Announcement

Collapse
No announcement yet.

Australian Open 2016

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Federer šampion, znajući njega, igraće kao da mu je poslednji meč u karijeri. Ovo rivalstvo sa Novakom je stvar prestiža i ne bi voleo da gubi od njega u međusobnim duelima. Svako ko smatra da mu je to nevažno, on je malo zbunjen. Mnogo je toga Federer prošao da bi sutra bio napet, i baš zato što je najbolji kad je najpotrebnije mislim da će odigrati jako dobro i agresivno. E sad, zavisi hoće li Novak moći da ostane stabilan kao uvek, ili će ga pritisak pobediti, pošto je i Novak čovek, a nije mala stvar voditi protiv Federera.

Očekujem agresivan nastup Feda i njegovu pobedu. Navijam ceo život za Novaka samo jer je naš inače je iritantan sa izjavama i sa pokušajima da se svidi svima, Federer je Valentino Rosi tenisa i mora se poštovati. A ako Fed izgubi, mislim da je to kraj i da će totalno blokirati što se tiče međusobnih susreta, a da će Đokica krenuti u niz. Deluje kao psihološka igra, teško da mogu taktički iznenaditi jedan drugog.

Comment

• CZv-vAFUYAAb9eo.jpg

Comment

• Originally posted by jagodica View Post
        Šta je Ljuba mogao da nauči Rogera, pitam se..
        nisam gledala ni jedan njegov meč ove godine, ali verujem NI-ju kad kaže da imamo novu verziju Rogera..
        ne trolujem, ali ima jedna stvar koja me muči.. svaki put kad Nole treba da povede u head to head skoru, on izgubi..
        idemoo Nole!!
        Što se tiče statistike-Novak na AO -SF 5-F 5-titule 5.Kada god je došao do SF uzeo je titulu
        Imam utisak da je Federer agresivniji,skraćuje poene.Međutim sa Novakom to je kockanje-što si agresivniji veća je mogućnost za grešku.

Federer je uvek pod većim pritiskom kada igra protiv Đokovića,naročito na GS jer svestan je da mu vreme ističe,a samim tim i šanse za još nekom GS titulom su sve manje.Pri tom Federera protiv Novaka uvek koči ego i animozitet koji od početka ima prema Novaku.Sećam se nekog finala,igralo se na šljaci,kada je urlao"shut up" prema Novakovoj loži-a ljudi se radovali Novakovom vineru.E,dotle to ide.Dok sa druge strane Novak je prema njemu gajio strahopoštovanje,dok konačno nije prelomio i rasčistio neke stvari sa sobom i počeo da ga pobedjuje.

Što se tiče meča,nemam dilemu 3:1 za Novaka,lagano,bez obzira ko dobije prvi set,što neko reče-već viđeno na GS prethodnih godina.
        P.S.Federer je jako nervozan,a to se videlo svaki put kada bi promašio BH tokom turnira,da sam stekla utisak da ne samo što BH škripi,ima i neki problem-sa ramenom,kičmom,ko zna?
        A opet sa druge strane Novak koji nije blistao u prvim mečevima,ali gledajući ga godinama,znam da u završnicama turnira uvek zablista i odlično natempira formu.

Idemo po novu titulu u finalu sa Raonićem,koji ovaj AO igra kao da to nije on već neka poboljšana verzija,da moram da kažem da sam srećna jer je demantovao sve što sam ranije mislila o njemu.
        Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san. M.Ali
        Ko sme taj može.Ko ne zna za strah taj ide napred.
        "When the crowd is chanting Roger I hear Novak."

Comment

• Novak 2010. i 2011. na US openu okreće 0:2 ,istina uz malo sreće. Na bržem hardu, protiv Federera tada još uvek u prajmu, sa dosta boljim kretanjem, kondicijom i igrom sa osn.linije... Federer jednostavno više ne može protiv Novaka do pobede u 3 dobijena seta. Sa tim treba da se pomire njegovi navijači. I sam Federer će se pomiriti sa tim od danas. Jedino teoretski moguće bi bilo da to učini sa 3:0 u 3 seta. A Federer to ne može da uradi Novaku. Faktora je puno: 35 godina na pragu, više od 2 seta vrhunske igre bez pada nije u stanju da odigra protiv Novaka, ili Nadala ( bilo kakvog Nadala), Novak igrački i mentalno najjači teniser ikada, činjenice da na GS nakon W 2012. Novak dominira... Klasika, 3:1 za Novaka, možda i 3:0, u najgorem slučaju 3:2 za Novaka (poput meča sa Simonom) uz ubedljiv završni set. I konačno 23:22 u H&H za Novaka do konačnih +5,+6 pobeda u korist Novaka kada se podvuče crta na kraju

Comment

• Moze Federer da bude agresivan koliko hoce to ce samo ici na ruku Noletovom stilu, ali on je sa svojim jednorucnim bekendom u velikom problemu narocito u defanzivi.
            Ne znam da li gledamo iste sportove ali ovo sto ja gledam, kad su tesni mecevi u bilo kom sportu, uvek presudi ko bolje odigra u odbrani iz koje proistekne dobar napad.
            Mozda je agresivna igra atraktivna za Tv gledaoce i zato i forsirana od strane medija, ali da se pobedi samo napadom mora se biti 3-4 puta fizicki i mentalno jaci od protivnika, sto je u danasnjim uslovima gotovo nemoguca misija, sem ako ne igraju protiv juniora.
            Last edited by Dekson; 28-01-16, 08:16.
            Lako je uvek pogadjati u centar ako imaš ljude da crtaju krugove oko njega

Comment

• Originally posted by gokara View Post
              RF nije imao sreće u karijeri. Kada je bio u najboljim godinama pojavio se Rafa, sada kada doživljava drugu mladost i kada nema dostojnog protivnika tu je Novak. Čovek bi imao tridesetak slemova da se nije desilo čudo, da dva od pet najvećih tenisera ikada igraju u njegovom vremenu.
              E pa previdjas ocigledno: da je Roger stvorio takvog Rafu i Novaka. Vrlo vjerovatno ni Nadal ni Djokovic ne bi bili tako nenadjebivi u svom prajmu da nisu morali da se ugledaju na najboljeg svih vremena i trudili se svim silama da dostignu taj nivo. Kad imas nejakog rivala, nije bas lako naci motiv da budes 10x bolji od njega, vec ti je dovoljno samo da budes bolji. Ali kad u tvom vremenu igra jedan Federer, moras zivot posvetiti tenisu i sve podrediti usavrsavanju svoje igre, ako mislis ikako da ugrozis takvu velicinu.. Zato sam ubijedjen da ni Rafa ni Novak nikad ne bi bili zaista tolike velicine da copor nije predvodio takav Roger..

Inace, rekao bih koje slovo onima koji ponovo pominju neku "penziju" za Federera.. Pa, ljudi moji, kakva penzija kad samo jedan igrac moze da ga dobije?? Ok, desi se da se oklizne ponedje, ali zapravo samo taj Novak njega dobija. Sve ostale dobija lagano i to ih gazi!. Seere se u komplet konkurenciju.. osim u jednog covjeka. Pa da ima i 50 godina, kad je tako dominantan, nema, brate, govora o penziji.. bez ako je lud...

Comment

• Originally posted by Joker View Post
                E pa previdjas ocigledno: da je Roger stvorio takvog Rafu i Novaka. Vrlo vjerovatno ni Nadal ni Djokovic ne bi bili tako nenadjebivi u svom prajmu da nisu morali da se ugledaju na najboljeg svih vremena i trudili se svim silama da dostignu taj nivo. Kad imas nejakog rivala, nije bas lako naci motiv da budes 10x bolji od njega, vec ti je dovoljno samo da budes bolji. Ali kad u tvom vremenu igra jedan Federer, moras zivot posvetiti tenisu i sve podrediti usavrsavanju svoje igre, ako mislis ikako da ugrozis takvu velicinu.. Zato sam ubijedjen da ni Rafa ni Novak nikad ne bi bili zaista tolike velicine da copor nije predvodio takav Roger..

Inace, rekao bih koje slovo onima koji ponovo pominju neku "penziju" za Federera.. Pa, ljudi moji, kakva penzija kad samo jedan igrac moze da ga dobije?? Ok, desi se da se oklizne ponedje, ali zapravo samo taj Novak njega dobija. Sve ostale dobija lagano i to ih gazi!. Seere se u komplet konkurenciju.. osim u jednog covjeka. Pa da ima i 50 godina, kad je tako dominantan, nema, brate, govora o penziji.. bez ako je lud...
                Nikad RF ne.bi bio to sto jeste da nije bilo Samprasa, Agasija jurio stigao ih i prestigao tako ce i Novak njega ;)

Comment

• Originally posted by cacanin View Post
                  Nikad RF ne.bi bio to sto jeste da nije bilo Samprasa, Agasija jurio stigao ih i prestigao tako ce i Novak njega ;)
                  Kakav crni Sampras, odigrali 1 mec, Sampras 2002. otisao u penziju.
                  http://www.youtube.com/watch?v=RfzsyKXSs-Y

Here's the most remarkable thing to me about Federer: Seems to me that the more you know about tennis, the more amazed you are by the guy. If you know nothing at all about tennis, he's amazing. If you know a little something about tennis—maybe you have played a few times in your life—he's more amazing. If you know a little more about tennis—maybe you played in high school and once had illusions of becoming a pro—he's even MORE amazing. And if you were a great player—if you are a McEnroe or a Connors or a Jim Courier—then Federer is preposterously amazing

sigpic

Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you...
                  with experience.

Comment

• Roger je tu gdje je zato sto je Roger. Nikakvi Samprasi njega nisu stvorili.

Jednostavno je covjek perfekcionista koji ne mozeda se zadovolji prosjekom, nesto kao Ronnie O'Salivan u snukeru
                    sigpic
                    "IF YOU CAN MEET WITH TRIUMPH AND DISASTER
                    AND TREAT THOSE TWO IMPOSTORS JUST THE SAME"

Comment

• Jeste da je ovo sportski forum al` dok Pecke i ja ne ispusimo po paklu minimum, nista od finala...
                      >>> Brojim Izbrojao sam sate, minute, sekunde do pogleda na Mourinja u dresu MANCHESTER UNITED-a ! <<<

Comment

• idemo

Comment

• Originally posted by maliajnstajn View Post
                          Roger je tu gdje je zato sto je Roger. Nikakvi Samprasi njega nisu stvorili.

Jednostavno je covjek perfekcionista koji ne mozeda se zadovolji prosjekom, nesto kao Ronnie O'Salivan u snukeru
                          Da l' si ti stvarno uporedio njih dvojicu?
                          It's not who you are underneath, it's what you do that defines you

Comment

• Odnos vinera Serena 42 vs Radvanska 4

Comment

• U prva 2 seta definitivno najveći nivo igre koji je jedan igrač demonstrirao i protiv toga je nemoguće igrati. Kakva stabilnost, snaga i dubina i sve to bez greške. Nakon 2 gema je Federeru postalo jasno da ne može pratiti, a nakon 2 seta je dosta podsjećalo na finale RG 2008. Edberg je morao ostati, dok je prisustvo Ljube vidljivo trenutno kod dva igrača. Preporučujem da se pogleda poen u drugom setu kod 1-3 15-0 u kojem je Federer potegao 2 najbolja FH-a koja može a poen se završio Novakovim BH winnerom, nestvarno. Turnir nije završen, ostala je još jedna, najvažnija prepreka.

Comment

• Originally posted by AIRBORNE View Post
                                Jeste da je ovo sportski forum al` dok Pecke i ja ne ispusimo po paklu minimum, nista od finala...
                                E da je samo jedna paklica.
                                sigpic

Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again

U crnim rupama možeš ludo da se zezaš. Da lebdiš iznad zemlje. Da slušaš rock ´n´ roll.Dozivaš kišu.
                                Ili da mazneš neku lepu ribu. Samo je bezveze kada se probudiš….

Comment

Working...