Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian Open 2016

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by maliajnstajn View Post
    Prvi put da ovo cujem od Novakovog navijaca, a u ovo generalno ja vjerujem kada je u pitanju svjetski tenis.
    Tacno, ali je tu kljucna pretposlednja recenica a ne poslednja. A to nije "samo" to je vise nego dovoljno.
    Kao sto smo u ostalom i videli u nebrojeno primera do sada.
    sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
    Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

• Znam da je AO sporiji, ali 2012 je bio skoro kao šljaka. Gde je po tebi danas? Nivo IW?
      Dakle, po tebi, ako Federer odigra najbolje što može, dobija?

Comment

Prvi put da ovo cujem od Novakovog navijaca, a u ovo generalno ja vjerujem kada je u pitanju svjetski tenis.
        Nije to nikakva mudrost. I to vazi za svaki vrhunski napad i u svakom sportu. I ne samo u sportu. Reci mi, u jednoj recenici, sto je Nadalova taktika protiv Federera nego ono sto sam gore napisao.

Koliko sam puta vidio da Novak odlicno igra i da ne moze da ga brejkne. Par puta sam vidio i da digne ruke. Znaci da Novak mora da bude strasno koncetrisan na svoj servis od starta. Na odredjeni nacin, u tom pogledu, Uimbldon odgovara Novaku.

No, zavaravas se ako mislis da Federermoze lako drzati zahtijevani nivo ili ako mislis da kod Federera ne postoji sumnja da ne moze dovoljno dugo da pogadja vinere.

Ispred IW ove godine (moze biti i prosle), Novak je reakao: "Nasi mecevi zavise uvijek o par poena." To je svarseno tacno. Par poena ucini da Novak pomisli: "Ne mogu izdzati ovaj napad." ili da Federer pomisli: "Uzalud je, ne mogu pogoditi dovoljno vinera." Uporedi samo dav meca na WTF-u jesenas. U jednom Novak nije vjerovao da moze napraviti preokret a u drugom Federer.

Originally posted by Kule View Post
        Znam da je AO sporiji, ali 2012 je bio skoro kao šljaka. Gde je po tebi danas? Nivo IW?
        Dakle, po tebi, ako Federer odigra najbolje što može, dobija?
        Ja ne mogu to tacno da procijenim. Samo igrac moze. Nemoj davati toliki zanacaj brzini podloge. Mnogo je vaznije da li Federer moze doci sa necim neocekivanim kad napada. Je li Ljubicic nesto smislio? Hoce li Federer vise udratai lopticu u penjanju, pogotvo kod returna? Hoce li to odnijeti prevagy u tih nekoliko kljucnih poena.

Originally posted by Sandugp View Post
        Tacno, ali je tu kljucna pretposlednja recenica a ne poslednja. A to nije "samo" to je vise nego dovoljno.
        Kao sto smo u ostalom i videli u nebrojeno primera do sada.
        Ti si bitno precizniji. Ja su otici korak dalje. I prepraviti tvoju recenicu u: "A to nije "samo" to je cesto vise nego dovoljno."
        Last edited by NI; 27-01-16, 20:34.

Comment

• Ja licno mislim da Federer dobiva sutra iz samo jednog razloga, a to je da nije finale. Manji pritisak.
          sigpic
          "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
          AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

Ja licno mislim da Federer dobiva sutra iz samo jednog razloga, a to je da nije finale. Manji pritisak.
            Nije to sto kazes potpuno bez osnova ali postoje dva ali...

1.
            Nije finale ali u Federovoj glavi to mora izgledati kao dobra prilika. Definitivno finale prije finala.

2.
            Impliciras da je Federer pod pritiskom kada igra sa Novakom. Zasto? Zato sto njegova napad cesto nije dovoljno efikasan.
            Last edited by NI; 27-01-16, 20:41.

Comment

Ja licno mislim da Federer dobiva sutra iz samo jednog razloga, a to je da nije finale. Manji pritisak.
              Osim toga, po meni je najveci dobitak taj sto Edberga vise nema, jer mozda nije on podbacio u pripremi velikih meceva, ali je veoma moguce da je Fed bio u grcu jer je hteo da osvoji veliku titulu pred svojim idolom iz detinjstva.
              Makar je to moje neko misljenje
              http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
              with experience.

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                Osim toga, po meni je najveci dobitak taj sto Edberga vise nema, jer mozda nije on podbacio u pripremi velikih meceva, ali je veoma moguce da je Fed bio u grcu jer je hteo da osvoji veliku titulu pred svojim idolom iz detinjstva.
                Makar je to moje neko misljenje
                Slazem se. Federer bi imao 20 slemova da se nije glupirao sa Edbergom

Comment

Heheh ne veruj puno Matsovim rečima, milion puta smo se uverili da lupa gluposti koje nemaju baš puno veze sa realnošću.
                  Lako je uvek pogadjati u centar ako imaš ljude da crtaju krugove oko njega

Comment

• Originally posted by NI View Post
                    Slazem se. Federer bi imao 20 slemova da se nije glupirao sa Edbergom
                    Edberg mu je bas pomogao kod voleja i pozicioniranja na mrezi, tu mu apsolutno skidam kapu, ali isto tako mislim da mu na psihickom planu nije pomogao.
                    Cija je greska to vec ne mogu da znam, mozda Edberg nije dovoljno dobar, a mozda je ovaj bio u grcu.
                    Tesko da bi imao 20 slemova, ali 1 je mogao sigurno da osvoji u prethodne 2 godine.

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

with experience.

Comment

• Vidjeli smo WTF, apsolutno bez problema je sredio Novaka, koji je prije toga razmontirao Nisketa. Fed se prosetao do finala poslije toga, Nole se malo mucio u ostalim mecevima. Na kraju je glat izgubio finale.

Dobro, ja mislim da je fulio taktiku do kraja za to finale, ali eto.

Kad igraju finale Slama, na Rogeru su sve oci. 90% planete navija za njega. Navijaju svi za bajku, za 18. GS i to stvara preveliki pritisak za njega samog, jer i on zna da ga ima u rukama, ali Novak mu ga svaki put nemogucom odbranom u pojedinim poenima otme iz ruku. 19 BP na US Openu je meni dovoljan pokazatelj, koliko je on nervozan i koliko je njega u pojedinim trenucima strah Novakove defanzive, mozda ne svjesno, ali podsvjesno da.

I ne samo defanzive, vec te tranzicije iz defanzive u napad.

Novak ima brutalan napad, ali ne moze da drzi kontinuitet napada kao sto moze defanzive. Oduvijek sam govorio ako uspije da sredi glavu, da moze da drzi kontinuitet napada u mecu na zavidnom nivou, nece biti boljeg tenisera od njega. Godinama to govorim i tek zadnju godinu smo vidjeli da moze da drzi kontinuitet napada, cemu svjedoci rastavljanje Nadala na proste faktore.

Ono sto cemo sutra vidjeti, ili brz prvi set Rogera, nakon cega 90% on ide po trijumf, ili tijesan prvi set gdje uzima Novak, u tom slucaju gledamo izjednacena naredna 3 seta, od kojih jedan uzima Fed, a Novak preostala dva.

Za mene 3-1 rezultat za Federera. Te ce se kretati ovako 1-0, 1-1, 2-1. 3-1.
                      sigpic

Comment

• Originally posted by bojanaBG View Post
                        Edberg mu je bas pomogao kod voleja i pozicioniranja na mrezi, tu mu apsolutno skidam kapu, ali isto tako mislim da mu na psihickom planu nije pomogao.
                        Cija je greska to vec ne mogu da znam, mozda Edberg nije dovoljno dobar, a mozda je ovaj bio u grcu.
                        Tesko da bi imao 20 slemova, ali 1 je mogao sigurno da osvoji u prethodne 2 godine.
                        A možda ipak nije mogao. Vimbldon je mogao biti završen sa 3:0 u setovima.

Comment

• Ja samo mislim da ce neko nekoga sutra da pregazi kao plitak potok !!!

PS: Glasao sam u anketi da uzima sve ove godine,ne pada mi na pamet da sumnjam u naseg sampiona. Koliko puta se desilo da celi turnir odigra katastrofa nezauinteresovano al kad dodju najbitniji mecevi da odigra najbolje moguce vec vidjeno...pogotovo u Australiji..
                          Last edited by Bokimajsta; 27-01-16, 20:49.

Comment

• Originally posted by Kule View Post
                            A možda ipak nije mogao. Vimbldon je mogao biti završen sa 3:0 u setovima.
                            Pa dobro, to je jedno finale, igrali su jos 2

sigpic

with experience.

Comment

• Originally posted by Dekson View Post
                              Heheh ne veruj puno Matsovim rečima, milion puta smo se uverili da lupa gluposti koje nemaju baš puno veze sa realnošću.
                              Mats Wilander je jedan simpatican covjeculjak koji povazdan lupa gluposti i mjenja pricu kako se mjenja paznja. Izvrstan u marketingu, ali u analizi lupa gluposti.

Sto se tice Edberga, popravio je on Rogeru pozicioniranje na mrezi i samo kreiranje izlaska, te gdje da salje voleje u kojem trenutku u poenu, ali takticki covjek ne zna pripremiti igraca da bude strpljiv u nekim situacijama i da bude uporan u postavljanju odredjenih pitanja u poenu.
                              sigpic

Comment

• Isti je to djavo Aki, jer je i ovo realno Finale pre Finala.
                                To zna i Novak, to zna i Rodzer. Tako da ce pritisak ponovo biti prisutan. Izgubis, ispadas. WTF je druga stvar: izgubis, igras dalje. To je tada znao i Rodzer i automatski je pritisak bio manji. Posmatraj samo logicno, jer svaki Federerov mec protiv Novaka je za njega kao finale (sem u grupnoj fazi zavrsnog)
                                sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                                Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

Working...
                                X