Announcement

Collapse
No announcement yet.

MOTO GP

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: MOTO GP

[quote author=milan021 link=topic=1368.msg174318#msg174318 date=1286126335]
    Borba izmedju danasnjih klubskih "drugova" je bila fantasticna tokom cele trke pre svega psiholoska i kao sto su rekli komentatori steta sto se Rossi povredio jer bi tokom sezone imali vise ovakvih duela.Btw zao mi je Dovicioza kao da ima mentalnu blokadu kad mu se ukaze sansa da pobedi.
    [/quote]
    Danas mentalna blokada nije problem. Problem je bio Stoner koji je vozio savrseno. @R&}*
    http://www.youtube.com/watch?v=UYxxg...eature=related

Comment

Video sam samo duel Rossija i Lorenza na youtube.Ostalo nisam.Dosao sam pijan sa grozdjenbala i nisam gledao trku.Sjajan duel samo da ih bude sledece sezone sto vise!!!
      sigpic

Comment

[quote author=Djuka99gp link=topic=1368.msg174311#msg174311 date=1286125681]
        Aj pokrenite nesto da malo pricamo...
        [/quote]
        Evo jedne teme:
        Ovde se mnogo spekulise oko ''mentalne snage'' pojedinih vozaca. Sta mislite koliko je ona bitna u trenucima kad' se vozi ''NA NOZ'' kao danas Rosi i Lorenco? Zanima me vase misljenje (ako je tema dovoljno interesantna). Verujem da se necemo sloziti... l5'%9

Comment

[quote author=nnebojsa link=topic=1368.msg174355#msg174355 date=1286134072]
          [quote author=Djuka99gp link=topic=1368.msg174311#msg174311 date=1286125681]
          Aj pokrenite nesto da malo pricamo...
          [/quote]
          Evo jedne teme:
          Ovde se mnogo spekulise oko ''mentalne snage'' pojedinih vozaca. Sta mislite koliko je ona bitna u trenucima kad' se vozi ''NA NOZ'' kao danas Rosi i Lorenco? Zanima me vase misljenje (ako je tema dovoljno interesantna). Verujem da se necemo sloziti... l5'%9
          [/quote]

Rossi ubedljivo tu najjaci.Lorenzo dosta jak sada,mnogo jaci nego ranije.Pedrosa i Stoner nisu po meni dovoljno psihicki jaki.Dovizioso takodje.Jedan vrlo stabilan vozac je i Ben Spies.Psihicka snaga je uvek vrlo bitna,ne samo u MotoGP nego za sve u zivotu.Ona trojka Teodosica je plod iskljucivo hrabrosti i psihicke snage.To je jedan od primera.
          sigpic

Comment

[quote author=caniggia7 link=topic=1368.msg174358#msg174358 date=1286134331]
            Rossi ubedljivo tu najjaci.Lorenzo dosta jak sada,mnogo jaci nego ranije.Pedrosa i Stoner nisu po meni dovoljno psihicki jaki.Dovizioso takodje.Jedan vrlo stabilan vozac je i Ben Spies.Psihicka snaga je uvek vrlo bitna,ne samo u MotoGP nego za sve u zivotu.Ona trojka Teodosica je plod iskljucivo hrabrosti i psihicke snage.To je jedan od primera.
            [/quote]
            Tvrdim da je ''psihicka snaga'' u trnucima kada se juris sa nekim (kao danas Rossi i Lorenco) pojam koji je izmisljen za novinare i gledaoce da bi se dodala jos jedna nepoznata u jednacini odn. trci. Mogao bih da progutam pricu kako je psiha bitna da bi se maksimalno skoncentrisao za najbrze krugove na treningu ili za trku. Ali kada se pogase semafori i krene ludilo psiha tu nema sta da trazi. Zar neko misli da je Rosiju pao na pamet prelom potkolenice kada se gurao sa Lorencom, ili Lorencu da bi mogao da nepotrebno padne i polomi nogu i tako izgubi titulu? Ma daj... ^&*ST*^#
            U takvim trenucima postoji samo adrenalin! I nista vise! Sve sto se fizicki radi na motoru u takvim trenucima je cisto refleksna radnja! Dakle refleks koji se stice kada cesto vozis na granici! Mesto gde pocinje kocenje, i gde pocinje da se odvrce gas postoji u njihovoj glavi a ne na stazi. Postoje neki markeri na stazi koji pokazuju koliko je metara ostalo do pocetka krivine, ali oni vise sluze pocetnicima koji treba prvo mehanicki da nauce gde pocinje kocenje dok i oni ne steknu taj refleks.
            Dakle njima je jedino bitno da pronadju dobar osecaj kako bi na vreme sprecili bezanje motora prilikom kocenja, voznje kroz krivinu i ubrzavanja. Kada imaju dobar osecaj, dobro i odvezu trku. Kada ga nemaju greske su neminovne, promasene krivine i na kraju i padovi! Odrzavanje takvog "nivoa svesti" tokom cele trke je izuzetno tesko. Zbog toga su toliko iscrpljeni posle trke.
            Ne vidim kakve veze ima "psihicka snaga" sa svim ovim? U tenisu u pauzi izmedju gemova mozda mozes da padnes psihicki jer za to vreme razmisljas o propustenim sansama. *#AI&D U trkanju toga nema!

Comment

To je ok sto si rekao ali ima tu i psihe?Kako Pedrosa uvek padne ili odvozi lose kad je vazno?Kako Stoner kad jednom pogresi i padne mu samopouzdanje nema ga po 5-6 trka nigde.Adrenalin je ogroman kod svih njih i da,nema puno vremena za razmisljanje ali njima greske ostaju negde u glavi.Psihe ima svuda u zivotu pa tako i u MotoGP.
              sigpic

Comment

[quote author=caniggia7 link=topic=1368.msg174404#msg174404 date=1286138392]
                To je ok sto si rekao ali ima tu i psihe?Kako Pedrosa uvek padne ili odvozi lose kad je vazno?Kako Stoner kad jednom pogresi i padne mu samopouzdanje nema ga po 5-6 trka nigde.Adrenalin je ogroman kod svih njih i da,nema puno vremena za razmisljanje ali njima greske ostaju negde u glavi.Psihe ima svuda u zivotu pa tako i u MotoGP.
                [/quote]
                Ne mogu da se slozim sa ovim u vezi Stonera i Pedrose. Nije tacno da Pedroza uvek padne i odveze lose kada je vazno! Njemu se to desava i kada je nevazno &*#GI(] (sad' ocekujem da ce se javiti i RRV)!
                Salu na stranu, nije tacno ono sto kazu da je Pedrosa mekan! Ne secam se da je takav bio u 250ccm. Sta, u medjuvremenu je omeksao? Glupost... Kada se sve kockice sloze on je toliko brz da njegova preticanja izgledaju elegantna i jednostavna. U stvari to je zbog toga sto je fenom. vozac i dobro pripremi napad. Ali kada se nesto desi i iz nekog razloga pocne da pravi losa vremena, a razloga moze da bude milion, tesko da bilo ko u takvoj situaciji moze da se odbrani. Pa pokusao je to ove godine protiv Lorenca (sad mi pade na pamet, ali ne mogu da se setim na kojoj stazi) kada ga je ovaj zaobisao u poslednjem krugu! Tada je doslo i do fiz. kontakta izmedju njih dvojice ali je Lorenco, naravno prosao. Stigao ga je za jako kratko vreme sto znaci da je Pedrosa imao problem (ne psihicki sigurno). Neki su ga ovde prozivali da je sramota za GP. Neverovatno! Zamisli ako je zadnji pneumatik poceo da gubi pritisak npr. Pa da li je trebao da padne da bi dokazao da nije mek i da nije sramota za GP? $JS}|

Comment

pocinje snimak trke idem da odgledam pa odgovaram kada se zavrsi na ovaj komentar %QWT&W
                  <3 <3 <3 *K*I*M*I* *R*A*I*K*K*O*N*E*N*!!!!!!!! <3 <3 <3
                  *93*26*46* <3 RAIKKONEN,MARQUEZ,VETTEL,PEDROSA,ROSSI!<3
                  *CHELSEA FOOTBALL CLUB! *
                  LUIZ! DROGBA! SZCZESNY! ROONEY! DE GEA! CECH! IVANOVIC! PIAZZON! TORRES! PARTIZAN,MANCHESTER UNITED!
                  Red-Bull,Evra,Tomizawa,Kubica,Schumacher,Lorenzo,Vesel y,Vidic,Van Der Sar,Real,West Ham,Cleo,Caroll,Stojkovic,Stanic,Teodosic,Keselj,S avanovic,Morgersten,Schrili,Djokovic,Tsonga<3
                  JOE COLE IS RETARDED LOSERPOOL FAN BUT I STILL LOVE HIM VERY MUCH <3

sigpic

Comment

[quote author=nnebojsa link=topic=1368.msg174437#msg174437 date=1286140054]
                    [quote author=caniggia7 link=topic=1368.msg174404#msg174404 date=1286138392]
                    [/quote]
                    Ne mogu da se slozim sa ovim u vezi Stonera i Pedrose. Nije tacno da Pedroza uvek padne i odveze lose kada je vazno! Njemu se to desava i kada je nevazno &amp;*#GI(] (sad&#039; ocekujem da ce se javiti i RRV)!
                    Salu na stranu, nije tacno ono sto kazu da je Pedrosa mekan! Ne secam se da je takav bio u 250ccm. Sta, u medjuvremenu je omeksao? Glupost... Kada se sve kockice sloze on je toliko brz da njegova preticanja izgledaju elegantna i jednostavna. U stvari to je zbog toga sto je fenom. vozac i dobro pripremi napad. Ali kada se nesto desi i iz nekog razloga pocne da pravi losa vremena, a razloga moze da bude milion, tesko da bilo ko u takvoj situaciji moze da se odbrani. Pa pokusao je to ove godine protiv Lorenca (sad mi pade na pamet, ali ne mogu da se setim na kojoj stazi) kada ga je ovaj zaobisao u poslednjem krugu! Tada je doslo i do fiz. kontakta izmedju njih dvojice ali je Lorenco, naravno prosao. Stigao ga je za jako kratko vreme sto znaci da je Pedrosa imao problem (ne psihicki sigurno). Neki su ga ovde prozivali da je sramota za GP. Neverovatno! Zamisli ako je zadnji pneumatik poceo da gubi pritisak npr. Pa da li je trebao da padne da bi dokazao da nije mek i da nije sramota za GP? $JS}|
                    [/quote]

To je bilo u Jerezu.Tada nije imao problema nego je ovaj ludak ko sumanut vozio.Ali fali mu hrabrosti to je cinjenica.Da je Vale bio na njegovom mestu ne bi ga Jorge tako lako obisao.Doslo je do kontakta i onda se Pedrosa povukao iz borbe.Tad nije bio psihicki problem ali Laguna Seca,cista psiha.Pedrosa se tipicno za njega odvojio na samom startu i Lorenzo poceo da ga stize i ovaj padne i tad je vec prakticno Jorge obezbedio titulu.Da Pedrosa ima dobar plasman samo kad mu se sve slozi a Jorge i Vale i kad nemaju svoj dan mogu da zavrse na podijumu.Pedrosa je bio ultra agresivan ali sad nije takav.Otkad je u najjacoj klasi nije ostvario ono sto su od njega svi ocekivali(ja ne znao sam da od njega nema nista jos kad sam imao 10 god)a to su titule.99% ljudi koji prate MotoGP su bili ubedjeni da ce zaustaviti Rossija ali eto nije.Razloga za los rezultat,tacno moze biti milion ali ima tu i psihe u nekim situacijama.
                    sigpic

Comment

[quote author=caniggia7 link=topic=1368.msg174444#msg174444 date=1286141088]
                      Otkad je u najjacoj klasi nije ostvario ono sto su od njega svi ocekivali(ja ne znao sam da od njega nema nista jos kad sam imao 10 god)...
                      [/quote]
                      He he he... Lako je tebi kad&#039; sve znas... Tarabicu. &amp;8@^J

Comment

[quote author=nnebojsa link=topic=1368.msg174451#msg174451 date=1286144361]
                        [quote author=caniggia7 link=topic=1368.msg174444#msg174444 date=1286141088]
                        Otkad je u najjacoj klasi nije ostvario ono sto su od njega svi ocekivali(ja ne znao sam da od njega nema nista jos kad sam imao 10 god)...
                        [/quote]
                        He he he... Lako je tebi kad&#039; sve znas... Tarabicu. &amp;8@^J
                        [/quote]
                        Ne ozb svi su tad govorili da ce ugaziti Rossija i ja sam rekao nece nista uraditi.A za Lorenza sam stalno govorio da ce uzeti titulu i eto.Jos 1 trka pa ce biti i zvanicno.
                        sigpic

Comment

Mozete da ga plujete i da govorite da je ovakav ili onakav ali cinjenica je da decko vozi za dobru masinu u kraljevskoj klasi i da je u borbi za titulu bio do ovog pada tako da su ciste gluposti to da je on sramota za motogp,kada jednoga dana vi dodjete u motogp,dostignete njegov nivo i pobedite ga onda mozete da pricate a sada ne mada to se nikada nece desiti! Drugo za divljenje je kako neko sitan kao on moze da obuzda onakvu masinu kao sto je honda.
                          A canniggia7 nije tacno da ima dobar plasman kada mu se sve slozi.Pobedio je u poslednje 2 trke i uzeo i 2 mesto kada su na stazi bili i lorenzo i jak stoner kao i rosi,a setimo se i ranijih sezona! ja bih pre rekla da se Lorenzu ove godine sve slozilo da uzme titulu,prvo rosijeva povreda,zatim slab stoner a sada i pedrosina povreda!
                          LUIZ! DROGBA! SZCZESNY! ROONEY! DE GEA! CECH! IVANOVIC! PIAZZON! TORRES! PARTIZAN,MANCHESTER UNITED!
                          Red-Bull,Evra,Tomizawa,Kubica,Schumacher,Lorenzo,Vesel y,Vidic,Van Der Sar,Real,West Ham,Cleo,Caroll,Stojkovic,Stanic,Teodosic,Keselj,S avanovic,Morgersten,Schrili,Djokovic,Tsonga<3

sigpic

Comment

[quote author=Raikkonen_Rossi_Vettel link=topic=1368.msg174674#msg174674 date=1286210394]
                            Mozete da ga plujete i da govorite da je ovakav ili onakav ali cinjenica je da decko vozi za dobru masinu u kraljevskoj klasi i da je u borbi za titulu bio do ovog pada tako da su ciste gluposti to da je on sramota za motogp,kada jednoga dana vi dodjete u motogp,dostignete njegov nivo i pobedite ga onda mozete da pricate a sada ne mada to se nikada nece desiti! Drugo za divljenje je kako neko sitan kao on moze da obuzda onakvu masinu kao sto je honda.
                            A canniggia7 nije tacno da ima dobar plasman kada mu se sve slozi.Pobedio je u poslednje 2 trke i uzeo i 2 mesto kada su na stazi bili i lorenzo i jak stoner kao i rosi,a setimo se i ranijih sezona! ja bih pre rekla da se Lorenzu ove godine sve slozilo da uzme titulu,prvo rosijeva povreda,zatim slab stoner a sada i pedrosina povreda!
                            [/quote]

Nije on sramota za MotoGP ali nije bolji od Lorenza.Da Jorge je imao srece ove sezone ali i dok je Vale bio tu nije mu nista mogao.Pedrosa nije smeo s njim u duel,Stoner je vecito u promenlivoj formi,a Lorenzo nije za to kriv.Prvi deo sezone je maestralno vozio(samo je Rossi radio tako nesto),a drugi deo pametno da ne padne jer kad tako mlad vozac gladan titula ima sansu da je osvoji zeli je nenormalno i nece da rizikuje jer nijednu jos nije uzeo.Ne bi bio tako ubedljiv da nije dolazilo do ovih padova ali bio bi verovatno prvi.U sjajnoj je formi i ima sve elemente koji cine sampiona,za razliku od Pedrose i Stonera.Mogu i ja tako da pricam:E da Jorge nije padao prosle sezone i bio dobar deo sezone povredjen Rossi mozda i ne bi uzeo titulu ali je eto imao srece.Sta sad tako je kako je,Lorenzo sigurno nije zeleo da Rossi odsustvuej toliko ali nije on kriv.Lorenzo je i dokazao da i kad ima neki problem,sa gumama ili tako nesto moze da zavrsi na podijumu a Pedrosa citavu karijeru cim ima neki problem obidje ga 5-6 vozaca.Prosle sezone gomila takvih trka ove godine Katar i sad ne znam tacno koje jos.Kad god je nesto bitno on padne(Laguna Seca) tako da nije po mom misljenju neko ko moze da bude sampion.Dobar vozac,zasluzuje respekt od svakog ali je Jorge bolji ipak.
                            sigpic

Comment

Postujem tvoje misljenje ali po mom je Pedrosa bolji od Lorenza...Nije tacno da padne uvek kada je pod pritiskom i to je poslednjih nekoliko trka dokazao jer je tu pritisak bio najveci ove sezone! Ok pao je jednom i svi se hvataju za tu gresku ali desava se i najboljima,evo Rosi npr i koliko je puta Stoner pao iz cista mira bez ikakvog pritiska?!Desice se i Lorenzu ima vremena jos ove sezone je imao ogromno samopouzdanje u sebi i necemo bas da kazemo &#039;&#039;pomoc&#039;&#039; drugih vec pojedine greske rosija,stonera i pedrose koje su ga hranile a jos uz to i tim psihologa i nije ni cudo sto je takav! ali vec sledece sezone kada se promene timovi i vozaci krenu ponovo u novu sezonu jaci nego ikada na novim motorima u raznim timovima videces gde ce Lorenzo biti,po mom misljenju negde cetvrti u sampionatu!
                              Mislim da Dani zasluzuje da bude sampion nadam se da ce jednom i postati!

sigpic

Comment

[quote author=Raikkonen_Rossi_Vettel link=topic=1368.msg174691#msg174691 date=1286211525]
                                Postujem tvoje misljenje ali po mom je Pedrosa bolji od Lorenza...Nije tacno da padne uvek kada je pod pritiskom i to je poslednjih nekoliko trka dokazao jer je tu pritisak bio najveci ove sezone! Ok pao je jednom i svi se hvataju za tu gresku ali desava se i najboljima,evo Rosi npr i koliko je puta Stoner pao iz cista mira bez ikakvog pritiska?!Desice se i Lorenzu ima vremena jos ove sezone je imao ogromno samopouzdanje u sebi i necemo bas da kazemo &#039;&#039;pomoc&#039;&#039; drugih vec pojedine greske rosija,stonera i pedrose koje su ga hranile a jos uz to i tim psihologa i nije ni cudo sto je takav! ali vec sledece sezone kada se promene timovi i vozaci krenu ponovo u novu sezonu jaci nego ikada na novim motorima u raznim timovima videces gde ce Lorenzo biti,po mom misljenju negde cetvrti u sampionatu!
                                Mislim da Dani zasluzuje da bude sampion nadam se da ce jednom i postati!
                                [/quote]

Svako ima svoje misljenje i to je ok.Ne treba se vaditi na Lorenzove psihologe.Decko hoce da bude i psihicki jak i priznao je da mu treba pomoc i tu kapa dole.Sto drugi ne uzmu psihijatre ako im ne ide.I njima bi sigurno mogli da pomognu.Dani ne zasluzuje titulu trenutno.Da bi je zasluzio mora da odvozi jednu konstantnu sezonu neku poput ove Lorenzove ili slicno.Ako tako nesto uradi onda cu mu od srca cestitati.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X