Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rolan Garos 2016.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by NI View Post
    Rim nije problem. Svako zna sto je tamo bilo. Mozes li uporediti Novakov intezitet danas i u Rimu? Ili cak u polufinalu Rima sa Nishikorijem? Nema slicnosti. Dok sa onim protiv Rafe u Rimu ima slicnosti. Rim je samo znacajan u tome sto je Mari ponovo vidio koliko je bitan prvi set protiv Novaka.

Problem je sto Mari ima igru koja moze da namuci Novaka. U masu meceva presudila kondicija, a Novak je imao tezak raspored. Mari bitno bolje servir nego prije godinu dana. Sjano koristi DS koji je efikasan na sljaci. Konacno, sljaka vise pogoduje Marijevom nego Novakovom napadu. Novak bolje napada od Andija ali se ta razlika smanjuje na sljaci.
    Gresis. Rim je problem. Ja ne pricam sad o Novakau nego o njemu. On je uvek imao igru za Novaka, problem je bila glava. On sada dolazi u finale sa pobedom nad Novakom. On zaista sada veruje da moze do titule. Novak je i dalje favorit i ako pruzi max. pobedice ali Claytay ce se boriti ovog puta do zadnjeg atoma snage jer ovo moze biti prekretnica u njegovoj karijeri i da ga vise ne smatraju na neki nacin luzerom.

Comment

• Originally posted by skeptik View Post
      Gresis. Rim je problem. Ja ne pricam sad o Novakau nego o njemu. On je uvek imao igru za Novaka, problem je bila glava. On sada dolazi u finale sa pobedom nad Novakom. On zaista sada veruje da moze do titule. Novak je i dalje favorit i ako pruzi max. pobedice ali Claytay ce se boriti ovog puta do zadnjeg atoma snage jer ovo moze biti prekretnica u njegovoj karijeri i da ga vise ne smatraju na neki nacin luzerom.
      Nije Marijev problem sa Novakom glava. Nego intezitet i kondicija. On ne moze da drzi potrebni intezitet dovoljno dugo. Druga je stvar kad dobije set fore u mecu na 2 dobijena.

Ako ista, pobjeda u Rimu steti Mariju. Dize ocekivanja u medijima da moze/mora da pobijedi.

Mec je vazan za Marija. On je skoro 3 godine bez slema. Medjutim, vazniji je za Novaka.

Mari nije luzer. On je losiji od Novaka. Koliko je Mari treba da dobije finala od 7 koje je izgubio? Koliko je Novak trebao da dobije od 8 koje je on izgubio?
      Last edited by NI; 04-06-16, 00:16.

Comment

Nije Marijev problem sa Novakom glava. Nego intezitet i kondicija. On ne moze da drzi potrebni intezitet dovoljno dugo. Druga je stvar kad dobije set fore u mecu na 2 dobijena.

Ako ista, pobjeda u Rimu steti Mariju. Dize ocekivanja u medijima da moze/mora da pobijedi.
        Ne slazem se. On je pokazao zavidnu kondiciju i u Rimu i na RG. Videcemo kakav ce biti u finalu. Pobeda u Rimu je bitna za njega samog, pusti sada medije. Zamisli kako bi neka pobeda Nadala nad Novakom delovala pozitivno na njega. Samopouzdnje je cudo.

Comment

Ne slazem se. On je pokazao zavidnu kondiciju i u Rimu i na RG. Videcemo kakav ce biti u finalu. Pobeda u Rimu je bitna za njega samog, pusti sada medije. Zamisli kako bi neka pobeda Nadala nad Novakom delovala pozitivno na njega. Samopouzdnje je cudo.
          Znas koliko je pobjeda u Sinsinatiju bila bitna za Federera prosle godine? Neuporedivo bitnija nego Marijeva pobjeda u Rimu. U Sinsinatiju je Novak htio da pobijedi. Znasli sto je ono vikanje u Rimu znacilo. (I do not want to play anymore!) To je bila poruka Mariju da ga mec ne zanima.

Mrijeva kondicija je zavidna dok ne treba da pokaze intezitet u kontinuitetu protiv Novaka.

Comment

Znas koliko je pobjeda u Sinsinatiju bila bitna za Federera prosle godine? Neuporedivo bitnija nego Marijeva pobjeda u Rimu. U Sinsinatiju je Novak htio da pobijedi. Znasli sto je ono vikanje u Rimu znacilo. (I do not want to play anymore!) To je bila poruka Mariju da ga mec ne zanima.
            Opet se ne slazem. Pobeda Federera jeste bila bitna ali on je Novaka vec pobedjivao u Sinsinatiju, i ti dobro znas da je Novak kralj sporog harda a ne brzog. Tu Federer i dalje dominira. Clayray-evo pobeda u Rimu dolazi nakon finala u Madridu, i evo ga sada u finalu RG. Znaci 3 zadnja turnira, 3 finala. To nesto govori, zar ne? I nije tacno da Novaka mec u Rimu nije interesovao, naprotiv. On se tamo kockao, hteo je da Clayraya dotuce i posalje mu jasnu poruku da nema sta da trazi na RG ali ga je vreme pre svega sprecilo u tome.

Comment

• skeptik,

U Sinsinatiju je Novak htio svim silama da dobije. Nije uspio. Federer ga je nadigrao. Koliko je ta pobjeda imala uticaja na njihovo finale na USO? Ne previse.

U Rimu je Novak igrao finale sa pola snage. Koliko ce Marijeva pobjeda tamo da ima uticaja na finale u nedjelju? Jos i manje nego je Federerova u Sinsinatiju imala na finale USO-a.

Comment

• Može li Muguruza do GS titule, kakva je povreda kod Serene

Comment

• Што се делило делило се (ЊуЈорк и Вимблдон) сад мора да се узима.

Comment

• Ja se ne bih bojao Mareja na bilo kom drugom GS-u (cak ni na Vimbldonu), jer tamo je Novak mentalno jaci, ali ljudi... Mi pricamo o Roland Garosu. O Slemu koji je Novak uspeo da izgubi prekidom meca zbog kise, pecanjem, povracanjem i na kraju partijom zivota protivnika, a bio je veoma blizu i da popusi diskvalifikaciju da linijski sudija nije radio kao ninja pre sadasnjeg posla. Razmislite o tome - Novak je do sada uvek nalazio nacin da izgubi na ovom turniru, kojim bilo spletom okolnosti.

Naravno, i pored svega toga, ako Novak odigra na danasnjem nivou - pomesce i danasnjeg Mareja iz meca sa Vavrinkom.
                    "Ne zelim da izadjem na teren i pruzim maksimum, zelim da izadjem na teren i pobedim." - Novak Djokovic

Comment

• Mnooogo ce zavisiti od prvog servisa. Ako krena Endija preko 75%, bice djavolski tesko brejknuti ga, pa i vrhunskom riterneru kao sto je Novak.

Comment

skeptik,
                        U Sinsinatiju je Novak htio svim silama da dobije. Nije uspio. Federer ga je nadigrao. Koliko je ta pobjeda imala uticaja na njihovo finale na USO? Ne previse.U Rimu je Novak igrao finale sa pola snage. Koliko ce Marijeva pobjeda tamo da ima uticaja na finale u nedjelju? Jos i manje nego je Federerova u Sinsinatiju imala na finale USO-a.
                        Milsim da gresis NI. Novak je hteo da dobije Clayray-a u Rimu iznad svega ali nije uspeo zbog vremenskih prilika u kojima se Skot bolje snasao. Zato je i bio nervozan jer nije mogao da bude fokusiran na igru i pruzi max. vec je vise vodio racuna da se ne povredi. Da su vremenske prilike bile bolje on bi taj mec i dobio kao sto ga je dobio u Madridu posle teske borbe jer Novak poseduje Mareja. Ako pogledas moje komentare vezano za Rim ja sam tada napisao da ocekujem titulu za Novaka, ne racunajuci na onakvo vreme i gotovo neregularne uslove za igru. Novak se u Rimu kockao. Dvoumio se da li da ide do kraja ili da ispadne u prvim kolima kao u MC. I tu ga je Beluci zeznuo sa onih 6:0 u 1. setu gde je njegov ponos proradio i srce pobedilo razum. Protiv Nadala je morao ici na pobedu isto kao i protiv Claryaya. Trebalo je poslati poruku pred RG da nemaju cemu da se nadaju tamo. Nadala je apsolvirao ali ga je vreme sprecilo da to uradi Clayray-u.
                        Bottom line. Novak je u nedelju favorit i ako pruzi max. Clayray mu ne moze nista iako ce ovaj dati sve od sebe da dodje do titule jer nikad nije imao vece samopouzdanje pred neki mec sa Novakom nego sada, upravo zbog Rima. Videcemo i kakve ce vremenske prilike biti jer sve sto odvlaci fokus Novaku ide u korist Clayray-u. Ocekujem tezak, dug i iscrpljujuci mec gde ce i jedan drugi dati svoj poslednji atom snage, nesto slicno finalu AUS Openu 2012 izmedju Novaka i Nadala. Ovo je najvazniji mec za obojicu ove sezone, mozda i karijere.

Comment

• Originally posted by Zile90 View Post
                          Pa sa Novakovim eventualnim padom i Nadalovim zdravljem,a i Fekijevim godinama,stvarno ne vidim zasto ne bi i on osetio neku dominaciju Sto se tice te ironije koju spominjes,vrlo je moguce da ce se desiti,a i jos je vise moguce da ce kompletirati sve slemove,a Novak ne.To je tek ironija...
                          Zile ko je trenutno blizi? Novak kome fali RG, ili Marej kome pored RG fali i AO?
                          Ako odgovoris Marej, zaista ne znam sta da mislim o tebi.
                          Ajde da se Novak mrcvari, da igra lose, da se jedva dovukao do finala, pa i da te razumem. Ali Novak razbija, melje ih jednog po jednog ma putu do titule i tebi opet nesto fali???
                          Dok priseti se malo Mareja sa pocetka turnira kada su uslovi bili suvlji i topliji. Zajebi sada cetvrtfinale i polufinale jer ce u nedelju vreme da bude slicno kao prve nedelje. Ako ti i to nije dosta ti onda promeni tabor. Zivo me interesuje kako bi navijao za Mareja.
                          sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                          Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Skeptik, citajuci tvoje postove sticem jedan utisak. Po tebi se samo poslednji medjusobni duel pamti a sva ona prethodna preslisavanja nisu bitna i ne vaze se? Zaboravljaju se?
                            Uhvatio si se tog meca u Rimu kao pijan plota a i sam Endi je i te kako svestan svih okolnosti tamo sto njegova izjava posle meca potvrdjuje.
                            Imas li ti jos neki argument koji ide u prilog Mareju sem tog cuvenog, famoznog, spektakularnog, svemirskog, nikada ne prezaljenog, nezaboravnog, fantasticnog meca u Rimu?
                            sigpic

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.

Comment

• Originally posted by Sandugp View Post
                              Skeptik, citajuci tvoje postove sticem jedan utisak. Po tebi se samo poslednji medjusobni duel pamti a sva ona prethodna preslisavanja nisu bitna i ne vaze se? Zaboravljaju se?
                              Uhvatio si se tog meca u Rimu kao pijan plota a i sam Endi je i te kako svestan svih okolnosti tamo sto njegova izjava posle meca potvrdjuje.
                              Imas li ti jos neki argument koji ide u prilog Mareju sem tog cuvenog, famoznog, spektakularnog, svemirskog, nikada ne prezaljenog, nezaboravnog, fantasticnog meca u Rimu?
                              'Ajde procitaj jos jednom sta sam napisao ali pazljivo, natenane. Uopste nije bitno sta ja mislim ili ti o tom Rimu, bitno je sto Clayray misli i oseca. A po njegovom sosptvenom priznanju samopouzdanje mu nikad nije bilo vece pred mec sa Novakom. Sto je i razumljivo, bolje je uci u mec znajuci da si ga pobedio u zadnjem mecu nego izgubio. Za sve ostalo procitaj jos jednom, samo pazljivo i sa razumevanjem.

Comment

'Ajde procitaj jos jednom sta sam napisao ali pazljivo, natenane. Uopste nije bitno sta ja mislim ili ti o tom Rimu, bitno je sto Clayray misli i oseca. A po njegovom sosptvenom priznanju samopouzdanje mu nikad nije bilo vece pred mec sa Novakom. Sto je i razumljivo, bolje je uci u mec znajuci da si ga pobedio u zadnjem mecu nego izgubio. Za sve ostalo procitaj jos jednom, samo pazljivo i sa razumevanjem.
                                Bitno je sta ti mislis, jer u suprotnom ne bi razglabao ovde u milion postova o mecu iy Rima.
                                A ono sto Marej misli smo imali priliku da cujemo i pred ovo finale i nakon cuvenog meca u Rimu.
                                Ti predvidjas pet setova i rovovsku borbu. Ja ti sada kazem Novak u tri eventualno cetiri, uz ne toliko rovovsku borbu. Zato sto je bolji teniser od Mareja i zato sto je psihicki stabilniji od Mareja i zato sto Marej finala video ne bi da nije vreme bilo ovako. Napravi se najbolji sljakas danasnjice od coveka koji je imao malo vise srece.
                                Last edited by Sandugp; 04-06-16, 09:12.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X