Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prelazni Rok 2018/19 - KK Crvena Zvezda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• To kao da si Jovica opisao. A kad smo vec kod njega, mogao bi Radonja da nam ga vrati....oni ionako imaju para za drugog

Comment

• Kao sto rekoh odlicnu viziju ima. Cita tranziciju, cita pick, cita ostale half-court setove. Kazem milina da igras sa njim igraci kao sto su Jankela i Dobric i Laza ako su agresivni u kretnjama bez lopte mogli bi da dobiju bas dosta lakih i visokoprocentnih suteva svaku tekmu.

Comment

• Doktor ... statistika je dupe doratovo
        Nije mi cilj da sedim na klupi i da pričam da sam NBA igrač. Kad napunim četrdeset godina i prestanem sa košarkom,
        biće mi draže ako budem sav izlomljen od igranja, nego da budem krepak i čio jer sam karijeru proveo sedeći. - Marcus Williams

Comment

• Ne znam brate. Ne kazem da nije to sto ti pricas tacno, ali nije bas to sve pokazao u evropskoj kosarci...Ima on sve to, ali sumnjam za neki vise nivo..Sve da priznam ali tesko bi on bas mogao da igra tu kosarku sto igra u G ligi u Evropi...a ima i 30 godina...nisam pametan iskren da ti budem..Sav taj stats je imao na 35mpg...nisam siguran da bi neko rizikovao sa njim u Zvezdi, posebno ne Tomic...koji ocigledno ide na sto sigurnije...
          3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
          6× Montenegrin League champion (2007–2012)
          3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
          2× German League champion (2018, 2019)
          6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
          4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
          2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)

Comment

• Momak ima oči na leđima.
            A ne znam zašto on uvek mora da prenese loptu, zašto ovde Perperoglu recimo ne prenese loptu, pa onda je da Filipu... Mnogo se vremena gubi tako!

Comment

• Ima li istine da se pregovara sa Simonovicem ?

Comment

• Meni nesto nije jasno, covic je rekao da su anticu, tejloru i omicu istekli ugovori, dakle nije pominjao dangubica...otkud to da mu je istekao ugovor i zasto ga onda covic nije svrstao sa ovom trojicom?

Comment

• Ne znam zasto trazite pleja kad je Junior u klubu?

Comment

• Originally posted by Laza Kacanski View Post
                    Treba sve ovo posloziti.
                    Ocajnicki nam treba fizicki dominantna cetvorka. Dvojac Cirbes-Ristic je po pitanju odbrane I zastite obruca vrlo tanak.
                    Razumem euforiju ali mislim da preterujete.
                    Ojo ce potpisati Ugovor ali verovatno nece igrati sledece sezone u Zvezdi.
                    Cirbes igra odličnu odbranu,krece se dobro,ruke duge,cita igru dobro. . .Ristića ćemo tek videti,ne očekujte čuda prve godine od njega

Comment

• Ako vrate i Mitra i Simona onda neka dodje i Radonja i Vuk Nikša

Comment

• Ovaj Stone je bas visok, snazan. Dobro trci. Ima osecaj za asistenciju i prostor. Mislim da bi se dobro slagao sa Cirbesom koji se odlicno odmotava
                        Jedino to ako je ciglar ali bio je i Jovic pa je umesto za 3 gadjao poludistancu. Ali da nije ciglar kako bi ga uopste MI mogli dovesti?!?

Comment

• Baron Jr. nije ciglar pa smo ga doveli (njemu fale asistencije). Prvi plej mora da ima poene u rukama jednako kao i asistencije.
                          “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"

Comment

• Plejmejker je pozicija u timu, gde taj igrač pre svega organizuje igru i razigrava ostatak tima. I ja bih voleo igrača koji deli asistencije kao MWill, igra odbranu kao Jović, a šutira kao Rochestie. Ali... Da baba ima đoku, bila bi deda.

Comment

• Originally posted by Ulični basketaš View Post
                              Plejmejker je pozicija u timu, gde taj igrač pre svega organizuje igru i razigrava ostatak tima. I ja bih voleo igrača koji deli asistencije kao MWill, igra odbranu kao Jović, a šutira kao Rochestie. Ali... Da baba ima đoku, bila bi deda.
                              Slazem se sa opisom osobina idealnog pleja za KKCZ. Isto se slazem da baba ima... bila bi 1.5-3m po sezoni.
                              Rocesti je imao poene (diskutovalo se o asistencijama), ali nije imao odbranu; Jovic je imao asistencije i odbranu, ali ne i sut; Markus asistencije, sut onako, odbranu nikako...
                              Tako da cenim da ce struka da se odluci sta je bitnije i u skladu sa tim, parama (naravno), a i rasolozivosti zeljenih igraca da nekoga dovede. Ja sam vec rekao da mi ovaj Stone izgleda OK. Asistencije su tu, Mani kaze i odbrana...

Comment

• Pazi ne postoji prototip pleja koji je dobar za sve, a da se ne zove Chris Paul. On je neko ko nema slabost u igri recimo i sta god da mu izmislis on moze da igra.

Plej se dovodi u skladu sa onim sto imas na rosteru oko njega. Pazi ako ti imas kao CSKA DeColoa koji je kombo a igra dvojku cesto i pored njega igra Higgins recimo, ti imas dva premium igraca koji mogu da izgrade svoj sut. Dakle njima nikakva kreacija ne treba maltene od nekog dodatnog plejmejkera jer oni mogu da izvuku te poene sami iz izolacija i kretnje. Plus takvi likovi i sami igraju pick i kreiraju. Recimo na takvu ekipu ti uopste i ne treba klasican plej, vec recimo neki kombo koji moze da igra bez lopte i pegla jaku odbranu (Aaron Jackson mi pada na pamet kad je igrao tamo).

Recimo isto uzmi primer Baskonije. Oni takodje imaju vise igraca kojima nije potreba neka kreacija. Shengelija sam resava puno situacija, pre nego sto je presao u Efes Beaubois je takodje i sam vrteo pick i kreirao sut i sl. I onda dobijes da ti je taj plej nominalno vaznije da je dobar suter, skorer a kreacija i ako je prosecna nije vazna toliko. Slicno ti je i u Olimpijakosu, gde ti Span-Printz duo igra sa loptom, kreira i onda ti nominalno plej uvek bude Defense/pracka lik.

E sada takvi igraci su jako na ceni, koji mogu da stvaraju sami napad a da ga neko ne kreira za njih. Mi takvih na rosteru nemamo, ali bukvalno nista. Najblizi tome je Feldeine ali naravno na znatno nizem nivou od nekih pomenutih igraca. Samim tim nama plej mora da bude izuzetno advanced kao kreator, da bi ostatak rostera koji je zavistan od te kreacije mogao da pruzi svoje u napadu. Jer ako dovedes nekog ko je dobar scorer a osrednji kreator ili losiji kreator (Pullen fazon), onda ti imas problem da nemas suteve visokog procenta za pozicione sutere, lose ti pegla tranzicija, lose ti ide pick za centre i sl. Kakve god da ima brojke taj plej, tim oko njega ne igra kako treba. To je upravo nas slucaj prosle sezone sa Rochestijem.

Tako da je za nas najmanje pogubno da taj plej nema sut. Sve ostalo nas mnogo vise ostecuje. Dakle ako ne pegla odbranu, imamo sjebanu situaciju sa livadom na picku koji cela ekipa na centru ne moze da skupi. Ako nije vrsan kreator onda dobijas da su ti role igraci mrtvi i nekonstantni jer nemaju kvalitetne suteve za svoje ogranicene napadacke mogucnosti, a centri su ti potpuno zanemareni a odatle ocekujes puno poena. Dakle sve to je mnogo gore od toga da ti plej ne daje 15 poena po tekmi i sutira kao haubica, vec 7.

Comment

Working...
                                X