Announcement

Collapse
No announcement yet.

Roland Garros 2013.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ono što je još zanimljivije je to što se Przysieznom to dogodilo i prije dva tjedna na Challengeru u Bordeauxu, samo što je tada Bagnis njega pobjedio u kvalifikacijama, a onda on kao lucky loser ušao u glavni ždrijeb koji ga je ponovno spojio s Bagnisom u prvom kolu... Ponovno je izgubio
    "Postoji jedno nepisano tenisko pravilo koje kaže sljedeće - ako vidite da loptica ide vani, onda je pustite da ide vani"-- Mićo Dušanović - finale Wimbledona 07.07.2013. godine.

    Comment


    • Da li je izasao OOP za sutra?
      sigpic
      "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
      AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

      Comment


      • na Suzanne Lenglan turnir otvaraju noto i Prle

        Comment


        • @Prle
          I to prilično opširno koliko vidim, što u krajnjem slučaju ne znači da se ne može i opširnije počevši od ovog posta.

          To je stvar tvoje logike. Poznavanje logike i jeste temelj svega, pa i ovog tvog zaključivanja. Logički si postavio temelje i zaključio neke stvari, što implicira da su te stvari subjektivne jer si ih ti tako postavio. Pišeš na vrlo vješt način, a koliko vidim i prilično si iskusan u ovim stvarima koje si počeo da ponavljaš. Držiš se one da je ponavljanje majka mudrosti.
          Tenis ne čine dvojica igrača, ali poredimo njih dvojicu. Pazi kako to zvuči iz tvog ugla. Uzmimo primjer nas dvojice(Braća Grim nastupaju) gdje ti mene dobijaš duplo više mečeva:
          Notorious: imam 4 turnira na sve 4 podloge, ti imaš 2
          Prle: ja sam tebe dobio duplo više mečeva, bolji sam
          Notorious: nisi bolji, ja sam dobio Navrasa 20x i Bojanu 10x, oni u ovom slučaju mogu biti Roddick, Hewitt, potpuno je nebitno
          Kakve veze imaju Navras i Bojana sa tobom i sa mnom ako si pokazao da si bolji od mene? Ne ležiš mi kao match-up ili si jednostavno bolji Dakle, ja svoje poraze i nemoć ne mogu opravdati pobjedama protiv ostalih i pravdati time da sam bolji i kompletniji. Mogu, kao što mogu tvrditi da je sad noć što može biti djelimično tačno jer jeste na kontra hemisferi. Ta noć je i taj vaš match-up, subjektivno kreirana teorija Gaotererovaca ponovljena na milione puta i dobila je obrise istine. Ne zaboravi da ste još jednu teoriju formirali u zadnje 3 sezone. To je ono da Rafa odgovara Novaku, Novak Goatereru, a Goaterer Rafi. I ova teorija je neistinita jer ćete H2H demantovati.
          Riječ konstantnost je osnova svega, a svi Rafini udarci su konstantniji osim servisa. Kako će Nadal u izmjeni ubaciti jednu lopticu više u Goatererovu polovinu je valjda poenta tenisa, a on to radi sa velikim uspjehom. Taj plan prolazi već godinama a Goat se nije izborio sa njim.

          Ti si Prle izgleda ostao u nekom prošlom vremenu, gdje su volley i ostali udarci izvođeni mnogo mekše, ljepše za oko, nešto što je ostalo i kod tvog ljubimca. Kako da objasnim jednom teniskom nostalgičaru koji je ostao u onom vremenu da su snaga+brzina+konstantnost precizno plasiranih loptica+defanziva+ofanziva ključ svega, a da sve to moraš imati da bi bio kompletan. Mentalna snaga dolazi i odlazi sa kvalitetom igre.
          To što sam nazivao Rafu folirantom, i što ću ga možda opet tako nazivati ako mi da povoda, nema nikakve veze sa igračkim kvalitetima, ovo je još jedan bezuspješan pokušaj da proširiš temu na suštinski nebitne stvari. Imam svoj stav i uopšte me ne zanima šta će CW potvrditi. Često nas stavljaš u množinu, ne vjerujem da mi persiraš jer nisi valjda poludio da mi čas persiraš a čas ne. Ako je ovo drugo u pitanju, ružno je to raditi osim ako ne imenuješ osobe. U suprotnom, bilo koji navijač ti može uskočiti i osjetiti se prozvanim.

          O crtanju ću nešto niže, a mogao si navesti i da je Rafa osvojio sve što treba osvojiti i da mu ne manjka turnira na ostalim podlogama, bar ne onih najvažnijih. Sam si potvrdio moju priču da ih je nagomilao na šljaci pa tako smiješno izgleda 13 turnira, 5 finala Wimbledona, i još mnogo završnica na USO i AO.
          Ako sporija podloga ne daje bolju sliku o kompletnom igraču, pravo je pitanje gdje je veća mogućnost da limitiran igrač napravi iznenađenje? Da uzmemo Sarajevo kao primjer. Na onakvom ledu ja uopšte nisam siguran da bi Rafa brejknuo nekog servera i to ne mora biti igrač iz A kategorije. Sporija podloga limitira limitirane igrače, a daje veliku slobodu kompletnim igračima da pokažu sav svoj repertoar. Ne pada džaba serverima i lopatarima mrak na oči kad dođu na šljaku. Podloge su i usporene da bi se smanjila mogućnost iznenađenja, znam da ti se ne sviđa, ali je došlo tako vrijeme. Ako ti ni ovako lijepo nacrtano ne pomaže, ne bih te zadržavao i neću više, ali imam još koju da napišem pa bježim

          Tvoji argumenti jesu kontra mene, kakva bi to diskusija bila kad bi nam argumenti bili isti. Goaterer može sve odigrati kao i Rafa. Razlika je u tome što Rafa ne mora biti namješten na udarac da bi ga plasirao, dok ovom drugom nije strano gađanje ptica i okolnih višespratnica. Često ćeš vidjeti i da Rafa odigra passing iz trka nekoliko metara iza osnovne. Kad bih birao FH uvijek bih izabrao Rafin(mislim na sve igrače), moćno oružje koje ima i snagu i preciznost.

          Recimo da si se izvukao za Nalbandiana, ali opet kompletnost vežeš za uspješnost što nije uvijek tačno. Šta me briga šta kažu statistički podaci kad vidim svojim očima njihove mečeve. Statistika kaže da je Goat kompletniji, teren kaže da je Rafa. U razmišljanju čemu da više vjerujem odlučujem se za teren i oči, a statistika me ne zanima kao i njene devijacije koje pokušavaš da predstaviš. U nekoj mjeri Goaterer je spriječio Rafu da postane na travi ono što je na šljaci, ne znam kako ti je to promaklo, a nije ovo za šljaku.

          Sampras nije kompletniji od Agassia iz prostog razloga što je Agassi kvalitetniji igrač na sporijim podlogama, isto važi i za Lendla. Obojica nisu imali problem sa trajanjem poena dok su njihovi protivnici obično srljali na mrežu što su im tadašnje podloge i slabiji udarci omogućavali. Ovo ti je laički objašnjeno, ne bih da ih analiziram detaljnije, jer bih onda pisao ovu poruku 2 sata, a to mi nije namjera. U svakom slučaju je Sampras profitirao iz bržih podloga, a kako bi se snašao na sporijim nećemo nikad saznati, možemo samo pretpostaviti po njegovoj igri na njima.
          To što voliš poistovjećivati stilove igre je ok, ali što neki stil u datom trenutku ne može biti iznad onoga što ti smatraš kompletnim je totalna subjektivnost. Novak je u datom trenutku podigao igru na nevjerovatan nivo, gdje mu se slaba tačka nije mogla naći. Ostaje nada da će to ponoviti iako je počeo opasno da luta.
          I da, dolazim do onoga što sam i pričao iznad o nostalgiji i zaostalom teniskom vremenu čije repove vučeš. U zadnjem tvom pasusu nesumnjivo potvrđuješ. Danas sport ne ide bez snage, i gle čuda Rafa istu i koristi, a mogao je u baletane, ko njemu dade da igra tenis Problem i nastaje što Goaterer često sve rješava protiv Rafe pokretom jednog zgloba. Skoro nam je to demonstrirao, daj bože da se ne sastanu ovdje, biće to horor u najavi. Navodiš ofanzivna rješenja, a gdje su defanzivna? Strikina defanziva je skoro perfektna sa hirurški preciznom ofanzivom. To što se tebi ne sviđa nije moj problem.

          To što si ti citirao je na nivou talentovanog petogodišnjaka i izgledalo bi otprilike isto onako kao kad kažem "Kada Novak odigra BH dijagonalu i ispusti krik Goaterer može plakati, Rafa izvlačiti gaće, a Murray se hvatati za sve dijelove tijela"

          Nemam šta ispravljati, jer mišljenje ne mogu mijenjati onome ko ga ne želi promijeniti i tu ću se zaustaviti.

          Comment


          • Sta je ovo
            Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

            Comment


            • Ispade da bi Roger bio bolji igrac da na sljaci nikad nije prosao 1. kolo

              Comment


              • Originally posted by shminka View Post
                Ispade da bi Roger bio bolji igrac da na sljaci nikad nije prosao 1. kolo
                To je ono sto ja stalno pricam, da se Roger nije stalni pojavljivao u tim finalima,nego da je na 5,6 turnira ispao ranije, imao bi pristojan H2H i ispalo bi da je bolji igrac
                http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

                Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

                sigpic

                Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                with experience.

                Comment


                • Kol'ko ja vidim - It's gonna be legen........wait for it.......................dary - LEGENDARY !!!
                  Dayman (a-a-ah...)
                  Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                  Champion of the sun (a-a-ah...)
                  You're a master of karate and friendship
                  For everyone

                  Comment


                  • Ja sam odustao od ovih kilometarskih postova kad je onaj kralj uporedio fudbal i tenis, a sad vidim da sam se postedio silne gluposti napisane za Federera..

                    Zasyo Federera svi blate, zastonsvi osporavaju da je on najbolji svih vremena?
                    sigpic
                    "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                    AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

                    Comment


                    • Nije izasao raspored, ali ce na teren u nedelju Serena, Federer Ana, Ferrer, Raonic..

                      Ali sve je to nebitno, i džaba vi ovde balavite, kad se Andy već uveliko sprema na travi, Lendl stajl

                      Comment


                      • Ja sam izgubio volju za ovim jos davno. Svako napise kilometarski post i misli da je to njegovo jedino tacno. Iskusni su u pisanju - to se vidi, u jednom trenutku bi pomislo: "covece ovaj filozof je u pravu, on je moj idol. Tako je care, objasni im !!! " Sva sreca pa razmisljam svojom glavom.

                        Kao sto sam rekao - it's gonna be LEGEN...............wait for it...................DARY !
                        Last edited by Mr. Wolf; 25-05-13, 12:26.
                        Dayman (a-a-ah...)
                        Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                        Champion of the sun (a-a-ah...)
                        You're a master of karate and friendship
                        For everyone

                        Comment


                        • Originally posted by shminka View Post
                          Ispade da bi Roger bio bolji igrac da na sljaci nikad nije prosao 1. kolo
                          To ljudi ne shvataju.

                          Ko ima najlosije rezultate protiv Rafe na sljaci?
                          Ferer , Federer i Novak.

                          Zasto?
                          Zato sto su tri najbolja igraca ne sljaci poslije Rafe pa se cesto srijecu u finalima i polufinalima. Zato sto su, barem ova druga dvojica u rangu Mustere, Viljasa, Vilander (bolji od njega) a ne u rangu Samprasa, Mekinroa, Bekera...

                          Lendl ima 5 finala RG-a. Tacno kao Federer!
                          Last edited by NI; 25-05-13, 12:26.

                          Comment


                          • Eh da je Role bio pametan pa da izgubi mec pre nego sto ce se sastati sa Rafom. Da je neko pametan bio pa da mu kaze da se ne trudi da ulazi 2008. u finale W, 2009. u finale AOa i svih onih godina u finale RGa.
                            Sta ces, jbg, Role nikad nije znao da se okruzi pametnim i strucnim ljudima

                            Anakona treba oterati govnjivom motkom, sta uradi covek Roletu u finalu Rima
                            Dayman (a-a-ah...)
                            Fighter of the Nightman (a-a-ah...)
                            Champion of the sun (a-a-ah...)
                            You're a master of karate and friendship
                            For everyone

                            Comment


                            • Originally posted by Gandalf View Post
                              Ja sam izgubio volju za ovim jos davno. Svako napise kilometarski post i misli da je to njegovo jedino tacno. Iskusni su u pisanju - to se vidi, u jednom trenutku bi pomislo: "covece ovaj filozof je u pravu, on je moj idol. Tako je care, objasni im !!! " Sva sreca pa razmisljam svojom glavom.

                              Kao sto sam rekao - it's gonna be LEGEN...............wait for it...................DARY !
                              Bacaš ironiju na sve strane i to je jedino tačno. Moj stav je moj stav, a nisam valjda pobudalio da ga namećem tebi ili bilo kome drugom, ili da smatram da i vi trebate tako da mislite. Prilično je zabrinjavajuće dokle ste uspjeli da dobacite od svih postova Prleta i mene, ako vam se ne čita, preskočite

                              Comment


                              • Svi mi tenis posmatramo iz nekog svog ugla...ali je najveci problem sto 90% nas nakon ovih kilometarskih postova nece skrenuti ni lijevo ni desno ni za mrvicu...tako da ove kvalitetne diskusije bas i ne sluze nicemu...osim prepucavanju

                                Tebi NI svaka cast!

                                A recimo Dzumhur u Sarajevu trenira na terenu iznad kog se nalazi(la) kafana...i dok on na tim terenima krv p**a da bi se domogao hebenih kvalifikacija RGa...u kafani strucnjaci, totalno ubjedjeni u svoj nacin razmisljanja, raspravljaju o tome da li je neki rezultat tamo nekog Federera, Rafe, Novaka i ostalih dobar ili ne...jer mu se takva igra svidja ili ne svidja...

                                Comment

                                Working...
                                X