Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nole, idi u peršun!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ma uto je set šljakašu sa 6:1,oni se još hvale
    Dogodine nek mu daju tri meča dnevno da igra
    Wizard

    Comment


    • Poraz je uvijek gorak, ali ovaj je najmanje gorak od kada gledam Djokovica. Novak moze da bude zadovoljan.

      1.
      Mec je dobro dosao. (Joker je bio u pravu.) Novak je trebao da isproba par stvari i generalno da se izmjeri sa Rafaom na sljaci. Cijena je losiji H2H. Svejedno, bila je vrijedna. Novak je usao u mec vjerujuci da moze pobijediti. Ona reakcija kad je izgubi servis u 11. gemu prvog seta to pokazuju. Da je Rafa malo losije servirao u 1. setu, to bi se mozda i desilo, ali sa 80% prvog unutra i 6 km u prosjeku brzi prvis servis nego u ostatku turnira, nije bilo sanse . Nadal je na kraju izvojevao jednu od svojih tipicnih pobjeda. Ona ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje iako je protivnik bio stalno blizu. Rafa je bio u kontroli

      Pravo je pitanje sto bi se desilo da je Novak bio odmoran? Imam razloga da vjerujem da bi Novak pobijedio. Doduse, ovo su uslovi koji mu najvise odgovraju protiv Rafe, ako ne moze da pobijedi u njima, onda...

      2.
      Zadnji put kad su igrali, Rafa ga je unistio agresivnom BH dijagonalom. Zato je u prvom setu Novak dosao sa novom taktikom. Umjesto da se koncetrise na BH na FH dijagonalne razmjene, koncetrisao se na pokrivanje Rafinih BH dijagonala. Ukupno gledajuci, taktika je dala polovican rezultat. Nije bilo BH vinera ali je Rafa gospodario FH-om. Novak je uspijevao da odrzava rezultatsku ravnotezu ali se Rafa vise pitao. Sto bi bilo da Novak nije bio umoran i da je Rafa slabije servirao? Nadajmo se da cemo to saznati na RG-u. U svakom slucaju, neefikasnost Novakovog BH je dijelom bila posljedica umora.

      I jedna i drugi su disciplinovano igrali ono sto su planirali. Objica su bili dobri ali ni jednan nije briljirao. Novak je dosta lako dosao do brejka, da bi ga jos lakse izgubi. Zapravo, mislim da je Nadal citavo vrijeme bio previse uplasen. Objektivno gledajuci bez razloga. Tek kada je napravio drugi brejk se razmahao.

      3.
      To bi zavrsilo 7:5, 6:2, da se Nadal nije opusti u drugom setu. Nije dotukao Novaka, popustila je disciplina, naparvio je nekoliuko grubih greska. Mislim da je pomislio da ce lako. Novak se pribrao, promijenio taktiku, vratio se staroj. Narvno, imali smo vise Nadolvih BH vinera ali i daleko manje FH vinera. Novak nije imao vise sto da izgubi, opusti je ruku, i imali smo, bar na kratko, ponovo vamos-tamos. Nadal je dosta rano digao ruke od seta, otuda 6:1.

      Najintersantniji je bio 3. set. Umor je za Novaka bio veliki hendikep, svejedno uz odlicno serviranje, igrajuci standardnu taktiku, drzao je ravnotezu. Izuzetnim returniranje, returnirano je fantasticno citav mec, dosao je prvi do brejk lopti. Na obije je imao priliku da brejkne, nisu to bili ziceri, ali su bili poeni u kojima je on diktirao, nije uspio, a onda je umor ucinio svoje. Do druge Novakove brejk prilike, Rafa je vodio 14:13 u osvojenim poenima. Od nje do kraja seta je bilo 18:8 za Rafu. Cak i da je brejknuo, ne vjerujem da bi Novak pobijedio, osim ako bi se Rafa unervozio. Umor bi na kraju presudio i tako i tako.


      4.
      Na kraju su obadvojica bili zadovoljni. Rafa iz ociglednih razloga, a Novak jer je svima potvrdi, ukljucujuci Rafu i sebe, da ce na RG-u, ako se sretnu, i te kako imati sanse protiv Rafe. Ne bih se cudio da Novakov tim priprema jos neko iznenadjenje, koje su odlucili da ne pokazu danas.

      Nism siguran da Nadal moze mnogo bolje od ovoga sto je danas prikazao a siguran sam da Novak moze prilicno bolje kad je odmoran.

      5.
      Novakov return je bio fenomenalan. BH je bio malo razocaravajuci. Nije bilo previse gresaka, ali to nije BH od prije 5 godina. Ostalo je bio na nivo.

      S obzirom da je Rafa broj 3, a Medvedev 'ne umije' da igra na sljaci, uz neizvjesnu Timovu formu, na RG-u ce mnogo zavisiti od zrijeba. Zverev, Nadal, finale bi bilo previse za Novaka.

      Poslije ovoga danas, volio bih da vidim njihov mec na hardu. Da li bi se Novak jednako bojao BH dijagonale?

      Comment


      • "​​​​​... Mogao sam da igram još nekoliko sati. Poslednjih nekoliko dana sam pronašao pravu igru na šljaci. Sad moram da nastavim da se spremam i da pronađem pravu igru za Pariz. Za sada mi deluje da igram kako bih želeo na šljaci", počinje Novak i nastavlja:

        Igraću u Beogradu, a onda ću biti spreman za rok'en'rol u Parizu"

        Ovo je otprilike dobar scenario. Vidi se da moze da igra sa Nadalom i da ga pobedi i skinuo je sa sebe pritisak da ga vide favoritom u Parizu.

        Comment


        • Prezadovoljan sam sa Novakovom igrom,a umor je nazalost ucinijo svoje ali I dalje verujem da se mozemo nadati tituli na RG pogotovo ako zreb bude povoljan I sad svijuh nas zanima gde ce Nadala da stave tkr u ciju polovinu

          Comment


          • Originally posted by mmajstor View Post
            "​​​​​... Mogao sam da igram još nekoliko sati. Poslednjih nekoliko dana sam pronašao pravu igru na šljaci. Sad moram da nastavim da se spremam i da pronađem pravu igru za Pariz. Za sada mi deluje da igram kako bih želeo na šljaci", počinje Novak i nastavlja:

            Igraću u Beogradu, a onda ću biti spreman za rok'en'rol u Parizu"

            Ovo je otprilike dobar scenario. Vidi se da moze da igra sa Nadalom i da ga pobedi i skinuo je sa sebe pritisak da ga vide favoritom u Parizu.
            Jedino mi se svidja boldovani dio u izjavi. Naravno jer nije tacan. Trebao je da kaze: "Igram jako dobro na sljaci, ali Rafa je kralj. Igram u Beogradu, to je moj grad. To nece imati neki uticaj na Pariz. Kao sto rekoh, Rafa je u Parizu i tako i tako kralj."

            Comment


            • Nadalov nivo mora opasti bar malo da bi Novak pobedio. Nije Novak izgubio zbog fizičkog umora. Nadal je prosto mnogo dobar na ovoj podlozi. Mnogo bolje se kreće od Novaka, mnogo bolje se brani od Novaka i taktički je bolji od Novaka i konačno a i logično ima mnogo više samopouzdanja od Novaka. Slično kao obrnuto na betonu samo manja razlika u kvalitetu. Nadal ima savršen osećaj za drop, defanziva mu je brutalna i u ključnim poenima je bolji.

              Kretanje je ono što pravi najveću razliku. Šljaka je podloga za najbolji rad nogu i to ima na njoj Nadal. To povlači sve drugo.

              Da bi Novak pobedio Nadal mora lošije da servira.

              Veliko poštovanje za Novaka jer bez obzira na sve, idalje pokušava. Postoji šansa da Rafa kiksne pre finala ali to su male šanse.

              Novak je najbolji teniser već 10 godina, drugi najbolji na šljaci u toj eri i 4ti najbolji na šljaci ikada i ne može da pobedi Nadala. Pobeđivao je samo kad se Nadal raspadao.

              Greška je ako igra Beograd. No dobro.

              Pored svega navedenog, Rafa ima mnogo spina i teško je dropovati to. A Novakove ravnjače Rafa lako dropuje.

              Forhend dijagonala može doneti Novaku titulu na RG ali Rafa se dobro brani od toga.

              Comment


              • Pa to je izjavio mali milion puta, a i sta ima da prica nesto sto svi znamo. Cilj je pobediti kralja kod kuce tj. na RG i sav fokus, napor, shodno tome i izjave su usmerene u tom pravcu. Ova izjava je odgovor na pitanje da li je u pitanju bio umor u trecem setu. Ja mu verujem kada govorimo o fizickom umoru, ali kad je mentalni umor u pitanju to verujem da jeste slucaj sto mozda toga nije ni on svestan. Sta je sve pregurao za 2 dana ja ne znam da li je ikada neko bio u toj situaciji. I ja midlim da on ima igru da pobedi Nadala koji je neverovatan, samo mora da da 100 posto sebe.

                Comment


                • Originally posted by mmajstor View Post
                  Pa to je izjavio mali milion puta, a i sta ima da prica nesto sto svi znamo. Cilj je pobediti kralja kod kuce tj. na RG i sav fokus, napor, shodno tome i izjave su usmerene u tom pravcu. Ova izjava je odgovor na pitanje da li je u pitanju bio umor u trecem setu. Ja mu verujem kada govorimo o fizickom umoru, ali kad je mentalni umor u pitanju to verujem da jeste slucaj sto mozda toga nije ni on svestan. Sta je sve pregurao za 2 dana ja ne znam da li je ikada neko bio u toj situaciji. I ja midlim da on ima igru da pobedi Nadala koji je neverovatan, samo mora da da 100 posto sebe.
                  Jedino ako Novak ima neki kec u rukavu ali mislim da to ne postoji. Od onog što je poznata taktika a Novak ne koristi previše je to držanje Nadala u bekhendu. Mislim da će pre neko drugi dobiti Nadala do finala nego Novak u finalu. Mladi su dobri i mislim da fizički mogu da istroše Nadala. Fizički potrošen Nadal ne može dobro da servira. Fali još malo kvaliteta ovim omladincima, da su konstantno dobri Novak bi profitirao. Ovako Sonego dobio Rubleva, Tsitsipasa dobija Đoković sa 3 odigrana meča na šljaci, Zverev nije mentalno spreman, Thiem se ugasio... Pre će oni da ispadnu pre druge nedelje nego da naude Rafi. Hoću da kažem, bilo bi lepo da mu naude.

                  Kockice se moraju složiti da bi Nole bio šampion RG.

                  Meni je glavna mana okršaja Noleta sa Rafom na šljaci to nedovoljno dobro kretanje. Kretanje je vrhunsko ali Rafino je bolje.
                  Last edited by Ljubitelj tenisa; 16-05-21, 21:34.

                  Comment


                  • Originally posted by mmajstor View Post
                    Pa to je izjavio mali milion puta, a i sta ima da prica nesto sto svi znamo. Cilj je pobediti kralja kod kuce tj. na RG i sav fokus, napor, shodno tome i izjave su usmerene u tom pravcu. Ova izjava je odgovor na pitanje da li je u pitanju bio umor u trecem setu. Ja mu verujem kada govorimo o fizickom umoru, ali kad je mentalni umor u pitanju to verujem da jeste slucaj sto mozda toga nije ni on svestan. Sta je sve pregurao za 2 dana ja ne znam da li je ikada neko bio u toj situaciji. I ja midlim da on ima igru da pobedi Nadala koji je neverovatan, samo mora da da 100 posto sebe.
                    Rat izmedju Novaka i Rafa ima i psiholosku komponentu. Rafa, kad prica o buducim protivnicima, ima tendenciju da podcjenjuje svoje sanse. Sto je jedan komentator u sali rekao: "Rafi je uvijek protivnik favorit." Postoji izuzetak. To je Novak.. Kad igra sa Novakom onda ima tendeciju da se malo razmece, uvijek zaobilazno.S druge strane, kad se igra na hardu, Novak ima tendenciju da, na rijecima, precjenjuje Rafu. A kad se igra na slajci da selje prijetnje. Takva je bila i ona izjava Ivanisevica prosle jeseni. Naravno, Ivanisevic je prenio ono sto je Novak mislio.

                    Sve sto je je Novak izjavio na ovoj konverenciji je bilo u prvom redu namijenjeno Nadalovom kampu i u prevodu znaci: "Necu da se vadim na umor, da sam imao pravu igru, i umoran bih pobijedio. Vec sada igram dobro na sljaci, ali tek nesto spremam za Pariz, neki rock'n roll, Beograd je nebitan, to je relaksacija, nece imati uticaj na rock'n roll." Sto je taj rock'n roll? Oni su danas vidjeli da im je, u prvom setu, Novak prepustio dominaciju Rafinog FH, pokrivao je Rafin BH. Svejedno je Novak, iako umoran, drzao je ravnotezu. A onad je naglo promijenio i bilo je malo vise od ravnoteze. Hoce li da miksa izmedju te dvije opcije? Hoce li da bude bitno agresivniji nego ikada ranije, pogotovo ako ne bude vlazno? Ne znam, ali Novak prijeti.

                    Ja bih vise volio da ne prijeti nego da kaze da je Rafa veliki favorit.

                    Comment


                    • Ima on keceva u rukavu kolko hoces, imao ga je i u prvom i u trecem setu. A kako da se bolje krece kad je juce odigrao 5 sati i imao dva neizvesna meca? Mozda nece ni da trci po svaku cenu bas za svaku loptu. Potrebno je samo da zategne servis i glava... u njihovim duelima glava pobedjuje.

                      Comment


                      • Originally posted by Ljubitelj tenisa View Post
                        Nadalov nivo mora opasti bar malo da bi Novak pobedio. Nije Novak izgubio zbog fizičkog umora. Nadal je prosto mnogo dobar na ovoj podlozi. Mnogo bolje se kreće od Novaka, mnogo bolje se brani od Novaka i taktički je bolji od Novaka i konačno a i logično ima mnogo više samopouzdanja od Novaka. Slično kao obrnuto na betonu samo manja razlika u kvalitetu. Nadal ima savršen osećaj za drop, defanziva mu je brutalna i u ključnim poenima je bolji.
                        Nadalov nivo nece pasti protiv Novaka, uvijek ce dati maksimum. Naravno ako je umoran, taj maksimum je nizi. Zato Novak mora da jos digne svoj nivo.

                        Originally posted by mmajstor View Post
                        Ima on keceva u rukavu kolko hoces, imao ga je i u prvom i u trecem setu. A kako da se bolje krece kad je juce odigrao 5 sati i imao dva neizvesna meca? Mozda nece ni da trci po svaku cenu bas za svaku loptu. Potrebno je samo da zategne servis i glava... u njihovim duelima glava pobedjuje.
                        Umor je morao uticati na kretanje.
                        Last edited by NI; 16-05-21, 21:56.

                        Comment


                        • Originally posted by NI View Post

                          Rat izmedju Novaka i Rafa ima i psiholosku komponentu. Rafa, kad prica o buducim protivnicima, ima tendenciju da podcjenjuje svoje sanse. Sto je jedan komentator u sali rekao: "Rafi je uvijek protivnik favorit." Postoji izuzetak. To je Novak.. Kad igra sa Novakom onda ima tendeciju da se malo razmece, uvijek zaobilazno.S druge strane, kad se igra na hardu, Novak ima tendenciju da, na rijecima, precjenjuje Rafu. A kad se igra na slajci da selje prijetnje. Takva je bila i ona izjava Ivanisevica prosle jeseni. Naravno, Ivanisevic je prenio ono sto je Novak mislio.

                          Sve sto je je Novak izjavio na ovoj konverenciji je bilo u prvom redu namijenjeno Nadalovom kampu i u prevodu znaci: "Necu da se vadim na umor, da sam imao pravu igru, i umoran bih pobijedio. Vec sada igram dobro na sljaci, ali tek nesto spremam za Pariz, neki rock'n roll, Beograd je nebitan, to je relaksacija, nece imati uticaj na rock'n roll." Sto je taj rock'n roll? Oni su danas vidjeli da im je, u prvom setu, Novak prepustio dominaciju Rafinog FH, pokrivao je Rafin BH. Svejedno je Novak, iako umoran, drzao je ravnotezu. A onad je naglo promijenio i bilo je malo vise od ravnoteze. Hoce li da miksa izmedju te dvije opcije? Hoce li da bude bitno agresivniji nego ikada ranije, pogotovo ako ne bude vlazno? Ne znam, ali Novak prijeti.

                          Ja bih vise volio da ne prijeti nego da kaze da je Rafa veliki favorit.
                          Tako je... sa izuzetkom da mislim da je Ivanisevic tu sam izleteo.

                          A nije ono nikakva pretnja. Covek je resio da javno ne skriva svoje ciljeve, tako da to jeste tezi put jer sam sebi nabija pritisak te iste javnosti ali je istovremeno i pokazatelj samopouzdanja. Ako je on samopouzdaniji od tebe ili mene u svoj uspeh ja samo mogu da kazem - go for it.

                          Comment


                          • Originally posted by mmajstor View Post

                            Tako je... sa izuzetkom da mislim da je Ivanisevic tu sam izleteo.

                            A nije ono nikakva pretnja. Covek je resio da javno ne skriva svoje ciljeve, tako da to jeste tezi put jer sam sebi nabija pritisak te iste javnosti ali je istovremeno i pokazatelj samopouzdanja. Ako je on samopouzdaniji od tebe ili mene u svoj uspeh ja samo mogu da kazem - go for it.
                            Novak je izuzetno samopouzdan. U protivnom ne bi postaigao sto je postigao, Svejedno, pored zivog Rafe, niko ne moze biti potpuno samopouzdan na RG-u.

                            PS
                            Iako to nije bio cilj, rock'n roll, je uvijek bio bio prijetnja ustaljenom redu i poretku. Znamo kakvi je poredak na RG-u.
                            Last edited by NI; 16-05-21, 22:06.

                            Comment


                            • Maja za RG

                              sigpic

                              Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                              But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

                              Comment


                              • Originally posted by NI View Post
                                Svejedno, pored zivog Rafe, niko ne moze biti potpuno samopouzdan na RG-u.

                                PS
                                Iako to nije bio cilj, rock'n roll, je uvijek bio bio prijetnja ustaljenom redu i poretku. Znamo kakvi je poredak na RG-u.
                                Vidis da ipak moze.
                                To jeste odraz samopouzdanja plus pozitivne afirmacije sto je deo Novakovog nacina razmisljanja i zivota. Kroz rokenrol kontam da je vise najavio zurku sezone i da je to po njemu vrhunac cele sezone jer predstavlja ultimativni goal. Ako pobedi sada Nadala na RG mislim da ce prica o glavnoj kozi biti zavrsena. Samo da bude na 100 posto u finalu i ja isto verujem u titulu.

                                Comment

                                Working...
                                X