Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian Open 2016

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Totatalna je glupost omalovazavati Novakove uspjehe, covjek igra fantasticno.

http://www.b92.net/sport/australiano...nav_id=1091730

Comment

• Ne mislim da uopste bilo ko ovde omalovazava Djokovica, taman posla. Vise mislim da navijaci ocekuju da ga svi hvale, velicaju itd. Ne kazem da nema razloga za to, ali ne svako to tako oseca. Nista ne zavisi od "naseg" priznanja, a i necemo imati diskusije, ako ga svi non-stop hvalimo.
      Uzivajte u neverovatnom uspehu.

Comment

• Majstore pa nisam ja spomenuo Cilica.

Originally posted by Weltschmerz View Post
        Misliš li da bi Novaka 2014 pobedio Čilića u finalu US Opena? Ja mislim da bi Novak te godine glatko izgubio.
        Ne brni se ti, temu znam i sam otvoriti. Brini svoju brigu, sta tebe brine Cilic, ionako je ispao kao sto jazes u trecem kolu.
        Last edited by tenis; 01-02-16, 11:57.

Comment

• Ovde svaki put isto posle svakog Slema
          Dayman (a-a-ah...)
          Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
          Champion of the sun (a-a-ah...)
          You're a master of karate and friendship
          For everyone

Comment

• Ni ja ne volim to, morate hvaliti mog idola inace ste protiv mene.

A sto se Messija tice...pa ovako, Laureus uvijek dobije sportas iz individualnog sporta ali svi mi dobro znamo sta je nogomrt a sta istali sportovi. Ne moze se usporedjivati najboljeg nogomrtasa sa najboljim tenisacem. Nogomet na jednu stranu a svi ostali sportovi na drugu. I tu jos pricamo o najboljem nogometasu svih vremena. Takodjer i najbolji kosarkas ide ispred ostalih, onda sprinteri ako su svjetski rekorderi pa tenisaci. Eto Bolt ima vise titula od svih tenisaca.

Recimo Marin Cilic, momak oko top 10, GS osvajac, sa druge strane Luka Modric, isto tu negdje (ove sezone se vrti oko 15-20 mjesta najboljih igraca svijeta po svim izborima, izabran u idealnih 11)...Modric je za njega misaona imenica.

Comment

• Originally posted by tenis View Post
              Ni ja ne volim to, morate hvaliti mog idola inace ste protiv mene.

A sto se Messija tice...pa ovako, Laureus uvijek dobije sportas iz individualnog sporta ali svi mi dobro znamo sta je nogomrt a sta istali sportovi. Ne moze se usporedjivati najboljeg nogomrtasa sa najboljim tenisacem. Nogomet na jednu stranu a svi ostali sportovi na drugu. I tu jos pricamo o najboljem nogometasu svih vremena. Takodjer i najbolji kosarkas ide ispred ostalih, onda sprinteri ako su svjetski rekorderi pa tenisaci. Eto Bolt ima vise titula od svih tenisaca.

Recimo Marin Cilic, momak oko top 10, GS osvajac, sa druge strane Luka Modric, isto tu negdje (ove sezone se vrti oko 15-20 mjesta najboljih igraca svijeta po svim izborima, izabran u idealnih 11)...Modric je za njega misaona imenica.
              A Cilic vs npr Aguero? Jel i on za njega misaona imenica?
              It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• Originally posted by prskaj View Post
                A Cilic vs npr Aguero? Jel i on za njega misaona imenica?
                Naravno da je Agüero.
                Usput, Agüero je prva postava finalista SP a Luka bi bio u istoj ravni kao Xavi i Iniesta da je Spanjolac. Igra momak 10 godina isto ali je morao krenuti iz Zadra a ne iz Barcelone. Kovacic recimo je sa 20 zavrsio u Realu ali zato sto su se Spanjolci uvjerili da Mamic ima dobru "robu".
                Ali na stranu to, 10. nogometas svijeta je bolji od 10-og tenisaca. Nema klinca koji nije igrao nogomet a tenis je vec drugo.
                Last edited by tenis; 01-02-16, 12:31.

Comment

• E, ali kakva poredjenja se ovde prave.
                  Dajte manite se tih decijih komparacija.
                  sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                  Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Niko nikad kao Zidan

Spoiler
                    Dayman (a-a-ah...)
                    Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                    Champion of the sun (a-a-ah...)
                    You're a master of karate and friendship
                    For everyone

Comment

• Prskaj, tenis je u 2016. godini. Roger je zaista u 35. godini života. Rafa zaista nije ušao u drugu sedmicu na zadnja tri slema. Novak zaista u zadnjih 6 osvojenih slemova nije igrao protiv Rafe. Murray zaista ima jednu pobjedu, na mastersu, u zadnje 2 i po godine protiv Novaka, Rogera i Stana. Zaista je izgubio 5 finala AOa. Delpo je zaista povrijeđen i odigrao je 14 mečeva u zadnje dvije godine. Tsonga zaista nema veliku pobjedu na Slemu od 2011. godine.

Postove u kojima se opisuje stanje u današnjem tenisu ne posmatraj na način da se kritikuje konkurencija, nego se prosto opisuje situacija u tenisu. Čisto da bi znao da pred finale RGa ne želiš Wawrinku, nego Tsongu u finalu. Dosta se pametnih stvari ovdje moglo pročitati po godinu i po-dvije dana prije nego su se iste stvari pročitale u svjetskim medijima ili čule od stručnjaka na TVu.

Letaju loptice u mečevima protiv Delpa, u mečevima protiv Tsonge, baš kao što letaju i u svakom drugom meču kojeg su odigrali naši junaci. Sjeti se nekad pogledati i klipove iz nekih drugih vremena, čisto da se uvjeriš da li recimo Andy Roddick ima reket u rukama u svojim mečevima. Jedina stvar koja se traži je isti kriterij za sve. Ne može se jedan Andy posmatrati kao šetnja na Wimbledonskoj travi, bez reketa u rukama, a drugi Andy uz goru statistiku na drugom slemu kao najteži mogući protivnik za finale.

Comment

• Zinedine je najbolji

Comment

• Cilic nece Djokovica dobiti nikad na GS-u makar Vezao Federera, Nadala, Mareja, i Vavrinku sa po 3:0.
                          sloboda ili ništa

Comment

• Originally posted by mark it zero View Post
                            Cilic nece Djokovica dobiti nikad na GS-u makar Vezao Federera, Nadala, Mareja, i Vavrinku sa po 3:0.
                            Cilic je cudan lik, sa takvima se nikad ne zna.

Comment

• Cilic

1.
                              Po dosad pokaznom u karijeri, Cilic je daleko iza Vavrinke. No, Cilic je veliki talenat i moze vise.

2.
                              Imamo dvije sjajne titule, Cilicevu na USO i Vavrinkinu na RG. Meni one idu rame uz rame. Obije su na nivo najboljih Federerovih, Nadalovih ili Novakovih titula.

3.
                              Pitanje da li bi Cilic dobio Novaka na USO 2014. je dobro, iako hipotetsko. Novak imam strasnu defanzivu i strasan rekord protiv Marina. Medjutim, Marin je 10 zadnjih setova na USO odigrao bitno bolje nego ista prije ili poslije u svojoj karijeri.

Zato se ne bih usudio da dam odgovor.

Nadal

Originally posted by Niki View Post
                              Gde je to Shminka rekao "jaki"?
                              Mislim za Nadala pitam. . .
                              Ja nisam citirao shminku nego se nadovezao na njega. Da pojasnim, najbolji moguci Nadal, Federer i Mari su najbolji za Novaka. Uzimam naravno, da ni jedan od njih ne moze dostici svoj pik (Federer 2006, Nadal 2013. i Mari 2012.-13.)
                              Last edited by NI; 01-02-16, 12:52.

Comment

• Ovdje je borba izmedju Federera i Djokovica

http://mobile.abc.net.au/news/2016-0...n=sport&pfm=sm

Interesantno je to, sinoc sam citao neke usko specijalizovane Federerove i Nadalove forume i nisam se uopste iznenadio sto bi Federerovi navijaci radije vidjeli Nadala kako podize pehar u Parizu nego Djokovica, a Nadalovi kako bi radije da Federer slavi u Australiji nego Djokovic. Gap od osam i cetiri puno bolje izgleda nego gap od sest i tri. Jos je Novak u najboljim danima. Ali nije tako davno bilo, tacnije prije samo dvije godine smo svi mislili da je samo pitanje trenutnka kad ce Nadal osvojiti jos barem ta tada cetiri Slema, imao je finale AOa sa Vavrinkom, potom je osvojio Rolan Garos iako ne najboljom igrom, ali od tog Rolan Garosa pa do sad nista posebno nije uradio na Slemovima. Tacnije njegovi rezultati u godinu i po dana su cetvrto kolo Vimbldona, propusten USO, cetvrtfinala AOa i RGa, drugo kolo Vimbldona, trece kolo USOa i prvo kolo AOa. To su rezultati igraca izvan TOP 10. I sve to posle titule u Parizu 2014, posle finala AOa, a prije tog AOa je osvojio Dohu, posle toga Rio i Madrid, igrao finala Majamija i Rima, vidjelo se i tokom sezone sljake da ne blista ali je osvojio Pariz, rekordni deveti i sigurno niko nije ocekivao ovako stromglav pad.

I nije ni cudo sto ga Federerovi navijaci vise ne vide kao ozbiljnu prijetnju i sigurno im je sad zaustavljanje Djokovica prece, da moras odlucis da se kladis ko ce prije do Federera od njih dvojice vjerovatno bi 90% njih pare stavilo na Djokovica. Iako je sest Slemova masu, ali iz ove perspektive izgleda mnogo blize nego da Nadal osvoji tri. Ipak u tenisu, sportu uopste stvari mogu brzo da se promijene i nema nikakvih garancija. Novak je u ovoj situaciji bio i prije, 2012. godia je isto bila olimpijska, osvojio je AO, vezao treci uzastopni Slem i ocekivao se nastavak dominacije, nesto slicno kao 2011. ali se nije desilo. Nije ni 2013, a ni 2014. osvajao bez o jedan Slem, sto je meni uvijek bilo u redu, Slem po godini i to je uspjesna godina jer nikad moja ocekivanja nisu bila da postane najbolji ikad, posle 2011. sam se vec nadao da dodje do 10 Slemova ako moze, to bi bio nestvaran rezultat, najbolji sa ovih prostora i nesto sto niko nikad vjerovatno nece oboriti. Pa sumnja tokom 2012, 2013. i 2014, ali je opet tih 10 bilo uhvatljivo, sad izgleda da je 15 uhatljivo, ali vidjecemo vec.

Kao sto rekoh Novak izgleda kao covjek na misiji. Sjecam se Nadalovih Slem titula, koliko radovnja, koliko mu je znacila svaka od tih titula. Znaci i Novaku sigurno ali su njegove proslave toliko obicne na USO i AO da je to nesto nevjerovatno. Ne pisem ovo bez nekog razloga. Namjerno sam se dotakao te teme jer sam citajuci sinoc Federerov forum primijetio da dosta njih kako oni kazu zale Djokovica sto je ovakav robot. Sto je za njega ovo samo posao, nema strasti, nema ljubavi, navode njegovu izjavu da sad napokon moze da odmori par nedelja. Oni to ne mogu da shvate, covjeka bez emocija, robota na terenu, neka osvoji 20 Slemova ali oni ce uvijek navijati za Federera jer nije posvecen koliko Novak, za Rodzera je tenis strast, ne posao. Uziva na terenu i van njega. Djokovic nikad ne moze da se opusti, stalno je pod tenziom, zategnut maksimalno. Robotizovani sampion iz Istocne Evrope.

Eto koliko je to zanimljivo i da je ustvari sve u ocima posmatraca. Jer upravo je sve ovo sto oni misle za Djokovica iz nase perspektive suprotno i zbog cega smo poceli i navijamo za Novaka, a opet nesto robotsko vidimo kod Federera i Nadala, mnogi njih dvojicu vide kao hladne ljude koji sve rade po automatizmu. I to je ok, ne bi bilo zanimljivo da je drugacije, ne posmatramo svi svijet istim ocima. Zato harmonija.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X