Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by prskaj View Post
    Pa sta ce onda da mu znaci, ne razumem? Jel ste vi ove godine videli nesto sto ja nisam? On pobedjuje i dalje ceo tur, sad da mu dodje Ferid otresao bi ga 3:0. Gulbis da izvuce najbolje iz sebe i njega bi dobio. Ferrer da bude mentalno spreman i njega bi dobio.
    Ne znam odakle da izvuce formu za Novaka? iz 2005e? Ako Rafa odigra najbolje sto ume i Novak odigra najbolje sto ume, Novak dobija. To je tako i nece se promeniti dok Rafa ne promeni nesto u svojoj igri protiv njega. E sad to sto moze biti vetra,sunca, kise,povrede, smrti voljenih to je druga stvar. Zato tenis nije egzaktna nauka
    Ali Nadal je daleko od toga da odigra najbolje sto moze, u tome je problem, a ostaje samo jedan mec do polufinala E sada ti mislis da mu ni to nece pomoci protiv Djokovica, pa po tom logikom Nadal se ne treba ni muciti da podobri formu, svakako ga ceka poraz u polufinalu?

Comment

• Originally posted by Niki View Post
      E sada ti mislis da mu ni to nece pomoci protiv Djokovica, pa po tom logikom Nadal se ne treba ni muciti da podobri formu, svakako ga ceka poraz u polufinalu?
      E sad to sto moze biti vetra,sunca, kise,povrede, smrti voljenih to je druga stvar. Zato tenis nije egzaktna nauka
      Mislim da treba.

Ljudi slazem se ja da je bas los Nadal i slazem se da bi poboljsanje FHa i ostalih segmenata igre u mecu sa Wawom znacili, ali nije mi sad nesto bitna slika Nadala sa dosadasnjeg RGa. Nadal protiv Novaka i Nadal protiv ostatka tura su dva razlicita tenisera
      It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• Ne znam, ja sam do pre dve, tri nedelje mislio da ce Rafa sigurno osvojiti RG, ali sada sve vise sumnjam u to. Uopste ne odusevljava, a protiv Novaka ce morati duboko da zapne.

Comment

• Ma fazon je u tome sto sama sljaka ne mijenja nista u njihovim duelima. Psihicki mozda, igracki gotovo nista...isti mecevi i na travi i na sljaci i na betonu

Comment

• Kako su Novak i Rafa do tada na turniru odigrali, do tog budućeg PF, ako se sastanu, nije bitno...od tog momenta ništa više ne važi šta je bilo juče, prekjuče, dan pre toga... osim trenutne inspiracije ili kako je ko ušao u meč. Sve računice, dotadašnja igra, forma, očekivanja drugih, koji su ih udarci do tada služili.. sve pada u vodu. Toliko puta dokazano, kod onih najboljih, naravno.
            sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
            But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

Mislim da treba.

Ljudi slazem se ja da je bas los Nadal i slazem se da bi poboljsanje FHa i ostalih segmenata igre u mecu sa Wawom znacili, ali nije mi sad nesto bitna slika Nadala sa dosadasnjeg RGa. Nadal protiv Novaka i Nadal protiv ostatka tura su dva razlicita tenisera
              Pretjerujes zivota mi

Novak jeste favorit protiv Nadala,ali i protiv njega ce Rafa sigurno imati svoje sanse i mora da poentira,a s ovim arsenalom udaraca koji nam sada prezentuje i nema bas neke sanse.Novak je i prosle sezone bio los match-up za Nadala,ali je (meni barem) bilo uliveno samopouzdanje dosta dobrom igrom do finala,odlicnim serviranjem i fh-om.Sada to nije slucaj i bice problema...
              Zeljko Malnar-Nocna mora <3

#the return

Comment

• Nema bas Nadal prekidac koji ukljuci pred Novaka i igra odjednom procvjeta

Comment

• Originally posted by AK47 View Post
                  Pretjerujes zivota mi

Novak jeste favorit protiv Nadala,ali i protiv njega ce Rafa sigurno imati svoje sanse i mora da poentira,a s ovim arsenalom udaraca koji nam sada prezentuje i nema bas neke sanse.Novak je i prosle sezone bio los match-up za Nadala,ali je (meni barem) bilo uliveno samopouzdanje dosta dobrom igrom do finala,odlicnim serviranjem i fh-om.Sada to nije slucaj i bice problema...
                  Nisam siguran dal sam lose shvacen pa cisto da pojasnim - mislim da treba da se pomuci nadal da poboljsa formu jer itekako ima sanse protiv novaka.

Samo jos jedna stvar - pa nije ni Novak u nekoj blistavoj formi.

Comment

• Polufinala: Federer-Robredo i Haas-Wawrinka

Finale: Federer-Haas i onda bi se totqlno sjebo sta zelim od tog meca. Zelio bi Fed da pobjedi ali isto tako bi mi bilo krivo ako Haas ne pobijedi...

Ali ipak realnija slika su polufinala: Federer- Ferrer i Nadal- Djokovic
                    sigpic
                    "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                    AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

Mislim da treba.

Nadala i sa ovakvom ocajnom formom niko ne moze pobediti, namuciti da, ali pobediti ne. Mi Nadalovu formu cenimo u odnosu na sansu osvajanje RG, a ne da igra u polufinalu. Nadal moze podici formu za igru protiv Djokovica u to ne sumnjam, ali on treba podici formu da pobedi Djokovica. E za to je upitno koliko ima vremena, jer on je sa igrom protiiv Nishikorija pocinjao turnir, a sada tu igru prikazuje u 1/8 To je veliki problem.

Comment

• Ne znam od kuda sad jednom prica da Rafa nije u formi. Ispred RG-a se pricalo da je Rafa najbolji igrac ove godine. U krajnjoj linji osvoji je najvise bodova ove godine, ima osam finala i sest titula od od kada se vratio...

Ne vidim da je bio posebno los do sada na RG-u. Imao je nezgodne protivnike. Brands je udarač sa dobrim BH, Klizan udarač ljevak, Fonjini udara lopticu u penjanju i ima odlican BH, Nisikori isto tako. Nadal je sve to prebrodio bez velikih poteskoca. Da li je iko pomislio tokom i jednog od tih meceva da Nadal moze da izgubi?

Nadalovu igru, koja nije na nivou 2008, 2010. ili 2012, treba posmatrati u kontekstu onoga sto mu se desavalo. 2008. je dostigao vrhunac starim stilom - vracaj sve do besvijsesti, na kraju ce protivnik da pukne. 2009. je bio ozbiljno ugrozen od Novaka, dozivio poraz od Federera i sto je najvaznije od Sederlinga. Da budu stvari gore, zaradio je povredu koljena.

2010. se vratio nazad, agrsivniji nego ikada, bolji nego ikada. Po mom misljenju njegova njabolja godina. Bio je neprikosnoven na sljaci i mimo nje. Pricaklo se, s pravom, da ce biti novi GOAT. 2011. nije bio losiji, ali je dozivio Novaka. Sedam poraza za redom u finalima. Da ga Federer nije spasio na RG-u, sve bi izgledalo jos gore. To bi svakoga ubilo u pojam. Ne i Nadala, preveliki je to sampion.

2012. je postao jos agrsivniji. U Australiji je to gotovo funkcionisalo. Tokom sezone sljake je definitivno funkcionisalo. Za mene je na RG 2012. dozivi treci vrh u karijeri, nizi nego onaj 2008. i pogotovo od onoga 2010. Onda je dosao Rosol i jos teza povreda koljena.

Povratak je izveo perfektno, preskocio Australiju i koncetrisao se na sljaku. Ekspresno usao u formu. Igracki je dosao sa jacim BH-dom nego ikada, ocigledno ne zeli da se toliko oslanja na FH. Isto tako agresivniji nego ikada. Sve jedno postoje problemi:

1.
                        On vise nije svjez. To vec sada traje 4 mjeseca u kontinuitetu. Normalan je odredjeni zamor.

2.
                        Mnogo igraca je naucilo kako da igraju protiv njega i ulaze u meceve sa njime bez ikakvog opterecenja uvjereni da mogu da ga namuce. U pripremi za RG on nije igra sa igracima tipa Brandsa i Klizana, pa ni Nishikorija. To zamara Nadala. Iznad svega mentalno.

3.
                        Novi paket ipak nije dokazan potuno u praksi. To cini Nadala malo nesigurnim.

4.
                        Tu je i problem Djokovica. Tri uzastopne pobjede na sljaci 2012. su stvorile uvjerenje da je problem rijesen. Definitivno nije u potpunosti. Mozda nije uopste. MC je potvrda. To je dosta tezak poraz za Nadala. I on i Novak su svjesni toga. Nadal bi dao pola ovogodisnjih titula za tu pobjedu.

U petak je mec godine za njega. U taj mec, ako dodje do njega, ce uci u najboljem slucaju kao lagani fovorit. Vrlo neoubicajeno za nje za mec u RG. Ukoliko Novak bude u top formi, Nadalu trebaju cetiri stvari da pobijedi:

A)
                        Mora odlicno da servira. Ako Novak bude dobro returnirao njegov servis, Nadal tesko moze do pobjede. Do sada je servirao jako dobro!

B)
                        Mora da mu funkcinose BH i da se postavlja vise centralno na terenu. Nadalov BH je nikad bolji.

C)
                        Mora da mu funkcionise FH paralela. Tu ima razloga za brigu.

D)
                        Vrijeme treba da bude suncano i vjetrovito. Bice najtopliji dan u godini.

Ocekujem da Nadal da najbolju partiju protiv Vavrinke a potom Novaka ako dodje do meca.
                        Last edited by NI; 04-06-13, 11:25.

Comment

• Ne znam zasto, ali mi se cini da bi mogao Nadal da ima bas velikih problema sa Stanom ...

Comment

• Nece imati problema sa Stanom...to su njemu najdrazi mecevi, kad je najefikasnije ono sto najbolje radi
                            A Stan je sigurno istrosen i fizicki i psihicki...
                            Mozda jedan tijesan set, ako Rafa bude lose reternirao...ali tesko i to...nije imao srece Stan za zrijebom

Svejedno je ovo bio odlican RG za njega...last 8...a upravo na te pozicije i pretenduje

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                              Nece imati problema sa Stanom...to su njemu najdrazi mecevi, kad je najefikasnije ono sto najbolje radi
                              A Stan je sigurno istrosen i fizicki i psihicki...
                              Mozda jedan tijesan set, ako Rafa bude lose reternirao...ali tesko i to...nije imao srece Stan za zrijebom

Svejedno je ovo bio odlican RG za njega...last 8...a upravo na te pozicije i pretenduje

Vamos Stan, ako shminka ne veruje u tebe ima onih koji veruju

Comment

• Otuda ovo ne znam zasto

Comment

Working...
                                X