurno sjajne i dobro je sto posedujes jedan takav podatak, nekoga ce sigurno zanimati, a ti, posto ocigledno razumes u cemu je tajna, vec ces objasniti nama, koji ne stojimo najbolje sa tom problematikom.

Comment

Uhhhhh...mora da su knjige opake...

Comment

Da mora da su mnogo dobre...joj samo da docekam veceras 11 sati a i sledecu godinu da rosi ode u dukati %QWT&W rasturice ih !
              <3 <3 <3 *K*I*M*I* *R*A*I*K*K*O*N*E*N*!!!!!!!! <3 <3 <3
              *93*26*46* <3 RAIKKONEN,MARQUEZ,VETTEL,PEDROSA,ROSSI!<3
              *CHELSEA FOOTBALL CLUB! *
              LUIZ! DROGBA! SZCZESNY! ROONEY! DE GEA! CECH! IVANOVIC! PIAZZON! TORRES! PARTIZAN,MANCHESTER UNITED!
              Red-Bull,Evra,Tomizawa,Kubica,Schumacher,Lorenzo,Vesel y,Vidic,Van Der Sar,Real,West Ham,Cleo,Caroll,Stojkovic,Stanic,Teodosic,Keselj,S avanovic,Morgersten,Schrili,Djokovic,Tsonga<3
              JOE COLE IS RETARDED LOSERPOOL FAN BUT I STILL LOVE HIM VERY MUCH <3

sigpic

Comment

Predlazaem da, ko ima vremena, odgleda i F2, da vidimo da li su poboljsali podesavanja na Rosijevoj Yamahi.
                Posto nema prenosa na SK, moze se gledati na netu.
                Ako je nekom potreban link--neka se javi.

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg149616#msg149616 date=1279981170]
                  Predlazaem da, ko ima vremena, odgleda i F2, da vidimo da li su poboljsali podesavanja na Rosijevoj Yamahi.
                  Posto nema prenosa na SK, moze se gledati na netu.
                  Ako je nekom potreban link--neka se javi.
                  [/quote]

Važi.

Comment

kako funkcionise taj link????

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg149603#msg149603 date=1279980362]
                      Mene izuzetno zanima kako sve to funkcionise, i zahvaljujuci ovdasnjim clanovima, mnogo toga sam naucila.
                      Knjige su sigurno sjajne i dobro je sto posedujes jedan takav podatak, nekoga ce sigurno zanimati, a ti, posto ocigledno razumes u cemu je tajna, vec ces objasniti nama, koji ne stojimo najbolje sa tom problematikom.
                      [/quote]

Na primer Honda Marka Simončelija, evo šta je Neil Spalding MotoGP ekspert rekao tokom trke u Nemačkoj:

NS: “And don&#039;t forget as wall that is a third HRC bike. I mean is riding in Gresini colors, but that is a full on works Honda.

Toby Moody: No million miles away from two Repsol Honda&#039;s?

NS: “It&#039;s third in the group, so he is running still with a carbon reinforced frame and no longer has this computer throttle, but it&#039;s a works bike.”

Mada po Džerijevoj teoriji - Jeremy Burgess &quot;80/20&quot; theory
                      &quot;In a motorcycle race, the contribution of the rider is 80% and that of the bike is 20%&quot;

Comment

[quote author=Djuka99gp link=topic=1368.msg149619#msg149619 date=1279981855]
                        kako funkcionise taj link????
                        [/quote]

Lako, samo klikni na play.

Comment

Auuu pa komsinica mi studira Spanski i Portugalski,mogao bi da je zovem na kafu...hahahaha

Comment

Evo linka na Engleskom, ako komsinica ne bude raspolozena za kafu h5g6k8 $*(5f

Comment

Ma niko ne moze da odoli mom sarmu mora doci. :P hahahahahahhaha...

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg149548#msg149548 date=1279964430]
                                Srdacna dobrodoslica svim novim clanovima %QWT&amp;W

Posto su svi za Rosija, onda on sigurno pobedjuje.Toliko pozitivnog navijanja, dace rezultate.
                                [/quote]

Ma hoce, tj mora.

Mada gledao sam ovaj prvi trening i pravo da ti kazem sekunda zaostatka nije nikako dobra.
                                Jeste da svi pamtimo onu 2008 kad je imao sekundu zaostatka pa je ipak nadigrao Stonera al ne moze svaki put
                                ista fora da upali, sad se i Stoner bori .

2008 btw kad je kasnio tih sekundu i neshto po krugu, tj kad je Stoner dominirao na svim treninzima poslije cega mu je Valentino
                                ubio volju desilo se neshto zanimljivo. Naime Rossi je odmah poslije warm up-a ushao u boks i pricao sa JB-ijem iz cega JB izdvaja:

Valentino: Jerry, treba mi 0.3 brzi motor
                                Jerry: To je opeth 0.7 zaostatka.
                                Valentino: Samo mi daj 0.3 brzi motor i pobjedicu

Ovo kad je davao izjavu prosle godine o Laquna Seci je Jerremy izjavio. S tehnicke strane Jeremy je nashao bash u dvije krivine prije CorckScrew-a kao i sami CS tacno 0.3 sekunde u podesavanjima. Sa tacno tom razlikom ni stotiniku vise ili manje Valentino je upsio da zadrzi Stoner-a iza sebe. E sad u chemu je fora, ipak 0.7 je mnogo.

Fora je u tome sto Stoner nije planirao da pretice, tehnicari Ducatia su napravili set up obrcanje krugova bez smetnji na stazi.
                                To je jedna od strategija, btw mnogo rizicnih koje su oni razvili za dane trkanja pokusavajuci da dolijaju Valentinu i Jeremiju koji uvijek imaju vise za trku nego u treninzima. Mislili su da ce Stoner samo da se odvoji i to je to. Zato je bio toliko bijesan poslije trke jer ga je Valentino lagano obilazio i usporavao. Vidjeli ste da kad nije bilo Valentina on je pravio sekundu brze krugove ali...nije planirao da ce ovaj da stoji ispred njega.
                                Na ducatiu elektronika dosta radi, nesto sto mi je bilo nejasno i dan danas mi nije potpuno objasnjeno jeste ucitavanje programa prazne staze i programa trke. Mnogo chudno, ali s obzirom da su svu elektroniku prenjeli iz ferraija ocigledno za njih nista nije nemoguce.

Jednom je Valentino izjavio o poredjenju Yamahe i ducati elektronike bilo je neshto tipa: Oni imaju kompijutere dok smo mi tek izmislili sijalicu .
                                [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

Working...
                                X