Announcement

Collapse
No announcement yet.

Bosna i Hercegovina - BH Telecom Premijer liga i Kup BiH

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Evo da napišem koju rijec nakon poraza koji jeste sraman, ali sta cemo Sparta jeste bolja ali za 5:0 nije. Do Praga sam putova 23 sata i došao tek 15 minuta prije tekme i to mi nije pokvarilo put ali rezultat jeste da je ostalo 2:0 to bi se moglo stici. Treba sad odigrati pametno na Koševu da se pobjedi, a ne ici sa njima da se nadigravamo jer su ko zemlja jaki, pogotovo onaj crni u p.m. Svaki bod je vazan za koeficijent kluba.

    Comment


    • Veceras Bicakcic zabio go za Stutgart u kupu,Salihamidzic isto zabio u kupu za Volfsburg i Stilic zabio prelijep go u prvenstvu.



      Stilic Semir unosi nemir.

      S obzirom da je Miske u slaboj formi mora decko dobiti priliku da se pokaze makar u prijateljskoj protiv Grcke.
      TEBI MOJ MANDO, TEBI MOJE SRCE PRIPADA, DRUGE ADMINE LJUBIM LAZNO VOLJETI IH NECU NECU NIKADA!!!

      "There are only two sides in Liverpool. Liverpool and Liverpool reserves." - Bill Shankly

      LFC:18+5=THE GREATEST

      Comment


      • Najbolja grupa na svijetu,RONALDO majstore hvala ti,bas si sretne ruke

        Grcka
        Slovacka
        Bosna i Hercegovina
        Litvanija
        Latvija
        Lihtenstajn

        NAJJACI SMO UBJEDLJIVO,na nedavnoj prijateljskoj utakmici sa Slovacima malo smo ih maltretirali,sa Grckom igramo brzo prijateljsku pa cemo vidjeti,ove dole necu ni da gledam
        Zeljko Malnar-Nocna mora <3


        #the return

        Comment


        • Originally posted by Joe Cole 10 View Post
          Veceras Bicakcic zabio go za Stutgart u kupu,Salihamidzic isto zabio u kupu za Volfsburg i Stilic zabio prelijep go u prvenstvu.



          Stilic Semir unosi nemir.

          S obzirom da je Miske u slaboj formi mora decko dobiti priliku da se pokaze makar u prijateljskoj protiv Grcke.
          Stila je bas dobar igrac koji mora brzo otici iz Poljske jer to je najveca njegova mana u Saftovim očima jer on poljsku ligu smatra u rangu naše lige i zato ga ne zove.

          Comment


          • Reakcije reprezentativaca

            Emir Spahic: Zadovoljan sam, ali ne treba odmah stvarati euforiju. Sve su to dobre ekipe i svako svakoga može dobiti
            Bili smo sretne ruke, odnosno Ronaldo je bio sretne ruke za nas. Ali, o tome ćemo kada dođe vrijeme

            Vedad Ibišević: Upravo sam gledao izvlačenje. Nije loš izbor. Ono što odmah 'upada u oko' jeste da nema velikih sila u grupi 'G', uz dužno poštovanje prema svim selekcijama. Pruža nam se velika šansa, ali vjerujem da tako razmišljaju i u drugim nacionalnim timovima. Pretpostavljam da su svi zadovoljni. To donekle može biti opasno, jer i ostali vide veliku šansu da izbore plasman u završnicu.

            Miralem Pjanic: Au, prezadovoljan sam.....Ova grupa nam zaista daje realne šanse da kroz nju možda čekiramo kartu za Brazil i kroz prvo mjesto. Naravno, moramo pobjeđivati u utakmicama da bi se to i desilo, ali mislim da nikada nismo imali bolje šanse, odnosno lakšu grupu nego što je ova".

            "Kada pogledam grupu i reprezentacije u ovim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i kada vidim ove za svjetsko, moram reći da nam je sada u tekućim kvalifikacijama mnogo teže. Objektivno, Grčka i Slovačka su na otprilike istom nivou kao i mi, dok ostale selekcije zaostaju. Imamo veći kvalitet od Litvanije i Latvije i pogotovo Lihtenštajna.

            Senad Lulic: Pratio sam žrijebanje i mogu vam reći da sam zadovoljan. Imali smo sreće, no ne smijemo biti euforični. Izbjegli smo one najače selekcije iz prve dvije jakosne grupe i to je sada najvažnije.
            Ne smijemo biti euforični. Dnas nema malih selekcija i siguran sam da i ostali iz naše grupe smatraju da su dobro prošli. Dug je period do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i do tada se može svašta promijeniti. Dakle, dobro je sve prošlo, ali ne smijemo biti euforični.

            Semir Štilić: Prezadovoljan sam. Dobili smo grupu kakvu smo i priželjkivali i mislim da je sada sve na nama. Izbjegli smo Englesku, Španiju, Hrvatsku, Srbiju, Holandiju i druge velike reprezentacije i doista sam mišljenja da imamo velike izglede za plasman na Svjetsko prvenstvo.
            Ne smijemo olako shvatiti niti jednu selekciju. Latvija i Litvanija mogu biti opasne, ali u ovom trenutku mislim da smo kvalitetniji od svih selekcija. Međutim, želim naglasiti da nam je u ovom trenutku najvažnije Evropsko prvenstvo. Idemo se tamo kvalifikovati, pa ćemo onda lagano razmišljati o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", dodao je veznjak našeg nacionalnog tima.

            Izjava selektora Safeta Sušića:"Mislim da smo prvi put imali sreće. Zanimljivo, nema reprezentacije za koju možemo reći da je velika sila i da je apsolutni favorit grupe. Svakako da su Grčka i Slovačka nezgodne i kvalitetne selekcije, ali s njima se može igrati i možemo ih savladati. To nije bio slučaj ranije. Konstantno se vodila bitka za drugo mjesto. Konačno imamo priliku da se borimo za prvu poziciju", kazao je Sušić za Sarajevo-x.com.

            Popularni Pape je istakao da je u ovom trenutku najvažnije da se sa uspjehom okončaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se naredne godine igra u Ukrajini i Poljskoj.

            "Fokusirani smo na dvomeč sa Bjelorusijom. To je u ovom trenutku najvažnije. Cilj nam je da na kraju budemo prvi ili drugi, tek ćemo nakon toga razmišljati o Brazilu. Vjerujem da možemo doći do konačnog cilja", zaključio je naš sagovornik.
            Last edited by danijelkr; 31-07-11, 11:29.

            Comment


            • Najava 10. sezone Premijer lige BiH

              Od 6. augusta počinje jubilarna 10. sezona bh. Premijer lige, koja bi mogla biti jedna od najbolji, jer za razliku od prošli dosta toga je uradio Komitet za normalizaciju NFSBiH. Po prvi put će liga imati zvanične lopte sa kojima će se sve utakmice igrati, klubovi neće morati plaćati kotizacije, a Komitet za normalizaciju pokušava naći i sponzora lige, pa bi i od toga klubovi imali koristi. Glavni favoriti za osvajanje Premijer lige su Borac branilac titule koji je dosta dobro pojačao, ali i napustili su ga bitni igrači Darko Maletić i Stevo Nikolić. Među glavnim favoritima su po nekoj tradiciji uvijek i Željezničar i Sarajevo, veće šanse ima Željezničar koji je se najbolje pojača ove sezone, dok Sarajevo sa dosta podmlađenim sastavom dočekuje sezonu, ali su očekivanja u ovom klubu uvjek vezani za titulu prvaka. Još jedan sarajevski klub je među favoritima za titulu, a to je Olimpic. Presjednik Olimpica Nijaz Gracić je odlučio da njegov klub ove sezone izbori Europu, pa je u klub doveo provjerene igrače, a kao najveće pojačanje kluba je bivši reprezentativac Admir Vladavić i posljednja ekipa koja ulazi u grupu glavni favorita za titulu je Široki Brijeg. Od ekipa koji će se boriti za opstanak najveći kandidati su GOŠK, Kozara i Sloboda u kojoj je trenutna vlada velika kriza.
              Dosadašnji osvajači titule:
              2010/2011 – FK Borac Banja Luka
              2009/2010 – FK Željezničar Sarajevo
              2008/2009 – HŠK Zrinjski Mostar
              2007/2008 – FK Modriča Maksima
              2006/2007 – FK Sarajevo
              2005/2006 – NK Široki Brijeg
              2004/2005 – HŠK Zrinjski Mostar
              2003/2004 – NK Široki Brijeg
              2002/2003 – FK Leotar Trebinje
              Učesnici svi 10. sezona Premijer lige samo su Sarajevo, Široki Brijeg, Željezničar, Zrinjski, Leotar, Sloboda i Čelik.

              Prijelazni rok svih klubova


              sloboda.jpgDošli: Adnan Jahić (FK Budućnost Banovići), Almir Cukle (FK Igman Konjic), Dilaver Zrnanović (FK Budućnost Banovići), Semir Slomić (NK Croatia Sesvete), Jasmin Mešanović (iz omladinskog pogona)
              Otišli: Alen Mešanović (okončao karijeru), Dejan Drakul (FK Sutjeska Foča), Darko Aleksić (?), Amer Bekić (HŠK Zrinjski Mostra), Senad Mujić (FK Kozara Gradiška), Emir Borić (?), Tarik Okanović(?), Admir Čehajić (NK Rudar Bukinje), Darko Raca (FK Slavija I. Sarajevo), Stefan Gavarić (slobodan igarač), Miljenko Bošnjak (NK GOŠK Gabela),
              --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              zvijezda.jpgDošli: Ivan Jakovljević (CSK Pivara Calarevo), Muhamed Omić (FK Budućnost Banovići), Adel Jukan (iz omladinskog pogona), Jovo Kojić (FK Modriča Maksima), Goran Labus (posuđen od FK Spartak Subotica), Emir Halilović (FK Budućnost Banovići)
              Otišli: Damir Tosunović (NK Čelik Zenica), Ilija Prodanović (FK Slavija I. Sarajevo), Irfan Fejzić (FK Olimpic Sarajevo), Mersan Bedak (?), Branislav Nikić (?), Alvin Karadža (?)

              -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              gosk.jpgDošli: Filip Žderić (NK Croatia Sesvete), Saša Mus (SC Weiz), Ivan Livaja (NK Vitez), Vlado Hrkać (posuđen od NK Široki Brijeg), Damir Zlomislić (posuđen od NK Široki Brijeg), Nikola Schreng (slobodan igrač), Marko Prskalo (NK Maksimir), Feđa Dudić (NK Varaždin), Amar Balačić (posuđen od FK Velež Mostar), Armin Helvida (NK Travnik), Mirsad Šiljak (NK Travnik), Danijel Čulum (FK Drina Zvornik), Miljenko Bošnjak (FK Sloboda Tuzla)
              Otišli: Nikola Brajković (posudba u NK Neretva Metković), Edvin Šabotić (?), Nikola Jurić (slobodan grač), Vladimir Raičković (slobodan igrač), Ivan Kvesić (slobodan igrač), Mirko Vazgec (HNK Branitelj Mostar), Aleksandar Simić (slobodan igrač), Mili Knezović (slobodan igrač), Mišo Brkić (slobodan igrač), Franjo Sakić (slobodan igrač), Adis Elezović (slobodan igrač), Nedjeljko Jurić (slobodan igrač), Dario Jelčić (slobodan igrač), Marko Grgić (vraćen u NK Široki Brijeg)

              -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              travnik.jpgDošli: Edin Dudo(Iran), Darko Mišić (HNK Sloga Uskoplje), Deni Simeunović (HNK Sloga Uskoplje), Vladimir Karalić (FK Sloboda Mrkonjić Grad), Nevres Fejzić (FK Radnik Hadžići), Admir Hadžisulejmanović (SK Maria Saal), Velimir Dolić (NK Vitez), Haris Bešlija (FK Goražde), Kristijan Ivesić (NK Krajišnik), Edi Buro (FK Budućnost Banovići), Jasmin Imširović (omladinski pogon), Adnan Kovačević (omladinski pogon)
              Otišli: Aldin Hodžić (NK Jedinstvo), Adi Adilović (FK Sarajevo), Ivan Stipić (?), Robert Čorić (HNK Sloga Uskoplje), Jasmin Kolašinac (?), Kenan Krađuz ( NK Bratstvo Gračanica), Nusmir Fajić (ND Mura 05), Dario Pranjković (NK Vitez), Suvad Grabus (PFK Ludogorets Razgrad), Armin Helvida (NK GOŠK Gabela), Mirsad Šiljak (NK GOŠK Gabela)
              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              čelik.jpgDošli: Damir Begić (Famos-SAŠK), Darko Mitrović (NK Gradina Srebrenik), Adis Nurković (NK Slaven Belupo), Damir Tosunović (NK Zvijezda Gradačac), Haris Hećo (NK Croatia Sesvete), Aleksandar Kikić (FK Rudar Prijedor), Eldin Adilović (FK Željezničar Sarajevo), Jasmin Smriko (vraćen sa posudbe iz NK Vitez), trener Boris Gavran (Rudar Prijedor)
              Otišli: Elmir Kuduzović (?), Luka Bilobrk (NK Široki Brijeg), Adin Džafić (?),Eldar Hasanović (FK Velež Mostar), Semjon Milošević (FK Leotar Trebinje), Vedin Musić (okončao karijeru), trener Abdulah Ibraković (?)

              --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              borac.jpgDošli: Nebojša Runjić (iz omladinskog pogona Borca), Sead Bučan (RNK Split), Bojan Marković (Panserraikos Serres), Saša Kovačević (FK Rudar Prijedor), Boris Savić (FK Olimpic Sarajevo), Saša Kajkut (FK Baku), Srđan Stojnić (vraćen sa posudbe iz FK Kozara Gradiška), Zvjezdan Cvetković (slobodan trener)
              Otišli: Bojan Petrić (?), Vukašin Benović (?), Darko Maletić (FK Aktobe), Leonid Čorić (FK Kozara Gradiška), Dražen Međedović (?), Stevo Nikolić (Debrecen VSC), Rade Veljović (FK Javor Ivanjica), Vlado Jagodić (selektor BiH U-21)
              -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              kozara.jpgDošli: Bojan Popović (?)Zoran Nikić (FK Podrinje Janja), Senad Mujić (FK Sloboda Tuzla), Marko Basara (FK Čukarićki Stankom), Leonid Čorić (FK Borac Banja Luka), Goran Popović (FK Slavija I. Sarajevo)
              Otišli: Dejan Bjelobrk (?), Mile Pastar (?), Stefan Tomas (?), Predrag Stoiljković (?), Marko Mazalica (FK Laktaši)
              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              slavija.jpgDošli: Adnan Smajić (omladinski pogon FK Sarajeva), Milan Muminović (FK Sutjeska Foča), Ilija Prodanović (NK Zvijezda Gradačac), Darko Raca (FK Sloboda Tuzla)
              Otišli: Bojan Jamina (okončao karijeru), Dejan Đogo (?), Igor Radovanović (Ceahlaul Piatra Neamt), Dino Begić (NK Iskra Bugojno), Ivan Stanković (okončao karijeru), Goran Popović (FK Kozara Gradiška), Goran Simić (okončao karijeru), Bojan Regoje (FK Olimpic Sarajevo)
              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              leotar.jpgDošli: Gojko Cimirotić (FK Mladost Gacko), Đoko Milović, Aleksandar Marković (?), Jair (FK Radnik Bijeljina), Igor Aničić (FK Čukarićki Stankom), Đorđe Stojanović (?), Dragan Vuković (FK Radnik Bijeljina), Semjon Milošević (NK Čelik Zenica), Predrag Topuzović (FK Hajduk Beograd), Todor Mizdrak (?), Boban Kajgo (FK Hajduk Beograd), Mladen Ratkovica (OFK Mladenovac), Nenad Zečević (FK Drina Zvornik), trener Slavko Jović
              Otišli: Vladimir Mandić (?), Darko Đajić (?), Miroslav Prelo (FK Mladost Gacko), Duško Vranešević (?), Nenad Stojanović (?), Cesar Alexis Canairo(?), Vladan Kujundžić (?), Darko Bondžić (?), Fabian Horacio Coronel (?), Lazar Marjanović (HŠK Zrinjski Mostar)
              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              željo.jpgDošli: Amar Prutina (iz omladinskog pogona), Josip Kvesić (NK Varaždin), Sulejman Smajić (KSC Lokeren), Nermin Zoletić (potpisao profesinalni ugovor), Vernes Selimović (HŠK Zrinjski Mostar), Semir Bukvić (FK Olimpic Sarajevo), Eldin Adilović (NK Čelik Zenica), Mirsad Ramić (iz omladinskog pogona), Dejan Drakul (slobodan igrač)
              Otišli: Aleksandar Nikolić (na posudbu u FK Drina Zvornik), Šaban Pehilj (NK Krajišnik), Lazar Popović (?), Bajro Spahić (FK Velež Mostar), Faruk Brković (FK Olimpic Sarajevo), Milan Čulum (?), Elvis Mešić (Hapoel Ironi Rishon Lezion), Mirko Radovanović (?), Damir Rovčanin (FK Velež Mostar), Goran Gančev (NK Inter Zaprešić), Ibrahim Šehić (Mersin Idmanyurdu), Goran Perak (?),
              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              rudar.jpgDošli: Miloš Srndović (FK Sutjeska Foča), Amel Ramić (NK Jadran Dekani), Smail Sadić (NK Nur Zagreb), Marko Kolundžija (FK Sloboda Novi Grad), Dalibor Krezović (FK Drina Zvornik), Branislav Vejnović (FK Inđija), Stevan Jovanović (FK Radnik Bijeljina)
              Otišli: Boris Muzgonja (FK Krajina Cazin), Arnes Brkić (FK Krajina Cazin), Anes Podunavac (NK Podrgrmeč Sanski Most), Ajdin Karić (NK Podrgrmeč Sanski Most), Saša Keranović (okončao karijeru), Zoran Rajović (?), Evedin Hamzić (NK Iskra Bugojno), Aleksandar Kikić (NK Čelik Zenica), Saša Kovačević (FK Borac Banja Luka), trener Boris Gavran (NK Čelik Zenica)
              --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              široki.jpgDošli: Vedran Ješe (AO Kavala), Luka Bilobrk (NK Čelika Zenica), Mihael Pazman (NK Radnik Sesvete), Marko Grgić (vraćen sa posudbe iz NK GOŠK Gabela)
              Otišli: Boris Bačak (posudba u HNK Čapljina), Renato (?), Dejan Bandović (?), Diego Gabriel Jaime (FK Radnički 1923 Kragujevac), Vlado Hrkać (na posudbu u NK GOŠK Gabela), Damir Zlomislić (na posudbu u NK GOŠK Gabela), Jure Glavina (HNK Branitelj Mostar)
              --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              sarajevo.jpgDošli: Semir Bajraktarević (Famos-SAŠK), Aladin Đakovac (Famos-SAŠK), Ajdin Maksumić (kao slobodan igrač), Adi Adilović (NK Travnik), Almir Šmigalović (FK Budućnost Banovići), Nermin Haskić (FK Budućnost Banovići), Jirži Plišek (Teplice)
              Otišli: Bojan Jović (Ceahlaul Piatra Neamt), Dženaldin Hamzagić (?), Alen Avdić (okončao karijeru), Veldin Muharemović (FK Xazar), Branislav Arsenijević (AZAL PFK Baku), Adis Jahović (FC Wil 1900), Hilmo Gutić (?), trener Mirza Varešanović (FK Velež)
              --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              olimpic.jpgDošli: Velibor Đurić (Widzew Lodz), Faruk Brković (FK Željezničar), Irfan Fejzić (NK Zvijezda Gradačac), Tomislav Blazeski (FK Bregalnica Stip), Minas Osmani (FK Tikves Kavadarci), Bojan Regoje (FK Slavija I. Sarajevo), Admir Vladavić (MSK Žilina), Amer Jugo (NK Jedinstvo Bihać)
              Otišli: Boško Stupic (?), Aleksandar Čopić (?), Josip Crnjac (?), Rade Dugalić (?), Muhamed Mujić (FK Budućnost Banovići), Sabit Alimanović (?), Semir Bukvić (FK Željezničar Sarajevo), Boris Savić (FK Borac Banja Luka)
              -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              zrinjski.jpgDošli: Matej Rozić (iz omladinsko pogona), Ivan Dreznjak (iz omladinskog pogona), Josip Sesar (iz omladinskog pogona), Amer Bekić (FK Sloboda Tuzla), Tomislav Živko (kao slobodan igrač), Lazar Marjanović (FK Leotar Trebinje), Josip Aničić i Pero Zovko (vraćeni sa posudbe iz HNK Branitelj Mostar), Toni Šunjić (KV Kortrijk-vraćen zbog neplačanja dijela ugovora)
              Otišli: Marko Raše (FK Teplice), Ozren Perić (?), Toni Gagro (HNK Branitelj Mostar), Mario Ivanković (okončao karijeru), Vernes Selimović (FK Željezničar), Ivan Lendrić (vraćen u NK Hajduk Split)
              --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
              velež.jpgDošli: Adi Mehremić (FK Radnik Hadžići), Bajro Spahić (FK Željezničar Sarajevo), Elvis Čorić (?), Tarik Cerić (kao slobodan igrač), Slobodan Lakičević (FK Velež Mostar), Eldar Hasanović (FK Čelik Zenica), Damir Rovčanin (FK Željezničar Sarajevo), Adnan Bobić (FK Igman Konjic), trener Mirza Varešanović (FK Sarajevo)
              Otišli: Emir Hadžiđulbić (?), Adnan Kadrić (NK Bratstvo Gračanica), trener Milomir Odović (?)
              Last edited by danijelkr; 02-08-11, 21:46.

              Comment


              • Bravo majstore,svaka cast

                Ove godine cemo se potruditi da ova tema bude daleko bolja
                Zeljko Malnar-Nocna mora <3


                #the return

                Comment


                • Originally posted by AK47 View Post
                  Bravo majstore,svaka cast

                  Ove godine cemo se potruditi da ova tema bude daleko bolja
                  Hvala.

                  Očekujem tvoje analaze utakmica, kao i najave.

                  Comment


                  • Ma bice to dobro,karavan krece vec ovaj vikend
                    Zeljko Malnar-Nocna mora <3


                    #the return

                    Comment


                    • Svaka cast za najavu.
                      sigpic
                      Gdje Nato kaze, pa bilo kroz zid, ili u vatru, ili u vulkan, tu Mandusic ide bez pogovora!!!

                      Comment


                      • Originally posted by manda View Post
                        Svaka cast za najavu.
                        Hvala manda. Od tebe očekujem izvještaje sa Gradskog stadiona u Banja Luci

                        Comment


                        • Odlicna najava , svaka cast i zivci za ovo sto si popisao i ja cu pomagati koliko mogu , pisati izvestaje sa meceva sa Gradskog Stadiona i one sto budem pratio na TV ali naravno i rezultate kola ... Jos jednom svaka cast
                          Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

                          Comment


                          • Vijesti iz Premijer lige BiH

                            Još se ceka dogovor Seada Bučana i Borca

                            Iako je transfer Seada Bučana u Borac skoro bio gotova stvar, još je neizvjesno hoće li ovaj nogometaš pojačati prvaka Premijer lige BiH.

                            Nekadašnji prvotimac Željezničara i Sarajeva koji je prošlu sezonu igrao za hrvatskog prvoligaša RNK Split još uvijek nije postigao definitivan dogovor s "crveno-plavima". Po povratku sportskog direktora Borca za žrijeba kvalifikacionih grupa za Munidijal 2014. godine Darka Ljubojevića obavljen još jedan razgovor sa Bučanom, ali ugovor nije potpisan.
                            - S Bučanom imamo načelan dogovor, ali još ništa nismo popisali. Treba da riješimo i dogovorimo još neke stvari. Nastavljamo pregovore i dalje, a hoće li doći do realizacije ovog transfera još ne možemo ništa sa sigurnošću reći - rekao je sportski direktor "crveno-plavih" Darko Ljubojević.
                            Olimpic bez Vladavića protiv Rudar Prijedora

                            Na samom otvaranju premijerligaške sezone sarajevski Olimpic gostovat će u Prijedoru, a izabranici Mehmeda Janjoša u ovom susretu biće znatno oslabljeni.

                            Naime, kako SportSport.ba saznaje najveća zvijezda ljetnog prelaznog roka, nekadašnji bh. reprezentativac Admir Vladavić neće igrati u Prijedoru.

                            Iz izvora bliskih klubu saznajemo da spor koji ima Vladavić sa Žilinom još uvijek nije okončan, a na isti će UEFA u četvrtak staviti tačku, tako da je gotovo sigurno da Mehemd Janjoš neće moći računati na njegove usluge u subotu.
                            Vijesti iz Kozare

                            Posljednje provjere pred start prvenstva

                            U sklopu priprema za nastup u Premijer ligi BiH fudbaleri Kozare su odigrali posljednje pripremne utakmice. Nakon poraza od Zvijezde u Gradačcu od 6-2, juče su u Gradišci protiv Slobode iz Mrkonjić Grada odigrali neriješeno 1-1. Strelac za Kozaru bio je Bojan Spasojević u 49. minuti.

                            Novi članovi Kozare postali su Marko Basara, Leonid Ćorić, povratnik Dejan Kojić, te golman Petrović Bojan. Prvu utakmicu u novoj sezoni Premijer lige BiH fudbaleri Kozare imaće u subotu 6. augusta kada na svom stadionu dočekuju prošlogodišnjeg šampiona Borac iz Banja Luke.
                            Last edited by danijelkr; 02-08-11, 21:44.

                            Comment


                            • 1. KOLO PLBiH


                              Velež – Čelik. Dva tima koja u sezonu ulaze sa različitim stanjima u ekipi. U Mostaru odavno nije bila veća euforija oko Veleža, dok Čelik u sezonu ulazi sa katastrofalnim stanjem u klubu, najbolji igrači Adilović, Džafić, Kuduzović, golman Brlobrk, Milošević su napustili Čelik i to će biti teško nadoknaditi. Jedina prednost na strani Čelika je jedan od perspektivniji trenera u BiH Boris Gavran, dok Velež se ne može pohvaliti da ima kvalitetnog trenera, jer Mirza Varešanović to nije.
                              Kozar – Borac. Novi premijer ligaš Kozara dočekuje aktulnog prvaka ekipu Borca i to je pravi način da otvore sezonu pred punim tribinama svog stadiona. Kozara u sezonu ulazi sa dosta oslabljenim sastavom nego kada su osvojili 1. Ligu RS-a, a Borac u ovu utakmicu ulazi sa problemima oko radne dozvole za trenera Cvetkovića koji gotovo sigurno neće voditi Borac sa klupe. Kvalitet je na strani Borca i mislim da ako odigraju na svom nivou pobjeda neće doći u pitanje.
                              Leotar – Zvijezda. Leotar u sezonu ulazi kao nova ekipa jer većina igrača je otišlo, došla je gotovo nova ekipa i vidjećemo hoće li biti problema oko toga, a protivnik im je jedna od najstabilniji (finansiski) ekipa lige i ekipa sa odličnim trenerom Draganom Jovićem. Zvijezda je do sada dva puta nosila bodove sa Polica i to oba puta jedan bod. Ovo bi mogla biti jedna od zanimljivi utakmica ovog kola.
                              Rudar – Olimpic. Rudar je dosta izgubio u ovom prelaznom roku, prvenstveno mislim na trenera Gavrana i Kovačevića koji je otišao u Borac, ali mišljenja sam da će opet završiti u sredini tabele i da su favoriti protiv Olimpica, koji se značajno pojačao, ali će biti bez Vladavića koji nije dobio papire iz Žiline.
                              Travnik – Zrinjski. Stadion Pirota je stadion na koji protivnici dolaze u nadi da izvuku što manje povreda. Prošli sezona sa ovog stadiona su gostujeće ekipe odlazile nezadovoljne suđenje, vidjećemo da li će to biti i ove sezone. Travnik su napustili tri najbolja igrača Fajić, Šiljak i Helvida, ali su u klubu angažovali provjerene igrače i ekipa je po mom mišljenju jača nego lani i pobjeda protiv mogu reći slabog Zrinjskog nebi trebala doći u pitanje.
                              Slavija – GOŠK. Novajlija GOŠK ide odmah na teško gostovanje u Lukavicu i sve osim pobjede domaćina je iznenađenje. Slavija je angažovala jednog od bolji vezni igrača u ligi Muminovića i iskusnog stopera Racu, dok je GOŠK-u najveće pojačanje bivši najbolji strijalac Feđa Dudić.
                              Sarajevo – Sloboda. Za ovu utakmicu ne mogu objektivno pa nebi nikako. Samo pitanje hoće li se ikako odigrati ova utakmica jer Sloboda mora platiti dug savezu od 70.000 KM.
                              Široki Brijeg – Željezničar. Derbi kola zasigurno. Utakmica koja bi mogla pokazati kolika je razlika ova dva tima, jer Željezničar je za naše uslove fenomenalno odigrao u Europi, dok je Široki katastrofalno. U ovom duelu je sve moguće, bolju najavu ove utakmice i analizu očekujem od AK47.

                              Comment


                              • Velez - Celik - Za razliku od prosle sezone gde se Velez borio za goli opstanak na sredini sezone sada je situacija drugacija , oni su poznati po tome da znaju otvoriti odlicno prvenstvo i mislim da vrlo lako mogu dobiti Celika koji zadnjih sezona ne deluje bas najbolje

                                Kozara - Borac - Prilika da Borac pocne sezonu sa pobedom , Kozara je konacno usla u ligu i mislim da se bas nece tako lako pobediti na startu sezone na njihovom stadionu , Borac mora igrati kao i prosle sezonu , dobru odbranu , cekati svoje prilike i doci do prva 3 boda u sezoni u kojoj se titula treba odbraniti

                                Leotar - Zvijezda - Mec koji nam moze dati sliku kako ova dva tima stoje , Leotar sa novim timom i Zvijezda koja je svima bila prosle sezone neugodna ali mislim da bi ovde remi bio realan ishod iako Zvijezda vrlo lako moze doci do pobede

                                Rudar - Olimpik - Rudar je jedno od ugodnih iznenadjenja u zadnje 2 sezone i mislim da bi mogli i ovu sezonu poceti sa pobedom , Olimpik je ove sezone najavljivan kao jak tim i treba videti u kakvoj su formi i da li su glasine istina , mislim da ce Rudar ovo dobiti

                                Travnik - Zrinjski - Zrinjski slicno kao i Velez, prosla sezona nije bila na nivou i mislim da i oni jedva cekaju novu da krenu sa dokazivanjem. Travnik je uvek neugodan tim ali mislim da je ovde prognoza x2 iako ne treba ni Travnik otpisati

                                Slavija - GOSK - Prilika da vidimo kako GOSK igra i koliki su kvalitet , prosle sezone su prinove : Buducnost i Drina ispali , videcemo ali ce ista situacija biti sa Goskom i Kozarom , ja mislim da bi Gosk mogao biti konkurentan ali ovo bi Slavija na svom terenu trebala pobediti

                                Sarajevo - Sloboda - Prilika da tim Jirzi Pliseka pocne sezonu sa pobedom , Sloboda je taman tim kakav im treba da pocnu sezonu sa pobedom i lagano krenu u naredna kola. Sa druge strane Sloboda ce verovatno ici na defanzivnu taktiku iako mislim da im nece pomoci

                                Siroki Brijeg - Zeljeznicar - Derbi 1.kola , na Pecari niko nije dobrodosao i svima je jako neugodno igrati. Mislim da bi Siroki mogao ovo dobiti isto koliko i Zeljeznicar , Zeljeznicar ima jaci igracki kadar ali pred punom Pecarom X bi po meni trebao biti najrealnije resenje.
                                Sale Stanojevic : , ,,Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona ,.

                                Comment

                                Working...
                                X