Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian open 2014 (AO)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Otkrila je #trojica
    sigpic

Comment

• Originally posted by AIRBORNE View Post
      Zato sto je Novak samo covek,ljudko bice sa svim svoji savrsenstvima i manama - kao ti i ja.
      Razlika je samo sto se on bavi profesijom koja je javna,prati ga miloni gledalaca i sve je vidljivo i podlozno pohvalama ili kritikama... dok smo mi anonimusi i mi se pravdamo samo nekolicini ljudi u nasoj okolini.
      Nadam se da si me razumeo.
      Cekaj brate,a Federera i Nadala ne prati javnost.Pa prate ih 10 puta vise nego Novaka,pa pogledaj sta rade ljudi.Ja znam da niko nije isti,ali ne mozes da mi kazes da on zbog toga gubi sve bitne meceve,to ne pije vodu.Ja stvarno mislim da njemu nema vadjenja iz ovog problema,iskreno.Nadam se da gresim,ali njega ce polako stizati god,a ostace na ovih 6 Gs-a sto ima.

Comment

• Originally posted by Zile90 View Post
        Cekaj brate,a Federera i Nadala ne prati javnost.Pa prate ih 10 puta vise nego Novaka,pa pogledaj sta rade ljudi.Ja znam da niko nije isti,ali ne mozes da mi kazes da on zbog toga gubi sve bitne meceve,to ne pije vodu.Ja stvarno mislim da njemu nema vadjenja iz ovog problema,iskreno.Nadam se da gresim,ali njega ce polako stizati god,a ostace na ovih 6 Gs-a sto ima.
        1. Vidis kako mozes lepo napisati nesto a da se niko ne uvredi,tako rodjeni
        2. Vidi se da si besan na Novaka zbog Novaka i to je legitimno pravo.
        3. Gubi meceve zato sto je samo covek, i Rafa je imao - 7. u nizu od Novaka zato sto je samo covek.
        4. Sve grane ljudske "nauke" napreduju... medicina,informatika,muzika,film,gradjevinarstvo,i ndustrija
        ali samo jedna nauka ako mogu tako da se izrazim "tapka" u mestu a to je psihologija tj. ljudska psiha.
        Ima naucnika po svetu,experata,sve to stoji ali generalno ljudska psiha je nedokuciva stvar tako da je tapkanje i nagadjanje (zasto se i zbog cega se nesto desilo "u glavi") zagarantovana rabota.
        Last edited by AIRBORNE; 25-01-14, 00:55.
        >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Originally posted by AIRBORNE View Post
          1. Vidis kako mozes lepo napisati nesto a da se niko ne uvredi,tako rodjeni
          2. Vidi se da si besan na Novaka zbog Novaka i to je legitimno pravo.
          3. Gubi meceve zato sto je samo covek, i Rafa je imao - 7. u nizu od Novaka zato sto je samo covek.
          4. Sve grane ljudske "nauke" napreduju... medicina,informatika,muzika,film,gradjevinarstvo,i ndustrija
          ali samo jedna nauka ako mogu tako da se izrazim "tapka" u mestu a to je psihologija tj. ljudska psiha.
          Ima naucnika po svetu,experata,sve to stoji ali generalno ljudska psiha je nedokuciva stvar tako da je tapkanje i nagadjanje (zasto se i zbog cega se nesto desilo "u glavi") zagarantovana rabota.
          Da tebra,ali je Nadal gubio samo od Novaka te sezone.Seti se samo nije Nadal gubio jer je mentalno slab,nego je Djokovic igrao tada vanzemaljski tenis.Ne kapiraju ljudi ovde izgleda dovoljno sta Djokovic propusta,svi samo pricaju bice bolje i te fore.Dok Nadal pise istoriju Novak brze bolje ide i slika se po bolnicama.Boze me oprosti ruzno je sto to pricam,ali ne treba mu to u zivotu,na taj nacin da se reklamira.Verujem da on ima dobru nameru,ali definitivno njega tenis ne zanima kao ostale stvari i to mene mnogo nervira.Kada se samo setim sta je sve pogubio u zadnjih dve i po god.Definitivno mi treba odmor od tenisa i to veliki.Barem do Us Opena.POkusacu da se ne pojavljujem do tada ovde.

Comment

• E vidis Zile gde je "greska" ,
            to TI hoces da on radi da samo pobedjuje, to si TI samom sebi u glavi i srcu
            stvorio sliku da on treba vec sada imati 12/14GS a da se konacan broj osvojenih GS ne nazire i da bi onda tebi kada pomislis na tenis bude ponosan osmeh.
            Ne moze to bas tako... zar ne.
            U svakom slucaju,bice kako ce biti a mi smo navijaci sa takodje svojim vrlinama i manama,nase je da podrzimo nokoga koga gotivimo ma kakve rezultate pravio.
            Pecke i Sand su super drugari tako da nema potrebe za svadjama,bar smo u jednom isti...
            Volimo Novaka i uvek mu zelimo sve najbolje.

Pozdravljam te i zatvaram ovu nasu malu prepisku.
            Last edited by AIRBORNE; 25-01-14, 01:31.
            >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• Sjećam se Stena prije nego što je Novak eksplodirao... Ja sam se tad mogao zakleti da je Sten bolji igrač koji se ne trudi previše. Kad su igrali mečeve, mislio sam da je pata/pata... A ovaj ga dobio 14 puta... Zato sad vjerujem da sve ovo nije slučajno. Sten je najlošiji server od svih udarača, pa opet ih dobija sve. I protiv Novaka je dobio mnogo razmjena...
              Nije on premlad, a takođe nije ni idealno građen, ali s kojim kg manje, i više vjere u sebe, on može da izdominira ove godine.

Comment

• Originally posted by Maxx-a View Post
                Grigor u sva tri svoja meca uzeo set a Satnislas u 12 nijedan, tako da ta logika nije na cvrstim osnovama.Da li ce u GS finalu uzeti set ostaje da se vidi, sansu ima naravno, videcemo sta ce pritisak uciniti, s druge strane sumnjam da ce Nadal dozvoliti gubitak seta/ova , uz prikazanu igru na turniru i istorijsku sansu za drugi CGS ,verujem da ce izaci jos motivisaniji da na ubedljiv nacin dodje do istog.
                Ne treba tako gledati na to,Wawrinka je sigurno bolji igrac od Dimitrova,moje skromno misljenje,to sto nije uzeo set,to je bilo pitanje mentalne snage,odigrao je brdo tajbrejkova protiv Nadala,promasivao set lopte i slicno,da li je sad konacno resio psihu,videcemo u nedelju. Jedno je sigurno od tih 12 meceva,mislim da je samo jedan bio finale i to madrida prosle godine na nadalovoj omiljenoj podlozi,tako da mu je ovaj 13 ubedljivo najbitniji mec,sad je prilika da proradi,ako uspe imace grand slam i onih 12 prethodnih meceva bice totalno nebitni. Slazem se sa nekim koje to vec reko da Nadal ima vise da izgubi u ovom mecu od Stena,koce bolje da se nosi sa pritiskom videcemo.
                Last edited by El Dorado; 25-01-14, 03:53.
                sigpic

Comment

• Videćemo koliko gemova će osvojiti Wawrinka protiv Rafe.Pa neka bude i 1.set u životu. Prosto neverovatno je da neko ko prati i poznaje tenis može da veruje u pobedu Wawrinke nad Nadalom u 3 seta u finalu GS!?. Jedno je želeti i navijati, a drugo očekivati ozbiljno uspeh 100% autsajdera protiv Rafe ili Rodžera svejedno. Da nije finale GS i da nisu Nadal ili Federer protivnici moglo bi da se shvati. Koliko juče ili prekjuče svi su listom tvrdili da Wawrinka nema nikakve šanse u finalu ni protiv Nadala , niti protiv Federera. I realno, nema nikakve. Osim teoretske, neke fatalne povrede ili predaje meča.

Comment

• Ала Ерани и Винчи доминирају у дублу. Свака им част. Лепа сарадња која им доноси доста титула.

Comment

• Slazem se sa shminkom da je Stan sad bolji igrac nego prosle godine. Ovogodisnji mec sa Novakom nije bio ni blizu atraktivan kao onaj prosle godine ali ga je Stan sto puta iskusnije odigrao. Nije preterivao sa rizikom, sacekao je svoju sansu, dobro se nosio sa pritiskom kad je Nole poveo 30:0 na njegov servis gem... on po meni zasluzuje pohvalu a nikako da ga bilo ko pljuje.
                      Mislim da je i Noleta iznenadio...
                      ___
                      skeptik: Slazem se u svemu osim toga da ce Stan u finalu doci do seta...to bi za mene bilo ogromno iznenadjenje, Rafa ce u finalu prikazati svoj najbolji tenis i trudice se da sto prije zagrize svoju 14. GS titulu.
                      Last edited by Zzz; 25-01-14, 06:23.

Comment

• Originally posted by Maxx-a View Post
                        Grigor u sva tri svoja meca uzeo set a Satnislas u 12 nijedan, tako da ta logika nije na cvrstim osnovama.Da li ce u GS finalu uzeti set ostaje da se vidi, sansu ima naravno, videcemo sta ce pritisak uciniti, s druge strane sumnjam da ce Nadal dozvoliti gubitak seta/ova , uz prikazanu igru na turniru i istorijsku sansu za drugi CGS ,verujem da ce izaci jos motivisaniji da na ubedljiv nacin dodje do istog.
                        Stvar je u tome sto on napreduje od prosle godine, korak po korak. On je u 2012 imao 0:2 protiv Mareja, u 2013 2:0. Imao je protiv Ferera 7:1 do prosle godine, 2013 vodi 2:1. Prosle godine protiv Novaka 2 meca u 5 setova na GS, dva poraza. Ove godine pobeda. On je komplentan igrac jedini problem je bila glava. Ove godine je napredovao i na tom planu. Videcemo sta ce uraditi protiv mentalnog dzina ali po meni ima sanse da mu otkine bar 1.set ako nista drugo pod uslovom da mu servis ne zakaze.

Comment

• skeptik:
                          Mareja je razbio na sljaci (sto je bilo ocekivano) i na USO-u gde je vec Andy ja mislim imao problema sa leđima.
                          Sto se tice Ferera, njega su mnogi u 2013 pobeđivali, nije bio na svom nekadasnjem nivou.
                          On je komplentan igrac jedini problem je bila glava. Ove godine je napredovao i na tom planu.
                          Tu se slazem.

Comment

• Za pola sata finale

Sta kaze Martina Hingis: http://www.ausopen.com/en_AU/video/i...snCKV2qeraufYW

Comment

• Stan je poceo neverovatno da napreduje od kad je poceo da radi sa Normanom, i to da napreduje u svakom pogledu, igracki, fizicki i sto je najbitnije na mentalnom planu.
                              Ocigledno je Norman odlican trener, jer on je radio sa Soderlingom kad je ovaj od igraca koji je bio nezgodan, ali za koga se znalo da ce se raspasti u kljucnim trenucima postao neko ko je dobio Nadala na RGu, a sledece godine Rogera na istom turniru i ko zna sta bi bilo da se nije razboleo.
                              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                              with experience.

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                                Stan je pokazao veci kvalitet u ovom duelu sa Djokovicem, nego prosle godine. Prosle godine je bio svjestan da ne moze igrati s Novakom, pa je onako lupao i imao srecu da vecina udaraca upada u teren. Onakav mec odigras jednom u karijeri. Stan na AO, Rosol na W, Soderling na RG, Stakhovsky na W itd...

Stan se godinu dana poslije vraca, ubjedjen da vise ne mora igrati tako spektakularno da ima šansu...u bitnim poenima je izdrzao razmjene od po 30 udaraca i izasao kao pobjednik iz njih. Servirao odlicno kad je trebalo, skidao linije i dosao do pobjede naposlijetku...

Svakako je ovaj mec veci pokazatelj njegovog kvaliteta nego proslogodisnji...

Stakhovsky i Rosol se nisu sastavili poslije svojih meceva...a Stan je odigrao najbolju sezonu u karijeri i ne zaustavlja se jos uvijek
                                Apsolutno shminka!

Pa nije tenis samo lupanje vinera. Tenis je jos ponesto, ukljucujuci i destrukciju protivnicke igre. Stan je bolje lupao vinere prosle godine. Ali ove godine je pristojno lopao viner plus destruirao Novakovu igru. Ne pokazuje Stan slucajno na glavu.

Problem sa Nadalom je sto ne vidim kako Stan moze destruirati Nadalovu igru. Ali ko zna sto Magnus Norman moze da smisli. Tri tracka nade za Stana su:

1.
                                Stan je servirao odlicno citav turnir. Tu moze biti TB-ova, Nadal ce biti favorit u njima, ali sansa losijem igracu da dobije set u TB je uvijek veca nego da ga dobije prije TB.

2.
                                Stan mora da lupa vinere satima. To tesko ide, ali prosle godine protiv Novaka je islo. Protiv Nadala moze da bude za nijansu losiji nego protiv Novaka 2013. da bi pobijedio.

3.
                                Magnus Norman je trener koji je vodio Soderlinga kad je ovaj pobijedio Nadala u RG.
                                Last edited by NI; 25-01-14, 08:33.

Comment

Working...