Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

VALENTINO ROSSI will test ride a Ducati Desmosedici GP10 the day after the final MotoGP race of the 2010 season at Valencia - that's the latest surrounding the nine-time world champion's defection to Ducati.

Da li je Rosi vec otisao u Dukati---verovatno jeste, ako je suditi po nasoj narodnoj,---gde ima dima, ima i vatre.
    Moje misljenje je da ce Spiza, ako zauzme Rosijevo mesto u Yamahi, preuzeti JB. Ne vidim logike da Lorenco, koji sa svojim timom ima odlicnu saradnju, sada ga menja.
    A isto tako mislim da bi JB radije preuzeo nekog, uslovno receno, novog, sa kojim ce otpocetka poceti saradnju i preko potrebno uskladjvanje i na relaciji--glavni inzenjer---vozac.

Comment

Prvo da se zahvalim svima na iskrenim rečima dobrodošlice. #$&+|r

Džeri je uvek radio sa Japancima počevši prvo kao mehaničar u Suzukiju kod velikog Đorđa Vukomanovića (Randy Mamola GP team - Crew Chief to: Randy Mamola 2 nd 500cc World Championship 1980-81
      Randy Mamola , US 250cc Champion 1978
      Freddie Spencer, Double 500cc World Champion 1983, 1985
      Luca Cadalora, Double 250cc World Champion 1991-92
      Max Biaggi, 250cc World Champion 1997) pa preko legendarnog Erv Kanemoto-a u Hondi (Ron Haslam, Freddie Spencer) da bi nastavio kao crew chief sa Wayne Gardner-om i Mick Doohan-om, tako će verovatno i ostati do penzije. Radiće najverovatnije sa Ben Spies-om, tu njegovu izjavu moguće saradnje sam već negde pročitao (http://www.gpone.com/index.php/en/ne...ei-rossiq.html) dok je Valentino još bio van staze. Samo ne znam šta će u tom slučaju da radi Tom Houseworth (sa Benom od kraja 2002 god.) mada ne sumnjam da će mu Yamaha već naći neki dobar poslić.

Comment

Drago nam je sto je sa nama jos jedan tako dobar poznavalac motogp-a.
        Mislim da imamo sta od tebe da naucimo.
        Licno bih volela da znam ko je tvoj faforit od vozaca najjace klase, i tvoje vidjenje naredne trke.
        Prva 3 mesta--ko ce ih zauzeti ?

Comment

MOTOM888 pozdrav i dobrodosao (*#^R^
          Nadam se da ces biti aktivan i da ce ti biti prijatno na forumu,vidi se da pratis Moto Gp i da izuzetno poznajes materiju %QWT&W
          sigpic

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg149209#msg149209 date=1279798746]
            Drago nam je sto je sa nama jos jedan tako dobar poznavalac motogp-a.
            Mislim da imamo sta od tebe da naucimo.
            Licno bih volela da znam ko je tvoj faforit od vozaca najjace klase, i tvoje vidjenje naredne trke.
            Prva 3 mesta--ko ce ih zauzeti ?
            [/quote]

Hvala Vesna. Ben Spies definitivno. Bena sam pratio i gledao preko Motors TV-a od 2003 god. dok je još vozio AMA formula extreme i supersport klase a kasnije i superstock. Ko nije pratio njegove duele od 2005-2008 sa legendom AMA Superbike-a i 12 god. starijim timskim kolegom u Yoshimura Suzukiju od 2006 Mat Mladinom (penzioniosao se sa 37 god. u 2009 osvojivši sedmu superbike titulu) o kome se ovde nažalost jako malo zna mnogooo je propustio.
            Npr. AMA SBK 2008 California (http://www.motoblog.it/post/12752/be...-fiato-sospeso) - Ben Spies (1) Mat Mladin (66) a komentator je Freddie Spencer. Kao ilustraciju kakvo je to bilo rivalstvo (trke su uglavno bile kao ova, znači na točak) ali pre svega fer i sportsko (M. Mladin je pred kraj sezone izjavio da nema motiva dalje da vozi jer nema konkurenciju i da se najverovatnije ne bi penzionisao da je Ben ostao) pogledaj statistuku dobijenih trka.

Mat Mladin vs. Ben Spies: race wins

2005
            - Mat Mladin 11
            - Ben Spies 1
            2006
            - Mat Mladin 8
            - Ben Spies 10
            2007
            - Mat Mladin 12
            - Ben Spies 7
            2008
            - Mat Mladin 9 (+2*)
            - Ben Spies 10 (-2*)

* Mat je pobedio u Virdžiniji obe trke ali je kasnije diskvalifikovan u kontroverznom slučaju oko radilice na njegovoj mašini iako je i Ben imao istu takvu ali ona nije pregledana od strane stručne komisije na kraju trke.

U svakom slučaju rec je o izuzetnom talentu a pošto mu je mentor bio Kevin Schwantz uopšte ne sumnjam da će imati velike uspehe u MOTO GP šampionatu pogotovo kada od 2012 god. budemo imali mašine od 1000cc. Ben je jako inteligentan, tačno zna šta radi i šta je potrebno da uradi a pritom je jako skroman i čvrsto stoji na zemlji, međutim on je i svestan svojih vrednosti. Mentalno je jako stabilan, ne greši često i retko pada. Ok ove godine je imao par grešaka (hladni pneumatici) i nekoliko padova, 2 u Kataru na trenigu, 2 u Le Manu i jedan u Silverstonu na trenigu ali ništa strašno, sve je to proces koji mora da se prođe prve godine u MGP-ju.

Što se tiče trke u Laguni sve je otvoreno, verovatno Pedrosa ili Lorenzo mada bih prednost dao Pedrosi. Stoner i Vale za podijum a Ben ako dobije od Yamahe upgrade paket možda se i on umeša mada bih rekao u ovom trenutku ako sve bude ok da je 5 mesto sigurno rezervisano za njega. Tu negde će biti Hayden i Dovi, eventualno Simonceli.

Comment

[quote author=Vladan link=topic=1368.msg149210#msg149210 date=1279800760]
              MOTOM888 pozdrav i dobrodosao (*#^R^
              Nadam se da ces biti aktivan i da ce ti biti prijatno na forumu,vidi se da pratis Moto Gp i da izuzetno poznajes materiju %QWT&W
              [/quote]

Hvala! +*@WT*48*

Comment

Hvala na ovim iscrpnim obavestenjima. Ja Ben Spiza pratim od kako je stigao u WSBK.
                Za njegove uspehe u Americi samo sam ponesto znala.
                Mi smo ovde vecinom za Rosija, pa nam je posebno drago kada se pojavi neko, ko je navijac drugog vozaca.
                Moje prognoze za sledecu trku :
                1--Rosi
                2--Pedroza
                3--Lorenco-----------mada nemam nista protiv da to bude i Spiz %QWT&W

Comment

Evo i moje prognoze l5'%9

1.Pedroza
                  2.Hayden
                  3.Lorenco
                  sigpic

Comment

A ne bice:

1.Pedrosa
                    2.Rossi
                    3.Stoner
                    Dreams are coming true.

Marcello Lippi: „Usporeni snimci akcija nisu realan fudbal. Svi mi želimo da vidimo Moniku Beluči golu, ali ne želimo da je gledamo kroz rendgen“.

Comment

Niko ne vjeruje da moze Hayden na ovoj stazi do podijuma h5g6k8
                      sigpic

Comment

Nema sanse mozda oko 6 ili 7 mesta to je njegova realnost $#^%RT
                        Dreams are coming true.

Marcello Lippi: „Usporeni snimci akcija nisu realan fudbal. Svi mi želimo da vidimo Moniku Beluči golu, ali ne želimo da je gledamo kroz rendgen“.

Comment

To jeste njegova realnost,ali ipak je to Laguna Seca,a ako nedje Hayden moze,tu moze.
                          Nadam se da ce doci do podijuma,dobro bi bilo i za sampionat %QWT&W

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mZ8HEbIyQJg[/youtube]
                          sigpic

Comment

1. Rosi,
                            2. Lorenco,
                            3. Pedrosa,
                            4. Stoner,
                            5. Spiz.

Mislim da će Hejden ipak biti tek 6. ili 7.

Comment

[quote author=Vladan link=topic=1368.msg149233#msg149233 date=1279813008]
                              To jeste njegova realnost,ali ipak je to Laguna Seca,a ako nedje Hayden moze,tu moze.
                              Nadam se da ce doci do podijuma,dobro bi bilo i za sampionat %QWT&W

[/quote]

Niki je prve dve godine na Laguni imao prednost, pogotovo prve tj. 2005 godine pošto je poznavao svaku neravninu na stazi. Sada toga nema, staza je ispeglana i doterana a konkurencija je izuzetno žestoka.

Comment

1. Lorenco
                                2. Pedrosa
                                3. Rosi

Dozvoljavam zamenu drugog i treceg mesta, a prvo ne dovodim u pitanje, iako bih najvise voleo da ih dr. odere @R&}*

Comment

Working...
                                X