Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by shminka View Post
    Jucer se mucio sa Risinim visokim BHima...protiv Rafe ce se muciti jos vise
    Da, on se mucenik udaljava od nje kako bi odsocila i pala dovoljno da moze da je udari. On bukvalno ode par metara unazad i totalno izgubi poziciju na terenu i balans.
    Kad bi je hvatao kao Davydenko kapiram da bi unistio Raleta
    It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• Svaka cast Starcu da i u 35-oj se ganja sa konkurencijom znatno mladjeg doba.
      Ali...
      Nije li previse u barustini ovdasnjoj uzdignut do nivoa teniske ikone?
      Toliko hvalospeva o Hasu u zadnjih mesec dana se iskaza, da se to granici sa mitomanijom.
      Na stranu povrede i nedace i tenisko umece ali nije li on premalo ucinio u teniskoj karijeri.
      Nije ni prvi a ni poslednji u teniskom svetu kome glava odnese prevagu nad talentom i vestinom.
      Rezultati se pisu i pamte a njih je priznacete bilo premalo.

A za ribocuvarsku seficu poruka da se istorija retko ponavlja, pogotovo ne mudrim, koji je za nauk koriste.
      sigpic

Comment

• cekaj, sad imamo Noleta, Roleta i Raleta?
        http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
        with experience.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
          cekaj, sad imamo Noleta, Roleta Ferida i Raleta?
          Ja ih odavno imam

Comment

• Originally posted by pecaros View Post
            Svaka cast Starcu da i u 35-oj se ganja sa konkurencijom znatno mladjeg doba.
            Ali...
            Toliko hvalospeva o Hasu u zadnjih mesec dana se iskaza, da se to granici sa mitomanijom.
            Na stranu povrede i nedace i tenisko umece ali nije li on premalo ucinio u teniskoj karijeri.
            Nije ni prvi a ni poslednji u teniskom svetu kome glava odnese prevagu nad talentom i vestinom.

A za ribocuvarsku seficu poruka da se istorija retko ponavlja, pogotovo ne mudrim, koji je za nauk koriste.
            Pa procitaj kakve je povrede imao i sta mu se sve desavalo u zivotu i to kad je bio u najboljim godinama za tenis, kolike je samo pauze pravio, onda ce ti biti jasno zasto ima samo takve rezultate.

A poznato je da se istorija ponavlja, ljudi i dogadjaji
            http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
            with experience.

Comment

Sve te titule za njega igraju u ovakvim slabijim mecevima...protiv Novaka mu nece pomoci...a vidjet cemo dal ce probuditi FH...ako to ne uradi protiv Stana, nece moci ni u petak..

Stan mora odigrati agresivno, serviscine, FHi...pa kud puklo...nema druge

Jucer se mucio sa Risinim visokim BHima...protiv Rafe ce se muciti jos vise
              Apsolutno tacno, sta znace Rafi ovogodisnje titule kad treba odigrati taj jedan mec na najvisem nivou Za kontinuiteta je malo kasno iako je to strasno bitno za njega, sada treba naglo podizanje forme za ovih par dana. Kako i dali ce to Rafa izvesti videcemo.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                Pa procitaj kakve je povrede imao i sta mu se sve desavalo u zivotu i to kad je bio u najboljim godinama za tenis, kolike je samo pauze pravio, onda ce ti biti jasno zasto ima samo takve rezultate.

A poznato je da se istorija ponavlja, ljudi i dogadjaji
                Poput Vimbldona 2011.god.
                sigpic

Comment

Poput Vimbldona 2011.god.
                  svako pravilo ima izuzetak

Comment

• Originally posted by Niki View Post
                    Apsolutno tacno, sta znace Rafi ovogodisnje titule kad treba odigrati taj jedan mec na najvisem nivou Za kontinuiteta je malo kasno iako je to strasno bitno za njega, sada treba naglo podizanje forme za ovih par dana. Kako i dali ce to Rafa izvesti videcemo.
                    Pa sta ce onda da mu znaci, ne razumem? Jel ste vi ove godine videli nesto sto ja nisam? On pobedjuje i dalje ceo tur, sad da mu dodje Ferid otresao bi ga 3:0. Gulbis da izvuce najbolje iz sebe i njega bi dobio. Ferrer da bude mentalno spreman i njega bi dobio.
                    Ne znam odakle da izvuce formu za Novaka? iz 2005e? Ako Rafa odigra najbolje sto ume i Novak odigra najbolje sto ume, Novak dobija. To je tako i nece se promeniti dok Rafa ne promeni nesto u svojoj igri protiv njega. E sad to sto moze biti vetra,sunca, kise,povrede, smrti voljenih to je druga stvar. Zato tenis nije egzaktna nauka
                    Last edited by prskaj; 04-06-13, 09:50.

Comment

svako pravilo ima izuzetak
                      Jedna od glavnih istorijskih zakonomernosti je da je svaka imperija dozivela propast.
                      Ako tenis nije imun na tu zakonomernost, onda i imperator teniski jednako prolazi.
                      sigpic

Comment

• Originally posted by prskaj View Post
                        Iskreno ne znam cemu toliko diskutovanje oko Nadalove forme. To mi je kod njega najnebitnija stvar. Tog coveka nema ko da pobedi na sljaci do SF na bilo kom turniru. Slazem se da je ocajno odigrao dosadasnji deo turnira, ali da li stvarno mislite da ce tako odigrati i protiv Novaka? Ja ne mogu da se setim nijednog velikog meca u kojem je Nadal zakazao i odigrao ocajno
                        Ne znam sta ce biti,valjda ce Wawrinka da mu malo probudi taj fh jer je pogodan za to,ali inace situacija nije dobra.Tri meca covjek ne moze da ubode fh kako treba,ni ne pokusava...

Imam osjecaj da je Tomici danas bolje da ne ide Ferreru na oci,sto mi jednom drug rece koji ga organski ne podnosi,vidi ovog radnika spreman je za 500 setova
                        Zeljko Malnar-Nocna mora <3

#the return

Comment

• Originally posted by prskaj View Post
                          Pa sta ce onda da mu znaci, ne razumem? Jel ste vi ove godine videli nesto sto ja nisam? On pobedjuje i dalje ceo tur, sad da mu dodje Ferid otresao bi ga 3:0.
                          Ne znam odakle da izvuce formu za Novaka? iz 2005e? Ako Rafa odigra najbolje sto ume i Novak odigra najbolje sto ume, Novak dobija. To je tako i nece se promeniti dok Rafa ne promeni nesto u svojoj igri protiv njega. E sad to sto moze biti vetra,sunca, kise, smrti voljenih to je druga stvar. Zato tenis nije egzaktna nauka
                          Na betonu sigurno ali na RG to mozes samo sanjati

Comment

• Danas Serena ide kuci

Comment

Svaka cast Starcu da i u 35-oj se ganja sa konkurencijom znatno mladjeg doba.
                              Ali...

Nema tu mitomanije, barem one nezaslužene? Teniski svijet jednostavno "slavi" čovjeka koji je u četvrtom desetljeću operirao kuk, zbog kojeg bi BTW 95 % tenisača u tim godinama ostavila tenisa... Da, ostavila bi se tenisa, pogotovo nakon povijesti bolesti...

Ovdje imamo slučaj čovjeka koji je još 1999. igrao polufinale Slama, a u svojoj ranoj karijeri do 2002. imao pozitivan H2H sa Federerom, Safinom, Samprasom, Roddickom i Courierom. Imaj na umu da je već kao junior dva puta operirao zglob. Znači od samog početka svoje karijere imao je VELIKIH problema, a i dan danas mu forhend pati zbog ozljeda i nije kao što je nekada bio.

Osim toga, kada je bio najjači, najbolji tata mu je doživio nesreću i bio je u komi. U trenucima kada je bio 2. igrač svijeta ostavio se tenisa, brinuo za obitelj, da bi se nakon toga baš zbog ne treniranja, ne shvaćanja ozbiljno tenisa OZBILJNO ozljedio rame, te je više od GODINU, ejjj čovječe više od GODINU dana nije igrao uopće tenis. Ozljedio rame, operirao rame zbog. Znaš ti što je operirati rame i to ruka s kojom igraš ?

No, Tommy se vratio. I ne samo vratio, vratio se u Top 10. Istina, nikad više kao što je bio, ali to dokazuje o kakvom se čovjeku radi. Zatim 2010 godine operira kuk. Više od GODINU dana nije igrao. Ej pazi, ponvono više od godinu dana nije igrao. Pa znaš li ti čovječe što to znači za tenisač. Osim toga, on se dva puta vraćao nakon ozljeda koje su ga preko godinu dana bacila van s terena. A evo ga opet na rubu ulaska u Top 10(sada je 11. igrač svijeta).

Ljudi moji dragi, nije to nikakva mitomanija. Nego je ljudima DRAGO, ljudi se poistovjećuju sa Haasom jer je inspiracija svim normalnim ljudima koji preko njega mogu vidjeti kako je sve moguće, ako to želiš. Haas je inspiracija i za normalne ljude s istim problemima. Inspiracija za mlade igrače kako se ponašat na terenu, kako imaju sve na pladnju danas, kako im se sve omogućava, a nemaju onoga što treba imati najviše. To je SRCE. U isčekivanju mladih nada koji bi mogli zakomplicirati Top 10, dođe starac od 35 godina i to napravi i to kako i to nakon čega.

Haas je gledano "suho" rezultate, underachiever, istina. No, gledano tijek njegove karijere i svega što se događalo i činjenice da je izgubio par godina čiste karijere zbog ozljede, a da ne pričam o onome kada se vraćaš, a nisi isti igrač. Mislim kako je napravio najbolje što je mogao i kada sa 50-60 godina(ako ne bude igrao tenis) moći osvrnuti na svoju karijeru i reći: Ponosan sam na sebe i svoje uspjehe. Koliko će to vrlih talenata i ludih glava moći reći ?

Haas je jedino možda u svojoj ranoj karijeri. Kao klinac bio smatran za šampionski materijal kao recimo Đoković. No, već nakon prve ozbiljnije ozljede(rame 2002.) bilo je jasno da se to neće dogoditi. Imao je problema sa samokontrolom i ludom glavom, ali niti iole približno ga to nije udaljilo od većih uspjeha kao nesretne, glupe ozljede.

Pa, nitko ne veli da će Haas doći u Top 5 i razvalit sve i jednog igrača. Ako je mitomanija uživati u old school igri jednog starca, koji se po treći put želi naći u Top 10. Koji igra jako dobro i koji u zadnjih godinu dana ima fin broj Top 10 pobjeda. Uživanje i naglašavanje svih ovih rekorda(mislim na starost), ako je to mitomanija, onda priznajem, radimo mit od njega.

Nikakva mitomanija stari moj, niti itko ozbiljno misli da je Haas bolji igrač od Đokovića. Niti je to itko rekao, a čak sam napisao pjučer kako ne vjerujem u dobar rezultat. Ljudi dragi, prestanite gledati tenis jednim naočalama, nego POŠTUJTE sve igrače i UŽIVAJTE u tenisu. Svako normalan vidi pravi put, inspiraciju, divljenje, poštovanje prema ovome što Haas radi. A da igra ugodno oku, lijepo to je istina. Izdignut je i sa pravom je izdignut, kao ispravan put shvaćanja tenisa i motivacije kao dokaz onoga što sve čovjek može napraviti kada ima volju, srce, želju.

Godine su samo broj ! Ali pod nekim uvjetima.
                              Last edited by Clint_Eastwood; 04-06-13, 10:13.
                              "Postoji jedno nepisano tenisko pravilo koje kaže sljedeće - ako vidite da loptica ide vani, onda je pustite da ide vani"-- Mićo Dušanović - finale Wimbledona 07.07.2013. godine.

Comment

• Originally posted by FC Nadal View Post
                                Na betonu sigurno ali na RG to mozes samo sanjati
                                U MC demoliranje, turnir koji najvise odgovara Rafi. Pritom Novak je jedini teniser koji sto vise setova odmice to ima vece sanse protiv Nadala.
                                Ne vidim stvarno sta moze ici u korist Rafi ove godine na RGu protiv Novaka. Sta bi se moglo navesti kao plus za njega. Cak i ona zelja po kojoj je poznat nije na njegovoj strani jer Novak zeli ovaj RG 10 puta vise nego Nadal

Comment

Working...
                                X