Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Novak. Strašna igra, odavno nisam vidio da neko onako rano hvata lopticu i pogađa šta želi. Maestralna igra. Tommyu se nema puno toga zamjeriti, eventualno onih nekoliko promašaja kada može birati u koju stranu da pošalje lopticu, a on je ili gruhne u aut ili Novaku na reket. To mu se obilo o glavu u prvom setu, u servis gejmu kada je Novak napravio brejk.

Inače, igrao je koliko je mogao, pokušavao, napadao, pušerajio i rezultat na kraju je više nego dobar, s obzirom na to kako je Novak igrao. Ostaje žal za drugim setom, ali šta se može. Ovo 1/4 finale je ionako premija, njegov najbolji rezultat na RG-u i ne mogu biti nezadovoljan.

Novak sa ovakvom igrom itekako ima šansi protiv Nadala. On je moj favorit u petak. Međutim, jednu stvar mora popraviti - 'killer instict'. On je danas Tommya dva puta vraćao u meč, a imao ga je na konopcima. To mu se desilo i u drugom setu protiv Rafe u MC-u. U petak ne smije, jer je ovo RG i igra se na tri dobijena. Rafa će iskoristiti svaku priliku koja mu se pruži i Novak na to mora obratiti pažnju.

Čestitke.
    “It's no accident, I think, that tennis uses the language of life. Advantage, service, fault, break, love, the basic elements of tennis are those of everyday existence, because every match is a life in miniature. Points become games become sets become tournaments, and it's all so tightly connected that any point can become the turning point. It reminds me of the way seconds become minutes become hours, and any hour can be our finest. Or darkest. It's our choice.”

Comment

• Novak je bio danas fantastican, pogotvo servis i BH paralela. Prvome su izuzetno brzi uslovi puno doprinijeli ali drugo je bilo do Novaka. Dok je bio potpuno koncetrisan, to je bilo nevjerovatno. Kaze da moze bolje. Pretpostavljam da strasi Rafu.

@Prle!

Novakove misli su bile poslije prvog seta na Rafi. On je cijeli mec dozivio kao trening za Rafu. Ipak, i pored svega, po suncanom vremenu Rafa mora biti favorit u petak. Makar mali.
      Last edited by NI; 05-06-13, 18:51.

Comment

• нико не спомиње раме мени је много лакнуло што нема проблема са раменом и не пате сервис и ударци. што се тиче игре, одличан меч, мало замерам пад игре на крају трећег сета.

много ови са еуроспорта говоре о томе како ће временски услови одговарати надалу... изгледа да су заборавили да је и у монтекарлу било сунце...

такође би у петак програм требао да почне у два (мислим да ће почети у 3) да би стигли да се одиграју мечеви пре мрака.

Comment

• Ja se slazem sa Ni, i molim vas ne zaboravljajte jedna cinenjica, da se igra na TRI dobijena seta. Novak do sad nije dobio Rafa na sljaci u ovoliko dobijena seta, to je svakako prednost za Rafe. Sa druge strane Novak je dobio zadnji medjusobni duel u MC-a, tu ima mlaku psiholosku prednost. Bez obzira na to dali ce Rafa dobiti ili izgubiti u petak on je i bice uvek favorit na RG, pa ko god bio sa druge strane mreze.
          OVAKO

Comment

• Rezultat je odlican za Haasa. Jednostavno je razbijen danas, a rezultat to ne pokazuje. Mislim da ni sam ne zna kako je izvukao ovako dobar rezultat. Novak izvanredan, servis mozda bolji nego u Aziji prosle godine, ali je ta sigurnost sa osnovne linije nevjerovatna. Izasao je na teren ne da ceka greske Tommya, vec da ga nadjaca sa osnovne linije. I uspjelo mu je. Rekao sam neki dan da mora mnogo toga da se poklopi da bi Tommy pobijedio. Da duva jak vjetar ilida je izuzetno vruce i suvo i da Novak lose odigra. Nije bilo prevruce ali je bilo suvo, duvao je vjetar ali ne prejako, ali Novak nije igrao kao u Majamiju, ovo je bio pravi Novak i onda je tesko kad ovako igra.
            Do treceg seta izuzetno fokusiran, kako je samo lagano prolazio kroz servis gemove, desio se pad koncentracije ali nista strasno, znao je da i ako izgubi set da nema sanse da izgubi mec, mada bi svakako uzeo i treci u TBu, kad god bi doslo do igre tu bi Novak bio u ogromnoj prednosti.
            Odlican turnir za Haasa, vidjela se velika zelja, moguce i da je on vise ocekivao ali je brzo poceo da gundja i negoduje, jasno mu je od starta bilo da se Majami nece ponoviti, da je na terenu potpuno drugi covjek. Ipak lijepa prica, polufinale RGa u ovim godinama, na travi ce biti jos opasniji to je sigurno.
            Leo Di Caprio je imao sto da vidi, lijep mec, pljustali su vineri, uglavnom Novakovi.

Moraju se pomenuti uslovi, u petak ce biti jos toplije, suvlje i od danas je ovo drugi turnir, to je jasno.

12 uzastopno polufinale Slam, Novak je drugi na vjecnoj listi, posle Federera, on ima 23 uzastopna polufinala.

Finala su obicno nedeljom, ove godine ipak u petak.
            sigpic

Comment

• Originally posted by nikola_bg View Post
              нико не спомиње раме мени је много лакнуло што нема проблема са раменом и не пате сервис и ударци. што се тиче игре, одличан меч, мало замерам пад игре на крају трећег сета.

много ови са еуроспорта говоре о томе како ће временски услови одговарати надалу... изгледа да су заборавили да је и у монтекарлу било сунце...

такође би у петак програм требао да почне у два (мислим да ће почети у 3) да би стигли да се одиграју мечеви пре мрака.
              U MC je bila kisa, natopljen je bio teren, tek kad je prestala pocelo sonce da puca, ali teren je bio vec natopljen, a to se rezultatski videlo u prvom setu, u drugom kad se poceo susiti teren bilo je ravnopravnije.
              OVAKO

Comment

• U petak temperatura do 27 stepeni, vjetar kao danas. Uradice striko sve da Djokovic - Nadal bude prvi mec, to ce im mnogo vise odgovarati, a i domaci igrac je u polufinalu, koliko god cijeli svijet vise zanimao jedan od najvecih derbija u istoriji sporta vjerujem da ce oni prvi na teren. Jedini spas mogu biti TV kuce kojima ce svakako vise odgovarati da je derbi u 17h npr.
                sigpic

Comment

• Ne vjerujem da je El Tio toliko mocan. Sve dosad je islo na ruku Congi. Ne vjerujem da ce biti drukcije u petak.

Kladionice su dale prognozu

62% Rafa
                  38% Novak

To je kolektivno misljenje strucnjaka. Meni se cini da je Novak malo podcijenjen.

Comment

• Nije to realna slika, ni blizu

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
                      U petak temperatura do 27 stepeni, vjetar kao danas. Uradice striko sve da Djokovic - Nadal bude prvi mec, to ce im mnogo vise odgovarati, a i domaci igrac je u polufinalu, koliko god cijeli svijet vise zanimao jedan od najvecih derbija u istoriji sporta vjerujem da ce oni prvi na teren. Jedini spas mogu biti TV kuce kojima ce svakako vise odgovarati da je derbi u 17h npr.
                      зашто ће им одговарати ако буде први меч надал - новак ?

Comment

• Ako hoće da osvoji RG i da bude No. 1 mora da igra i po vreloj prašini sa Rafom.
                        sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                        But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Sunce u zenitu, sljaka najsuvlja moguce.
                          Sto duze mec traje to vise odgovara Novaku. Svaki prekid odgovara Nadalu, a do prekida moze doci ako kasnije pocnu.
                          sigpic

Comment

• Ja ne vidim da Nadal moze do pobede ma kakvi bili uslovi....Po meni Novak je veliki favorit....
                            sigpic 31. 01. 2014. Najbolji ikada je igrao u Spensu, cast je bila gledati ga uzivo!!!! Hvala ROGER!!!!

Comment

• sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                              But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• I ja mislim da ce prvi mec odigrati Nadal-Djokovic, ne zbog Nadala nego zbog pretpostavljene duzine meca, a i zbog Tsonge. Inace je logicno da bude drugi, mislim ko hoce gledati tenis posle tog meca.

Comment

Working...
                                X