Originally posted by LBJmvpFORlife
View Post
Pre svega, Stutgart nije bio toliki raspad kada je osvojio ligu. I pricas kao da je Gomez sam osvojio titulu, a decko dao samo 14 golova te sezone. Gentner, Cacau, Hilbert, Pardo, Da Silva, Tasci, sve su to igraci koji su doprineli isto koliko i on, i ne mozes pripisat sve zasluge samo Gomezu.
Sta tek onda reci za Falkaa, koji je sve, apsolutno sve osvojio sa Portom prosle sezone ?? Ae da zanemarimo kup i ligu, koja jeste postala jedna od najjacih u Evropi, ali nije na nivou Nemacke. Ali osvojiti Europa ligu, i pritom biti ubedljivo najbolji strelac takmicenja sa 17 golova, svakako dokazuje kakav je igrac. Ali naravno ni ovo nije jak argument, jer je odlicne saigrace Radamel imao u timu.
Pogledaj obojici igracke kvalitete, obojica su strasni finiseri, obojica se nadju na pravom mestu, u pravo vreme, sjajan osecaj za gol imaju, ali Radamel bolje igra glavom, mozda cak i najbolje u Evropi, ima mnogo bolji dribling, mnogo bolji prijem lopte, i moze da sutne sa 20-25 m i da da gol, dakle veci "range" nego Gomez koji 90% svojih golova daje iz peterca. Cinjenica je da je Gomez drvo, ali je i takav fantastican igrac, medjutim ne bih se slozio da je bolji od Radamela.
Stavi Gomeza u Atletiko, tesko da bi dao onoliko golova u ligi koliko je Falkao dao, ma skoro sam siguran da ne bi. A sa druge strane Falkao bi pored onakvih saigraca u Bayernu cuda pravio.
Uvek kad bi mi neko nudio ovu dvojicu, bez razmisljanja bi Radamela uzeo, bez razmisljanja...
Comment