Originally posted by MannyCalavera
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Prelazni Rok 2018/19 - KK Crvena Zvezda
Collapse
X
-
Originally posted by Ulični basketaš View PostPlejmejker je pozicija u timu, gde taj igrač pre svega organizuje igru i razigrava ostatak tima. I ja bih voleo igrača koji deli asistencije kao MWill, igra odbranu kao Jović, a šutira kao Rochestie. Ali... Da baba ima đoku, bila bi deda.SpoilerAko mi časi smrti postanu bliski,
I nešto mi se crno oko nozdrva skupi,
Kažite drugovima da vojnik Zahar Gorodijski
Nije umio da odstupi,
Recite da sam, nagutavši se samrtnog vjetra,
Pao unapred, a ne unazad,
I da je slobode stosedamdesetdva santimetra
Uračunato i u moj pad.
Comment
-
Nedima bi uzeo samo da ga neko da dzabe i da bude back up prvom pleju...top overate igrac po meni...
Sto se tice back up-a bolje da se ne zezaju sa Filipom Covicem, to bi im bio ono toliki minus..da bi se cule skripe patika opet..toliko..Last edited by LosmiSK; 18-07-18, 11:03.3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
6× Montenegrin League champion (2007–2012)
3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
2× German League champion (2018, 2019)
6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)
Comment
-
+ mesate babe i zabe....Ne treba da ima sve to ali da od svega po malo,sa tim da bude pre svega paser....Mwil nije bas bio toliki krater u odbrani,zna da je odigra dobro kada hoce, ali uglavnom ga boli ona stvar...Rocesti je najgori odbrambeni strani igrac, ali takodje najbolji napadac u zadnjih xx godina..3× ABA League champion (2015–2017, 2021)
6× Montenegrin League champion (2007–2012)
3× Serbian League champion (2015–2017, 2021)
2× German League champion (2018, 2019)
6× Montenegrin Cup winner (2007–2012)
4× Serbian Cup winner (2014, 2015, 2017, 2021)
2× ABA League Coach of the Year (2014, 2015)
Comment
-
Kad plej nije pretnja u šutu potpuno se drugačije igra odbrana, protivnički tim može da skupi odbranu, brani se ispod bloka, što otežava odigravanje picka, odnosno teži su uglovi za dodavanje. Od pleja se najčešće i ne očekuje da bude neka defanzivna zver, barem ne na nivou ostala 4 igrača na terenu budući da je fizički najinferiorniji. Naravno, to ne podrazumeva potpunu nezainteresovanost u odbrani, ali u evropskoj košarci još uvek se očekuje pomoć kada plej napada koš, mnogo više nego u NBA gde se ide da se sve situacije rešavaju 1 na 1, čak i u naizgled mismatchu, primer koji mi pada na pamet LeBron - McGee, ugasio ga je Javale nekoliko puta sam.
Ukoliko je protivnički plej pretnja broj 1 a imaš pleja kome defanziva nije na dovoljnom nivou, ide se na preuzimanje, kod Radonje je to odlično funkcionisalo, jer je imao dva igrača koja su to radila, Lazića, čija je defanziva bila na najvišem nivou tih sezona i Dangubu, koji može da brani sve od 1-3, tako se igralo kad je MWill bio na terenu, na primer.
Nešto je slično bilo zamišljeno i u prošloj sezoni, međutim Laza se raspao, Danguba nije bio tu kad je bilo najvažnije i zato su nas uništavali preko keca ko god je imao vrlo dobre do odlične napadače na poziciji 1. U svako, slučaju, potrebno je uspostaviti balans između napada i odbrane, odličan napad uvek pobeđuje odličnu odbranu, i ovde i preko Atlantika, zato mislim da bi prvi plej trebalo da nam bude najskuplji igrač u timu, da ima sve aspekte igre na pristojnom nivou.“La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra"
Comment
-
Originally posted by dekkard View PostKad plej nije pretnja u šutu potpuno se drugačije igra odbrana, protivnički tim može da skupi odbranu, brani se ispod bloka, što otežava odigravanje picka, odnosno teži su uglovi za dodavanje. Od pleja se najčešće i ne očekuje da bude neka defanzivna zver, barem ne na nivou ostala 4 igrača na terenu budući da je fizički najinferiorniji. Naravno, to ne podrazumeva potpunu nezainteresovanost u odbrani, ali u evropskoj košarci još uvek se očekuje pomoć kada plej napada koš, mnogo više nego u NBA gde se ide da se sve situacije rešavaju 1 na 1, čak i u naizgled mismatchu, primer koji mi pada na pamet LeBron - McGee, ugasio ga je Javale nekoliko puta sam.
Ukoliko je protivnički plej pretnja broj 1 a imaš pleja kome defanziva nije na dovoljnom nivou, ide se na preuzimanje, kod Radonje je to odlično funkcionisalo, jer je imao dva igrača koja su to radila, Lazića, čija je defanziva bila na najvišem nivou tih sezona i Dangubu, koji može da brani sve od 1-3, tako se igralo kad je MWill bio na terenu, na primer.
Nešto je slično bilo zamišljeno i u prošloj sezoni, međutim Laza se raspao, Danguba nije bio tu kad je bilo najvažnije i zato su nas uništavali preko keca ko god je imao vrlo dobre do odlične napadače na poziciji 1. U svako, slučaju, potrebno je uspostaviti balans između napada i odbrane, odličan napad uvek pobeđuje odličnu odbranu, i ovde i preko Atlantika, zato mislim da bi prvi plej trebalo da nam bude najskuplji igrač u timu, da ima sve aspekte igre na pristojnom nivou.
Sto se tice odbrane, da preuzimanjem ti mozes da branis pick i mnogo bolje je islo ali mi to nismo radili. Tj. uradili smo bukvalno u promilima. Mi smo udvajali i iskakali na picku (zamisao onog retarda od trenera) da bi sakrili Rochestija i naravno poginuli smo. Pricao sam to od Krita da ne moze tako, i na kraju nas je to i kostalo svega. Ali preuzimanje u pick situacijama se radi sa visokim igracima jer se pick igra bek-krilo/centar a ne bek-bek. Tako da ne moze tu Laza da preuzima kad je on 7 metra od tog picka. To preuzimanje je moguce samo u Zonskoj semi odbrane gde se prati kretanje lopte i cuva prostor a mi zoniranje picka nismo radili uopste prosle godine. I uopste zonu nismo odigrali ljudsku cele sezone. Recimo ove sezone bih voleo da vidim vise zone od nas, pogotovu sto imamo duzinu za istu a zahteva manje lateralnih kretnji. Dobric, Davidovac, Jankovic, Lazic sve to moze u zoni da bude opasno ako se pravilno uigra.
Kao recimo kod Dr. Martineza.
Comment
Comment