Novak je danas bio izvanredan, iako mislim da je jucer bio jos i bolji. Preduzimljivom igrom (dobinom i snagom), uz minimalni broj greska, je prisljavao Tima da pravi greske, sto iznudjene sto neiznudjenje. Austrijanac je imao tezak izbor. Napadati rano znaci imati slab omjer vinera i neiznudjenih. Produzavati razmjenu, znaci imati puno iznudjenih. Osim odlicne forme, za takvu Novakovu igru su potrebni izuzetan fokus i intezuitet. To je "lako" kad je motivacija visoka a nervoza/nestrpljenje izbaceni.
Mari je nadigrao Vavrinku. Odlicnom defanzivom je otupio Vavrinkin napad. Zato je Stan napravio puno vise iznudjenih gresaka nego protiv Novaka prosle godine. Povecani broj Stanovih greska je omogucavao Mariju da ne forsira previse. Napadao je pravodobno i efikasno. Za razliku od njega, Novak je prosle godine, osjecajuci konstantni Stanov pritisak, napadao neefikasno i pravio previse neiznudjenih. Uvjeren sam da je ta razlika u prvom red, ne iskljucivo naravno, posljedica razlicitih uslova.
Mari je nadigrao Vavrinku. Odlicnom defanzivom je otupio Vavrinkin napad. Zato je Stan napravio puno vise iznudjenih gresaka nego protiv Novaka prosle godine. Povecani broj Stanovih greska je omogucavao Mariju da ne forsira previse. Napadao je pravodobno i efikasno. Za razliku od njega, Novak je prosle godine, osjecajuci konstantni Stanov pritisak, napadao neefikasno i pravio previse neiznudjenih. Uvjeren sam da je ta razlika u prvom red, ne iskljucivo naravno, posljedica razlicitih uslova.
Comment