Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nole, idi u peršun!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • O boze dal Roger i Rafa imaju kalendar od prvog do prvog uzeta 4 slema??Ne...

    Najbolje sada da uzme kalendarksi 4 slema 9 mastersa wtf i oi da bi zapusio svima usta

    Imao je on dosta srece da dodje uopste do ovog finala,posebno Wimb gde je bio vec iscrpljen ali ga zreb spasio,sljaka ga je kostala ove godine ali je vredelo,posle tog slema on je za mene Goat

    Nije ovo finale za dzaba,uzeo je 1200 bodova u trci za Yeno1

    Comment


    • Tuga.....

      Comment


      • Ipak ga je pojeo pritisak.

        Comment


        • Mislim da je pritisak presudio, bilo je verovatno malo i do umora, ali sigurno ubedljivo najviše do pritiska. Poraz kao poraz boli, , mada ja lično sam mišljenja da mi je mnogo teže pao RG 2015.
          Nakon prošlog oktobra sam mislio da nikada neće više osvojiti RG, na Wimbledonu je imao sreće sa žrebom, ne može uvek. Na početku godine sam mislio da bi 2 slmea bila fantazija, AO je izvukao polupovređen/povređen , RG na maestralan način. Ovo bi bilo mnogo da je uspeo.

          Mislim da se ljudi zanose sa onim prognozama kako ima još 5 godina slemove da osvaja. Pad je sve strmiji, i biću šokiran da uzme više od 2 slema sledeće godine. Dosta je i 2!

          Opet US open finale gubi...počinjem da verujem u teoriju da je umor odgovoran za to, u 4.5 meseci 3 slema na 3 podloge, mnogo! I ja mislim da bi trebao šljaku da smanjuje, možda čak i RG da propusti 1 od sledeće 2 godine. Cicipas je sve jači, a može i Tim da se vrati u top formu do maja.

          Comment


          • Novak je izgubio najvazniji mec u zivotu, a ja nikada lakse nisam prihvatio njegov poraz. Jednostavno nije bio ni blizu da pobijedi. Koji su razlozi za tako lak poraz?

            Prvo, to je pritisak. Veceras je pritisak imao veliki uticaj na ishod meca. Medjutim, pritisak je napravio puno vise stete u prethodnim mecevima. Novak se previse mucio u prethodnim kolima. Imao je tezak zrijeb, ali ipak Novaku ne bi trebalo 17,5 sati da dodje do finala da je bio relaksiraniji. To ga je jako umorilo.

            Drugo, to je umor. On ocigledno nije uspio da oporavi tijelo tokom zadnjih 48 sati. To je znao kad je izasao na teren. Mislim da mu je od pocetka bilo jasno da ne moze pruziti top partiju.

            Trece, imao je izuzetnog protivnika. Medvedev je top igrac u top formi, samovjeren... Nije davao nista dzabe, a Novak je danas trebao ponesto dzabe. Meni se od pocetka cinilo da Novak sumnja da ima dovoljno snage za Medvedeva. Zato je onako olako izgubio prvi gem na svom servisu poslije vodjstva od 40:15.

            Da li bi konacni rezultat bio drukciji da nije dao poklon na startu. Mozda i bi. Da je osjetio pritisak, Danilov nivo bi bio nizi. Na primjer, kada je poslije prvog seta Danil shvatio da je favorit, odmah mu je nivo igre pao. Novak je dosao do tri vezane brejk lopte. Danil je jednu spasio super servisom, ali dvije druge je Novak mogao da dobije. U jednoj je stigao drop udarac Rusa, imao je vremena, da bi onda odigra totalno nerzonski slajz FH tacno na Danilov reket. Nije jasno mislio jer nije vjerovao u sebe. Na drugoj BL je napravio bazicnu BH gresku.

            Malo ga i nije htjelo. U narednom Danilovom servis gemu, dosao je do BL, dobio drugi servis, odlicno ga returnirao, a onda je zbog TV-a sudija prekinuo poen. Koliko se to puta desilo na turniru? I to bas kad je imao najbolju sansu da dodje do brejka. Medvedevu je mrezica pomogla u par kriticnih poena.

            Jednom kad je izgubio 2. set, potpuno se predao. Nije posao u svalacionicu da se presabere kao protiv Cicipasa na RG-u. Treci set je bio mucenje. Novak je odmah izgubio dva servis gema, tako da i ocekivanu Danilovu nervozu kad je servirao za mec nije bio u prilici da iskoristi.

            Mislim da je Olimpijada imala efekta na ovaj USO. Poraz protiv Zvereva je narusio samopouzdanje. Osim toga, zbog Olimpijade nije igrao pripremni turnir. Dosao je na USO malo zardjao. Vjerovatno bi brze dobio prva 3-4 meca da je dosao u top formi.

            Ovoga puta nije uspio napraviti ono na cemu je Beker insistirao: "Na svakom slemu je vazno doci do polufinala sa sto manje potrosene energije." Zato nije mogao ostvariti ono sto je najavio poslije pobjede nad Zverevom: "Igracu finale kao da mi je zadnji mec u zivotu."

            Comment


            • Novak vec duze vreme ne igra prva kola slemova u topu,mislim da je vise manjak motivacije nego pritisak,jednostavno se smori,zna da je bolji i da samo trba da odradi...i onda zna i da razigra protivnika pa se bez veze muci,to ga je kostalo ovog puta verovatno,na Rg i Ao(ovde zbog povrede)je uz dosta pottosene energije dosao do sf,ali ipak osvojio,ne moze svaki put,mislim da je potcenio svoje godine,previse je samouveren bio posle Rg,iskreno i ja bi posle onakvog slema,to mu je najbolji slem u karijeri i najvazniji

              Pobediti Beretinija Rafu i Cicipasa deluje iz ove perspektive impresivno

              Comment


              • Novak je potcijenio svoje godine, u to nema sumnje. Tacno je i da nije motivisan protiv losijih igraca, ali isto tako, kad je pripremljen za slem, on odradi ranija kola profesionalno, svjesan da mora da cuva energiju.

                Tesko je reci kako ce da reaguje na ovaj poraz. U proslosti se vracao jaci. Medjutim, godine cine svoje. Motivacija nije sto je nekada bila.

                Ako nastavi da juri slemove, mora jos bolje da optimizira utrosak energije. Slemovi kao slemovi, na njima uvijek postoji faktor srece. Uvjeren sam da je Novak ima Danilov zrijeb a Danilo Novakov, da bi danas pobjednik bio drugi. Novak definitivno moze osvajati 1-2 slema godisnje jos 2-3 godine.
                Last edited by NI; 13-09-21, 01:26.

                Comment


                • Originally posted by djkov View Post
                  Ipak ga je pojeo pritisak.
                  Pritisak kombinovan sa umorom je ucinio da je usao u mec bez samopouzdanja.

                  Comment


                  • Originally posted by NI View Post
                    Novak je precijenio svoje godine, u to nema sumnje. Tacno je i da nije motivisan protiv losijih igraca, ali isto tako, kad je pripremljen za slem, on odradi ranije kola profesionalno, svjesan da mora da cuva energiju.
                    Jeste bilo izrazenije na ovom turniru,medjutim Novak nijedan slem nije osvojio bez izgubljenog seta,Rafa i Roger imaju po nekoliko,dobro Rafa zbog Rga,a Roger je mastralan da trosi malo eneergije u prvim kolima,ali interesantan podatak je da Novak ja mislim nikad do finala slema nije dosao bez izgubljenog seta,gotovo sam siguran da je tako,jednostavno Novak od njih trojice najvise igra na rezultat


                    Ja sam imao nekad utisak da on namerno obara pritisak za sebe gubeci setove u prvim kolima ovde

                    veceras je svakako bilo pritiska,ali vise je umor

                    Comment


                    • Originally posted by Srkisa View Post
                      Novak vec duze vreme ne igra prva kola slemova u topu,mislim da je vise manjak motivacije nego pritisak,jednostavno se smori,zna da je bolji i da samo trba da odradi...i onda zna i da razigra protivnika pa se bez veze muci,to ga je kostalo ovog puta verovatno,na Rg i Ao(ovde zbog povrede)je uz dosta pottosene energije dosao do sf,ali ipak osvojio,ne moze svaki put,mislim da je potcenio svoje godine,previse je samouveren bio posle Rg,iskreno i ja bi posle onakvog slema,to mu je najbolji slem u karijeri i najvazniji

                      Pobediti Beretinija Rafu i Cicipasa deluje iz ove perspektive impresivno
                      Ima tu istine da je RG stvorio krivu sliku svima, u prvom redu Novaku. Djelovao je nepobjediv. Sreca sa zrijebom na Uimbldonu je samo podgrijala tu iluziju. U protivnom ne bi putovao na Olimpijadu.

                      Comment


                      • Originally posted by Srkisa View Post

                        veceras je svakako bilo pritiska,ali vise je umor
                        Veceras je bilo:

                        50% umor
                        25% pritisak
                        25% kombinacija (Kad je rekao da ce igrati kao da mu je zadnji mec, to je mislio. Kad je danas izasao na teren nedovoljno fizicki oporavljen osjetio se prevarenim, nije rekao: "Daj da probam da izvucem sto mogu iz ove situacije." Nego je rekao: "Nemam srece!")

                        --------------

                        Iz ovog intervjua se vidi da je usao u mec bez vjere da ga moze dobiit. U protivnom ne bi osjcao olaksanje. Nije htio direktno da kaze da je umor igrao veliku ulogu, ali ako ga noge nisu slusale, to je umor. Nervoza je mogla biti pola sata.

                        Interview: Novak Djokovic, Finals - 2021 US Open - Official Site of the 2021 US Open Tennis Championships - A USTA Event

                        Djelovao mi je jako pribrano! Definitivo planira da nasatvi karijeru ka do sada. Medjutim, ni on ni bilo ko drugi ne zna dugotrajni efekt ovog poraza.

                        Pominjanje Beograda mi djeluje kao prigovor nekome iz svoje okoline. Igrati Beograd prije RG-a nije bilo pametno.
                        Last edited by NI; 13-09-21, 02:04.

                        Comment


                        • To je to. Vise ne pratim Novaka. Nemam videti nista sto vec nisam video. A ovo sinoc je bila prilika koja se odabranima pruza jednom u zivotu. Nije uspeo. Nakon ovoga nista ne moze biti vaznije vaznije .... Tako da hvala lepo, nemam dovoljno zivaca i zdravlja za njegove avanture.
                          sigpic

                          Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

                          U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                          Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

                          Comment


                          • Slažem se i ja da je bilo težih poraza. Naročito onaj od Vavrinke. Taj me je boleo kao da mi je rođeni brat izgubio. Raspao sam se. Ovo sinoć, šta da kažem...? Protiv Saše Zvereva je bilo finale pre finala. Bokserski meč, jedan drugog su udarali bez garda. Čestitam Danilu, svojom igrom na betonu generalno je zaslužio svoj prvi Slem.

                            Bilo mi je žao Novaka jer nije imao odakle da povuče energiju, imao je stvarno skandalozne promašaje. Dugo dugo nisam video da je toliko loše igrao. Pritisak ga jeste pojeo. Noge su bile preteške. Protiv Zvereva nije dugo trajao meč, relativno ok, 3 i po sata, malo jače ali tenzija je bila ogromna. Objektivno bih rekao da je Danil odigrao prvi set jako dobro ali drugi i treći znatno slabije, bilo je mnooogo prostora za povratak. Meč me malo podsetio na RG prošle godine u oktobru.

                            U svakom slučaju, Novak je odigrao finala Slemova na zadnjih 5 turnira. I generalno igra dobro na Slemovima. Ovo je beton i postoje dobri igrači na betonu, Novak nije imao sreće u žrebu.

                            Činjenica je da Novak nije u kondiciji kao pre 10 godina i zato je ovo bio problem. Hvala mu što je Igrao na Olimpijskim igrama ali i to je uzelo danak, bolje bi se spremio za USO i tehnički bi imao veći nivo. Ovo je ispala hazarderska priča. Vidi se po tome što je svako kolo izgubio set. Ali dobro, naporno je. Olimpijske igre su bile njegov izbor. Lično mi znači pobeda nad Zverevim jer je on ipak do juče bio taj kojeg treba pobediti. Sada je to opet Danil.

                            Falio je Nadal da malo pomereti ostale igrače. On je Novakova metla za čišćenje žreba na betonu. On ume da osakati igrače, osim ako ih ne pobedi.

                            Znao sam da je teško uzeti 4 Slema, kakva god da je konkurencija.

                            Mimo svega ovoga, iako opet kažem, čestitam Danilu, iznenadio sam se kako mu je taktika bila primitivna. Primao je servis 4m iza osnovne linije a na svoje serve je servirao 2x prvi servis. To pokazuje koliko je on ograničen igrač. Po mom mišljenju pobedio je na vrlo jeftin način. Nisam ga se pribojavao nimalo ni ovde ni u Australiji. Niti ću ubuduće.

                            Siguran sam da će Novak uzeti još Slemova. Samo ovako je mogao da izgubi, on u trileru ne može da popusti. Kad se lomi, on slama protivnike. Sada od početka nije bilo kako treba.

                            Nadam se da će igrati do kraja sezone sve Masteres i Završni turnir i da će uzeti bar jedan turnir.

                            Najveći je čak i kad gubi.

                            Ne znam da li mi se samo čini ili Novak prosto ne zna da igra kada je publika na njegovoj strani.
                            Last edited by Ljubitelj tenisa; 13-09-21, 07:35.

                            Comment


                            • Originally posted by Sandugp View Post
                              To je to. Vise ne pratim Novaka. Nemam videti nista sto vec nisam video. A ovo sinoc je bila prilika koja se odabranima pruza jednom u zivotu. Nije uspeo. Nakon ovoga nista ne moze biti vaznije vaznije .... Tako da hvala lepo, nemam dovoljno zivaca i zdravlja za njegove avanture.
                              Ne pretjeruj Sandu. Imas jos da vidis olimpijsko zlato, kalendarski slem...

                              Originally posted by Ljubitelj tenisa View Post
                              Objektivno bih rekao da je Danil odigrao prvi set jako dobro ali drugi i treći znatno slabije, bilo je mnooogo prostora za povratak.
                              I te kako je bilo prostora za povratak. Ali nije bilo snage u nogama, ni vjere da tako hendikepiran moze da pobijedi.
                              Last edited by NI; 13-09-21, 08:30.

                              Comment


                              • Medvedev izjavio da je imao grčeve od 5:3 u trećem i da se jedva kretao. Moguće i da Novak nije bio ništa bolji pa čak i da je znao da Danil pati to nije mogao da iskoristi.

                                https://sport.blic.rs/tenis/novak-dj...rilika/m2f42jy

                                Comment

                                Working...
                                X