Da, bilo je price. Ali ovaj goal.com je kao sportal. Dok to ne izadje na jos par sajtova, izmedju ostalih i na sky sportsu, ja nista ne vjerujem...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
FC Chelsea
Collapse
X
-
Takođe, ovde se uvodi i jedan divan kriterijum pomoću koga prosuđujemo je li žurka prestižna, dakle ona je “obično prestižna ako se neko od poznatih pojavi bar na pet minuta”. Zahvaljujući upravo ovom genijalnom kriterijumu, ako na primer na žurku upadne Manda, uđe u klonju, iskenja se i ode kući (pod pretpostavkom da mu za to treba više od 5 minuta), može se zaključiti da je ta žurka prestižna. Lepo je znati.
-
@ Mumi
Nisam mislio da van Aanholt bude prvi izbor, ali mislim da ga vredi isprobati na ofanzivnijoj poziciji, bio bi bolji od Maloude sigurno. Brz je i dobar tehnicar, zna da prodje po strani i uputi dobar centarsut, dosta znaci imati takvog igraca za rotaciju. Nekad kad je gusto ubacis ga i moze svojom brzinom da promeni nesto. A na poziciji levog beka, kao sto sam i rekao Cole bi i dalje bio prva opcija ali bih davao mnogo vise sanse Bertrandu u PL. U suprotnom ce zeleti da ode a to ne bi bilo dobro. Takodje Cole ima 32 godine, ne bi bilo lose postedeti ga nekih slabijih utakmica kod kuce i drzati ga svezim za teze utakmice i LS.
Sto se tice tvoje taktike, pa ja bih pre svega napustio 4-3-3. Osnova 4-3-3 su klasicna krila i "box to box" igraci na sredini. Od Robbena, Duffa, Wright-Phillipsa i J.Cola nemamo klasicna krila, nego su tu stalno neka prinudna resenja. Zatim na sredini Lampard u 34. godini (toliko ce biti sledece sezone) ne moze da igra box to box ceo mec svake nedelje, dao bih mu malo staticniju ulogu, koju bi on sigurno odradio na iskustvo i tehniku. Essien je uvek bio taj drugi box to box ali on je vec nekoliko sezona ispod ocekivanog nivoa i na njega sad racunam samo kao na zadnjeg veznog, jer moze dosta prostora da pokrije i uzme dosta lopti, dok je u napadu dosta oslabio. Ti si stavio Matu i McEachrana na te box to box pozicije ali ne uklapaju se oni u to, oni su obojica 10-ke, ne treba da trce gore dole ceo mec, vec da budu iza napadaca i igraju zavrsni pas. Mislim da ni nemaju snagu da dominiraju sredinom kao sto su to radili Lampard, Essien, Ballack itd. Jednostavno nemamo vise igrace za 4-3-3, zato bih to promenio, osim ako ne dovedemo neka klasicna krila i nekoga da zameni Lamparda na sredini, a mislim da bi to bilo nepotrebno bacanje para i da je jednostavnije resenje promena formacije, jer imamo dovoljno tehnicki potkovanih igraca za razne kombinacije. To me je najvise razocaralo kod AVB-a, sto nije isprobao nista novo.
Btw Willian nije klasicno krilo, on je slican Mati, dosta ulazi u sredinu, voli da ucestvuje u organizaciji, free role igrac. A klasicno krilo je npr. Valencija iz Uniteda, kad dobije loptu ima samo jednu stvar na umu - da predje beka, stigne do gol aut linije i centrira. Iskreno ne volim takve igrace, iako su vrlo efikasni. Dobro je imati ih u ekipi za rotaciju, jer mogu dosta da promene ulaskom sa klupe.sigpic
Comment
-
Znam da je Willian tzv. "slobodnjak" od igraca. Zato sam i napisao da bi mogao imati free role u toku utakmice zajedno sa pomenutim igracima. Sto se tice Van Aanholta, on bi mogao biti samo igrac sa klupe. A Maloudu ja ne zelim gledati i naredne sezone, nadam se da ce otici. A doci ce vjerovatno Willian a cisto sumnjam da ce on i van Aanholt dobijati istu priliku, a tu je i De Bruyne koji je slican Willianu. Van Aanholt moze u najboljem slucaju biti igrac sa klupe, ali pitanje je da li ce se on zadovoljiti sa takvom ulogom...
Na tvojoj formaciji Lampard bi opet bio box to box?
Na onoj sto sam ja stavio, Essien je zadnji vezni kao sto si ti rekao da bi volio vidjeti. A Mata i Josh bi mogli biti kao Xavi i Iniesta, sa slicnim ulogama. Ali sto jes jes, pitanje je da li bi mogli izdrzati jer je tempo 90 minuta... Bilo bi interesantno to vidjeti. Nisam trener i niko ne moze sa sigurnoscu tvrditi sta bi uspjelo a sta ne, ali volio bih bar vidjeti jednu utakmicu...Takođe, ovde se uvodi i jedan divan kriterijum pomoću koga prosuđujemo je li žurka prestižna, dakle ona je “obično prestižna ako se neko od poznatih pojavi bar na pet minuta”. Zahvaljujući upravo ovom genijalnom kriterijumu, ako na primer na žurku upadne Manda, uđe u klonju, iskenja se i ode kući (pod pretpostavkom da mu za to treba više od 5 minuta), može se zaključiti da je ta žurka prestižna. Lepo je znati.
Comment
-
Originally posted by tata Mumi View PostZnam da je Willian tzv. "slobodnjak" od igraca. Zato sam i napisao da bi mogao imati free role u toku utakmice zajedno sa pomenutim igracima. Sto se tice Van Aanholta, on bi mogao biti samo igrac sa klupe. A Maloudu ja ne zelim gledati i naredne sezone, nadam se da ce otici. A doci ce vjerovatno Willian a cisto sumnjam da ce on i van Aanholt dobijati istu priliku, a tu je i De Bruyne koji je slican Willianu. Van Aanholt moze u najboljem slucaju biti igrac sa klupe, ali pitanje je da li ce se on zadovoljiti sa takvom ulogom...
Na tvojoj formaciji Lampard bi opet bio box to box?
Na onoj sto sam ja stavio, Essien je zadnji vezni kao sto si ti rekao da bi volio vidjeti. A Mata i Josh bi mogli biti kao Xavi i Iniesta, sa slicnim ulogama. Ali sto jes jes, pitanje je da li bi mogli izdrzati jer je tempo 90 minuta... Bilo bi interesantno to vidjeti. Nisam trener i niko ne moze sa sigurnoscu tvrditi sta bi uspjelo a sta ne, ali volio bih bar vidjeti jednu utakmicu...
A znao sam odmah kad si stavio Matu i Josha na sredinu da su ti u glavi bili Xavi i Iniesta...
Ali nesto ne verujem u tu varijantu. To je u teoriji OK, ali u praksi mislim da bi se malo raspali. Iskreno, meni se ni ne svidja Barsin stil, previse guse loptu, poslednje sto zelim je da gledam beskonacno dobacivanje izmedju Mate i Josha, zato bih ih koristio na pozicijama izmedju centralnih vezista i napadaca, gde sa jednim/dva dodira otvaraju odbranu. Takodje, ogromna je razlika izmedju srenjih/slabih ekipa u Engleskoj i Spaniji. Kad dodju i postave ti odbranu u Engleskoj, i bacaju se pred loptu, izginu za tim, mozes da budes siguran da ih neces dobiti na Barsin fazon. Imaces posed preko 70% ali nece nista znaciti. Potrebna je brza tranzicija, a za to su ti potrebni kreativni, brzi tehnicari na pravim pozicijama. Ako si gledao Milan-Arsenal video si takvu igru na delu, Milan osvoji loptu na sredini i odmah brza tranzicija, Robinho, Ibra, Boateng organizuju napad u 2/3 poteza. Ja zamisljam Matu, Josha, Sturridgea, Kakutu i co. u takvoj igri, a ne beskonacno davljenje lopte na sredini...sigpic
Comment
-
Auu kakvu sam diskusiju pokrenuo
Rano je sada govoriti o formaciji i timu za narednu godinu, jos ne znamo ni ko ce biti menadzer, niti igracki kadar.
Ali, evo kako bi trebalo trenutno da igraju kada se juri rezultat.
Spoiler
Naravno, da bi ovo funkcionisalo, potreban je presing, sredina terena mora da organizuje napad, odbrana mora da izadje visoko, sve to kako se ovi iz napada ne bi vracali nazad po loptu.
I da, ja sam protiv 4-3-3 formacije, ali nju sam stavio jer je AVB forsira.Everything you want is on the other side of fear.
Comment
-
Originally posted by Tony_G View PostNe bi, jer na mojoj formaciji ne postoje box to box. Npr. kao sto u City-ju dva centralna vezna igraju Barry i Toure (uglavnom njih dvojica) tako bi i kod mene igrali Lampard i Essien naravno u rotaciji sa ostalima. Takodje Lampard moze da odigra kao deo te trojke iza napadaca, znamo koliko je opasan po gol.
A znao sam odmah kad si stavio Matu i Josha na sredinu da su ti u glavi bili Xavi i Iniesta... :D
Ali nesto ne verujem u tu varijantu. To je u teoriji OK, ali u praksi mislim da bi se malo raspali. Iskreno, meni se ni ne svidja Barsin stil, previse guse loptu, poslednje sto zelim je da gledam beskonacno dobacivanje izmedju Mate i Josha, zato bih ih koristio na pozicijama izmedju centralnih vezista i napadaca, gde sa jednim/dva dodira otvaraju odbranu. Takodje, ogromna je razlika izmedju srenjih/slabih ekipa u Engleskoj i Spaniji. Kad dodju i postave ti odbranu u Engleskoj, i bacaju se pred loptu, izginu za tim, mozes da budes siguran da ih neces dobiti na Barsin fazon. Imaces posed preko 70% ali nece nista znaciti. Potrebna je brza tranzicija, a za to su ti potrebni kreativni, brzi tehnicari na pravim pozicijama. Ako si gledao Milan-Arsenal video si takvu igru na delu, Milan osvoji loptu na sredini i odmah brza tranzicija, Robinho, Ibra, Boateng organizuju napad u 2/3 poteza. Ja zamisljam Matu, Josha, Sturridgea, Kakutu i co. u takvoj igri, a ne beskonacno davljenje lopte na sredini...
Ma ne bi Josh i Mata ni davili loptu kao Xavi i Iniesta sve i da hoce. Jer njima igra citava ekipa tako, dok je kod nas drugacija stvar. Willian (ako dodje) i Sturridge su tipovi igraca koji su za prodor, sut, dribling... Nikako za tusenje lopte, nije ni sistem igre takav a ne mogu Mata i Josh sami drzati loptu bez pomoci ekipe. U Barceloni je svi cuvaju... Tesko da iko moze igrati kao Barcelona, ali ja zelim da igramo kao Chelsea - jasno i konkretno. I cinjenica je da posjed u PL ne igra toliku ulogu, to si upravu. Mi smo imali veci posjed od Birminghama ali smo na kraju spasili obraz koliko toliko. Ja bih opet nekako volio vidjeti Josha i Matu onakve bar 2 utakmice...
Sada sam procitao da van Aanhlt nije standardan u Vitesseu, steta stvarno. Davila je bio valjda povrijedjen pa je sada na klupi, nadam se da ce i on igrati. Kakuta mora povratiti formu od prije 2 godine, naglo je pao... Nekako mi Piazon ima najvise sansi da naredne sezone udje u prvi tim.Last edited by bracala; 19-02-12, 17:51.Takođe, ovde se uvodi i jedan divan kriterijum pomoću koga prosuđujemo je li žurka prestižna, dakle ona je “obično prestižna ako se neko od poznatih pojavi bar na pet minuta”. Zahvaljujući upravo ovom genijalnom kriterijumu, ako na primer na žurku upadne Manda, uđe u klonju, iskenja se i ode kući (pod pretpostavkom da mu za to treba više od 5 minuta), može se zaključiti da je ta žurka prestižna. Lepo je znati.
Comment
-
Originally posted by Ivan Piper View PostAuu kakvu sam diskusiju pokrenuo
Rano je sada govoriti o formaciji i timu za narednu godinu, jos ne znamo ni ko ce biti menadzer, niti igracki kadar.
Ali, evo kako bi trebalo trenutno da igraju kada se juri rezultat.
Spoiler
Naravno, da bi ovo funkcionisalo, potreban je presing, sredina terena mora da organizuje napad, odbrana mora da izadje visoko, sve to kako se ovi iz napada ne bi vracali nazad po loptu.
I da, ja sam protiv 4-3-3 formacije, ali nju sam stavio jer je AVB forsira.
Mumi
Odlicno si se setio Davile, njega sam skroz zaboravio, veliki talenat, i svakako igrac za onu moju formaciju, da igra iza napadaca. Piazon bi se takodje najbolje snasao u toj ulozi. Eto ima sasvim dovoljno mladih talenata, dovodjenje novih igraca bi potpuno zaustavilo njihov razvoj, nema potrebe za Willianom. Jedino ako dogovore nesto za Gansa/Hazarda jer su oni stvarno world class...sigpic
Comment
-
Originally posted by Tony_G View PostMumi
Odlicno si se setio Davile, njega sam skroz zaboravio, veliki talenat, i svakako igrac za onu moju formaciju, da igra iza napadaca. Piazon bi se takodje najbolje snasao u toj ulozi. Eto ima sasvim dovoljno mladih talenata, dovodjenje novih igraca bi potpuno zaustavilo njihov razvoj, nema potrebe za Willianom. Jedino ako dogovore nesto za Gansa/Hazarda jer su oni stvarno world class...
A mislim da nam Willian dolazi skoro sigurno. Navodno imamo najvece pravo na njegovu kupovinu a cak se i pisalo da je to sredjena stvar...
Ne bih imao nista ni protiv Edena.Takođe, ovde se uvodi i jedan divan kriterijum pomoću koga prosuđujemo je li žurka prestižna, dakle ona je “obično prestižna ako se neko od poznatih pojavi bar na pet minuta”. Zahvaljujući upravo ovom genijalnom kriterijumu, ako na primer na žurku upadne Manda, uđe u klonju, iskenja se i ode kući (pod pretpostavkom da mu za to treba više od 5 minuta), može se zaključiti da je ta žurka prestižna. Lepo je znati.
Comment
-
Originally posted by Spaha View Postjao, evo i mene ovde kako nisam znao
Come on ChelsTakođe, ovde se uvodi i jedan divan kriterijum pomoću koga prosuđujemo je li žurka prestižna, dakle ona je “obično prestižna ako se neko od poznatih pojavi bar na pet minuta”. Zahvaljujući upravo ovom genijalnom kriterijumu, ako na primer na žurku upadne Manda, uđe u klonju, iskenja se i ode kući (pod pretpostavkom da mu za to treba više od 5 minuta), može se zaključiti da je ta žurka prestižna. Lepo je znati.
Comment
-
Mostarac Plavac, dobrodosao.
Inace, Sturridge izjavio da se konacno mora poceti igrati i da bi dobar rezultat u Napulju trebao biti podstrek za bolje dane. Fino je da oni tako misle, ali meni je taj Napoli skroz nezgodan... Za mene bi tamo remi bio sjajan rezultat.Takođe, ovde se uvodi i jedan divan kriterijum pomoću koga prosuđujemo je li žurka prestižna, dakle ona je “obično prestižna ako se neko od poznatih pojavi bar na pet minuta”. Zahvaljujući upravo ovom genijalnom kriterijumu, ako na primer na žurku upadne Manda, uđe u klonju, iskenja se i ode kući (pod pretpostavkom da mu za to treba više od 5 minuta), može se zaključiti da je ta žurka prestižna. Lepo je znati.
Comment
Comment