Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2014.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• I jos da dodam, da Gulbisu nije pomagao turnirski fizio, nego njegov licni, posto ovo nije ATP drugacija su pravila.
    Ali verujem da jos uvek ima na ovom forumu ljudi koji misle da je sve bilo regularno
    http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
    with experience.

Comment

• Ali je Federer vjerovatno mentalno najnestabilnija legenda svih vremena(tu jos uvijek ne racunam Novaka, da racunam on bi bio na vrhu)
      Nevjerovatno je da njega tokom cijele karijere te stvari izbacuju iz ritma potpuno.
      sigpic

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
        A dobro cak i da je bio foliranje, sta je to bitno? Dali igrac kao Fed treba da dozvoli da ga to poremeti? Pateticni su te izgovore da je taj MTO poremetio Federera, dajte molim vas, nije Gulbis udrio reketom Rogera vec trazio MTO. Roger je samo trebao da nastavi da igra kako sto je igrao u cetvrtom setu i sve bi bilo ok.
        Kad imas ritam i neko te isjece na 10 minuta i zavuces se u glavu i pocinjes vise nervozan da budes, vise razmisljas. Ovo sto oni igraju je refleks, ne razmisljaju oni o svakom udarcu. Kada udju u tu neku zonu, dosegnu ritam udaranja onda sve to rade mahinalno i podsvjesno. Cim to pocne biti svjesno, previse razmisljaju o udarcima i bum ode ritam, ode sve i idu greske redom.

Tako da nije lako nastaviti igrati nakon 10 minuta pauze onako kako si igrao dok si imao ritam.
        sigpic
        "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
        AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
          Ali je Federer vjerovatno mentalno najnestabilnija legenda svih vremena(tu jos uvijek ne racunam Novaka, da racunam on bi bio na vrhu)
          Nevjerovatno je da njega tokom cijele karijere te stvari izbacuju iz ritma potpuno.
          Problem je sto on nije bio u pravom ritmu, taman je usao u mec i ovaj ga je prekinuo.

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

• A ako pricamo o stabilnosti Rogera, to je kod njega uocljivo zadnjih par godina. Nisu ga prije sjekli ovako. Sada covjek ima ispunjen zivot, na zalasku karijere je, ima cetvero djece, vodi firmu, vodi player council pri ATPu. Svasta se njemu u glavi mota kad ga isjeku
            sigpic

Comment

• Originally posted by Vladan View Post
              Ali je Federer vjerovatno mentalno najnestabilnija legenda svih vremena(tu jos uvijek ne racunam Novaka, da racunam on bi bio na vrhu)
              Svako ima neku slabost
              Dayman (a-a-ah...)
              Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
              Champion of the sun (a-a-ah...)
              You're a master of karate and friendship
              For everyone

Comment

• Originally posted by maliajnstajn View Post
                A ako pricamo o stabilnosti Rogera, to je kod njega uocljivo zadnjih par godina. Nisu ga prije sjekli ovako. Sada covjek ima ispunjen zivot, na zalasku karijere je, ima cetvero djece, vodi firmu, vodi player council pri ATPu. Svasta se njemu u glavi mota kad ga isjeku
                Nece vise, konacno se opametio, neka to neko mladji preuzme

sigpic

with experience.

Comment

A ako pricamo o stabilnosti Rogera, to je kod njega uocljivo zadnjih par godina. Nisu ga prije sjekli ovako. Sada covjek ima ispunjen zivot, na zalasku karijere je, ima cetvero djece, vodi firmu, vodi player council pri ATPu. Svasta se njemu u glavi mota kad ga isjeku
                  Ne vodi vise, istupio je juce cini mi se. No nebitno, od 2008. ima taj problem, a to je punih sest godina.
                  sigpic

Comment

Kad imas ritam i neko te isjece na 10 minuta i zavuces se u glavu i pocinjes vise nervozan da budes, vise razmisljas. Ovo sto oni igraju je refleks, ne razmisljaju oni o svakom udarcu. Kada udju u tu neku zonu, dosegnu ritam udaranja onda sve to rade mahinalno i podsvjesno. Cim to pocne biti svjesno, previse razmisljaju o udarcima i bum ode ritam, ode sve i idu greske redom.

Tako da nije lako nastaviti igrati nakon 10 minuta pauze onako kako si igrao dok si imao ritam.
                    Covjece, protiv njega igrao Ernests Gulbis, najveci psiho na ATP touru, sta vise reci? Fed, koji je tezak 17 Gs titula i jos milion drugih, da zbog MTO dozvoli ovakav pad? Nemoj me zajebavat molim te, to su samo izgovori sa strane navijace Federera, a fakt je da je Roger bio uzasan na ovaj turnir, narocito danas. I jos je imao publiku na svoju stranu, i opet nije dobio mec.
                    OVAKO

Comment

• Druga je stvar sto je Roger bio ocajan cijeli turnir, ali trik je u tome da je podlo bilo uzeti MTO na 5-2. Zasto ga nije uzeo na pocetku 5. seta?
                      sigpic

Comment

• Ako Gulbis pobedi Tomasa upada u top 10...ali i da ne upadne sad, sigurno ce do kraja godine. Cak ima sansu i za zavrsni Masters

Comment

• dobro... ima problem ima problem.. ima, za koji Gulbis očigledno dobro zna
                          sigpic

Pablo Sandoval: A guy can change anything.. his face, his home, his family, his girlfriend, his religion, his God.
                          But there's one thing he can't change... he can't change his passion.

Comment

• Originally posted by Stefan-kobe View Post
                            Covjece, protiv njega igrao Ernests Gulbis, najveci psiho na ATP touru, sta vise reci? Fed, koji je tezak 17 Gs titula i jos milion drugih, da zbog MTO dozvoli ovakav pad? Nemoj me zajebavat molim te, to su samo izgovori sa strane navijace Federera, a fakt je da je Roger bio uzasan na ovaj turnir, narocito danas. I jos je imao publiku na svoju stranu, i opet nije dobio mec.
                            Ja sam se vec bila pomirila da ce da izgubi, pa pricam da nije svoj ceo turnir, ali ovakvo jadno ponasanje me je bas iznerviralo.
                            Ne kazem ja da bi Fed pobedio da Gulbis nije uzeo MTO, ali bi ta pobeda bila skroz cista, ovako mi je Gulbis postao jedan od najjadnijih igraca na tour-u, neko ko ce sve uraditi da bi pobedio, ko ce se sluziti nesportskim oruzjem, a posle se praviti lud i naivan
                            Fed nije imao sansu za titulu, ali mi je strasno krivo sto je ispao od ovog tenisera u pokusaju i nadam se da ce ga Berdih staviti na pravo mesto.

sigpic

with experience.

Comment

• Bolji je Gulbis igrac od Berdiha, mada je pitanje zna li on to
                              sigpic

Comment

• Ajnstajn izdominirao

Comment

Working...
                                X