Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rolan Garos 2016.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Jesam ti rekao Skeptik,sta ce biti (kad ono bi, prekjuce valjda), i super je sto si se na kraju slozio sa mnom
    Nije tu mnogo bilo do Mareja, i ako su mu uslovi isli na ruku, jer lako je njemu bilo da demonstrira silu protiv nesto gojaznijeg Stana i da eksploatise svaku njegovu slabost (prevashodno u kretanju i nesto slabijem namestanju na udarac), kod Novaka jednostavno nije imao sta eksploatisati. Videli smo svi koliki je mizeran broj vinera na kraju imao (a poceo je prilicno dobro). Znaci nije mogao u kontinuitetu da ga probija. A na kraju je nakupio i neiznudjenih, jer nije mogao ni da odrzi toliko dugo koncentarciju i iz svog poodredjenog polozaja na terenu da izvuce nesto vise od neiznudjene ili iznudjene greske. Slomljen je bio i tu je najveca Djokoviceva zasluga i njegovo najvece dostignuce u ovom mecu - uspeo je da okrene momentum na svoju stranu i da bukvalno slomi "nesalomljivog" Mareja. Jer cim se Novak otreznio od pocetnog talasa nervoze i zagazio u teren kako valja i poceo da diktira igru nije mu bilo spasa.
    Dobar je Skot, stavise odlican ali jednostavno kada igra protiv Novaka on ne moze da dobije sem ako Djokovic nesto debelo ne zasere jer koliko god da je vrhunski teniser, opet je u svemu po malo losiji od Novaka.
    Opasno je iritantno bilo kroz ceo ovaj turnir - a i kroz celu Skotovu karijeru gledati kako se bodri ali konstantno i samo posle protivnickih gresaka. I ono njegovo "Cmon!" koje u najvecem broju slucajeva cujemo posle neiznudjene protivnika, ali opet na kraju je dostojanstveno izdrzao poraz i cestitao Novaku. I svaka mu cast na tome. Nije on los lik - samo tako deluje u zaru borbe na terenu. Ko zna verovatno je njegovim navijacima Novak iritantan.
    Last edited by Sandugp; 06-06-16, 08:50.
    sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
    Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Originally posted by skeptik View Post
      Sad kad su se strasti smirile da kazem neku rec i o samom finalu. Kao sto sam rekao u live komentarisanju 1. set GS finala ne gledam jer iz iskustva znam da je on nebitan za krajnji ishod meca i da prava borba pocinje tek od 2. seta. Ono sto sam video od 2. seta moze da se svede na jednu rec DOMINACIJA. Clayray jednostavo nije mogao da parira Novaku ni u jednom segmentu igre i vec tada sam osecao da je titula blizu, a kada je napravio dupli brejk u 3. setu znao sam da je to to makar igrali 5. setova. Zadnji set je bila cista egzikucija, mala nervoza na kraju meca je bila razumljiva ali titula nije dolazila u pitanje.
      Kad se podvuce crta Novak je bio vrlo dobar, moze on i bolje od ovog mada je u interviju rekao da je ovo njegov najbolji mec na sljaci. Od Clayray-a sam ocekivao jaci otpor jer sa ovakvom igrom i pristupom on nema sta da trazi protiv Novaka. U stvari sem mozda na WB mislim da Novak dok je na ovom nivou vise vise ne moze da izgubi mec na GS od Mareja. Posle ovog trijumfa WB dodje sada kao bonus. Bice lepo ako ga osvoji ali OI su drugi njegov prioritet ove godine. Novaku je sada samo nebo granica i ako ga povrede zaobidju moze komotno dominrati turom bar jos 2-3 godine i time oboriti sve Federerove rekorde koje jos nije.
      Slazem se da su mu OI prioritet,ali sumnjam da ce kilaviti na Wimbledonu.Treba samo proci prvu nedelju tamo i preziveti neke "drvosece"...Videcemo kakav ce Federer biti,ali za sada Novak i Endi su tamo favoriti.Zanima me samo da li ce Endi preneti odlicnu formu i na travu.

Comment

• Kljuc Novakove pobede je u tome sto on poseduje vise kljuceva citaj taktika za Endija dok ovaj ima samo jedan.
        Da bi dobio Djokovica Mari mora biti vrlo agresivan sto on moze ali nikada u dovoljnom kontinuitetu a uz to mu je potreban slabiji dan protivnika sto se na njegovu zalost retko desava.
        U setu prvom Endiju ide na ruku Novak kome misli vrludaju a ide ga i ofanziva.
        Sve dalje je samo potvrda da Endi nema kljuc kojim moze otvoriti sve tri brave koje otvaraju vrata pobede.
        Cim je sredio misli Novak je posegao za kljucem koji najvise koristi u ovakvim prilikama.
        To je kljuc zvani CC razmene bekhend na bekhend.
        Veliki broj poena sa njima je poceo i zavrsio.
        Zahvaljujuci njima Novak Endija trosi kako fizicki tako i mentalno. Iako se stice utisak da tokom njih zbog ravnih udaraca Endi ima neku prednost to je u sustini samo privid. Zabode on poneki viner ali u krajnjem zbiru je sve to pirovog karaktera.
        Kvaka je u spinu koji Novak dodaje svom bekhendu zbog cega takve loptice Endi ne moze adekvatno napasti dok pokusaji promene strane u dobrom broju slucajeva zavrsavaju u mrezi.
        Novak u njima prakticno samo drzi lopticu u igri cekajuci gresku ili kakvu zgodnu priliku za napad.
        Vremenom Endijeve frustracije proistekle iz ovih razmena postaju sve jace, umaraju ga sve vise sto mu se odrazava na servisu.
        Bilo je dovoljno samo pratiti kako padaju brzine Endijevog prvog servisa kao i procenat ubacaja istog pa zakljuciti u kom smeru mec ide.
        Cim je Endiju stao servis tu je bivao brejknut jednom pa jos jednom i tako tri seta za redom.
        Gem, set, mec, #Noleslem
        Last edited by pecaros; 06-06-16, 09:59.
        sigpic

Comment

• Ako pitamo koji je udarac presudio finale, to je Novakov return. Mari js dobio 62% poena na prvi servis.

Ako pitamo sto se promijenilo izmedju 1. i 2. seta, na to je odgovorio Koredja. Jedno kad su pomeli teren poslije prvog seta, uslovi su postali brzi. Naravno, to ne bi bilo dovoljno da Novak nije imao fokus. Medjutim, odmah napocetku 2. seta, igraci su osjetili da se odnos snaga promijenio.
          Last edited by NI; 06-06-16, 11:56.

Comment

• Originally posted by Zile90 View Post
            Ne brate moj.Umoran sam bio i prespavao sam vecinu dana jer sam juce ima tezgu.Napisacu jednu poruku svim clanovima foruma posle,znam da nista to nece znaciti njima,ali meni znaci.Sto se tice danasnjeg dana,ne bih mogao da budem srecniji.Pustaju mog oca iz bolnice posle teske borbe sa bolescu i Novak je osvojio ono sto sam ja cekao dobrih 5 godina...Ne mogu da ti opisem koliko sam danas vristao,kao neka klinka.Sta god da uradi od sada pa na dalje,on je mene sa ovim zaduzio za ceo zivot.
            E pa onda zelim ti da na neki period teske borbe prestanu u tvom zivotu kao sto ce prestati i u Novakovom, pa da uzivas sada sa mnogo vise razloga za optimizam.

Neretko mogu cuti kako je nekome zao Endija i kako zasluzuje koju titulu vise. Dve stvari sam apsolvirao:

1) Posle Federerove titule na W 2012, izgubio sam tu osobinu, da sa slaboscu i blagonaklonoscu gledam na ostatak cetvorke kada gube. Svi se oni satiru od para a i od trofeja, tako da me stvarno boli dupe sto ce mozda Federer kao jedan od najvecih otici u penziju bez oprostajnog slema, ili sto je Nadal toliko pao u formi da i on izgleda kao bez prilike za svoj novi GS. I jedan i drugi su grabili, nisu pitali, nit su razmisljali od tudjim snovima, o tudjoj sreci i boljitku, Federer kao masina lomio slabice, a Nadal arcio svoje telo, nista nije pitao, nijedan mec nije zeleo da da, zato je sad u stanju u kojem jeste i nimalo mi nije zao.

Sto se tice MAreja kad pogledas, stvarno bi on osvojio mnogo sto sta da ovih nema, al aj sad, da simuliramo sbb kbb, on decko,kad pogledas, nije odigrao nijedno finale od 10, onako da kazes legendardno, vrhunski, dostojno pobede protiv nekog od 3 legende. Jedino taj US open je osvojio posle neke da kazes borbe i nije se dao, al daleko je to od nekog performansa kao ovih na W 2008, AO 2009 ili US Open 2011... itd.

2) U sportu ne postoji zasluzivanje necega. Besmisleno je reci da je neko nesto zasluzio, ok ima situacija kada ta floskula mozda deluje kao da joj je mesto da se kaze, ali u sportu te niko ne pita dal si nesto zasluzio, ili osvajas ili ides kuci bez trofeja, ili pobedjujes ili gubis.
            It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• Cestitke, apsolutno zasluzena titula, redno je bilo da uzme taj RG. Greota bi bilo da Marej ima RG pre Novaka, najveca prevara od igraca u istoriji ove igre. Cuj Marej igrao RG finale
              OVAKO

Comment

• Djokovic ranking points earned in 2015 by the end of RG: 7585

Djokovic ranking points earned in 2016 by the end of RG: 7950
                Novak Djokovic just won his 65th career title. 46 of them are either Slams, Masters 1000s, or World Tour Finals (71%).
                ....
                sigpic

Comment

• све су анализе тачне, мене је занимало то што су ови стручњаци у емисији Мац све лепо изнели шта треба играти против Новака и били су у праву, само нису проценили Мареја, да ли он то може да изведе... додуше Мареј је све то извео у првом сету, али га је то коштало....много снаге и свежине треба да би се Новак добио на тај начин. Мареј се испумпао и изгубио сервис, изгубио хитрину и то је било довољно да га Ноле почисти као метлом.... у Риму је Ноле био уморан за то финале и изгубио, али што неко рече, то је испао "тројански коњ", навлака да полуди у тактици у првом сету и за наставак није могао у том темпу, испумпао се начисто, уз то Ноле га је много узимао и оставио га у уверењу да му не може ништа, ментално се срозао....дакле, све што су стручњаци проценили је тачно, сем што нису схватили да против Новака то може да изведе само машина, неки робот, а не жив човек... / или онај прошлогодишњи лудак Вавринка/ ха ха ха
                  sigpic

Comment

• Čitam sve ove tvitove koje postavljate ovde(ne koristim twiter), ali nigde ne pročitah Federerov i Nadalov.
                    Prati li ih ko, šta pišu?

Comment

• Za Federera me ne cudi da nije poslao bar cestitku (on je sportista koji ne postuje druge sportiste i ne zna da podnese poraz) ali za Nadala mi bas cudno
                      Last edited by veljos; 06-06-16, 13:38.

Comment

• Nadal je poznat da se ne smara previse sa sve ostalo na ATP toura, trenutno je na Majorci i odmara, bas sam juce neke slike video. A i nije nesto aktivan po socijalne mreze.
                        OVAKO

Comment

• Nadal je izuzetno korektan sportista

Comment

• Federer on Djokovic: "It's great for tennis. It's world class and really rare. He did it without any luck, it's wonderful how he did it."

Sent from my Z3 compact <3
                            http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                            with experience.

Comment

• Originally posted by veljos View Post
                              Za Federera me ne cudi da nije poslao bar cestitku (on je sportista koji ne postuje druge sportiste i ne zna da podnese poraz) ali za Nadala mi bas cudno
                              Sram ga bilo, ne koristi twitter. Staromodan covjek, ne zna koristiti to, pa mora na presicama.
                              sigpic
                              "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                              AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Loš čovjek

Comment

Working...
                                X