Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nole, idi u peršun!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mozda je najbolja varijanta da da sve od sebe veceras, pa da sutra preda(bez izlaska na teren). Uostalom nesto slicno sam predlagao i 2019. Previse puta je Novak bio ostecen u Rimu na slican nacin. Bez razmisljanja to su 2011, 2012, 2016, 2017, 2019, 2021. Samo je cini mi se 2014 igrao polufinale pre Rafe a da su obojica pobedili. Generalno je igrao ponekad polufinala i prvi ali dosta redje. Barem se meni tako cini. Bilo bi lepo za Madrid i Rim to prebrojati. Sticem utisak da je Novak oko 60-65% igrao drugo polufinale, a Rafa oko 60-65% prvi. Takodje se na velikom uzorku to pokazuje da pravi razliku. Jedino sto ne mogu da verujem da nije dovoljno ( javno ) kritikovao organizatore za tako nesto.

    Inace iako je rezultatski bio dosta izjednacen mec, Razlog tome je sto je Novak igrao gore najbitnije poene .U prvom delu meca mnogo gore, u drugom malo bolje. Sve ukupno malo gore. Delovalo je da ce Novak jos jednom da izgubi mec u kojem je bolji, ali srecom je na kraju bio bolji zadnja 2 gema.
    Last edited by 147; 15-05-21, 13:42.

    Comment


    • Sad deluje da Rafailo nije ostecen,ali on je igrao sa Sinerom 2h i 10min sa Sapovalovim 3h i 27 min i sstavili su ga u 12h sa Zverevim,i on je opet 2h odigrao kao da nista nije bilo sa 35 godina,malo su organizaori nastetili Novaku,ali malo je i Rafa cudoviste

      Ja sam za tank ako ne resi u rutinska 2 seta,bezobrazno bi bilo predati zbog publike

      Comment


      • Nema veze i da izgubi od Nadala. Taman ce pritisak skroz nestati pred RG sto nije bila bas situacija prethodnih godina.

        Comment


        • Novak šamara ovu boraniju Siner, Tsitsipas, bez ozbiljnijih testova na šljaci. Neverovatna razlika u kvalitetu. Raonu i Zvereva povređen... Čovek pobeđuje na turnirima kada on to poželi. Zna koji mu je maksimum i zna da je to dovoljno za sve osim najboljeg Nadala. Malo slabiji Nadal isto gubi od Novaka. Zato bi bilo dobro da se odmere snage sutra.

          Ne dolazi u obzir tankovanje. Novak je veoma težak posao za Nadala sutra ako dođe do toga.

          NI,

          Viško hvali ceo meč Novakov forhend a ti si video da forhend škripi? Svaka čast.
          Last edited by Ljubitelj tenisa; 15-05-21, 16:01.

          Comment


          • Originally posted by Ljubitelj tenisa View Post
            NI,

            Viško hvali ceo meč Novakov forhend a ti si video da forhend škripi? Svaka čast.
            Visko prica za domacu javnost...

            U mecu protiv Fokine je Novak igrao perfektno, osim FH. U mecu protiv Cicipasa, neocekivane servis i FH greske su ga dovele u nezgodnu situaciju. Danas je FH bio bolji, ali ukupno gledajuci u mecu protiv Cicipasa je skripao.

            Novako igra se sve vise vrti oko servisa i FH. Kad igra najbolje sto moze, njegov prvi udarac (srvis, return, 1. udarac) je najbolji na svijetu. U vecini slucajeve je 1. udarac FH. Obicno dodje poslije odlicnog servisa koji iznudi osrednji return. Kad FH skripi najvise skripi u toj situaciji. Tada puno 'dobijenih' poena izgubi jer promasi FH. Cak i kad skripi, 80% poena odigranih FH su perfeknti. Nazalost, za Novakove standarde, to nije dovoljno.

            Protiv Sonega je FH bio odlican, 1-2 kombinacija servis-FH je funkcionisala fenomenalno u 12 od 16 gemova. U tih 12 gemova Sonego nije ni jednom dosao do 40. U preostala 4 gema je Novak spasavo 7 BL plus je izgubi TB. Doduse, glavni krivac je bi servis, a ne FH,

            Comment


            • Kakvo tankovanje, nema sanse. Tacno znam kako razmislja Novak.. Njemu je toliko tesko pao onaj mec finala RG, da on jedva ceka ponovo da se sudari sa Rafom, samo da mu pokaze da ono nema veze sa realnim odnosom snaga njih dvojice. I ako izgubi, ubijedjen sam da ce biti uz zestok Novakov otpor. Bez one letargije i anemije iz finala 2019-e, odnosno proslogodisnjeg RG-a. Mislim da ce se koprcati koliko idje moze.

              Comment


              • Trebao bih biti zadovolja i sa pobjedom protiv Sonega, ali...

                1.
                Novak je bio fantastican na pocetku. Nevjerovatno lako drzanje sopstvenih gemova, Stalni pritisak na Sonegov servis. Talijan, koji je igrao blizu svog maksimuma, je izgledao kao drugorazredni igrac. Prvi set dobijen za 35 minuta. Izgledalo ja da ce Novak postici cilj tj. doci do pobjede u manje od 90 minuta tako da bude odmoran za Rafu.

                2.
                Stvari su se slicno razvijale u drugom set. Jedini problem je bio sto Novak nikako nije uspijevao da dodje do jos jednog brejka. Pritiskao je Sonegov servis u svakom gemu, imao 6 BL, ali nikako da brejkne. U prvom redu zato sto bi Sonego igrao BL hravro i izrazito agresivno. Samo jednom je Sonego promasio prvi servis na BL.

                3.
                I onda imamo kombinaciju faktora koja dovodi do pada u Novkovoj igri, u prvom redu servisa. Prvo, mislim da ga je poceo stizati umor. Drugo, dozvolio je da ga isprovocira neko iz poblike nekorektnom dobacivanjem, vjerovatno psovkom. Trece, i Sonego i publika postali sve glasniji i naravno, barame za Novaka , sve iritantniji. Ipak mislima da je glavna frustracija dolazila zbog sutrasnjeg finala. Kad je mec prosao sat i po, postalo je jasno da Novak nece moci u potunosti da se oporavi za sutra. Sto je mec odmicao, situacija je postajala gora.

                Bilo kako bilo, u jednom izuzetno nervoznom periodu, Novak je ispustio servis kad je servirao za mec, 2 mec lopte i 4:2 u TB.

                4.
                Kad je zaostao 0:40 na svom prvom servis gemu u trecem setu, bio sam uvjeren da gubi. Vjerovtno se probudio inat. Nije htio dozvoliti da mu publika i Sonego ukradu mec. Odusevilo me je kako se pribrao, digao tenis na jos visi nivo nego u prvom setu, ugasio Sonega a potom i publiku. Ovo sto je dans napravio je veliki podvig.

                5.
                Nazalost, sutra ce Rafa biti odmoran a Novak neoporavljen. Ako je ikako politicki moguce, trebao bi da preda. Ne vidim cemu ce sluziti poraz protiv Rafe koji mi se sada cini neizbjeznim. Kladionice daju 63.5% sansi Rafi. Mislim da su Rafine sanse daleko preko 80%. Doduse i Novak i Rafa ce znati da Novak ulazi hendikepiran u mec i da rezultat nece imati neki vecu uticaj na eventualni susret na RG-u.

                Comment


                • Šta je Novak preživeo u 2 dana to je prosto neverovatno.

                  Šampione ...⏬



                  Послато са SM-N975F помоћу Тапатока


                  Comment


                  • Koja kršina je ovaj novi forum...

                    Elem, Novak mi deluje fizički spremno, opasno je dobar. Može danas da parira ceo meč, ni Nadal nije na 100% ali ono što je za Rafu bitno je kvalitet serve. Mnogo igrača je igralo egal sa Rafom ove sezone na šljaci, pa može i Novak. Ako bude Rafa malo slabije servirao, imaće velikih problema.

                    Comment


                    • Originally posted by Ljubitelj tenisa View Post
                      Mnogo igrača je igralo egal sa Rafom ove sezone na šljaci, pa može i Novak.
                      Ovdje treba biti oprezan, da se ne desi sto i prosle godine. Rafa ce protiv Novaka krenuti drugacije nego protiv bilo kog drugog igraca. Krenuce kao na proslom Rimu i RG-u, da ga begeluje odmah prvi set. Blickrig! Bacice na njega odmah sve sto ima, punim gasom preko njega. Njegov servis ce biti bitan, ali Novakov jos bitniji. Bez dobrog servisa protiv Rafe na sljaci je agonija cista, jer se sve svodi na razmjene i igru u polju, dje je jako tesko parirati rafi na sljaci. Ali nadam se da ce i Novak odmah krenuti maksimalno. U poslednja dva duela je krenuo sporo i za tren oka sve je bilo vec pred svrsen cin. Valjda je naucio lekciju da mora maksimalno da se odupre tom prvom naletu. Uostalom, njemu je tank poluprazan, nije ni njemu u interesu da se igra maratonsko finale, jer zna da ce (vjerovatno) on biti taj koji ce biti vise potrosen kako mec bude odmicao. Zato ocekujem klanicu od samog starta.

                      Comment


                      • Ono sto je bitno primetiti jeste da Nadal vise nije toliko dominantniji na sljaci od drugih igraca na turu. Nema vise onih 6-0 i 6-1 pobeda protiv ne tako losih protivnika u polufinalu i cetvrtfinalu. Nole je manje vise na konzistentnom nivou na sljaci. Kao sto rekoh 100 procentnom fit Novaku bih dao prednost protiv 100 procentnog Nadala, i spomenuo te sitne povredice koje se nakupe do finala kao najveci potencijalni problem. Ovoga puta nije to bio uzrok nego glupa kisa i sumanute odluke organizatora tako da ce se 90 procentno fit Nadal susresti sa 75 procentnim Novakom, i videcemo da li ce to biti dovoljno.

                        Comment


                        • Moram da primetim koliko Novakovom boksu znači plasman u finale. Mislim da oni svi zajedno žele okršaj sa Nadalom. Mislim da je Novak spreman fizički podjednako kao i Rafa tako da su egal. Ovo su uslovi u kojima će se igrati RG, iako ima krov.

                          Najsmešnije mi je kako je Stefanos izgubio... Svi su oni u formi, Cicipas, Beretini, Zverev. I dođu ova dvojica sa 75% maksimuma i dobiju ih.

                          Nadam se da će biti ozbiljan fajt danas da neće biti jednostrano. Bez obzira na sve, Nadal je šljakaš i toe zve

                          Comment


                          • Tokom Rima smo videli da Novak očajno korišti brejk šanse...

                            Videli smo da kada igra agresivno kao prvi set protiv Sinegra juče sve ide mnogo lakše...troši manje snage, pumpa samopouzdanje itd...

                            Čim odustane od toga cela igra se ruši, servis počinje da škripi itd.

                            Novak definitivno ima neki problem...kao da se za meč ne pripremi mentalno onoliko koliko je potrebno...lako gubi živce iako to ne pokaže razbijanjem reketa isl. sa lica mu se čita napetost...

                            Preopterećen je RGom jer je svestan da se tu lomi sve oko GOAT priče...Mora da nađe način da skine pritisak...

                            Danas će biti jako teško sa Rafom...ali ako uspe da uđe agresivno u meč i forsira Nadalovo kretanje naročito ulevo (primetih da ima neki problem sa kretanjem na fh) Novak možda nešto i uradi...U suprotnom Rafa u 3...
                            Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
                            Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
                            "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

                            Comment


                            • To kad igra agresivno, a kad ne, zavisi iskljucivo od vaznosti poena-trenutka. Kad postane kriticno, uglavnom igra na sigurno, ne zeli da raspali i promasi. Sto moze biti dobro, ali nerijetko mu se obije o glavu. Doduse, Federera je dobio sva 3 tb-a na peoslom W tim pristupom. U tim bitnim poenima, ako zeli da prekine agoniju beskrajnog prebacivanja mrezice, uglavnom se odluci za neki suludi drop, ali skoro nikad za agresiju i inicijativu, za neki britak bhdl. Inace, u prvom setu protiv Sonega, kad je bio skroz opusten, bas je vjezbao bh paralelu i odapinjao ju je besprekorno. Cim se zakomplikovala situacija, odustaje od tih resenja.

                              Comment


                              • Ajde žustro od samog početka, kad smo već dogurali do finala, ni krivi ni dužni

                                idemoooooooo careeeee





                                "My body feels great. I mean, it´s only five hours"

                                Comment

                                Working...
                                X