Announcement

Collapse
No announcement yet.

GRAN PREMIO A-STYLE DE ARAGON

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Odg: GRAN PREMIO A-STYLE DE ARAGON

[quote author=vesna8.11 link=topic=2857.msg171366#msg171366 date=1285168689]
    Ovo se drugi put desava da se Rosijevi fanovi "optuzuju" da mrze Lorenca, a to nije tacno.Samo je malo manje simpatican, sto ne znaci da mu iko osporava vozacko umece.
    Vrlo je moguce da bi Lorenco osvojio titulu i da je Rosi zdrav, mada po ovom drugom delu sezone vise nisam u to sigurna, ni najmanje.Ne zbog Rosija, vec zbog Pedroze.
    Pocetak sezone je bio sklop svih mogucih srecnih okolnosti za Lorenca.I tu ne mislim na odsustvo Rosija, vec na nemogucnost da Stoner i Pedroza budu ono sto zaista jesu.
    Naravno, niko im nije kriv sto njihove garaze nisu pronasle ono sto bi im dalo stabilne i brze motore.Sada, kada su ti problemi reseni, slika je sasvim drugacija.Lorenco vise nije dominantan.
    Da je od samog pocetka tako bilo, sve bi izgledalo drugacije. Ali to je nebitno.Ono sto hocu da kazem je da se meni nije dopalo Lorencovo kalkulisanje i neborbenost u periodu kada jos nije proslo ni polovina trka.Jednostavno, pravi sampioni se ne ponasaju tako.Zato sad, pri kraju moze imati problema. Jer on sigurno nije ocekivao ovakav razvoj dogadjaja.Sada redovno gleda Pedrozina ledja.A mogucnosti za gresku uvek postoje.Osim toga tu je i problem sa agregatima.Sigurno to uvidja i Lorenco i nije mu vise onako ugodno, kao sto je bilo.Ja verujem da ce uzeti titulu, samo sto ce sada morati da se pomuci za nju.Sledeca trka, u Japanu, izuztno zahtevna staza, na kojoj Rosi nema gotovo nikakvih sansi da uradi nesto vise, zbog ramena, ali ova trojica su u trci.A Malezija i pogotovo Australija, tu ce biti Stoner i Pedroza nezaustavljivi.I tu ce biti pravi ispit za Lorenca, da pokaze koliko moze, ja verujem da moze mnogo, i da vise nece kalkulisati,vec se boriti onako kako i prilici jednom sampionu.
    [/quote]
    Iskreno sumnjam da ce Stoner biti na vrhu do kreja sezone zato sto isto kao i Lorenzo ima problem sa agregatima ( nazalost ). Mislim da ce Lorenzo osvojiti titulu.
    JUST PUNK

NO NATIONS
    NO RELIGION
    NO AUTHORITY

And most of all PEACE

Anarchy

Comment

Da se nadovezem na pricu 3006. Drago mi je da si napisao ovako dugacvak post. Konacno i neshto kvalitetno da procitam i na tome svaka cast.

E sad prica sa Hondom je na pocetku sezone bila "teorija zavjere" sada je susta realnost. Jeddino neko ko je retardiran moze da porekne i kaze da Honda nije lobirala za ovakvu situaciju. To je kao da kazes da u MotoGp nema spanskog lobija. Svi mi koji pratimo GP godinama znamo to sve ove godine ali je sada najizrazeniji taj lobi i sada ne mozes reci da ga nema niti da su to "teorije", vise nema teorije ovo je sve u praksi. To je jedine zamjerka nista vise h5g6k8

E sada, ko nije vidio ponovicu opeth ja kritkujem Rossia iako sebe smatram njegovim velikim navijacem. Ja sam rekao da je njegova voznja u Spaniji bila losa i da ovo ni malo ne lici na Rossija kojeg ja znam i volim. Jesam njegov navijac ali sam takodje i kriticar. Dakle ovoliko kalkulisanje i ovoliko lose izdanje nisam ocekivao od njega i ova trka ne pokazuje nijedan razlog zasto ja navijam za njega i jedino se iskreno nadam da ce poceti da vozi da kida, pa makar i pao al da vidis da se trudi a ne da kalkulise tipa "Ovo je sve za danas sto ja mogu". Daj stisni po pedali pa padnes, padnes al se trudis.

I jos za Lorenzo Fan-a. TI suvise kratko pratis MotoGP da bi ga poznavao. Neki tvoji komentari su ok, razumijem pratis kratko GP pa ne znash neke stvari. Ali veliki je iskorak reci neshto tipa "Ne mislim da ce se Stoner boriti za titulu". Taj covjek je najveca ali ubjedljivo najveca baba kad pocne da se zali, ali s druge strane taj covjek KIDA. Al kida nenormalno i cim dobije motor za borbu on ce biti u top 3. Njegova borba sa Rossijem jeste realnost da je na kraju izgubio al ne zaboravi da je on kad je dobio motor za trku znao da veze po 3 trke apsolutne dominacije po sekundu brzi bude od Rossia. Ne Pedrose, ne Spiesa i Lorenca vec jednog geneijalca na motoru. Moras mu dati malo kredita. Plus iduce godine ide na Hondu na motor koji je za razliku od Ducatia mnogo upravljiviji i laksi za voznju. Ok je imati misljenje nemoj misliti da te napadam i kudim (kao sto misli ova cura Rossi Vetel jer nemam namjeru da te npadam) samo razmisli, i vidjeces da taj covjek imas ogromne shanse da opeth napraci ogroman korak u svojoj karijeri. Kad je dosao u Ducati niko nije vjerovao da ce doci u top 5 a kamoli da uzme titulu al taj covjek ima srce negdje, i zato je uzeo titulu.
      [pic]http://img525.imageshack.us/img525/7776/80747749.gif[/pic]

Comment

@vesna - ja vrlo dobro znam da ti nisi umanjivala ničije vozačke sposobnosti (dok ja jesam, Bjađi i Simončeli, a tu sam subjektivan 100%) ali mnogi jesu. Ne radi se samo o ovoj trci. Lorenco jeste trn u oku mnogima, ali to je razumljivo, samo mi se ne dopada način na koji se to izražava. Naravno, ja to ne mogu da promenim, ali ću reći šta mislim. Takođe, kada bih ja ispisao šta mislim o Pedrosi, njegovim padovima, njegovim duelima i da ne kažem šta još, ja bih bio optužen da ga mrzim. Takođe, Lorenco je počeo da koristi šesti motor (ako ne grešim). Niko nije pomislio da je to kalkulisanje posledica štednje agregata? Ne želim da ponižavam nikoga, ali ipak je ovo prva sezona sa ovim pravilima. Lakše je biti šampion kada na svakoj trci imaš nov agregat. Ovo je nešto novo, ovo do sada nije bilo. Da li bi Rosi uradio nešto slično u ovakvoj situaciji ili bi pržio do kraja i poslednje 3-4 trke startovao iz boksa i to svetlosnu godinu posle Mike Kalia? Mislim da odgovor zna i jedna i druga strana, samo je pitanje ko će priznati istinu.

Comment

Samo jedna isprevka, 3006, kada sam kazala da se meni licno ne dpoada kalkulisanje zbog moguceg, ali samo moguceg gubitka bodova, ja nisam iznela svoje proizvoljno misljenje.
          To su reci samog Lorenca, na konferenciji za stampu, posle trke u Nemackoj, kada uopste nije ni pokusao da eventualno stigne Pedrozu i dodje do pobede.Sam je kazao da bi to nosilo moguce rizike,a posto je titula u pitanju,zadovoljan je i drugim mestom.A sto se tice agregata, pravilo vazi za sve, osim Suzukija, ali oni ionako nikog ne ugrozavaju.
          Sta bi Rosi radio, nemam pojma, ali je cinjenica da je Lorenco prilicno nemilosrdan prema svojim motorima.Uostalom, imali smo prilike da vidimo tokom prosle sezone, da su oni za njega samo obicno sretstvo za postizanje zacrtanog cilja. Za Rosija su oni prijatelji, i tako se i ponasa prema njima.Prijatelji se ne sutiraju, zar ne?
          Ipak je moje misljenje da je ovo Lorencova godina, i drago mi je sto se bar malo zakuvalo pri kraju sezone.Onako je bilo strasno dosadno.

Comment

Vesna, uvek je zadovoljstvo raspravljati sa tobom %QWT&W.

Comment

Ok, i ja navijam za Rossia, on je bog, ali zivo me zanima da li ovde neko zaista misli da se Rossi odnosi prema motoru kao prema prijatelju?
              A Vesna sta ti ocekujes osim da motori budu sredstvo za postizanje zeljenog cilja i to u sportu koji se zove motociklizam?

Comment

@nucleO mislim da je vesna htela da kaze da Rosi oseca posebnu vezu sa svojim motorom kao da mu je prijatelj a Lorenzo na njega gleda samo kao na masinu koju treba drndati i voziti do cilja...i slazem se sa njom!
                <3 <3 <3 *K*I*M*I* *R*A*I*K*K*O*N*E*N*!!!!!!!! <3 <3 <3
                *93*26*46* <3 RAIKKONEN,MARQUEZ,VETTEL,PEDROSA,ROSSI!<3
                *CHELSEA FOOTBALL CLUB! *
                LUIZ! DROGBA! SZCZESNY! ROONEY! DE GEA! CECH! IVANOVIC! PIAZZON! TORRES! PARTIZAN,MANCHESTER UNITED!
                Red-Bull,Evra,Tomizawa,Kubica,Schumacher,Lorenzo,Vesel y,Vidic,Van Der Sar,Real,West Ham,Cleo,Caroll,Stojkovic,Stanic,Teodosic,Keselj,S avanovic,Morgersten,Schrili,Djokovic,Tsonga<3
                JOE COLE IS RETARDED LOSERPOOL FAN BUT I STILL LOVE HIM VERY MUCH <3

sigpic

Comment

Ocigledno me nisi najbolje razumeo, nucleO.Nije uopste vazno sta ja ocekujem od motora, razgovor se vodio oko toga ko bolje ili brizljivije vodi racuna o agregatima, i ja sam samo iznela opste poznatu stvar da su za Rosija motori nesto slicno zivim bicima, pa da se zbog toga pazljivije odnosi prema njima.Lorenco je drugaciji, ne mislim nista lose time, ali mozda je i on sam delimicno kriv sto ce mu u kljucnim momentima faliti bolji, ocuvaniji agregat.Jednostavno, svi smo gledali kako ih, verovatno potpuno opravdano, nemilosrdno unistava.

Comment

[quote author=Raikkonen_Rossi_Vettel link=topic=2857.msg171517#msg171517 date=1285257704]
                    @nucleO mislim da je vesna htela da kaze da Rosi oseca posebnu vezu sa svojim motorom kao da mu je prijatelj a Lorenzo na njega gleda samo kao na masinu koju treba drndati i voziti do cilja...i slazem se sa njom!
                    [/quote]

Upravo je R_R_V, pronasla kljucne reci---posebna veza sa svojim motorima.I to je jos jedna srvar koja izdvaja Rosija od drugih.

Comment

Ako vi stvarno verujete u to onda dobro...
                      Ali prema motoru se i treba odnositi kao prema bilo kojoj masini, a to sto je Lorenzo unistio jedan agregat i najverovatnije ce do kraja sezone morati da uzme i sedmi, vise izgleda kao da se nije bas najbolje snasao sa novim pravilima, a za Rossia ne znamo kako se snasao, jer je propustio cetiri trke pa ima dovoljnu zalihu motora.
                      Jel onda mislite da se i Pedrosa odnosi bolje prema motoru ili jednostavno Honda ima izdrzljivije agregate?

Comment

da sam ja Vale,ja bih 2006. posteno isp*ckao svoju devojku (M1) $#^%RT
                        a i 2007. bi dobila par samara &#039;65slif

Comment

[quote author=nucle0 link=topic=2857.msg171512#msg171512 date=1285257022]
                          Ok, i ja navijam za Rossia, on je bog, ali zivo me zanima da li ovde neko zaista misli da se Rossi odnosi prema motoru kao prema prijatelju?
                          [/quote]

Mislim ja. Ne znam koliko gledas Valentina van staze i koliko te zanimao uopste njegov odnos prema motoru ali recimo Valentino ozbiljno prica sa motorom. Vise puta si u girdu mogao da vidis Valentna kako se sklupcao uz motor i prica sa njim. Noc prije trke on uvijek svrati do motora da poprica sa njim i sl, da ne pominjem citav ritual oko motora kad izlazi na stazu.
                          I samo se sjeti sad kad je potpisao za Ducati njegovog oprostajnog pisma u kojem se obraca M1ici kao zivom bicu i to ti je to.

Comment

[quote author=nucle0 link=topic=2857.msg171521#msg171521 date=1285259049]
                            Ako vi stvarno verujete u to onda dobro...
                            Ali prema motoru se i treba odnositi kao prema bilo kojoj masini, a to sto je Lorenzo unistio jedan agregat i najverovatnije ce do kraja sezone morati da uzme i sedmi, vise izgleda kao da se nije bas najbolje snasao sa novim pravilima, a za Rossia ne znamo kako se snasao, jer je propustio cetiri trke pa ima dovoljnu zalihu motora.
                            Jel onda mislite da se i Pedrosa odnosi bolje prema motoru ili jednostavno Honda ima izdrzljivije agregate?
                            [/quote]

Vjerujemo jer postoje objektivni razlozi da vjerujemo. Sve upucuje na to i zato je Valentino najbolji svih vremena bas zbog tog svog odnosa i ljubavi prema trkanju.
                            Honda ima izdrzljiviji agregate od 2008 se zna da Yamaha i Ducati tope svoje agregate dok Hondini ne mogu da isporuce toliku snagu kao prethodno dvoje ali da Hondini agregati duze traju.

Comment

Ljubav prema trkanju i tretiranje motora kao zivog bica su dve razlicite stvari, mislim da je preterivanje reci da se Rossi odnosi prema motoru kao prema prijatelju. Cak i ako je on to rekao ne znaci da je stvarno tako.

Comment

Ti mislis da je pretjerivanje, vecina ljudi koja poznaje Rossia ukljucujuci Jerremy-a i njegovog najboljeg prijatelja Uccia kaze da je njegov odnos prema motoru takav. E sad ako ti ne zelis da vjerujes u taj odnos to je sasvim oke $#^%RT

Comment

Working...
                                X