Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bosna i Hercegovina - BH Telecom Premijer liga i Kup BiH

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Iako ne gotivim Papeta kao trenera,svaka mu cast za ovo jer znam kakvi su odnosi izmedju njih dvojice.

A Keni svaka cast za sve sto je uradio za nas,ali u ovom trenutku ne moze se on porediti sa Asmirom,koji je medju najboljim mladim golmanima u Engleskoj.
    TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

"There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

LFC:18+5=THE GREATEST

Comment

• Ja cak ne bi rekao ni samo mladim,meni je realno jedan od boljih golmana uopste u Engleskoj,ima boljih naravno ali on ne zaostaje previse...samo je Keno srcaniji i daje 200% od sebe kad brani tako da i ja sam siguran da ce Papetu prvi izbor biti Hasagic,ali sacekajmo da vidimo...
      Zeljko Malnar-Nocna mora <3

#the return

Comment

• Keno je imao pogršne ljude oko sebe, on je trebao isto kao i Asmir da brani u Engleskoj i to u Liverpulu, ali pametnjakovići oko njega su usrali stvar, zato je se morao zadovoljiti Turskom kao vrhuncom karijere.

Dobro da Pape ne radi ko iz pjesme ''ne sam Safete....''

Comment

• VIJESTI IZ PLBIH

FK Sarajevo
          Adilović brani protiv Veleža
          Adi Adilović
          "Na jučerašnjem treningu sam povrijedio rame i nije izgledalo baš najbolje. Mislio sam da sam izgubljen za subotu, no nakon današnjih pregleda stvari izgledaju mnogo drugačije", rekao je za naš portal golman Sarajeva Adi Adilović.

"Nije ništa puklo i to je najbitnije. Sutra ću uraditi još CT snimak, ali gotovo sigurno ću biti spreman za utakmicu. Bolova više nema i sutra sam najvjerovatnije na treningu, a u subotu na golu. Dugo sam čekao ovu priliku i nadam se da ću je znati iskoristiti. Očekujem pobjedu i moju dobru partiju", dodao je Adilović.
          Đorđe Pantić
          „Pakujem stvari i dolazim u Sarajevo. Već sam jučer bio i prezadovoljan sam kako ljepotom grada, tako i svima u klubu. Svi su bili korektni i drago mi je što sam stigao u jedan od najboljih klubova u regionu“, kazao je za SCsport.ba, Pantić.

Na pitanje odlakle na Koševu, Pantić je kazao:

„Sve se jako brzo izdešavalo. Čekao sam neki angažman za Iran, a onda se pojavila opcija da dođem u Sarajevo. Bio sam nestrpljiv i ovo je ispalo super. Imam čiste paipre iz Pyunika i odlučio sam da dođem u klub koji ima iste ambicije kao i ja, a one su velike. Nadam se da ću uspjeti da pokažaem svoj maksimum i da ćemo ostvariti velike rezultate. Još jednom kažem veoma mi je drago što ću igrati u jednom od najboljih klubova bivše Jugoslavije“, kazao je 31-godišnji Beograđanin, kojemu je supruga porijeklom iz Bosne.

„I ona je presretna. Njeni su porijeklom iz Olova i drago joj je što će me često posjećivati u Bosni“, zaključio je Pantić.
          NK Čelik

Zeničkom klubu jučer se priključio 28-godišnji Dejan Martinović koji će pojačati konkurenciju u veznom redu

"Dobili smo veoma kvalitetnog igrača koji će kada bude potpuno spreman biti pojačanje za naš vezni red, gdje imamo velikih problema.Martinović neće biti u konkurenciji za Slaviju i Olimpic jer je nedovoljno spreman i tek se treba uklopiti u ekipu, ali poslije reprezentativne pauze bi trebao zauzeti svoje mjesto u timu" istakao je Gavran.
          FK Sloboda: Trojica potpisali, odlazi Jasmin Mešanović?

Nogometaši tuzlanske Slobode, Semir Slomić, Alden Aljukić, te kapiten juniorskog tima Muharem Čivić, potpisali su ugovore s tuzlanskim klubom.
          Slomić je drugi put u Slobodi, dok su Aljukić i Čivić prvi put potpisali profesionalne ugovore.
          Tako je Stručni štab dobio tri pojačanja za subotnju utakmicu protiv Leotara na Policama.
          Veliki hendikep bit će, međutim, izostanak strijelca protiv Kozare, Jasmina Mešanovića, koji je najavio odlazak na probu u Sochauxa (Francuska). (tl, vp)
          Phil Jackson novi igrač Zrinjskog

Nakon što se HŠK Zrinjski pojačao sa Mariom Lemešićem, danas su Plemići jači i za Phila Jacksona
          Radi se o kolumbijskom napadaču koji je nastupao za Laktaše i za Čelik, a u svojoj domovini branio je boje Cortule, Independienta i Santa Fea. Jakcson je bio zanimljiv prošle godine i Hajduku, ali taj transfer se nije realizirao.
          Jackson je večeras trenirao sa Zrinjskim, i kako nam je upravo rekao trener Musa radi se o dobrom nogometašu koji je trenutno van trenažnog procesa. Kako piše zrinjski.info Jackson će sa Plemićima potpisati dvogodišnji ugovor.
          Last edited by danijelkr; 18-08-11, 20:05.

Comment

• Begovic treba braniti za BiH reprezentaciju jer je strasan golman , Phil Jackson Bas neko zvucno ime
            Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

Comment

• Originally posted by Miko View Post
              Begovic treba braniti za BiH reprezentaciju jer je strasan golman , Phil Jackson Bas neko zvucno ime
              Ja sam jednom pao od smjeha kad sam cuo na radiu za njega(cak je komentator tog meca upozorio da to nije pravi ''Phil Jackson''), ja mislim da je prvo igrao za Laktaše pošto mu je žena od tamo. Mrcina prava, bit će sigurno od koristi Zrinjskom

Comment

• Ova vijest nije vezana za Premijer ligu, ali jeste za bh. fudbal. Klub malog fudbala Leotar se plasirao u Ligu prvaka u futsalu. Više o tome

Pobjedom protiv ekipe Tornada iz Moldavije, članovi KMF Leotar ostvarili su večeras najveći uspjeh u istoriji kluba. Trebinjci su sa 6:3, poluvrijeme 2:3 nošeni frenetičnom podrškom sa tribina, savladali neugodne Moldavce i tako dospjeli u društvo evropskih velikana u Futsalu.

Trebinje,

Igrači Leotara u drugom poluvremenu izdigli su se iz sivila prosječnosti iz prvih 20 minuta i mudrom i agresivnom igrom pobjedili Tornado.
                Strijelci za pobjedničku ekipu bili su Milorad Cimirot i Berak po dva, Vico i Savo Andrić po jedan. U listu strijelaca za ekipu Tornada upisali su se Negara, Baesu i Frolov.
                Čini se da su fudbaleri Leotara počeli utakmicu sa velikim respektom, brzo su ušli u problem sa faulovima što je iskusna moldavska ekipa iskoristila.
                Drugi dio donio je pravi preokret i potpuno suprotnu igru Trebinjaca i veliku radost, kako na tribinama tako i na terenu.
                „Zahvaljujem se publici na sjajnoj podršci. Ono što smo prošle godine ispustili ove godine smo povratili. U drugom poluvremenu isravili smo sve greške iz prvog dijela i ostvarili ubjedljivu pobjedu. U narednom krugu sastaćemo se sa „Barselonom“. Jedva čekamo. Sad ćemo se odmoriti a onda nastavljamo sa pripremama“, rekao je nakon utakmice golman KMF „Leotar“ Dušan Berak.
                U sljedećoj rundi trebinjska ekipa sastaće se sa starim dužnicima „Nikarsom“ iz Rige, mađarskim „Đerom“ i slavnom „Barselonom“.
                Međutim, novi problem se nameće pred fudbalere „Leotara“, kako otputovati u na obalu Bakltičkog mora, U Letoniju?

Ovi momci su zaslužili svaku podršku!

Comment

• Originally posted by danijelkr View Post
                  Ja sam jednom pao od smjeha kad sam cuo na radiu za njega(cak je komentator tog meca upozorio da to nije pravi ''Phil Jackson''), ja mislim da je prvo igrao za Laktaše pošto mu je žena od tamo. Mrcina prava, bit će sigurno od koristi Zrinjskom
                  Igrao je jedno vrijeme u Celiku i bio je jako dobar kod mene na FM 2010 :P

Comment

• Travnik-Zeljeznicar
                    Ovo gostovanje je tradicionalno jedno od najtezih u nasoj ligi.Travnik je iz prve dvije utakmice osvojio 4 boda i na opste iznenadjenje su dosli do sva tri boda protiv Olimpika u Lukavici.Travnik realno nije ekipa koja ima neke ambicije u prvenstvu,ali su kuci cesto nepobjedivi,pogotovo za Zelju jer su prije dvije ogdine jedva dosli do boda,a prosle godine je zabiljezen poraz.Zeljeznicar je prvu utakmicu nesretno izgubio,a mogao je doci do pobjede ali nije bilo srece.Prvo poluvrijeme na Grbavici protiv Rudara je bilo prosjecno,ali su se probudili u drugom i zaigrali mnogo bolje te dosli do punog plijena.Ranijih godina nisam imao neka ocekivanja kada se ide na gostovanje u vezirski grad,ali ove godine mislim da imamo najbolju ekipu u ligi i mora se ici na bod(ove),mada se i Travnik pojacao ja ocekujem da Zeljo nece izgubiti

Sarajevo-Velez
                    Na "mjesto zlocina" vraca se Mirza Varesanovic samo par mjeseci nakon sto je sa Sarajevom osvojio drugo mjesto u prvenstvu i plasirao se u kvalifikacije za LE.Sarajevo je dosta igraca promijenilo i mislim da su malo jaci nego ranije,odnosno bit ce jaci kad se vrate Pehlic i dodje Skoro eventualno,ali je dosao i Adin Dzafic koji je vrlo talentovan igrac,ali je malo nedisciplinovan,vidjet cemo kako ce novi trener Sarajeva Plisek rijesiti to.Ove dvije ekipe su na celu tabele,razlika je samo sto je Velez dobio dvije utakmice kuci,dok je Sarajevo slavilo i jednom u gostima i to poprilicno lako.Obje ekipe su cini mi se bolje nego prosle godine,ali ja ocekujem zanimljivu utakmicu i pobjedu Sarajeva,ili neki splet okolnosti gdje ce Mostarci doci do boda.

Siroki Brijeg-Borac
                    Borac dvije godine zaredom nije porazen na Pecari,hoce li se taj niz nastaviti ostaje da se vidi.Siroki je ekipa koja je zabiljezila po meni dvije najvaznije pobjede od ove cetri koje imaju maksimalan ucinak.Igracki kadar Sirokog se nije nesto mnogo mijenjao,kao ni Borca,jeste pretrpio neke izmjene,ali ove ekipe nisu promijenile stil igre u odnosu kako su igrale zadnjih godina.Ove ekipe su sigurno kandidati za visok plasman i trofeje,zajedno sa Zeljeznicarom i Sarajevom.Mislim da ce Siroki dobti Borac,jer si mi nekako uigranije djelovali,a gledao sam obije ekipe,tako da dajem prednost domacoj ekipi,iako ako Borac odigra cvrsto kako znaju,sve je moguce

Ovo su najbolje utakmice ovog kola i njih sam ipak malo bolje prokomentarisao.U Lukavici se sastaju Slavija i Celik i ovo su ekipe koje su jako lose startale ovo prvenstvo,ocekujem da Slavija pobjedi ili da bude nerjeseno,mislim da Zenicani ne mogu do punog plijena,ili vrlo tesko...Kozara-Gosk,najistaknutiji kandidati za ispadanje,mislim da je Kozara po prikazanom bolja ekipa i da ce dobiti...Zrinjski-Olimpik,takodje dobra utakmica se ocekuje,Zrinjski sjajno stratovao,Olimpik ocajno ali oni ionako mnogo bolje igraju u gostima i promijenili su trenera,ne bih se iznenadio da Olimpik zabiljezi dobar rezultat mada je Zrinjski favorit...Ruadr Prijedor-Zvijzda,obije ekipe imaju po bod i dosta los start ova dva stabilna premierligasa,ocekujem tvrdu utakmicu i podjelu bodova...Leotar-Sloboda,mislim da ce ovo biti vrlo teska i dosadna utakmica poznavajuci stil obije ekipe.ali da ce Leotar dobiti
                    Last edited by AK47; 20-08-11, 12:18.
                    Zeljko Malnar-Nocna mora <3

#the return

Comment

• Odlična najava ove tri utakmice. Ja bi još dodao u vezi Sarajeva i Veleža ovo je danas 115. utakmica ova dva tima, omjer je 42-30-42. Zanimljivo danas ako Sarajevo pobjedi bit ce prva ekipa koja je osvojila 500 bodova u zajedničkoj ligi.

Comment

• Veceras veliko razocarenje na Kosevu, sve je fino krenulo pogodak mladog Suljica i nastavilo je se sa incjativom, Velež je imao samo jednan sut kako treba. U drugom Kojašević izlazi sam pred golmana i fula i onda kada je gotovo sve bilo riješeno u 91. minuti Dupovac postize auto gol. Jadno i žalosno na kakav se nacin gube bodovi kuci i to od jadnog Veleža.

Današnje utakmice
                        Slavija - Čelik 2:0
                        Leotar - Sloboda 2:0
                        Kozara - GOŠK 0:0
                        Rudar - Zvijezda 1:0
                        Travnik - Željezničar 2:1
                        Široki Brijeg - Borac 1:1
                        Sarajevo - Velež 1:1

Comment

• Borac se izvuko na kraju zabio Kajkut u 88 minuti ... Dobro za Borac sto je Sarajevo kiksalo da se ne odmakne odmah , Borac sledece kolo igra kuci i ako dobije verovatno preuzima liderstvo
                          Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

Comment

• Odem svake prestupne godine na utakmice i odmah ne dobijemo cim odem

Katastrofa,poveli rano i umjesto da se rutinski zavrsi utakmice protiv Veleza koji je nista specijalno oni prvo promase dva zicera i onda u 90 minuti naravno stize kazna,a jos nekoliko minuta prije toga ljudi dobiju crveni.Koliko sam primjetio Hamzic je bio na klupi,po meni ili ga nikako nije trebao stavljati ni na klupu ili ako je odlucio da bude medju 18 igraca koji ce konkurisati za mec onda je morao braniti.Bekovi su blago receno uzas,pogotovo Comor i u sredini fali neki kreativac.
                            TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

"There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

Comment

• Originally posted by Joe Cole 10 View Post
                              Odem svake prestupne godine na utakmice i odmah ne dobijemo cim odem

Katastrofa,poveli rano i umjesto da se rutinski zavrsi utakmice protiv Veleza koji je nista specijalno oni prvo promase dva zicera i onda u 90 minuti naravno stize kazna,a jos nekoliko minuta prije toga ljudi dobiju crveni.Koliko sam primjetio Hamzic je bio na klupi,po meni ili ga nikako nije trebao stavljati ni na klupu ili ako je odlucio da bude medju 18 igraca koji ce konkurisati za mec onda je morao braniti.Bekovi su blago receno uzas,pogotovo Comor i u sredini fali neki kreativac.
                              Hamzic ide iz Sarajeva zato nije branio, ali mi nije jasno sto je bio na klupi. Comor mora ako vec igra, mora igrati zadnje veznog a ne desnog beka gdje je ocajan. Dobro si primjetio nema nekog ko zna podvaliti loptu naprimjer ko nekad Ihtijarević u najboljim danima i Zeka Turković, ma ima ih jos. Toliko hvali malog Dupovca a on nako katastrofalno odreagova, oo mu je vec drugi nesporazum sa golmanima i protiv Slobode je kikso.

JC sljedeći put najavi da ides na tekmu da se pripremim za poraz i da se ne nadam pobjedi

@Miko
                              Jedino ako izgubimo od Slavije

Comment

• Originally posted by danijelkr View Post
                                Hamzic ide iz Sarajeva zato nije branio, ali mi nije jasno sto je bio na klupi. Comor mora ako vec igra, mora igrati zadnje veznog a ne desnog beka gdje je ocajan. Dobro si primjetio nema nekog ko zna podvaliti loptu naprimjer ko nekad Ihtijarević u najboljim danima i Zeka Turković, ma ima ih jos. Toliko hvali malog Dupovca a on nako katastrofalno odreagova, oo mu je vec drugi nesporazum sa golmanima i protiv Slobode je kikso.

JC sljedeći put najavi da ides na tekmu da se pripremim za poraz i da se ne nadam pobjedi

@Miko
                                Jedino ako izgubimo od Slavije

Ma znam da je Plisek rekao da ako ne nadje angazman da se ne vraca u Sarajevo i zato mi je bilo cudno sto je uopste na klupi.E upravo takav igrac ko Zeka,ali takvog igraca nece dugo biti.Treba ovde jos sigurno 2-3 igraca da bi se moglo ici na titulu.Desni bek sigurno,neki kreativac i mozda lijevi bek.Veceras su izgubili dobivenu utakmicu,Mirza strateg nam uze bod .Haskic i Obuca nisu isto nista uradili veceras.

Rekli su mi i jarani da ne dolazim vise

Comment

Working...
                                X