Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prelazni rok KKCZ 2017/18

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by kokodakalo1 View Post
    Naš poznati novinar, koji dugo živi i radi u Španiji i koji je veoma upućen u košarkaške tokove u Evropi, Vladimir Stanković, nedavno je pisao za magazin "Koš" o budžetima evropskih klubova i njegove procene budžeta evropskih klubova u milionima evra izgledaju ovako:

*napomena: u zagradi je faza takmičenja dostignuta ove sezone

Budžeti:

CSKA 41 (F4)
    Real Madrid 30 (Top 8)
    Fenerbahče 30 (F4)
    Barselona 28 (Top 8 ili F4)
    Anadolu Efes 23 (Top 16)
    Himki 22,4 (Top 16)
    Olimpija Milano 20 (Prva faza)
    Makabi Tel Aviv 14,6 (Prva faza)
    Panatinaikos 13 (Top 8)
    Lokomotiva 12,5 (Top 8 ili F4)
    Bajern Minhen 12 (Prva faza)
    Unikaha Malaga 11,5 (Top 16)
    Olimpijakos 11 (Top 16)
    Kuča Laboral 10,5 (F4)
    Darušafaka 10 (Top 16)
    Pinar Karšijaka 9 (Prva faza)
    Bamberg 9 (Top 16)
    Dinamo Sasari 7,5 (Prva faza)
    Cedevita 7 (Top 16)
    Strazbur 5,7 (Prva faza)
    Crvena zvezda 5 (Top 8)
    Limož 4,6 (Prva faza)
    Žalgiris 4 (Top 16)
    Zjelona Gora 3 (Prva faza)
    Kada se vodi prica o budzetima, to nazalost nisu ispravni podaci jer gomila klubova ne posluje transparentno i ne objavljuje ih, tako da su to nagadjanja. Recimo brojke za Ruske, Spanske, Nemacke, Italijanske i Francuske klubove su uvek istinite jer te zemlja zahtevaju da ti podaci moraju da budu javni i sportska organizacija mora da preda godisnji izvestaj koji javnost uvek moze da vidi ili novinar da potrazi.

Problem nastaje sa Grcima, Turcima i sl. gde takve stvari ne vaze. Recimo Olympiakos je uvek imao oko 10ak miliona budzeta ali to je NETO za plate bez poreza i admin troskova, putovanja itd. U Grckoj su porezi na bruto tih primanja 42%. Sto znaci da bi Spanoulis uzeo 2 miliona, Oly mora da iskesira 3.2 mil od cega drzava uzima 40%. Tako da kad saberes ti realne troskove Oly je uvek blizu 20 miliona zbog ogromnih poreza. Tako je svuda u EU. Turci i Rusi imaju drugaciju poresku politiku. Turci imaju 15% fix poseban sportski porez izmisljen da bi im klubove unapredio. Zato mnogo vise mogu da placaju.

Recimo daj Baskoniji 20 milki i Efesu, Turci za iste bruto pare prave skuplji i jaci tim. Slicno je i u Rusiji, gde je porez nizi takodje.

Comment

• U Evroligi svi moraju da budu transparentni.

Comment

• Cedevita ce 99% imati ovakav sastav:

Ukic, Cherry, Katic
        Musa, Murphy
        Kruslin, Ramljak
        Nichols, Zganec, (Arapovic)
        Centar, Stipanovic

Jos jedno pojacanje i to bi bilo to.
        Kod nas nista, pa se raspravlja o Simanicu. Problem sa njim je u ostatku reketa. Ni Bjelica ni Jankovic ni Jovanovic nisu nikakvi zastitnici obruca ni odbranbene zveri. Da bi on sa svojom velikom platom igrao morao bi neko od ove trojice da ode, ali je o tome trebalo misliti ranije, dok se nisu dovodila najbolja domaca resenja. Plus, imamo potpuno iste cetvorke, Jankovica i light Jankovica u vidu Simanica. Neodrzivo.

Dzaba bilo kom timu da ima i Goudelocka, Langforda, Weemsa, ako im je u reketu rupa i promaja ili ako nema ko da razigrava ekipu. Pisi propalo. Cak je i Vujosevic u toj f4 sezoni imao Robertsa koji je igrao bas mnogo vremena, a u potpunosti je drugaciji igrac. Vesely i Simanic ne mogu da se porede. Vesely je od pocetka imao odlicne brojke u neizvesnim mecevima. Borisa je dao 9 poena i imao 1-2 rampe na rezultatu 60-20 i pri situaciji da je Real mogao da ide do 110-50 da je hteo. U takvoj situaciji bi i Filip Covic imao double double.
        You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.

Comment

• Imate temu za ABA ligase: http://www.sportklub.info/forum/show...2017-18/page12

A i druge evropske timove. Tamo o budzetima i drugim stvarima: http://www.sportklub.info/forum/show...stalo-)/page59
          Last edited by Боги; 10-08-17, 22:43.

Comment

• cedevitina jedina prednost u odnosu na proslu sezonu je trener, inace je ovo slabiji tim. ja stvarno ne bih imao nista protiv da gledam bilana u nasem dresu, na zalost u zemlji srbiji je to nemoguce. moz eli neko ko je gledao lessorta da kaze moze li se on po potrebi spustiti na 4 i odigrati recimo u paru sa jovanovicem? video sam na onom klipu da je na SL pripalio jednu dugu dvojku, nisam procitao do sad da ima to u arsenalu?

Comment

• Originally posted by la haine View Post
              U Evroligi svi moraju da budu transparentni.
              Evroligi moras da predstavis samo plan budzeta za tu godinu, i finansijski izvestaj da si te plate i sve to isplatio itd. Sto se tice obaveza, poreza prema drzavi, sponzorima, poveriocima to nema veze sa EL. Takodje EL cak i ne vodi racuna o arbitrazi kada su pitanju igraci.

Evo cifre sa budzetima su neispravne nazalost, jer su negde navedeni neto budzeti za igrace, a negde bruto sa svim ostalim troskovima. Recimo od CSKA mozete da uzmete direktno i godisnji izvestaj o svim potrosenim parama i recimo njima su u ovaj ogroman budzet o kome se prica skoro 40% troskova, van igraca i strucnog staba. Dakle infrastruktura, deluxe avioni, hoteli, uslovi, placanje stanova i zgrada za igrace svakakva druga ludila van plate.

Recimo Oly cifra su samo plate igraca. Zna se za koliko igraju igraci tamo i koji ugovori su im bili. V-Span je preko 2 miliona + Prinz je 1.2 + Mantzaris je 850k - Green je bio 900k - Patrick Young 900k - Lojeski 800k - Hacket 900k - Birch 500k - Milutinov 350k - Papanikolao 600k i ostlao je sitna boranija + treneri. To su tih 11 miliona. Dodajte na to porez + putni troskovi i Oly svake godine da oko 20 milki, mozda nesto manje. Da su u Turskoj, za iste pare bi mogli da potrose 15 milki na plate.

Comment

• Simanica znam licno, trenirao sa njim u istom klubu, decko je UBICA IGRAC.
                To je nevjerovatno sta je decko radio u Rs, bukvalno kao da je igrao sa djecom, jednom je cak vezao 7 trojki na utakmici.
                Mentor mu je bio Dario Coric, sjajan trener, Borisa je bas bio zagrizen i borio se, takodje i odbranu je igrao.
                Sta je sada sa decka stvarno ne znam, bukvalno se raspada, nema vise zelje, nije to taj stari Borisa.

Comment

• Evo idealne prilike za sve koji hoce da vide Williams-Gossa. Za 5 minuta na Areni 4 je snimak sa NCAA Gonzaga - South Carolina. Eto prilike da ga gledate celu utakmicu a ne samo klipove po netu.

Comment

• Evo za sve one koji nisu gledali.

Comment

• Originally posted by MannyCalavera View Post
                      Evo idealne prilike za sve koji hoce da vide Williams-Gossa. Za 5 minuta na Areni 4 je snimak sa NCAA Gonzaga - South Carolina. Eto prilike da ga gledate celu utakmicu a ne samo klipove po netu.
                      Tu utakmicu je bas brutalno odigrao.

Comment

• Originally posted by vinetu View Post
                        Tu utakmicu je bas brutalno odigrao.
                        Mani ti NCAA. Pogledajte vi negde kako je lik igrao u letnjoj ligi. Gde igraju seniori a ne školarci. Mislim, igrali su i školarci ali većina su igrači iz D lige koji imaju po 24,25 godina i više i koji se bore za ugovore. Pojeli su ga za doručak. Nisam gledao u životu goreg igrača u letnjoj ligi.

Comment

• Originally posted by Bobinator BM13 View Post
                          Mani ti NCAA. Pogledajte vi negde kako je lik igrao u letnjoj ligi. Gde igraju seniori a ne školarci. Mislim, igrali su i školarci ali većina su igrači iz D lige koji imaju po 24,25 godina i više i koji se bore za ugovore. Pojeli su ga za doručak. Nisam gledao u životu goreg igrača u letnjoj ligi.
                          Pa i ja sam protiv njegovog dovodjenja isto kao i ti, pogledaj moje prethodne postove o njemu.

Comment

• Marcus Keene na pleju i da zatvaramo radnju.
                            Ako nista barem ima pracku.

Comment

• Originally posted by vinetu View Post
                              Marcus Keene na pleju i da zatvaramo radnju.
                              Ako nista barem ima pracku.
                              Mozemo i mi da nadjemo igraca na poziciji Bobby Dixon Ali Muhameda

P.S. Ako cemo prackasa, ja sam za John Robersona

Last edited by MannyCalavera; 10-08-17, 23:48.

Comment

• Gde je i sta radi Jerrelle Benimon?

Comment

Working...
                                X