Ma dajte ljudi koji strah, rutinski ga resava Novak sutra, sa 70% snage.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Australian Open 2016
Collapse
X
-
Glava me zabolje od ovolikog trolovanja (i "primanja" na isto) posljednjih nekoliko stranica. Bukvalno je teško naći post u kom ću pročitati stvarno mišljenje forumaša.Australian Open (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018) French Open (2009) Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017) US Open (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)
Comment
-
Originally posted by amnesiac View PostGlava me zabolje od ovolikog trolovanja (i "primanja" na isto) posljednjih nekoliko stranica. Bukvalno je teško naći post u kom ću pročitati stvarno mišljenje forumaša.
Onaj koji ozbiljno napise vise se ne zna da li troluje ili je ozbiljan.
Generalno Novak je u prednosti, ali kao i pred svaki duel sve zavisi od Federerovog servisa, ali u od US Opena bome i od iskoristenosti BP.sigpic
"IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"
Comment
-
Originally posted by maliajnstajn View PostKlasika pred duel Federera i Djokovica na Slamu.
Generalno Novak je u prednosti, ali kao i pred svaki duel sve zavisi od Federerovog servisa, ali u od US Opena bome i od iskoristenosti BP."Ne zelim da izadjem na teren i pruzim maksimum, zelim da izadjem na teren i pobedim." - Novak Djokovic
Comment
-
Interesantno je kako je nesto sto bi generalno bilo izgovor sada sasvim prihvatljivo. Federer je mator je recenica koja je izgovor sama po sebi i mislim da je to jasno i njegovim navijacima ali je valjda lakse reci on je mator pa sta god da se desi nema veze. Tako se skida pritisak sa Federera a na Novaka i druge prebacuje posto ako oni izgube izgubili su od nekog matorog jelte od nekoga od koga ne bi smeli da gube. Izgovori imaju dve strane medalje...sigpic
Joking around is part of my personality, just who I am. Novak Djokovic
Yesterday i was clever, so i wanted to change the world. Today i`m wise, so i`m changing myself.
Without error there can be no brilliancy.
Comment
-
Šta je Ljuba mogao da nauči Rogera, pitam se..
nisam gledala ni jedan njegov meč ove godine, ali verujem NI-ju kad kaže da imamo novu verziju Rogera..
ne trolujem, ali ima jedna stvar koja me muči.. svaki put kad Nole treba da povede u head to head skoru, on izgubi..
idemoo Nole!!Originally posted by gokaraValjda ćemo dočekati dan da kloniraju Federera pa da možemo da ne gasimo televizore kad igraju svi koji nisu Federer i uživamo u meču Federer-Federer.
Comment
-
Originally posted by maliajnstajn View PostKlasika pred duel Federera i Djokovica na Slamu.
Generalno Novak je u prednosti, ali kao i pred svaki duel sve zavisi od Federerovog servisa, ali u od US Opena bome i od iskoristenosti BP.
Taj pretjerani optimizam se bazira na tome sto je Federer izgubio protiv Novaka sva tri GS u zadnje 2 godine i sto su ti mecevi igrani na podlogama koje odgovaraju Federer. Stvari treba pogledati realno, onda ti agrumenti izgledaju manje jaki.
1.
Nijedan od ta tri meca Novak nije dobio lagano. Igracki je bio najsuperiorniji u finalu Uimbldona 2014. To je ujedno rezultatski najizjedanceniji mec. Zadnj mec se igrao dosta kasno u New Yorku. Uslovi su bili sporiji nego inace. To je Federera ucinilo nervoznim, pa je olako pustio 1. set. U dva naredna se vodila zestoka borba. Federer je dobio jedan ali je imao sanse da dobije oba. Da je poveo sa 2:1, ko zna kako bi se zavrsilo.
2.
Federer igra barem jedanako dobro kao na USO, a Novak nije briljirao na ovom AO. Podloga je malo ubrzana. Federer je promijenio malo taktiku. Jos je agresivniji nego prije. Sto ako ta agresinost izbaci Novaka iz ritma? Osim toga on moze bolje da servira nego je servirao na USO.
3.
Ako se izuzmu 3 poraza na GS-ovima, Federer ima 6:5 protiv Novaka u zadnje dvije godine. Novak je doduse bio povrijedjen u MC-u 2014. To cini 5:5. Ja tu ne vidim superiornost. Od tih 5 mrceva, Federer je 4 dobio prilicno uvjerljivo. Novak je dva dobio uvjerljivo.
4.
Oba finala na sporom hardu u IW je dobio Novak, ali su oba bila 2:1. Ono 2014. j2 bilo jako izjedanaceno. Znaci, apsolutno ne stoji da Federer ne moze da ga ugrozi na sporoj podlozi.
5.
Naravno, Federera mora dobro da servira i brzo osvoji dva seta. Idalno mu treba 2:0 poslije 70 minuta igre, ali cak i 2:1 poslije dva sata igre nije beznadezno. Ocekujem da ce Federer biti agresivan i skracivati poene.
6.
Evo sto Federer kaze:
And the conditions at night, Federer has made very clear, are demonstrably slower than during the day, favouring Djokovic’s superior defense.
But Federer controls his own destiny as he presses the issue and tries to win points at the net. He was 23 for 28 (83 per cent) against Berdych. “He (Djokovic) will be hitting passing shots and I’ll be there attacking,” Federer said. “I’ll be the one controlling the match in a way so I accept that. I have to hold my service games because by holding it puts pressure on Novak.
“I know he’s really, really good, but he’s not a mega-server so he still lets you play. For me that’s good because I like to have time.”
Ako izgubim, krivi su nocni uslovi.
Ako budem dobro servirao, dobicu jer ce Novak da bude pod pritiskom.
U svakom slucaju cu imati sanse na Novakov servis.Last edited by NI; 27-01-16, 20:03.
Comment
-
6.Ogroman medijski pritisak i razne novinarske igrice i patke koje Nole trpi kao trenutni šampion takodje mu otežavaju posao, ali mislim da mu nije prvi put i da će izaći kao pobednik, i da se samo potsetimo one proste računice koju već i vrapci znaju Federer ne može da dobije Noleta u 3 seta, a svaki set odigran preko 3. zanačajno uvećavaju šanse za Noletov trijumf zbog Federerovih godina. Rezultat 3:1 ili 3:0 za Noleta ako mu je dan.Last edited by Dekson; 27-01-16, 20:07.Lako je uvek pogadjati u centar ako imaš ljude da crtaju krugove oko njega
Comment
-
Moram da priznam da jako uživam čitajući NI-ove opširne analize. Iako sam novi član, već duže pratim ovaj podforum. Ali čoveče, mislim da si mnogo postao subjektivan kada je Novak u pitanju, sve u nekom strahu od baksuza ili da ga ne urekneš. Čitajući trenutnu, imam utisak da misliš da misliš da će ovo Federer dobiti lagano.
Takođe, priča se o prvom ubrzavanja podloge prošle godine, a sada i drugom. Kakva je sadašnja podloga u poređenju sa US openom?
Comment
-
Originally posted by Kule View PostMoram da priznam da jako uživam čitajući NI-ove opširne analize. Iako sam novi član, već duže pratim ovaj podforum. Ali čoveče, mislim da si mnogo postao subjektivan kada je Novak u pitanju, sve u nekom strahu od baksuza ili da ga ne urekneš. Čitajući trenutnu, imam utisak da misliš da misliš da će ovo Federer dobiti lagano.
Takođe, priča se o prvom ubrzavanja podloge prošle godine, a sada i drugom. Kakva je sadašnja podloga u poređenju sa US openom?
Nekoliko sam se puta opekao na Federar. Najvise u polufinalu RG 2011. a potom u polufinalu Uimbldona 2012. Umalo, ali bas umalo, se isto desilo na USO 2011. O sitnijim mecevima da ne govorim. Sinsinati 2012, Dubai 2014, Shanghai 2014...
To ne moze biti slucajno. Federer moze da paraira Novaku. On se pita. Novak nema druge alternative nego da ceka da Federerov nalet posustane. Vece su sanse da to doceka na GS i na sporom terenu, ali ne mora da doceka... Protiv Nadal, Marija pa cak i Vavrinke Novak moze da ucini da se on pita. Ali protiv Federera ne. Moze samo da ucini Federerov napada nedovoljno efikasnim. To je nazalost tako, bez obzira sto prosjecan Novakov navjac misli.
PS
AO je sporiji nego USO.Last edited by NI; 27-01-16, 20:14.
Comment
-
Originally posted by NI View PostOn se pita. Novak nema druge alternative nego da ceka da Federerov nalet posustane. Vece su sanse da to doceka na GS i na sporom terenu, ali ne mora da doceka... Protiv Nadal, Marija pa cak i Vavrinke Novak moze da ucini ad se on pita. Ali protiv Federera ne. Moze samo da ucini Federerov napada nedovoljno efikasnim. To je nazalost tako, bez obzira sto prosjecan Novakov navjac misli.sigpic
"IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"
Comment
Comment