Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

Au kakva trka,kakva borba za trece mjesto,sjajno l5'%9
    Svaka cast Rossi-ju,covjek koji ima takvu povredu da ovo radi,majstor!
    Stoner ipak odgovorio,nije zelio da povrijedjeni Rossi bude ispred njega.
    Sto se pobjednika tice,Pedrosa je bio odlican danas,najbolji,Lorenzo mora ovoga puta da se zadovolji drugim mjestom.
    Svaka cast za Srdjana i Aleksandra,uzivanje je pratiti trke uz vase komentare %QWT&W
    sigpic

Comment

Sjajna trka Rosi se vraca ali opet nije stari bravo za Pedrosu #$&+|r &8@^J &8@^Jmajstor
      Dreams are coming true.

Marcello Lippi: „Usporeni snimci akcija nisu realan fudbal. Svi mi želimo da vidimo Moniku Beluči golu, ali ne želimo da je gledamo kroz rendgen“.

Comment

Sve tri trke su bile neverovatne, ali najjaca klasa---mogu reci da nam je ovo mnogo nedostajalo.
        Najzad, pokazalo se da Lorenco i nije bas toliko "nedodirljiv".
        Ipak, po meni, i to nema nikakve veze sa tim sto sam uvek za Rosija, on je bio najbolji, iako nije uspeo da se domogne podijuma.
        Onako voziti, obilaziti sa onoliko rizika, sa onakvom hrabroscu, mislim da samo pokazuje koliko je on neprikosnoven.
        I jos da dodam, bez obzira sto se Srdjan nece sloziti samnom, posto stalno potencira da bi Lorenco bio sampion i da Rosi nije odsustvao, mislim da bi borba izmedju njih dvojice bila zestoka, ali bi pobeda na kraju ipak bila Rosijeva. Posle ovog danas---sasvim sam sigurna u to.

Comment

Simply brilliant: Valentino Rossi on his way to finishing fourth

Rossi will be delighted as just missed out on a remarkable podium finish, six weeks after suffering a compound fracture of his right shin in Italian Grand Prix practice.

The 31-year-old has only been able to walk around the paddock with the aid
          of a crutch, but showed his brilliance in the race.

Upravo ono o cemu sam pisala !!!!!!!

Comment

Ја сам лаик за мото трке и моторе, али овај чика са бројем 46, је сасвим ок.
            Још ако је истина да је пре мало више од месец дана сломио ногу, онда је заиста јуначина.
            Може ли неко од упућенијих чланова форума да одговори, колике су награде (новчане), за освојена
            прва три места у генералном пласману на крају сезоне?

Comment

Prvi put pišem na ovom podforumu @(*6sd$% i moram da kažem da mi je naravno najbolji il dottore, volim ga jer je veliki navijač Intera @R&}*.

Rossi tries to keep his personal life out of the public eye as much as possible, though he makes no secret of his fondness for Italian football club Inter Milan. After winning his ninth World title in October 2009, Inter Milan congratulated Rossi on their official website.

FORZA IL DOTTORE
              IO NON RUBO IL CAMPIONATO
              ED IN SERIE B NON SON MAI STATO
              C'E SOLO L'INTER

Comment

Evo da se malo pohvalim sa svojim predvidjanjima predhodne trke,pogodio pobjedu Pedrose,drugo Lorenca,a trece Stonera,
                Loreco je napokon morao da pukne i svaka cast "Doktoru"
                Robin van Persie: “I received many proposals to leave Arsenal, but my heart speaks louder and will not let me leave.”

Comment

[quote author=salernitana_46 link=topic=1368.msg148826#msg148826 date=1279472341]
                  Ја сам лаик за мото трке и моторе, али овај чика са бројем 46, је сасвим ок.
                  Још ако је истина да је пре мало више од месец дана сломио ногу, онда је заиста јуначина.
                  Може ли неко од упућенијих чланова форума да одговори, колике су награде (новчане), за освојена
                  прва три места у генералном пласману на крају сезоне?
                  [/quote]

Istina je da je slomio nogu, to je bio otvoreni prelom noge, kost je virila napolje tibia (najveca kost ispod koljena) koja je pukla.
                  To bi morala da googlas jer se o tome ne prica al oni mnogo vise para dobijaju od sponzora ako osvoje. Recimo Valentino dobija od Monster-a 600.000 ako osvoji titulu i sto je veci sonzor to su vece pare, i to samo ako osvoji a za reklamiranje tj standardna spoznorstva idu oko istih cifara i za to mora u svakoj prilici da nosi njihov jedan proizvod i da okaci negdje reklamu a to sve pise u ugovoru. U svakom slucaju lijepo zive
                  [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

Rossi je sad Dr.House h5g6k8

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg148800#msg148800 date=1279461141]
                      Sve tri trke su bile neverovatne, ali najjaca klasa---mogu reci da nam je ovo mnogo nedostajalo.
                      Najzad, pokazalo se da Lorenco i nije bas toliko "nedodirljiv".
                      Ipak, po meni, i to nema nikakve veze sa tim sto sam uvek za Rosija, on je bio najbolji, iako nije uspeo da se domogne podijuma.
                      Onako voziti, obilaziti sa onoliko rizika, sa onakvom hrabroscu, mislim da samo pokazuje koliko je on neprikosnoven.
                      I jos da dodam, bez obzira sto se Srdjan nece sloziti samnom, posto stalno potencira da bi Lorenco bio sampion i da Rosi nije odsustvao, mislim da bi borba izmedju njih dvojice bila zestoka, ali bi pobeda na kraju ipak bila Rosijeva. Posle ovog danas---sasvim sam sigurna u to.
                      [/quote]

Ciao Vesna

Sto posto se slažem sa tobom da bi bila žestoka borba. Nisam siguran da bi bio šampion, ali sam siguran da, kao što i sama kažeš, bi bilo žestoko do kraja. Pre svega želim da istaknem da bi Lorenco pobeđivao i da je Rosi ostao u igri. Ne verujem da bi imao ovoliko pobeda, ali svakako bi bio tu.

Što se tiče samog Rosija, mislim da je najveći problem i dalje povreda ramena. Ako pogledaš trke u Herezu i Le Manu, takođe nije bio na najvišem nivou. Ne treba ni to zaboraviti. Kako bude sezina odmicala mislim da će biti žešća borba.

A najlepše od svega je što je Pedrosa najzad ličio na starog, dobrog Pedrosu iz 250 A i Stoner se nije dao. Rekoh, jedva čekam Laguna Seku

Comment

CALIFORNIA CHALLENGE CALLS FOR FIAT YAMAHA TEAM

The Fiat Yamaha Team flies west today for the first North American stop of the season, at Laguna Seca in California. With Jorge Lorenzo leading the championship and Valentino Rossi back in action after six weeks out through injury, the team is in high spirits and looking forward to what is always a favourite race for all involved.
                        Barcelona-based Lorenzo has won five races this season and come second in the remaining three so he arrives in the States as the man everyone wants to beat, with a 47-point lead over Dani Pedrosa in the championship. His first visit to Laguna Seca in 2008 saw him fail to finish but last year he put in a brilliant performance whilst struggling with a shoulder injury to storm home in third behind his team-mate and he is hoping for another visit to the podium, at the very least, this time around. On route to Monterey Lorenzo and Tech 3 Yamaha colleague Ben Spies will make a stop at the home of American talk-show host Jay Leno, where they will be shown round the star's world-famous garage, which houses a incredible collection of over 200 cars and motorcycles.

When he broke his leg just a little over six weeks ago it was not expected that nine-time World Champion Rossi would be seen on track before Brno at the earliest, but the irrepressible superstar has surprised everyone yet again with a return to racing last weekend and a competitive one at that, missing out on a podium by just two tenths of a second. While not yet back to his best the Italian hopes to be stronger again this weekend and feels ready to face the demands of the spectacular circuit. He finished second last year but the memory of his incredible win there in 2008, which he still cites as one of his best ever races, is never far from the minds of his fans.

Laguna Seca sits on the side of a hill just outside the coastal town of Monterey, a couple of hours south of San Francisco. The sometimes intense dry heat, unpredictable asphalt and anti-clockwise layout provide a break from the norm and the riders are forced to adapt their style somewhat after a summer on the fast and wide European tracks. The track boasts some of the most spectacular elevation changes and dramatic corners on the world championship circuit, the most notorious of which is the infamous ‘corkscrew.'

"ALWAYS AIMING FOR THE PODIUM" JORGE LORENZO
                        "This is the first time this season that we've left Europe and I'm excited to be going to Laguna Seca again, one of the most famous tracks in the world. I like riding there and one of my aims is to win there, some day! I have had some crashes there but last year I also took the pole and made it onto the podium. We come from a second place in Sachsenring and our target remains the same, to be consistent and to always aim for the podium. Before the race we will go to see Jay Leno and also I will hopefully visit the headquarters of Twitter in LA."

"TRY TO IMPROVE A LITTLE BIT MORE" VALENTINO ROSSI
                        "I was so happy to be back in Sachsenring and to be fighting for the podium, even though I just missed out, was more than we could have hoped for. I still have some pain in my leg but I am growing stronger every day and I hope this week that I will be in better shape once again and I can try to improve a little bit more. Laguna is different to anywhere else we go but it's always great fun to ride there and the last two years I've had great races."

"FEELING CONFIDENT" WILCO ZEELENBERG
                        "This is the ninth race of the season and we have won or been second in every one so far so we come to America feeling confident. Laguna is a different track to anywhere else we go with different demands on both bike and rider, but Jorge seems to be able to cope with everything he comes to this season so we have no reason not to hope for another good weekend. We have a comfortable cushion in the championship and we will try to keep it that way by continuing to get on the podium each week."

"YOU NEVER KNOW WHAT WILL HAPPEN!" DAVIDE BRIVIO
                        "We are arriving in the US after an incredibly exciting weekend in Sachsenring, when we not only enjoyed having Valentino back but also got to see him ride an amazing race so soon after his injury. You never know what will happen with him! Our target this time is the podium, so we will work with this in mind. We also need to try to improve some areas of our bike because our plan is to have a really good end of the season when he's back to full fitness."

Valentino Rossi : Information
                        Lives: Tavullia, Italy
                        Bike: Yamaha
                        GP victories: 104 (78 x MotoGP/500cc, 14 x 250cc, 12 x 125cc)
                        First GP victory: Czech Republic, 1996 (125cc)
                        First GP: Malaysia, 1996 (125cc)
                        GP starts: 231 (170 x MotoGP/500cc, 30 x 250cc, 30 x 125cc)
                        Pole positions: 59 (49 x MotoGP/500cc, 5 x 250cc, 5 x 125cc)
                        World Championships: 9 Grand Prix (1 x 125cc, 1 x 250cc, 1 x 500cc, 6 x MotoGP)

Jorge Lorenzo: Information
                        Lives: Barcelona, Spain
                        Bike: Yamaha
                        GP victories: 30 (9 x MotoGP, 17 x 250cc, 4 x 125cc)
                        First GP victory: Brazil, 2003 (125cc)
                        First GP: Jerez, Spain, 2002 (125cc)
                        GP starts: 135 (40 x MotoGP, 48 x 250cc, 46 x 125cc)
                        Pole positions: 38 (12 x MotoGP, 23 x 250cc, 3 x 125cc)
                        World Championships: 2 (250cc, 2006/7)

Laguna Seca: Record Lap
                        C. Stoner (Ducati) 2008, 1'21.488

Laguna Seca: Best Lap
                        C. Stoner (Ducati) 2008, 1'20.700

Grand Prix Results: Laguna Seca 2009

1. D.Pedrosa (Honda) 44'01.580
                        2. V. Rossi (Yamaha) +0.344
                        3. J. Lorenzo (Yamaha) +1.926

Comment

Cao, Srdjane,
                          Sta bi bilo, kad bi bilo---ne mozemo da znamo. Tacno da je Lorenco pobedjivao na pocetku sezone, i mene licno odusevio svojom resenoscu da uspe u nastojanju da se domogne titule.
                          Juce, po meni je on najvece razocarenje. Vec je poceo da kalkulise, kako je sam izjavio, trebalo je da vozi na ivici, da bi mozda stigao Pedrozu, pa je odlucio da je bolje NE rizikovati i uzeti 20 poena.
                          Koliko puta sam od vas (komentatora), cula da su pravi heroji oni koji se upustaju u borbu po svaku cenu, koliko puta si ti, Srdjane kazao posle nekog duela (nevazno koje klase ), kada bi neki vozac izleteo sa staze---nema veze, bar je pokazao da je borac.
                          O tome sam pisala kada sam mislila da bi Rosi odneo pobedu.
                          Inace, jedno pitanje---Lorencovi agregati, u kakvom su stanju, jer su oni kostali RDP--a, borbe za bolje pozicije ?
                          I zasto ih je on tako unistio, zar oni u garazi nisu bili svesni kavu opasnost oni predstavljaju ?

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg148908#msg148908 date=1279547753]
                            Cao, Srdjane,
                            Sta bi bilo, kad bi bilo---ne mozemo da znamo. Tacno da je Lorenco pobedjivao na pocetku sezone, i mene licno odusevio svojom resenoscu da uspe u nastojanju da se domogne titule.
                            Juce, po meni je on najvece razocarenje. Vec je poceo da kalkulise, kako je sam izjavio, trebalo je da vozi na ivici, da bi mozda stigao Pedrozu, pa je odlucio da je bolje NE rizikovati i uzeti 20 poena.
                            Koliko puta sam od vas (komentatora), cula da su pravi heroji oni koji se upustaju u borbu po svaku cenu, koliko puta si ti, Srdjane kazao posle nekog duela (nevazno koje klase ), kada bi neki vozac izleteo sa staze---nema veze, bar je pokazao da je borac.
                            O tome sam pisala kada sam mislila da bi Rosi odneo pobedu.
                            Inace, jedno pitanje---Lorencovi agregati, u kakvom su stanju, jer su oni kostali RDP--a, borbe za bolje pozicije ?
                            I zasto ih je on tako unistio, zar oni u garazi nisu bili svesni kavu opasnost oni predstavljaju ?
                            [/quote]

Dva agregata je istrosio, treci je na test motoru kao dio strategije i cetvrti je pukao kao sto smo vidjeli na treningu. Sad vozi 5 agregat. Svjesni su oni bili strategije al znash kako Lorenco hoce da shiba da ne stedi masinu, da ne stedi gume i vidjeli smo da je jak u tim situacijama. Al sad kad dodje Laguna pa Brno on ce morati i 5og da se odkrene i ostaje mu samo jos jedan. Da ne pominjem onaj na test motoru koji stoji, koji ce takodje morati da se mjenja. Pravilo jeste glupo ali je za sve isto i to ga cini podnosljivim. Mislim da je Valentino samo 3 iskoristio i da ce sa ovim 3cim moci jos do Brna kaako je Jerry planirao na pocetku sezone. Jer planiraju da kad stignu pojacanja za motore da iskoriste ta 3 do kraja sezone.

Mislim da se Lorenco kockao da napravi shto vecu bodovnu prednost i onda kad dodje trenutak zrtvuje tih 10 poena i start u toku sezone. Al mislim da je planirao da to mozda najvise jednom uradi ne dva puta sto ce morati ako su ovi proracuni tacni za agregate.
                            [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

Sve pohvale za komentatore. Svaka čast i ne dozvolite da vas podela love posvađa, kao Lorenca i Rosija. h5g6k8
                              Šalu na stranu, odličan posao.

Comment

Samo da dodam nesto u vezi komentatora. Juce su mmi se javili neki prijatelji koji su odnedavno postali pravi zaljubljenici motogp--a, i odusevljeni su komentarisanjem trka.
                                Narocito im je bilo simpaticno kada su "molili" rezisera prenosa da nas udostoji i prenosi borbu za 3. mesto, umesto sto je prikazivao Pedrozu.
                                Za njih, a ima ih veliki broj, komentatori zasluzuju cistu peticu. %QWT&W

Comment

Working...
                                X