Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Stefan,

Rafa je u prvom redu sampion, kao i Novak uostalom. S tim sto je Rafa veci.

Rafa je isto tako folirant jer konstantno i prilicno vjesto uspijeva da stvori atmosferu da su mu sanse manje nego jesu. Ne libi se da koristi povrede u tu svrhu. Price o povredi uglavnom procure od drugih, bliskih Rafi. Pogledaj sezonu 2010. Proslo je jedva mjesec dana od prica da li ce se Rafa povuci do potune dominacije. Manje vise isto se ponovilo 2013.

Ili uzmi jucerasnji mec. Mnogi, ukljucujuci i nekoliko vrsnih poznavalaca tenisa na ovom forumu ali i Matsa i Sajmona Rida jucer (oni su to doduse radili uvijeno), su smatrali da David ima realne sanse da pobijedi Rafu. U prvom redu zbog Rafine lose forme. Ja sam bio malo skepticniji jer sam znao da David moze poci u kljucnom trenutku, ali ne onako kako je pukao. Medjutim, pokazalo se kad je trebalo da Rafa uopste nije u tako losoj formi. Da su i servis i FH manje vise gdje trebaju da budu. Poslije drugog seta, Mats je stalno pricao da David mora da igra na sve ili nista. Znaci da ga je Rafa u 2. setu nadigrao.

Iako je Rafa najbolji u foliranju, nije jedini. Mari je bas postenjacina, ali ono njegovo hvatanje za sve za sto se moze uhvatiti i te kako salje pogresnu poruku protivniku. Novak se ne hvata ali zna da opusti protivnika. Znas kad ono Novak izgleda na samrti a onda lupa vinere kao blesav.

Mislim da je to u spanskoj sportskoj kulturi jako prisutno. Nikada necu zaboraviti kako je jednom prilikom Nadal pregazio povrijedjenog Verdaska. Nije mu vjerovao da je povrijedjen. Mislio je da Verdasko folira. Ali nikada nikoga nisam vidio da tako uspjesno stvori utisak da nije favorit kao sto Nadal ucini.

To je ono sto sam mislio kad sam rekao folirant.

Comment

• Dakle dobismo u baruštini ovdašnjoj maskiranog insajdera koji ispod dvopolne maske svoje pripoveda, vešto umeće i kukavičja jaja podmeće. Sve uvijeno u oblande a opet ciljno odapeto sa namerom degradiranja Novaka Đokovića i njegovih bližnjih. Tako nas on ili ona upozna da su Đokovići krivci za karijerni neuspeh Ilije Bozoljca te da su Troicki i Tipsarević sklanjajući se Novaku s puta, sami sebe sklonili od tenisa. Biće takvih zavijotki još u to sumnje nema, samo me silno zanima iz kakvih to pobuda maskirani insajder nastupa.
      Last edited by pecaros; 05-06-14, 08:22.
      sigpic

Comment

• Originally posted by FeliLopez View Post
        sad ispade David smesan igrac zato sto je izgubio od Nadala danas posle poezije u prvom setu.. pa znate i sami na sta obicno lice mecevi u kojima Feki, Rafa i Nole igraju protiv sunarodnika - bude ili metla ili im se ovi sklanjaju sa puta, pogotovo ako je neki veci turnir u pitanju..
        Feki - Stanko 15-2
        Novak - Troicki+Tipsa 18-3 (pa jedan od glavnih razloga zasto ova dvojica trenutno ne igraju su upravo ovakva slakanjanja sa terena novaku i jos nekim igracima,... znam da nije ni mesto ni vreme za ovakve price,ali jbg kad sam vec krenuo u tom smeru)
        Rafa - Ferrer 23-8
        Rafa - Verdasko (15-1), Lopez (9-3), JCF (9-2), Robredo (8-0) itd itd

ne treba pljuvati Dacu za danasnji raspad jer je jednostavno teska cinjenica da ovi igraci igraju jezivo protiv legendi, ikona, igracina iz svoje zemlje, sigurno su im tada drugacije misli u glavi nego da igraju protiv bilo kog drugog igraca... a david zapravo ima ubedljivo najbolji odnos u tim situacijama od svih 'kombinacija'

msm da davidove izjave od pre i posle meca dovoljno govore u prilog svemu ovome
        Say what now?

Comment

• Originally posted by Vanja #66 View Post
          Say what now?
          ne znam sta ti nije jasno, Troicki i Tipsa su takve velicine i da oni nisu "povredjeni/suspendovani", Novak nikad ne bi imao sansu za RG
          http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
          with experience.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
            ne znam sta ti nije jasno, Troicki i Tipsa su takve velicine i da oni nisu "povredjeni/suspendovani", Novak nikad ne bi imao sansu za RG
            Izrečena je jasna aluzija da su Đoković, Troicki i Tipsarević međusobno nameštali mečeve. Zato javno kažem da ću na svaku takvu budalaštinu reagovati po bilo koju cenu.
            sigpic

Comment

• Originally posted by NI View Post
              Stefan,

Rafa je u prvom redu sampion, kao i Novak uostalom. S tim sto je Rafa veci.

Rafa je isto tako folirant jer konstantno i prilicno vjesto uspijeva da stvori atmosferu da su mu sanse manje nego jesu. Ne libi se da koristi povrede u tu svrhu. Price o povredi uglavnom procure od drugih, bliskih Rafi. Pogledaj sezonu 2010. Proslo je jedva mjesec dana od prica da li ce se Rafa povuci do potune dominacije. Manje vise isto se ponovilo 2013.

Ili uzmi jucerasnji mec. Mnogi, ukljucujuci i nekoliko vrsnih poznavalaca tenisa na ovom forumu ali i Matsa i Sajmona Rida jucer (oni su to doduse radili uvijeno), su smatrali da David ima realne sanse da pobijedi Rafu. U prvom redu zbog Rafine lose forme. Ja sam bio malo skepticniji jer sam znao da David moze poci u kljucnom trenutku, ali ne onako kako je pukao. Medjutim, pokazalo se kad je trebalo da Rafa uopste nije u tako losoj formi. Da su i servis i FH manje vise gdje trebaju da budu. Poslije drugog seta, Mats je stalno pricao da David mora da igra na sve ili nista. Znaci da ga je Rafa u 2. setu nadigrao.

Iako je Rafa najbolji u foliranju, nije jedini. Mari je bas postenjacina, ali ono njegovo hvatanje za sve za sto se moze uhvatiti i te kako salje pogresnu poruku protivniku. Novak se ne hvata ali zna da opusti protivnika. Znas kad ono Novak izgleda na samrti a onda lupa vinere kao blesav.

Mislim da je to u spanskoj sportskoj kulturi jako prisutno. Nikada necu zaboraviti kako je jednom prilikom Nadal pregazio povrijedjenog Verdaska. Nije mu vjerovao da je povrijedjen. Mislio je da Verdasko folira. Ali nikada nikoga nisam vidio da tako uspjesno stvori utisak da nije favorit kao sto Nadal ucini.

To je ono sto sam mislio kad sam rekao folirant.
              Nešto mi sinulo sada.
              Zašto foliranje? Ako je foliranje dignut naglo udarce tokom meča svaka čast. Za mene je to umjetnost. Rijetko tko može da samo tako pojača kada treba, to je odlika najvećih. Takvom lakoćom prebacit u brzinu više a da ne ostaneš u slabom ritmu iz 1.seta. A što se tiče izjava, pa zar je zabranjeno hvalit druge i nikad sebe stavit u prvu poziciju, skromnost.

Comment

• Originally posted by kreso34 View Post
                Nešto mi sinulo sada.
                Zašto foliranje? Ako je foliranje dignut naglo udarce tokom meča svaka čast. Za mene je to umjetnost. Rijetko tko može da samo tako pojača kada treba, to je odlika najvećih. Takvom lakoćom prebacit u brzinu više a da ne ostaneš u slabom ritmu iz 1.seta. A što se tiče izjava, pa zar je zabranjeno hvalit druge i nikad sebe stavit u prvu poziciju, skromnost.
                Kreso,

Nije foliranje dignuti igru tokom meca. Foliranje je uvjeravatai sve da nemas sansi, da si povrijedjen..., a onda dignes igru tokom meca.

Na ovom RG-u, Rafa ostavlja utisak da je izvan forme da njegovi udarci nemaju snage, da ga muce ledja... On je bez ikave sumnje imao povredu ledja u Melburnu. U kojoj mjeri se ona kasnije vracala ne znam.

Ali on je jucer pokazao da moze da igra tennis vrlo blizu najboljem koji je ikad igrao. Ako dodje do finala Rafa-Novak, Novak mora da ocekuje nabrusenog, top Rafu. Nikako ne smije da se opusti sa pricama da Rafa nije u formi.

Comment

• NI,

Nazivati Rafu foliantom makar i na nacin na koji ti to interpretiras je besmisleno,vrhunskisport je surov,razlike medju prvih 20-30 najboljih su u nijansama,cesto se koristi presudni element glava koa odlucuje pobednika.e to glava nije samo suva inteligencija,kvalitet ili srce u junaka,vec i zakulisne radnje koje su vise ili manje vidljive obicnim smrtnicima koji tenis prate kroz oci navijaca.Cilj glavnih igraca je titula na najvecim turnirima,kako ce se do nje doci,laksim ili tezim putem nije toliko vazno,nekad je postojala fraza pobedjvati ruzno,mada toga ima sve manje vidljivo,sad bi to po tvome mogli cak nazvati foliranje,skrivanje prave forme,sve je to u granicama dozvoljenog.Sportsko takmicenje, nije sve u postenju,vec prevariti protivnka, iznenaditi ga u okviru pravila igre,evo trenutno najsvezije cega se mogu setiti je Gulbisov MTO protiv Rogera,zar to nije foliranje,jeste,ali je pravilima teniske igre dopusteno,tako da je besmisleno na ovaj nacin kritikovati Rafu.

Comment

• Originally posted by NI View Post
                    Kreso,

Nije foliranje dignuti igru tokom meca. Foliranje je uvjeravatai sve da nemas sansi, da si povrijedjen..., a onda dignes igru tokom meca.

Na ovom RG-u, Rafa ostavlja utisak da je izvan forme da njegovi udarci nemaju snage, da ga muce ledja... On je bez ikave sumnje imao povredu ledja u Melburnu. U kojoj mjeri se ona kasnije vracala ne znam.

Ali on je jucer pokazao da moze da igra tennis vrlo blizu najboljem koji je ikad igrao. Ako dodje do finala Rafa-Novak, Novak mora da ocekuje nabrusenog, top Rafu. Nikako ne smije da se opusti sa pricama da Rafa nije u formi.
                    Ne znam koga je Rafa uvjeravao da je povrjeden
                    Ono jucer je bilo 65% pravog Rafe, Rafe iz proslogodisnjeg polufinala, ovih ostalih 35% nece i ne moze naci.
                    A ovo sve ostako sto pises, to je strah koji progovara iz tebe :P

Sent from my GT-S6310 using Tapatalk

Comment

• Осећам да сам против Рафе, а разлог је једино у овогодишњем жребу. Човек дошао до финала играјући са неким ликовима, а у четврт-финалу добио стару муштерију, а тако ће бити и у полу-финалу где ће му се наместити Мареј... стиче се утисак да је дошао на првенство света на шљаци, а малтене није имао јаког противника. Ако је то реално стање, онда Рафа и јесте шампион без конкуренције..да су у Рафиној половини Вавринка у форми и Дел Потро у форми и да после њих дође у финале са Нолваком, питао бих све шта би било!

Нолетова жеља је овај трофеј, пут је трновит и тежак, увек се неко у форми појави њему на путу и стичем утисак да га никада неће освојити? Ментално се истроши до евентуалног финала и ако дође до меча са Рафом, питање је шта ће од њега остати? Јесте добијао Рафу, али је сваки поен био са максимумом утрошене енергије, никада није било лако. Сумњам да ће Ноле имати толико свежине и снаге да то одигра у три сета... мислим да ће балдисати као Давид и на крају слати млаке лопте које ће Рафа испуцавати као из топа... одприлике смо то већ виђали...
                      Last edited by Žika; 05-06-14, 10:19.
                      sigpic

Comment

• Originally posted by juventus View Post
                        NI,

Nazivati Rafu foliantom makar i na nacin na koji ti to interpretiras je besmisleno,vrhunskisport je surov,razlike medju prvih 20-30 najboljih su u nijansama,cesto se koristi presudni element glava koa odlucuje pobednika.e to glava nije samo suva inteligencija,kvalitet ili srce u junaka,vec i zakulisne radnje koje su vise ili manje vidljive obicnim smrtnicima koji tenis prate kroz oci navijaca.Cilj glavnih igraca je titula na najvecim turnirima,kako ce se do nje doci,laksim ili tezim putem nije toliko vazno,nekad je postojala fraza pobedjvati ruzno,mada toga ima sve manje vidljivo,sad bi to po tvome mogli cak nazvati foliranje,skrivanje prave forme,sve je to u granicama dozvoljenog.Sportsko takmicenje, nije sve u postenju,vec prevariti protivnka, iznenaditi ga u okviru pravila igre,evo trenutno najsvezije cega se mogu setiti je Gulbisov MTO protiv Rogera,zar to nije foliranje,jeste,ali je pravilima teniske igre dopusteno,tako da je besmisleno na ovaj nacin kritikovati Rafu.
                        Ja nisam bas shavatio u cemu je razlika izmedju tvog i mog misljenja. Napisao sam da Novak i Mari takodjer foliraju, nisam pomenuo Gulbisa, ali ne mogu sve pomenuti. Mislim da to u manjoj ili vecoj mjeri svi rade. Nisam rekao da Rafa radi ista protivno pravilima, barem ne kad se o foliranju radi.

I rekao sam da je on najbolji u tome!

Dakle reci mi u cemu je nesporazum. Mislis da Rafa nije najbolji u tome? Ili mislis da je rijec prevariti (u okviru pravila igre) koju si ti upotrijebio, primjerenija od rijeci folirati (isto tako u okviru pravila igre)?

Za mene folirati znaci - ponasati se tako da ostavis utisak da si ono sto nisi ili da se osjecas onako kako se ne osjecas.
                        Last edited by NI; 05-06-14, 10:27.

Comment

• A jeste se svi zakačili za jednu rečenicu...isfolira te tako što pomisliš da od njega nema više ništa, pa opet fuliš i tako u krug

iznesu ga sa Wimbledona, a on pokori USA uzduž i poprijeko...

Vidjet ćemo da li je u stanju uraditi nešto slično ove sedmice...razlika u ovom osvojenom RGu bi bila ta da je isfolirao i svoje navijače

Ja sam mislio da David jučer može do pobjede na osnovu njegove dobre igre...ali je stao...mislim da će Novak do titule jer igra bolji tenis...

ali Rafa me ovog puta neće prevariti...jer sve vrijeme kontam da se samo za RG i čuvao...vidjet ćemo do kraja sedmice šta je prava istina
                          Last edited by shminka; 05-06-14, 10:23.

Comment

• Komentator je juce rekao da David od debija na GS-ovima nije propustio ni jedan. Zaista sjajan rezultat i dostignuce. Ali taj podatak govori samo jedno, iako ima udarce i igracki sve sto je potrebno za osvojanje makar jednog, on jednostavno nije VELIKI igrac. Jednostavno nije mentalno jak da zadrzi igru i izbori veliku pobedu na najvecem turniru protiv najboljih igraca. Svaka cast na svim dostignucima u karijeri ali kada ucestvujes 40 i kusur puta na najvecim turnirima i ne osvojis nijednom to svakako govori da ti nesto fali, da ne govorim da ni masters ne bi video da nije imao nenormalnu kolicinu srece.

Sto se tice polufinala, jasno je svima da ce finale biti Nadal-Djokovic. To je i najpostenije jer realno ocigledno je da su trenutno daleko ispred ostatka tura. Marej mozda i moze nesto da uradi, ali jednostavno Skot nema snage, mozda uzme set ali to je maksmialno od njega sutra, jer sa svakim setom Marejeve sanse za osvajanje istog su sve manje, a naravno da niko Nadala ne moze pobediti 3:0 na RG-u.
                            sloboda ili ništa

Comment

• Gde se Žiko Novak istoršio do sada, pa još i mentalno? Ne očekuješ valjda da se prošeta do finala jednog GS, pa da tek tamo ima eventualno teži meč?
                              Sve izgleda odlično za sada, a naravno da se u ovoj fazi pitaju i protivnici.
                              Uostalom ostao je samo Gulbis, ako ga on istroši toliko do Rafe... e onda stvarno... da ne pričam.

Za razne glupe insinuacije ovde slediće kazna, ako se nastavi u tom pravcu.
                              sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                              But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by Zika View Post
                                Осећам да сам против Рафе, а разлог је једино у овогодишњем жребу. Човек дошао до финала играјући са неким ликовима, а у четврт-финалу добио стару муштерију, а тако ће бити и у полу-финалу где ће му се наместити Мареј... стиче се утисак да је дошао на првенство света на шљаци, а малтене није имао јаког противника. Ако је то реално стање, онда Рафа и јесте шампион без конкуренције..да су у Рафиној половини Вавринка у форми и Дел Потро у форми и да после њих дође у финале са Нолваком, питао бих све шта би било!

Нолетова жеља је овај трофеј, пут је трновит и тежак, увек се неко у форми појави њему на путу и стичем утисак да га никада неће освојити? Ментално се истроши до евентуалног финала и ако дође до меча са Рафом, питање је шта ће од њега остати? Јесте добијао Рафу, али је сваки поен био са максимумом утрошене енергије, никада није било лако. Сумњам да ће Ноле имати толико свежине и снаге да то одигра у три сета... мислим да ће балдисати као Давид и на крају слати млаке лопте које ће Рафа испуцавати као из топа... одприлике смо то већ виђали...
                                Da 100 puta igraju Vavrinka-Nadal na sljaci na 3 dobijena ne bi Vavrinka pobedio, a ne verujem ni nesto specijalno namucio Rafu.
                                sloboda ili ništa

Comment

Working...