Announcement

Collapse
No announcement yet.

Rolan Garos 2016.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Novak je danas bio izvanredan, iako mislim da je jucer bio jos i bolji. Preduzimljivom igrom (dobinom i snagom), uz minimalni broj greska, je prisljavao Tima da pravi greske, sto iznudjene sto neiznudjenje. Austrijanac je imao tezak izbor. Napadati rano znaci imati slab omjer vinera i neiznudjenih. Produzavati razmjenu, znaci imati puno iznudjenih. Osim odlicne forme, za takvu Novakovu igru su potrebni izuzetan fokus i intezuitet. To je "lako" kad je motivacija visoka a nervoza/nestrpljenje izbaceni.

Mari je nadigrao Vavrinku. Odlicnom defanzivom je otupio Vavrinkin napad. Zato je Stan napravio puno vise iznudjenih gresaka nego protiv Novaka prosle godine. Povecani broj Stanovih greska je omogucavao Mariju da ne forsira previse. Napadao je pravodobno i efikasno. Za razliku od njega, Novak je prosle godine, osjecajuci konstantni Stanov pritisak, napadao neefikasno i pravio previse neiznudjenih. Uvjeren sam da je ta razlika u prvom red, ne iskljucivo naravno, posljedica razlicitih uslova.

Comment

• Jedno veoma zanimljivo zapazanje:
      2011. su svi Federerovi navijaci fanaticno navijali za Novaka kada je igrao protiv Nadala (da mu ne bi Nadal ugrozio GS i ostale rekorde).
      2014. i 2015. su svi Nadalovi navijaci fanaticno navijali za Djokovica da Roger ne bi otisao na nedostiznih 18-20 slemova, nadajuci se da u Rafi jos ima goriva za nekoliko istih.
      Roland Garos, 2016., protiv Novaka navijaju Endijevi (logicno), Nadalovi i Federerovi navijaci, ujedinjeni u nameri i zelji da se spreci istorija.

Ako to nije dominacija i maltretiranje, ja ne znam sta je. Moze se reci i ocaj.

Hajde Novace, sve sto od tebe trazim ove sezone je jos ovaj mec. Od Skota se ne sme izgubiti u finalu. NE SME!

EDIT: Dobro, i OI.
      Last edited by dJOLEX; 03-06-16, 21:57.
      "Ne zelim da izadjem na teren i pruzim maksimum, zelim da izadjem na teren i pobedim." - Novak Djokovic

Comment

• Originally posted by dJOLEX View Post
        Jedno veoma zanimljivo zapazanje:
        2011. su svi Federerovi navijaci fanaticno navijali za Novaka kada je igrao protiv Nadala (da mu ne bi Nadal ugrozio GS i ostale rekorde).
        2014. i 2015. su svi Nadalovi navijaci fanaticno navijali za Djokovica da Roger ne bi otisao na nedostiznih 18-20 slemova, nadajuci se da u Rafi jos ima goriva za nekoliko istih.
        Roland Garos, 2016., protiv Novaka navijaju Endijevi (logicno), Nadalovi i Federerovi navijaci, ujedinjeni u nameri i zelji da se spreci istorija.

Ako to nije dominacija i maltretiranje, ja ne znam sta je. Moze se reci i ocaj.

Hajde Novace, sve sto od tebe trazim ove sezone je jos ovaj mec. Od Skota se ne sme izgubiti u finalu. NE SME!

EDIT: Dobro, i OI.
        Ne mozes da generalizujes ja kao navijac Nadala ne navijam protiv Djokovica u nedelju mada shvatam zasto ti je ljepse da vjerujes da je ovako kako si napisao,vecina navijaca voli tu ulogu da su svi protiv njihovog igraca i onda im sama pobjeda sladje padne.

Comment

• Dete napokon otislo na spavanje pa da napisem i ja koju. Moji strahovi vezani sa finale su se obistinili. Clayray je daleko najgora opcija za Novaka. Da mu je dosao Stan titula bi vec mogla da se slavi, ovako ga ceka tezak posao i ako ne uzme titulu kriv ce biti iskljucivo Novak i takticki katastrofalno odradjen Rim. Nije smeo da dozvoli da uopste dodje do susreta sa Clayrayem. Morao je tankovati taj MS i sa orelom nepobedivosti doci na RG. On se kockao i doziveo poraz. Da li se to desilo zbog umora, lose terena... nebitno, Clayray je pobedio Novaka i to ce ga nositi u finalu. Da do tog susreta nije doslo on bi nakon prvog naleta Novaka pokleknuo u finalu, ovako nece jer on zaista sada veruje da moze do titule. Fizicki je spreman i napaljen do srzi. Bice to mec sezone i prekretnica i za jednog i za drugog. Ukoliko Novak pobedi znamo svi sta to znaci. Ukoliko pobedi Clayray to ne znaci samo da je uzeo RG vec i da je vezao dve pobede na Novakom i da u nastavku sezone juri mesto br.1 uzimajuci u obzir i da ce na WB biti jedan od najozbiljnijih favorita za titulu. Znaci pritisak na Novaka i Clayraya ce biti ogroman, nesto vise na Novaka naravno, ali ulog je ovde ogroman. Ovde se prelama cela sezona a mozda i citave karijere.
          Originally posted by NI View Post
          Danas bi Mari dobio svakog, ukljucujuci i Nadal iz 2014. Jedini izuzetka je Novak, mozda.
          NI, da ti odogovorim ovde. Ne bi pobedio Nadala iz 2016. Clayray je danas bio odlican ali je i Stan bio los, u nekim situacijama kriminalan. Ostaje zal sto nije doslo do susreta sa Nisikorijem ali sta da se radi.

Comment

• Originally posted by skeptik View Post
            Dete napokon otislo na spavanje pa da napisem i ja koju. Moji strahovi vezani sa finale su se obistinili. Clayray je daleko najgora opcija za Novaka. Da mu je dosao Stan titula bi vec mogla da se slavi, ovako ga ceka tezak posao i ako ne uzme titulu kriv ce biti iskljucivo Novak i takticki katastrofalno odradjen Rim. Nije smeo da dozvoli da uopste dodje do susreta sa Clayrayem. Morao je tankovati taj MS i sa orelom nepobedivosti doci na RG. On se kockao i doziveo poraz. Da li se to desilo zbog umora, lose terena... nebitno, Clayray je pobedio Novaka i to ce ga nositi u finalu. Da do tog susreta nije doslo on bi nakon prvog naleta Novaka pokleknuo u finalu, ovako nece jer on zaista sada veruje da moze do titule. Fizicki je spreman i napaljen do srzi. Bice to mec sezone i prekretnica i za jednog i za drugog. Ukoliko Novak pobedi znamo svi sta to znaci. Ukoliko pobedi Clayray to ne znaci samo da je uzeo RG vec i da je vezao dve pobede na Novakom i da u nastavku sezone juri mesto br.1 uzimajuci u obzir i da ce na WB biti jedan od najozbiljnijih favorita za titulu. Znaci pritisak na Novaka i Clayraya ce biti ogroman, nesto vise na Novaka naravno, ali ulog je ovde ogroman. Ovde se prelama cela sezona a mozda i citave karijere.

NI, da ti odogovorim ovde. Ne bi pobedio Nadala iz 2016. Clayray je danas bio odlican ali je i Stan bio los, u nekim situacijama kriminalan. Ostaje zal sto nije doslo do susreta sa Nisikorijem ali sta da se radi.
            To za karijere se slazem...Novakova bi naglo pala,a Marej bi imao sigurno god i po dana dominacije,ali nikada ne bi dominirao kao Fed,Rafa i Nole...

Comment

• Djokovic-Murray will be first time No. 1 & No. 2 play for a men's Slam title neither has won since 1984 French final (Lendl beat McEnroe)

Comment

• NI
                Sta kazu kladionice?

Comment

• Lol, Marej da dominira... Anyway, kompletirao je finala slemova, fin uspeh. A bice teska ironija ako uspe da osvoji RG pre Novaka

Comment

• Originally posted by zdravkelja View Post
                    Lol, Marej da dominira... Anyway, kompletirao je finala slemova, fin uspeh. A bice teska ironija ako uspe da osvoji RG pre Novaka
                    Pa sa Novakovim eventualnim padom i Nadalovim zdravljem,a i Fekijevim godinama,stvarno ne vidim zasto ne bi i on osetio neku dominaciju Sto se tice te ironije koju spominjes,vrlo je moguce da ce se desiti,a i jos je vise moguce da ce kompletirati sve slemove,a Novak ne.To je tek ironija...

Comment

• CW, je li uobičajeno ovako mlado polufinale u juniorskoj konkurenciji na nekom GS-u?
                      Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

Comment

Nije velika razlika izmedju Nadala 2014. i 2016.

Zasto se toliko bojis Marija ako tako mislis? Danas bi inace Novak pomeo Nadala iz 2016.

Originally posted by orao View Post
                        NI
                        Sta kazu kladionice?
                        73.5% Novak

U nedavnoj proslosti si imao:

Rim 66.2%
                        Madrid 76.7%
                        AO 81.4%
                        RG 2015. 81.4%
                        Last edited by NI; 03-06-16, 23:42.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                          Nije velika razlika izmedju Nadala 2014. i 2016.

Zasto se toliko bojis Marija ako tako mislis? Danas bi inace Novak pomeo Nadala iz 2016.
                          Ovakvog Clayraya mogu da pobede samo Nadal i Novak a da pri tom ne pruze max. Ukoliko Novak pruzi max. njega naravno niko ne moze da pobedi. Problem je taj Rim. On mu je dao nadu, laznu ili pravu nebitno, da je moguce pobediti Novaka i on ce sve uciniti da dodje do nje. Ocekujem zestok otpor i borbu Clayaray koje ne bi bilo da se nije desio Rim. Eto to ocekujem.

Originally posted by NI View Post
                          73.5% Novak

U nedavnoj proslosti si imao:

Rim 66.2%
                          Madrid 76.7%
                          AO 81.4%
                          RG 2015. 81.4%
                          I ove kvote govore da Clayray-ove sanse rastu kako vreme ide. Nizu kvotu su mu dali u Rimu zbog pobede Novaka u Madridu. Znam da je kod mene u kladionici na AUS Openu kvota za pobedu Novaka bila 1.15, sada je za pobedu na RG 1.3.
                          Last edited by skeptik; 03-06-16, 23:59.

Comment

Ovakvog Clyarya mogu da pobede samo Nadal i Novak a da pri tom ne pruze max. Ukoliko Novak pruzi max. njega naravno niko ne moze da pobedi. Problem je taj Rim. On mu je dao nadu, laznu ili pravu nebitno, da je moguce pobediti Novaka i on ce sve uciniti da dodje do nje. Ocekujem zestok otpor i borbu Calyarya koje ne bi bilo da se nije desio Rim. Eto to ocekujem.
                            Rim nije problem. Svako zna sto je tamo bilo. Mozes li uporediti Novakov intezitet danas i u Rimu? Ili cak i intezitet u polufinalu Rima sa Nishikorijem? Nema slicnosti. Dok sa onim intezitetom protiv Rafe u Rimu ima slicnosti. Rim je samo znacajan u tome sto je Mari ponovo vidio koliko je bitan prvi set protiv Novaka.

Problem je sto Mari ima igru koja moze da namuci Novaka. U masu meceva presudila kondicija, a Novak je imao tezak raspored. Mari bitno bolje servir nego prije godinu dana. Sjano koristi DS koji je efikasan na sljaci. Konacno, sljaka vise pogoduje Marijevom nego Novakovom napadu. Novak bolje napada od Andija ali se ta razlika smanjuje na sljaci.
                            Last edited by NI; 04-06-16, 00:07.

Comment

• Ko ce docekati nedleju. Ima sutrasnji dan da traje 48 sati.

Comment

• Dolazi Zlatan u Manchester, sad` mozete da pisete sta hocete... i da je Andy za Novaka ne resiva enigma i da Novak mora izaci sa 110% - necete me uskepciti a ni pokvariti mi cekanje finala.

Sve citam... ali niko ne spominje psihologiju trenutka, poena. Tu Novak drobi, pa tako i Andya.
                                Novak ima minimum 2-3 nacina da dobije Skota a Murray samo jedan.
                                >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

Working...
                                X