Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian Open 2016

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ja sam za Federera. Kako smatram da je on psihološki labilniji od Novaka i više strepi od poraza, u ovom mu slučaju, za razliku od prethodna tri grand slama, ide u prilog ponajviše to šta se igra u Australiji i zna se čije je to dvorište. Samim tim očekivanja sviju pa i Federera su manja = igrat će puno opuštenije. Kad Federer igra opušteno, kad je spreman i kad je u formi, zna se šta svima servira - poraz. (ova zadnja rečenica pokazuje moj zanos velikim nadanjima)
    To vidim kao glavni razlog njegove sutrašnje pobjede.

P.S. Ne da mi se sad tražit na prethodnim stranicama, no bilo je govora (NI, čini mi se) kako je Roger postiza odlične rezultate upravo u mečevima u kojima je prije susreta ima relativno male šanse. To ide u prilog mojoj tezi o njegovoj psihološkoj rasterećenosti. Naravno, važni su i drugi faktori, no ovaj smatram presudnim u sutrašnjem susretu.

P.P.S. Prati li ko rukomet? Kako ovi moji guze Poljake. Nevjerojatno!

Comment

• Ja mislim da viđamo jednu od dve opcije:

1) AO SF 2011
      2) US SF 2011

Isti tok jednog od ta dva meča, kompletno.

Comment

• Da sa u Sarajevu ili ti u Engleskoj, zvao bih te na pice.

Mi se zapravo i o Novakovoj i o Federerovoj igri 95% slazemo.

Ipak na bih nikada rekao da je Novak fulio taktiku. To je Vladanova specijalnost. Beker i Novak, pomognuti Vajdom, znaju mnogo vise od mene.

Ti si naveo dva najlogicnija scenarija. Ali moze da bude iznenadjenja, neki drugi scenariji. Na USO je Novak uzeo brzo 1. set i opet je Federer ozboljno priprijetio. U Uimbldonu 2014. je Federer uzeo tijesan prvi set a opet je Novak izgledao u kontroli.

Comment

• Originally posted by Rudolf View Post
          P.P.S. Prati li ko rukomet? Kako ovi moji guze Poljake. Nevjerojatno!
          Valjda ćemo izdržati do kraja

kad ćeš u Sarajevo NI?

Comment

• Grand Slam matches: Djokovic, 8–6
            ATP World Tour Finals matches: Djokovic 3–2
            All finals: Djokovic, 11–6
            Grand Slam finals: Djokovic, 3–1
            ATP World Tour Finals finals: Djokovic, 2–0
            ATP World Tour Masters 1000 finals: Djokovic, 4–3
            ATP World Tour 500 series finals: Tied, 2–2

Comment

• Vrlo je verovatno da će se meč igrati u dvoranskim uslovima. Brad Gilbert kaže da će to pogodovati obojici ali više Novaku.
              Check out @bgtennisnation's Tweet: https://twitter.com/bgtennisnation/s...045963264?s=09
              Takođe kaže da će biti sporiji uslovi za igru iako se bude igralo u dvorani.
              Check out @bgtennisnation's Tweet: https://twitter.com/bgtennisnation/s...275995648?s=09
              Last edited by Weltschmerz; 27-01-16, 21:10.

Comment

• Originally posted by Bokimajsta View Post
                Ja samo mislim da ce neko nekoga sutra da pregazi kao plitak potok !!!

PS: Glasao sam u anketi da uzima sve ove godine,ne pada mi na pamet da sumnjam u naseg sampiona. Koliko puta se desilo da celi turnir odigra katastrofa nezauinteresovano al kad dodju najbitniji mecevi da odigra najbolje moguce vec vidjeno...pogotovo u Australiji..
                Nije toliko baš Federer slab da ga zgazi kao Nadala u poslednjem meču, ali u Noletovu pobedu ne treba sumnjati ni u jednom trenutku.
                Lako je uvek pogadjati u centar ako imaš ljude da crtaju krugove oko njega

Comment

• Ako je vise vlaznosti u zraku to pomaze Federeru. Podloga je jako specificna. Glatka, izbrusena, da bude sto brza, kad je vruce loptica odskace visoko, a kada je vlazno i ne pretjerano vruce, loptica sklizne niz podlogu, iako je teza u tom trenutku.

A ako nema vjetra, dodatno se pomaze Federeru jer zna se sta moze da pogadja u tom trenutku.

Ono sto je meni upamceno od nocnih sesija, koje sam sporadicno pogledao jeste Tomicev slajs servis na duce strani. Nemoguc za uhvatiti, kad se pogodi.
                  sigpic
                  "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                  AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Ноле је многима помогао да се докопају слема, Мареј, Чилић, Вавринка, па и Раона је наше горе лист, само сада је фрка око тог намештања, па можда и није право време....

а што се тиче Федерера, да, пензионисали смо га одавно и можда смо у праву, ту је, игра кажу боље него икада, а трофеја мало... и тако бољег но икада Новак га добија, гоат! и опет га довија, како ли онда Нолета третирати? сви га као хвале, тапшу по рамену, а осећа се укус нетрпњљивости и благе не симпатије...можда је и то разлог што у свету величају Федерера, надајући се да победи досадног им Новака? ко би га зано... ми само читамо између редова и тумачимо неке импресије.... можда ће Ноле ујутруо стварно да пошаље гота у пензију? ... неће, спонзори још увек лудују за Федерером!!!
                    sigpic

Comment

• Originally posted by shminka View Post
                      Valjda ćemo izdržati do kraja
                      Evo, gotovo.

@maliajnstajn: slajs - još jedan plus za Federera.
                      Last edited by Rudolf; 27-01-16, 21:13.

Comment

• RF nije imao sreće u karijeri. Kada je bio u najboljim godinama pojavio se Rafa, sada kada doživljava drugu mladost i kada nema dostojnog protivnika tu je Novak. Čovek bi imao tridesetak slemova da se nije desilo čudo, da dva od pet najvećih tenisera ikada igraju u njegovom vremenu.

Mislim da će Federer sutra naplatiti sve pehove koji su ga zadesili u karijeri i uništiti Novaka u jednom setu. Moja prognoza je klasika, 3:1 za Đoku.

Comment

• Moj favorit je Novak. Mentalna snaga je na njegovo strani. On odigra najbolje kad je najbitnije.
                          Da slažem se sa Rogerovim navijačima. Role je teniska poezija. Simbol tenisa.
                          Ali kad su bitni mečevi u pitanju (finala, polufiinala GS-ova + meč na 5 setova) Novak po pravilu izvuče maksimum iz svoje igre, a Roger barem u manjoj meri podbaci. To je veliki minus Rogera zbog čega ja njega nikada neču priznati kao GOAT svjetskog tenisa.
                          Zar itko veruje, da če sutra Novak podbaciji i Role odigrati meč života? Ja svakako nisam među ovima.

Comment

• Danas sam, gledajući neke highlightse starih mečeva na Australian Openu kao i ovogodišnje, pokušao da uporedim brzinu podloge. Rekao bih da je evidentno brža nego ranijih godina, a to važi i za noćne mečeve. Ako se ne varam, čini mi se da ove godine iznenađujuće nema ekstremno visokih temperatura, pa zaključujem da bi bilo još brže u takvim vremenskim uslovima.
                            Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

Comment

• Ne znam ko sutra pobeđuje, ali navijam za Noleta

Comment

• Comment

Working...
                                X