Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

[quote author=vladoo link=topic=1368.msg180244#msg180244 date=1287234366]
    Sto se tice elektronike meni je malo glupo sto sad imaju ovu elektroniku koja ima ulogu i u brzini i u svemu ostalom. Prije dok je bilo manje elektronike bili su i motori brzi.
    [/quote]
    Sa tim se svi slazemo, jer je tada dolazio do izrazaja talenat i hrabrost samog vozaca.
    Sada, bez obzira koliko je dobar, ako mu ne pronadju pravo podesavanje, nista od dobrog mesta.

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg180246#msg180246 date=1287234595]
      [quote author=vladoo link=topic=1368.msg180244#msg180244 date=1287234366]
      [/quote]
      Sa tim se svi slazemo, jer je tada dolazio do izrazaja talenat i hrabrost samog vozaca.
      Sada, bez obzira koliko je dobar, ako mu ne pronadju pravo podesavanje, nista od dobrog mesta.
      [/quote]
      Valjda ce biti manje elektronike kada od 2012 uvedu ponovo 1000 cc, tako sam nesto cuo da ce biti ali nisam siguran.

Comment

[quote author=vesna8.11 link=topic=1368.msg180246#msg180246 date=1287234595]
        [/quote]
        Tako je.Zbog toga danas vozac poput Pedrose moze da pobedi. h5g6k8
        sigpic

Comment

[quote author=caniggia7 link=topic=1368.msg180253#msg180253 date=1287234856]
          [/quote]
          Tako je.Zbog toga danas vozac poput Pedrose moze da pobedi. h5g6k8
          [/quote]
          Honda je najstartniji ovosezonski motor i imaju najvecu krajnju brzinu a u tome svemu sigurno ima elektronika vekliku ulogu, jedina im je mana sto vise trose goriva u odnosu na ostale motore.

Comment

[quote author=vladoo link=topic=1368.msg180234#msg180234 date=1287233944]
            Ljudi moze li mi neko reci jel svi u MotoGP sampionatu moraju koristiti isti prenos (broj zuba na lancaniku) ili je to stvar timova? Licno mislim da je to srvar timova jer bi po mom misljenju bilo glupo da svi imaju isti prenos jer brzina ustvari i jeste znanje kako napraviti dobar prenos za svaku stazu. Pitanje mi je sada palo na pamet pa ako neko sigurno zna volio bih da kaze a i da cujem misljenje ljudi na forumu.
            [/quote]

Koliko se sjecam ta pravila su se mjenjala iz godine u godine i vise sam prestao da pratim. Mislim da ne postoji ogranicenja broja zuba na lancaniku kako ih ti nazivas. Takodje se isjecam se da je dozvoljeno najvise 6 brzina i sjecam se da timovi moraju da prijave na pocetku godine sve specifikacije prenosa brzina od broja brzina, preko ono shto zove "alternate gear ratio" ne znam kako se taj dio zove kod nas prastajte itd itd. Ako nekog zanimaju sva pravila ne samo za prenos vec za motor, shasiji i sl postavicu link. Takodje ako vas zanimaju specifikacije svih motora mogu i to da postavim.
            [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg180331#msg180331 date=1287237649]
              Koliko se sjecam ta pravila su se mjenjala iz godine u godine i vise sam prestao da pratim. Mislim da ne postoji ogranicenja broja zuba na lancaniku kako ih ti nazivas. Takodje se isjecam se da je dozvoljeno najvise 6 brzina i sjecam se da timovi moraju da prijave na pocetku godine sve specifikacije prenosa brzina od broja brzina, preko ono shto zove "alternate gear ratio" ne znam kako se taj dio zove kod nas prastajte itd itd. Ako nekog zanimaju sva pravila ne samo za prenos vec za motor, shasiji i sl postavicu link. Takodje ako vas zanimaju specifikacije svih motora mogu i to da postavim.
              [/quote]
              Moze,mene zanima,postavi.
              sigpic

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg180331#msg180331 date=1287237649]
                [quote author=vladoo link=topic=1368.msg180234#msg180234 date=1287233944]

[/quote]

[/quote]
                6 brzina jeste najvise dozvoljeno jer tako je i kod seriskih motora, a ako imas pravila sasije i motora volio bih da to objavis posebno specifikacije motora da vidimo koliki je precnik klipa, hod, koliko je spustena glava motora itd itd. To sam prije trazio za Yamahin motor i nisam mogao nigdje da nadjem.

Comment

Suzuki GSV-R 2010 specifications

Engine Type: 4 stroke water cooled V4
                  Displacement: 800cc
                  Max Power: 225+ ps / 18,000rpm
                  Valve Control and Type: Pneumatic (air control), DOHC four-valve
                  Carburation Type: Fuel injection
                  Lubrication System: Wet sump (Motul Lubricants)
                  Clutch: Dry multi plates (back torque reduction type)
                  Transmission: Six speed low friction constant mesh
                  Final Drive: Chain
                  Frame Type: Twin spar aluminium alloy frame
                  Suspension:
                  Front: Inverted type telescopic (Ohlins)
                  Rear: Link type (Ohlins)
                  Tyres: Bridgestone
                  Wheels: Front and rear: 429mm (16.5 inches)
                  Brake System:
                  Front: Double carbon disc (Brembo)
                  Rear: Single steel disc (Brembo)
                  Overall Length: 2080mm
                  Overall Width: 660mm
                  Overall Height: 1150mm
                  Weight: 150+kg
                  Fuel Tank: 21L
                  Estimated top speed: 330+km/h

Honda RC212V 2010 specifications

Engine type: liquid-cooled, four-stroke, DOHC 4 valve, V-4
                  Displacement (cc): 800
                  Maximum power (KW): Over 155
                  Frame type: Aluminum twin-tube
                  Wheels:
                  Front (inch) 16.5
                  Rear (inch) 16.5
                  Overall length (mm): 2,052
                  Overall width (mm): 645
                  Overall height (mm): 1,110
                  Wheelbase (mm): 1,435
                  Road clearance (mm): 115
                  Weight (kg): over 150
                  Suspension :
                  Front: Telescopic fork
                  Rear: Pro-link
                  Fuel tank capacity (litres): 21

Comment

Honda LCR RC212V 2010 specifications

Engine features:
                    Four stroke liquid cooled pneumatic valve engine, V4 ,DOHC 4
                    Displacement: 800 cc
                    Maximum Power: over 210 HP
                    Maximum Speed: over 325 km/H

Gearbox: Six speed cassette type gearbox with alternative optional ratio
                    Clutch: Fully adjustable multi plate slipper clutch
                    Exhaust: Titanium
                    Overall lenght: 2050mm to 2070mm up to circuit lay out and specification
                    Overall height: 1125mm
                    Overall width: 645mm
                    Weight: 148kg
                    Fuel: 21 litres capacity ELF
                    Oil: ELF
                    Chassis Features: Aluminium twin spare frame
                    Fully adjustable steering and geometry
                    Fully adjustable LCR magnesium triple clamp
                    Suspensions: Front Fully adjustable Öhlins TTX20 upside down
                    Rear Fully adjustable Öhlins TTX36 LCR type link
                    Tyres: Bridgestone
                    Wheel: Marchesini
                    Brakes: Brembo front four piston caliper
                    314mm carbon disc
                    Brembo twin piston caliper
                    Brembo steel disc

Ducati GP10 specifications

Engine: liquid-cooled, 90 degree V4 four-stroke, desmodromic DOHC, four valves per cylinder.
                    Capacity: 799 cc
                    Maximum power: more than 200 HP
                    Maximum speed: In excess of 310 kph / 192 mph
                    Transmission: Six-speed cassette-type gearbox, with alternative gear ratios available. Dry multiplate slipper clutch. Chain final drive. Six-speed cassette-type gearbox, with alternative gear ratios available. Dry multiplate slipper clutch. Chain final drive.
                    Carburation: Indirect Magneti Marelli electronic injection, four throttle bodies with injectors above butterfly valves. Throttles operated by EVO TCF (Throttle Control & Feedback) system.
                    Ignition: Magneti Marelli
                    Fuel: Shell Racing V-Power
                    Lubricant: Shell Advance Ultra 4
                    Exhaust: Termignoni
                    Final Drive: Regina Chain
                    Frame: Carbon fiber chassis.
                    Suspension: Öhlins upside-down 48mm front forks and Öhlins rear shock absorber, adjustable for preload, compression and rebound damping.
                    Tyres: Bridgestone 16.5'' front and rear.
                    Brakes: Brembo, two 320mm carbon front discs with four-piston callipers. Single stainless steel rear disc with two-piston callipers.
                    Dry weight: 150 kg

Comment

Yamaha YZR M1 specifications

Engine:
                      Engine type: Liquid cooled Crossplane crankshaft inline four-cylinder, four stroke
                      Maximum power: Over 200 horsepower (147KW)
                      Maximum speed: In excess of 320 km/h

Transmission:
                      Type: Six-speed cassette-type gearbox, with alternative gear ratios available

Chassis and running gear:
                      Frame type: Aluminium twin tube delta box, multi-adjustable steering geometry/wheelbase/ride height. Aluminium swingarm
                      Suspension: Ohlins upside down front forks and Ohlins rear shock, all adjustable for pre-load, high and low-speed compression and rebound damping. Alternative rear suspension links available
                      Front/rear wheels: Marchesini 16.5 front, 16.5 rear
                      Front/rear tyres: Bridgestone, 16.5 front, 16.5 rear, available as slick, intermediate, wet and hand-cut tyres
                      Brakes: Brembo, two 320 mm carbon front discs, two four-piston callipers. Single 220 mm stainless steel rear disc, twin-piston calliper
                      Weight: 150kg, in accordance with FIM regulations

Yamaha YZR M1 SAT specifications

Engine: Liquid cooled inline four-cylinder, four stroke
                      Capacity: 800cc
                      Power: Around 200 horsepower
                      Top speed: In excess of 320 km/h
                      Transmission: Six-speed cassette-type gearbox, with alternative gear ratios available
                      Ignition: Programmable CDI with adjustable mapping
                      Chassis: Aluminium twin tube delta box, multi-adjustable steeringgeometry/wheelbase/ride height. Aluminium swingarm
                      Suspension: Ohlins upside down front forks and Ohlins rear shock, all adjustable for pre-load, high and low-speed compression and rebound damping. Alternative rear suspension links available
                      Wheels: MFR, 16,5 front, 16,5 rear, available in a variety of rim widths
                      Tyres: Bridgestone, available as slick, hand cut and wet tyres
                      Brakes: Brembo, two 320mm carbon front discs, two four-piston
                      callipers. Single 220mm stainless steel rear disc, twin-piston calliper
                      Weight: 148kg. In accordance with FIM regulations
                      Wheelbase Arround: 1450 mm
                      Overal lenght: Arround 2050 mm
                      Overall width: Arround 715 mm
                      Overall height: Arround 1180 mm

Comment

Cross plane tehnologija je u Yamahu dosla Valentinovim dolaskom

Comment

[quote author=L. Lawliet link=topic=1368.msg180371#msg180371 date=1287239208]
                          Cross plane tehnologija je u Yamahu dosla Valentinovim dolaskom
                          [/quote]
                          Izvini jel mozes objasniti sta je tacno cross plane tehnologija. Ja mislim da je nesto u vezi radilice ali ne znam tacno. Yamahin motor ima 4 cilindra ako se ne varam. Mozda je pitanje malo glupo ali eto izvini ako mozes objasniti.

Comment

http://en.wikipedia.org/wiki/Crossplane

mrzi me da kucam

Comment

[quote author=vladoo link=topic=1368.msg180345#msg180345 date=1287238143]
                              6 brzina jeste najvise dozvoljeno jer tako je i kod seriskih motora, a ako imas pravila sasije i motora volio bih da to objavis posebno specifikacije motora da vidimo koliki je precnik klipa, hod, koliko je spustena glava motora itd itd. To sam prije trazio za Yamahin motor i nisam mogao nigdje da nadjem.
                              [/quote]
                              Ne mislis valjda da ce fabrika tek tako da dostavi na uvid podatke kao sto su precnik i hod klipa, stepen kompresije obrtni moment itd. Ovo sto je postavio LL su samo uopsteni podaci za svakoga... ^&*ST*^#
                              http://www.youtube.com/watch?v=UYxxg...eature=related

Comment

[quote author=nnebojsa link=topic=1368.msg180453#msg180453 date=1287242400]
                                [quote author=vladoo link=topic=1368.msg180345#msg180345 date=1287238143]
                                [/quote]
                                Ne mislis valjda da ce fabrika tek tako da dostavi na uvid podatke kao sto su precnik i hod klipa, stepen kompresije obrtni moment itd. Ovo sto je postavio LL su samo uopsteni podaci za svakoga... ^&*ST*^#
                                [/quote]
                                Znam da se kriju podaci ali mislio sam da neko zna nesto posto ima sigurno nekakvih nagadjanja o svemu tome a i u opstim informacijama o motorima pise da imaju oko ili vise od 200 ks, a ja vjerujem da svaki ima preko 230 ks h5g6k8 . Ipak je to MotoGP.

Comment

Working...
                                X