Marej se uvek provlacio nekako protiv Iznera , gubio setove , kroz TB itd , jedino sljaka prekosutra moze da ga spasi
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Rolan Garos 2016.
Collapse
X
-
Originally posted by Sandugp View PostSecam se da je neko od Nadalovaca ovde to pitao tamo u Rimu ili mozda cak i nesto ranije...
I da je Stefko odgovorio "Nije to nista, to samo predostroznosti radi"
Jbg.
Zaista prava steta, bolje da je zijanio 6-0 6-0 6-0 od Novaka nego da se povredi i da sjebe celu sezonu, a mozda i karijeru. Jos je ovaj zglob falio, jos to nije povredio i glavu, ostalo je vec proslo.OVAKO
Comment
-
Originally posted by luka View PostMeni je Gasquet jedno od ugodnijih iznenađenja, čitave ove sezone. Oduševljava me očigledni napredak iz sezone u sezonu, dakle konstantna uzlazna putanja..
Talenat je uvijek bio neosporan. Njegov jednoručni BH također TOP 3 u svijetu.
Ali ono što mi je zapelo za oko, unošenje više agresivnosti u igru, a automatski mu je to puno lakše raditi, kada se pomjerio korak dva unaprijed..
Također FH je dosta napredovao i sada može diktirati i završavati poene i sa njim.. Sada ga puno češće i zna flat udariti, te mu to daje i raznovrsnost i probojnost, za razliku od konstantnog spina, koji mu u biti služio samo za prebacivanje mreže.
I kao kruna svega toga je završavanje mečeva bez puno muke, uvjerljivo i u jednom jakom ritmu..
Stoga očekujem da će proći Keia, uz vjetar u leđa koji će mu dati publika, a sa Andyem će sigurno biti egal meč..
Mislio sam da je on Berdihov kalibar, ali sada sam sve skloniji mišljenju da ćemo tek u narednom vremenu viditi najbolje stvari od njega.
Comment
-
Zaradio je Gilles povredu pete u mecu sa Pellom, ali je i Viktor odigrao odlican mec od pocetka do kraja.Dobar servis/return , sablon razmena BH CC pa FH paralela i onda ravnjaca po BH a la Noki Steta samo sto vise ne izlazi na mrezu, on ima solidne voleje, prilicno dobru anticipaciju , raspon ruku za pokrivanje mreze. Par odlcnih stop voleja ali i dosta puta je propustio da izadje napred nakon dubokih udaraca na samu osnovnu. Danasnja partija je kvalitetom igre podsetila na proslogodisnju sezonu trave Stuttgart /Queens/ Wimb gde je po meni igrao mozda i najbolji tenis u karijeri.Similis simili gaudet
Comment
-
Originally posted by NI View PostTo je tacno ali sumnjam da ce bas dobiti Nishikorija. Gaske je danas dobio odlican i izuztno izjedanacen 2. set protiv Kyrgiosa. I onda je Australac, vidjevsi da ne moze, polomio igracke i rekao da vise nece da se igra. U svakom slucaju, vrlo impresivan Risar.
Comment
-
Originally posted by Dekson View PostNadalova tehnika je takva da ne čuva telo, već naprotiv dodatno ga troši. Bilo je samo pitanje trenutka kada će se ovako nešto desiti. Meni lično više fali Federer u tenisu nego Nadal.
Borac je to. Nadam se da se vraća jači, ipak su najbolji mečevi Nadal - Novak.
Comment
-
Iskreno, duboko sam razocaran i nesretan.
Rafa je napokon počeo ličiti na onog pravog.Nivo iz 1/4 Rima me impresionirao.Onaj nivo tenisa (ili malo veci, s obzirom da njegov nivo obicno napreduje kroz turnir) na osunčanoj šljaci Šatrijea bi bio dovoljan da se prođe Novak, ja sam ubjeđen u to.Godinama prije se desavalo slicno.
Ali jebiga, sta je tu je.Iskreno se nadam da ce se vratiti sto prije i da povreda nije ozbiljnije prirode.Operacija ili nesto slicno bi ga unazadilo potpuno.Mada ako je potrebno bolje zavrsiti odma nego ici sa nekom privremenom terapijom pa npr na kraju godine operisati.Ono sto se ja nadam je da uopste nece biti potrebe za istom tj da je problem 100% riješiv bez toga.Ne bi bilo loše i WB skroz propustiti ako ne bude dovoljno vremena za oporavak.Ipak na US-u su mu mnogo veće šanse.
Ne znam, dvije su opcije u njegovoj karijeri.Ili ce mu se sve vratiti na neki nacin i negdje ce eksplodirati na makar pola godine pa da sveze par velikih turnira ili ce do kraja karijere ostati ovako.
Opet poznavajuci njega, njegov mentalitet i ratnicki duh vjerujem da ce biti jos radosti za nas, makar se nadam.- 19 Grand Slams titles (84 titles)
- Most titles won on a single GS, Masters and ATP 500 (12 RG, 11 MC, 11 Barcelona)
- Winning 1 slam for 10 years in row (2005-2014)
- Clay slam (2010), Summer slam (2013), 2x Channel slams (2008,2010)
- Slams on 3 different surfaces in single year (2010), 2 slams on each surface
- The highest winning ratio on single surface (clay - 92%)
- Positive Grand Slam H2H with all big rivals
- Single and double gold medal winner (2008, 2016)
Comment
Comment